FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 juli 2007

Automobilist rijdt motorrijder dood

Icoon OngelukEen ongeluk nabij de bloemenveiling in Aalsmeer heeft een 46-jarige motorrijder het leven gekost. Hij werd op de Legmeerdijk aangereden door een 47-jarige automobilist.

De auto reed op de rondweg van de bloemenveiling en wilde linksaf gaan. Hij liet een vrachtwagen passeren en trok toen snel op. Daarbij zag hij een motorrijder over het hoofd en reed hem aan. Politie en de GGD hebben de motorrijder nog gereanimeerd, maar dat gaf geen resultaat. De automobilist bleef ongedeerd. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Man is politie dankbaar om boete

Een 23-jarige bromfietser moet de politie wel erg dankbaar zijn om de boete die hij van hen kreeg. Gisteren werd de beste man in Ottersum bekeurd omdat hij geen helm droeg. Ze sommeerden hem bij het overhandigen van het gele papiertje in het vervolg zijn helm op te zetten, hetgeen de man uiteraard deed.

Even na het wegrijden werd hij aangereden door een bestelbusje. Hij kwam vast te zitten en werd over een afstandje van veertig meter door het busje meegesleurd. Hier bleef het niet bij, want de man werd gelanceerd en kwam even erna hard neer. Bij het landen brak de pechvogel zijn pols en een paar vingers. Dat hij verder niet meer schade opliep, heeft hij volgens het Bureau Verkeershandhaving te danken aan zijn helm.

David beschermt sliploze Victoria

Icoon ShowbizzVoetballer David Beckham beschermt zijn vrouw Victoria graag tegen de paparazzi. Zo wilde ze onlangs, zoals dat in Hollywood hoort, sliploos uit een auto stappen. Gelukkig voorkwam David met zijn handen het inkijkje.

Verder zorgde David ervoor dat Victoria in de auto kon draaien en voorzichtig op de bank gleed. Met zijn grote handen zorgde David ervoor dat er geen onzedige foto's van Victoria zullen opduiken.


David beschermt de sliploze Victoria

Straf voor man die treiteraar tackelde

Icoon MisdaadEen groep jongeren uit Assen-Oost treitert importgezinnen, mensen die niet zijn geboren in Drenthe. Dat beweerde de 49-jarige J.N. vandaag voor de politierechter. Na twee jaar treiteren had de man er genoeg van. Omdat de politie nooit ingreep trad hij zelf op. Hij pakte een van jongens hardhandig vast. Daardoor kwam de knaap ten val. Dat kwam N. duur te staan, de rechter legde hem een boete op van 250 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Uitkijk
De Assenaar wilde vorig jaar november weten welke jongeren hem en zijn gezin het leven zuur maakten. Daarom ging hij op de uitkijk staan. Toen de jongens weer kwamen greep hij een 16-jarige knul vast. Die viel met zijn heup op de stoeprand. De jongen vertelde zijn naam en adres en N. leverde de knaap bij zijn ouders af. De tiener liet het er echter niet bij zitten en deed aangifte van mishandeling.

Vergeefs
N. had vele malen vergeefs bij de politie aangeklopt. Die deed niets, omdat niet bekend was wie de jongeren waren die N. treiterde. Het huis van N. en zijn gezin werd onder meer bekogeld met eieren, vuurwerk en stront. Jongeren beschoten zijn huis met katapulten en dreigden zijn hond te vergiftigen. "Die jongens zeiden recht in mijn gezicht dat ze net zolang door zouden gaan totdat wij vertrokken.", verklaarde N. emotioneel voor de rechter.

Streng
N. beweerde dat de politie hem juist had aangeraden een van de jongens te pakken om zo zijn identiteit te achterhalen. De tiener die is geschopt beweert willekeurig door N. te zijn gegrepen. Na het incident ging het nog twee keer mis bij het huis van N. Daarna bleef het rustig, een vader van een van de jongens zou de knapen streng hebben toegesproken. Volgens N. richten de jonge Assenaren zich nu op een ander gezin. De politie wilde niets kwijt over de huidige situatie in Assen-Oost.

