99% SP tegen Yildirim

Er loopt al enige tijd een vrij grote soap in het nederlandse nieuws. Al sinds de verkiezing van de nieuwe eerste kamer is er oproer over en verontwaardiging in de media.

'Jan Maorijnissen' heeft weer dingen fout gedaan. De SP is een foute partij omdat er iets niet helemaal goed gegaan is.

Bij het stemmen op de leden van de eerste kamer is er door een aantal mensen gewoon niet opgelet. En de winnaar lijkt de heer Yildirim te zijn. Die zit tegen de zin van zijn partij in op het mooie groene stoeltje van de eerste kamer. Gezellig babbelen en leuteren met andere belangrijke eerste kamer mensen.

De SP als partij is het er niet mee eens.

Nu.nl schrijft hierover :

Comité Democratisering SP

Inmiddels heeft Yildirim met een groepje medestanders het Comité Democratisering SP opgericht. Dit verwijt het SP-bestuur dat het zich schuldig maakt aan censuur, intimidatie en ondemocratisch handelen. Het comité zou al honderden steunbetuigingen uit de partij hebben binnengekregen.

 Dit klinkt als een best groot issue. Immers zijn honderden steunbetuigingen uit de partij niet niks. 'zou al honderden' klinkt zelf al een klein beetje alsof ze het niet geloven.

Ik wil best geloven dat Yildirim honderden steunbetuigingen heeft gekregen van partijgenoten. Maar de beste man staat er niet helemaal bij stil denk ik dat 'honderden' een klein percentage is van het aantal leden van de SP. 51.833 leden op dit moment. Stel dat honderden hoog ingeschat wordt met 523 mensen die hem een steunbetuiging hebben gestuurd. Dat is dan maar  1% van de SP leden die hem steunbetuiging geven.

Het is natuurlijk erg ondemocratisch van de SP leiding om hem nu niet meteen zijn zin te geven. 99% van de SP leden heeft namelijk GEEN steunbetuiging geleverd...