Londen in rep en roer om chilisaus

Soho, de uitgaansbuurt van Londen, was maandagmiddag in rep en roer. Reden was de lucht van extra kruidige chilisaus van een Thais restaurant aldaar.

Omdat omwonenden meenden dat er een aanslag plaats had met chemische wapens, belden ze massaal de politie. De agenten sloten de wijk hermetisch af, waarna brandweerlieden vervolgens de deuren van het restaurant inramden.

"We dachten dat er een chemisch probleem was. Dus we besloten de straten af te sluiten en de brandweer te helpen", verklaarde een politiewoordvoerder. Toen de brandweerlieden eenmaal in het etablissement waren, kwamen ze achter de ware oorzaak van de stank. Chefkok Chalemchai Tangjariyapoon was bezig zijn specialiteit te maken; nam prik pao chilisaus.

De kok in kwestie is stomverbaasd dat zijn saus zoveel tumult heeft veroorzaakt. "Ik maakte een kruidige saus met extra-hete chili, die speciaal verbrand worden. Voor ons ruikt dat naar verbrande chili. Een ongewone geur, dat wel, maar helemaal geen chemische geur", aldus Tangjariyapoon.