Spits Urzaiz (35) naar Ajax

Ajax heeft zijn gewenste pinchhitter binnen. Het gaat om Ismael Urzaíz. De 35-jarige spits komt over van Athletic de Bilbao.

Urzaíz heeft een contract voor één jaar getekend en heeft de medische keuring al achter de rug. "Hij is zo fit als een hoentje", vertelde technisch directeur Martin van Geel tegen het ANP. "We hebben onze pinchhitter binnen. Ismael wordt de tweede man achter Klaas-Jan Huntelaar", vervolgde Van Geel. "Hij gaat als breekijzer dienen, als targetman, om een verdedigende muur te slechten. Hij heeft uiteraard ingestemd met die rol."

Het is voor de Spanjaard zijn eerste buitenlandse avontuur. Bij Athletic de Bilbao speelde hij 366 wedstrijden waarin hij 115 keer scoorde. Daar leek zijn carrière na afgelopen seizoen voorbij, maar de oud-international koos toch nog voor een buitenlands avontuur.

Einde telemarketingterreur in zicht

Icoon TelecomBedrijven mogen niet langer iedereen lukraak telefonisch lastigvallen. Telemarketeers moeten in de toekomst een 'bel me niet'-register raadplegen voordat ze mensen opbellen. Dat heeft staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken (PvdA) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

In het 'bel me niet'-register kunnen mensen zich eenmalig laten opnemen. Bedrijven worden verplicht om hier van gebruik te maken. Het register wordt onder gebracht bij de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta). Nu kunnen gefrustreerde mensen terecht op de website van Stichting Infofilter, maar bedrijven zijn niet verplicht het huidige systeem te raadplegen. Bovendien weet het gros van de consumenten niet van het bestaan van de website. Heemskerk wil ook dat telemarketingbedrijven mensen actief de mogelijkheid bieden om zich af te melden voor ongewenste telefoontjes.

Uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek blijkt dat meer dan negentig procent van de consumenten niet zit te wachten op telefoontjes van telemarketeers. De nieuwe regels moeten begin 2008 ingaan.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Verdwaalde Duitser strandt in Zoetermeer

De trots van een 85-jarige Duitser heeft hem heel wat uurtjes zweten gekost. De man raakte dinsdag het spoor bijster in Dortmund, maar weigerde de weg te vragen. Volgens de politie nam de opa toen maar het besluit om net zolang door te rijden tot hij iets bekends zag. De man stopte pas de volgende dag, in Zoetermeer. Niet dat Zoetermeer hem bekend voorkwam, maar de benzine was op.

Wegens een onvermijdelijke wegopbreking wist de man niet meer waar hij reed. Hij raakte de weg kwijt en dwaalde steeds verder van huis af. Hij gaf aan de politie toe dat hij het 'wel vreemd' vond dat hij opeens geen Duitse borden meer zag.

Pas na 250 kilometer rijden strandde de man aan de Zwaardslootseweg in Zoetermeer. Hier werd hij gevonden door enkele politieagenten die zich over de Duitser ontfermden. Op het politiebureau belden de agenten de doodongeruste zoon van de man op. Toen de zoon hem ophaalde, verklaarde hij dat dit opa's laatste ritje was geweest.

Niet-joden in Israël kunnen binnenkort trouwen

Icoon BuitenlandsOok niet-joden kunnen binnenkort trouwen in Israël. Dit wordt mogelijk dankzij een nieuw wetsvoorstel voor de invoering van het burgerlijk huwelijk waar minister Daniel Friedman van Justitie en opperrabbijn Sholom Amar van de sefardische joden het over eens zijn geworden. Het voorstel voorziet ook in de mogelijkheid om dergelijke huwelijken te beëindigen.

In Israël was het sluiten van huwelijken tot nog toe voorbehouden aan het opperrabbinaat. Immigranten die volgens de joodse wet, de halacha, niet joods zijn konden daarom tot nog toe niet in Israel trouwen. Veel niet-joodse Israëlische koppels stapten daarom tot nog toe in het buitenland in het huwelijksbootje, vooral in Cyprus.

