[Upd]Opnieuw renner T-Mobile betrapt met doping

Olga (Nuongirl)
Tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni is Patrik Sinkewitz positief bevonden. Dat meldt de Duitse wielerbond. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen.

Afgelopen zondag, na de finish van de achtste etappe van de Tour, kwam de 26-jarige Duitser in botsing met een toeschouwer. De renner van T-Mobile liep daarbij een kaakbeenbreuk en blessures aan knie en schouder op en moest opgeven. De toeschouwer raakte door de botsing in een coma, waaruit hij inmiddels is ontwaakt

De Duitse wielerbond heeft Sinkewitz vijf dagen de tijd gegeven om een tegenanalyse aan te vragen. Als ook die positief blijkt, riskeert de renner een schorsing van twee jaar.

Update:

T-Mobile heeft Patrik Sinkewitz vandaag voorlopig geschorst. Ondanks deze affaire heeft de Duitse wielerformatie besloten zich niet terug te trekken uit de Tour. "Zo'n bliksemactie is niet opportuun, hoe frustrerend de situatie ook is", aldus Christian Frommert, de persvoorlichter van het telecombedrijf.