Heerenveen klaar voor Helsingborgs IF

SC Heerenveen is klaar voor de ontmoeting met Helsingborgs IF. De Friezen moeten het aanstaande donderdag in het kader van de UEFA Cup tegen de ploeg uit Zweden opnemen.

De selectie van trainer Gert-Jan Verbeek verdedigt tegen Helsinsborgs IF een voorsprong van 5-3. De verwachting is dat Afonso Alves in de basis zal starten. Dit zou voor de Braziliaan de eerste keer van het seizoen kunnen worden. Verder keert Geert Arend Roorda, na een blessure aan zijn lies, terug in de ploeg.

Toch wilde Verbeek vandaag nog niet ingaan op zijn basis. De oefenmeester liet wel doorschemeren dat Alves inmiddels een aantal trainingen achter de rug heeft. Bovendien speelde de aanvaller een half duel tegen Feyenoord.

Verbeek is overigens van mening dat SC Heerenveen en Helsingborgs IF in dezelfde situatie verkeren. "Aanvallend sterk, maar verdedigend te kwetsbaar", aldus de oefenmeester. "We maken bijna twee doelpunten per wedstrijd, maar krijgen er nog meer tegen. Het lukt nog niet om controle op een duel te krijgen. Anders geef je in Heerenveen geen voorsprong van 3-0 tegen deze Zweedse ploeg weg."

De trainer van de Friezen vervolgde: "Dat evenwicht komt heus wel, maar nu telt even alleen een ronde verder komen. Van onderschatting is geen sprake, want 5-3 blijft link als je defensief nog te veel zwakke momenten hebt."

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen:
Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Bradley, Prager (of Roorda) en Pranjic; Beerens, Alves en Sulejmani