Zo'n 264.000 immigranten, waaronder veel uit de voormalige Sovjet-Unie, worden in Israël niet als jood erkend. Zij hebben alleen een joodse vader of zijn niet bekeerd volgens de regels van de halacha.
Met dank aan DoorBell voor de submit.

Duitser belt handheld met twee telefoons

De politie van Bonn heeft een man op de bon geslingerd die op een wel heel decadente manier het handheld belverbod overtrad. Hij had namelijk in beide handen een telefoon, terwijl hij achter het stuur zat. Dit heeft de Duitse politie vandaag laten weten.

De 25-jarige Duitser was druk aan het kletsen in het mobieltje die hij met zijn linkerhand vasthield. In plaats van met de rechterhand het stuur vast te houden, zat hij met deze hand te SMS'en op een tweede GSM. Om toch nog een beetje richting te geven aan zijn auto, leunde hij met de rechterhand op het stuur.

De man heeft nog geluk gehad. Hij heeft slechts voor één telefoon een boete gekregen. Het grapje kost hem veertig euro en een strafpunt op zijn rijbewijs.


Als de man een elastiekje had gebruikt, was er niets aan de hand geweest

Tour de France: Hunter zegeviert

Icoon Tour de FranceDe elfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Robert Hunter. In de rit van Marseille naar Montpellier over 182,5 km was de Zuid-Afrikaan de snelste in een chaotische sprint.

Christophe Moreau was de verliezer van de dag. De Fransman verloor vandaag ruim drie minuten door een knap staaltje werk van Astana. De formatie van Klöden en Vinokoerov forceerde op zo'n 50 km van de meet een breuk in het pak en en passant slokte ze een kopgroep van vijf renners op.

De massasprint werd vervolgens ontsierd door een valpartij, waardoor Boonen in één klap kansloos was voor de dagzege. Op de streep hield Hunter de Zwitser Cancellara vervolgens net achter zich.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Punten elfde etappe

De elfde etappe kende een verrassende winnaar in de naam van Robert Hunter. Hieronder de punten van deze etappe.

Sidious wist de meeste punten te vergaren. Met 95 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat Saryon met 93 punten. Op de derde plaats drie users met 86 punten, te weten -Badeend-, CoOki3 en DJ_Clean.

In het algemeen klassement gaat andre77 wederom aan de leiding met 1330 punten. Obadja is de nummer twee met 1261 punten. BVO is met 1230 punten naar de derde plaats gestegen.

Bij de subleagues was FCZutphen vandaag met 56 punten de beste. Putten town eindigt vandaag met 54 punten als tweede en ShowChat wist vandaag 52 punten te scoren en plaats drie te bezetten.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1345 punten. Nummer twee is ShowChat met 1260 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! wist tot op heden 1159 punten bij elkaar te fietsen en staat daarmee derde.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen vrijdag 20 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Familie dumpt oma op afvalberg

Icoon OpmerkelijkWat doe je als de zorg voor oma een te zware last wordt? Een Indiase vrouw had daar een tamelijk drastische oplossing voor gevonden. Zij liet haar beide zonen hun 75-jarige hulpbehoevende oma op een berg bedorven afval zetten om haar daar simpelweg aan haar lot over te laten.

Dochterlief dacht hiermee de ideale oplossing te hebben gevonden voor het gekonkel om de zorg voor haar moeder. Haar beide oudere zussen hadden ook al weinig trek om moederlief een verzorgde oude dag te bieden. Nadat haar moeder enige tijd bij haar had ingewoond vond de vrouw het welletjes en liet haar moeder door haar zonen dumpen.

De bejaarde en halfverlamde vrouw werd door een jong stelletje aangetroffen. Zij hebben haar naar hulpverleners gebracht. Opmerkelijk genoeg koestert ze geen wrok tegen haar nageslacht. Wel vond ze het vervelend om zich niet te kunnen verplaatsen zonder hulp.

Lees ook Ben je Oma zat? Bij het afval ermee , verder dank aan renz0r, mouthman, Ladylike, KRIBBET en Maraatje voor de submit.

