Voordringen grootste ergernis

Ook zo'n hekel aan die oudjes die willen voordringen bij de kassa? Dan ben je niet de enige. Mensen die voordringen staan met stip bovenaan de lijst van ergernissen. Van de 1970 deelnemers aan een onderzoek van online-onderzoeksbureau Multiscope gaf 68 procent aan zich het meest te ergeren aan voordringers.

Met 58 procent staat het dumpen van afval op de tweede plek, op de voet gevolgd door hondenpoep, die een mooie score van 57 procent weet neer te zetten. Verdere zaken waar de Nederlander zich aan ergert zijn onder andere hangjongeren, harde muziek, bumperklevers en spugen op de grond.

Verder is uit het onderzoek naar voren gekomen dat tachtig procent van de ondervraagden vindt dat het asociale gedrag de laatste vijf jaar is toegenomen. Een gebrek aan opvoeding zou de oorzaak hiervan zijn, meent 61 procent.

De verloedering van de samenleving is volgens 83 procent een probleem dat niet onoplosbaar is. De meeste ondervraagden vinden dat asociaal gedrag een harde aanpak rechtvaardigt. Zo zouden een lik-op-stukbeleid, een strengere rechtshandhaving en hogere boetes de oplossing kunnen bieden. Bijna de helft vindt dat de Nederlandse agenten beter kunnen kijken naar hun strengere collega's van de Spaanse guardia civil of de Italiaanse carabinieri.

Met dank aan kyriaap voor de submit.