Amateurs vinden grote schat van Vikingen

Een Britse jongeman gaat al jaren elke zaterdag met zijn vader op pad met hun metaaldetector. De ene keer hebben ze meer geluk dan de andere keer, maar naar nu blijkt hebben ze laatst wel heel veel geluk gehad. Tijdens een recente speurtocht bleken ze een grote Vikingschat te hebben opgegraven.

Het British Museum presenteerde vandaag met trots de unieke vondst. Het museum noemde het de belangrijkste vondst in Engeland in ruim honderdvijftig jaar.

Vader en zoon deden de vondst in het noorden van Engeland. Daar stuitten ze op een verzameling zilveren voorwerpen waarvan men vermoedt dat ze uit de tiende eeuw stammen. De waarde wordt geschat op anderhalf miljoen euro. De voorwerpen verkeren in uitstekende conditie, dit is te danken aan de loden kist waarin ze zaten.

Het British Museum betitelt de vondst van "wereldbetekenis", omdat de voorwerpen afkomstig zijn uit verschillende gebieden waaronder Afghanistan, Rusland, Scandinavië en Europa. De schat bestaat uit ruim zeshonderd zilveren munten en zestig zilveren sieraden die zich ook nog eens in een zilveren kom bevonden. In de munten zijn tekens te zien die verwijzen naar de voorchristelijke religie van de Vikingen, het christendom en de islam.

De Vikingen uit Noorwegen en Denemarken hadden in de negende en tiende eeuw de macht in een groot gedeelte van Engeland. Vermoedelijk heeft een van hun leiders de schat aan het begin van de tiende eeuw in de grond gestopt, omdat een Engelse koning bezig was delen van het gebied te heroveren. De vondst zal volgens het museum veel mysteries ophelderen over de geschiedenis van Engeland in de tiende eeuw.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Zweedse oma heeft snelste internetverbinding ter wereld

De 75-jarige Sigbritt Lothberg uit het Zweedse Karlstad is nog goed bij de tijd. De dame op leeftijd heeft namelijk een internetaansluiting in haar huis met een snelheid van maar liefst veertig gigabit per seconde. In slechts twee seconden haalt ze een complete film binnen. Niet slecht voor iemand die haar eerste stapjes op het wereldwijde web zet.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de vrouw de allersnelste uplink in een woning ter wereld. De extreme breedbandverbinding is een cadeautje van haar zoon. Haar zoon is een netwerkspecialist en wilde de nieuwste technologieën toepassen op het huis van zijn moeder.

Haar zoon, Peter Lothberg, heeft de internetverbinding samen met de baas van het stadsnetwerk van Karlstad, Hafsteinn Jonsson, aangelegd. De heren wisten de hoge snelheid te bereiken door een nieuwe modulatietechniek. "We wilden aantonen dat er geen grenzen zijn aan internetsnelheid", zei Jonsson.

Ondanks dat menig FOK!ker jaloers zal zijn op zo'n snelle internetverbinding, gebruikt de oma haar supersnelle verbinding niet om online te gamen. Ze gebruikt de verbinding met name om online de krant te kunnen lezen.

Epic geeft duidelijkheid over cross-platform feature UTIII

Mark Rein van Epic heeft wat info losgelaten over de cross-platform feature van Unreal Tournament III. Cross-platform houdt in dat PC-gamers tegen 360- of PS3-spelers kunnen spelen (of andersom natuurlijk). Rein zegt dat ze er nog niet over uit zijn of de feature er uberhaupt wel komt. Cross-platform met de 360-versie is sowieso uitgesloten, omdat de PC-versie niet Games for Windows - Live zal ondersteunen. Epic twijfelt nog over cross-platform met de PlayStation 3, omdat de console-versie iets trager speelt dan op de PC. Als dat te balanceren valt is het goed mogelijk dat de feature zal verschijnen.



[upd] Kermislui woedend over polsband UWV

Icoon BinnenlandsKermisexploitanten in Tilburg zijn woedend op uitkeringsinstantie UWV. De ondernemers en hun medewerkers werden gisteren tijdens de opbouw van hun attracties gecontroleerd op uitkeringsfraude en moesten daarna van de controleurs een blauw polsbandje omdoen.

De secretaris van kermisbond Bovak, Nicole Vermolen, heeft  een bericht in De Telegraaf bevestigd. Vermolen werd gisteren platgebeld door exploitanten die schande spraken over de UWV-controle. Veel kermislieden vonden de controle stigmatiserend en trokken vergelijkingen met de vervolging van joden en zigeuners tijdens Tweede Wereldoorlog. Volgens Vermolen heeft een aantal exploitanten geweigerd het polsbandje te dragen.

De polsbandjes zouden moeten voorkomen dat kermismensen dubbel werden gecontroleerd.

Update 18.00 uur

"De polsbandjes worden gebruikt uit overwegingen van klantvriendelijkheid en gemak, dat deze níet verplicht zijn en geenszins zijn bedoeld om mensen te stigmatiseren." Dat zei een woordvoerder van het UWV tijdens een gesprek met een journalist van de Telegraaf voorafgaand aan het artikel van vanmorgen.

Waarom de krant dit niet vermeld heeft in het artikel is onbekend. Het UWV heeft dit gemeld bij de Telegraaf maar het is onbekend of dit nu leidt tot een rectificatie

Bende berooft man van GunBound account

De Braziliaanse politie heeft afgelopen dinsdag een bende aangehouden die een topspeler van de onlinegame GunBound hadden ontvoerd. Tijdens de ontvoering werd hij gedwongen zijn account aan de bende af te staan.

De zogenaamde 'La Firma' bende bedreigde vaker gamers en dwong ze hun accounts aan hun te geven. Volgens onderzoek blijkt de bende maar liefst 23 keer geprobeerd te hebben de account van het laatste slachtoffer te stelen. Toen dat niet lukte hebben ze hem in de val gelokt door een date te regelen met een aantrekkelijke dame. In plaats van dat de dame verscheen op de date, kwam er een bendelid die het slachtoffer met een pistool bedreigde en zijn account afhandig maakte. De bende verdiende met de verkoop van zijn account zo'n $8000 dollar.

GunBound is een van de meest populaire online games in Aziatische landen. In 2004 kwam het spel ook naar Zuid-Amerika waaronder dus naar Brazilië. Het succes bleef ook hier niet uit want de game heeft in Brazilië inmiddels 2,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Ondanks het verbod van de ontwikkelaar om accounts te verkopen is accountverkoop erg populair en lucratief op de zwarte markt; een beetje account kan al zo'n $2700 dollar opleveren.

Nieuwe patch 1.06 Command & Conquer 3 beschikbaar

Inmiddels is de 1.06 patch voor Command & Conquer 3: Tiberium Wars al even beschikbaar. Hieronder kun je doorlezen wat de patch allemaal doet en helemaal onderaan vind je ook nog twee downloadlinks.
"[...]
Version 1.06 Patch Notes - July 16, 2007

=========================================


This patch for Command & Conquer 3 changes the way that disconnect stats are recorded during ranked and unranked online matches, addresses a critical exploit, and fixes a number of other bugs.

Tracking Disconnects

· Changed the way that disconnects are reported. Now, whenever the game detects that a disconnect has occurred in a 1v1 match, both players are awarded a disconnect stat -- neither player is given a win or loss stat.

Exploits

· Fixed an exploit that caused any unit or structure to become invincible if force-fired upon by a Mammoth Tank that had been upgraded with Rail Guns.

Other Bugs

· Fixed a bug that caused the Nod Cloaking Field power to deduct up to 6,000 credits from the Operations Center. The power now correctly deducts 3,000 credits.

· Fixed a bug that allowed players in the online lobbies to /tell and /invite users that had marked them to be ignored.

· Players can no longer send /tell messages to other players as observers during a multiplayer match.

· Fixed a hang that occurred when users typed /friend or /invite without a corresponding name.
[...]"


Hier kun je de patch voor de Engelse versie downloaden en hier voor de Nederlandse versie.

WiiConnect24 sloopt Wii's ?

WiiConnect24 schijnt Wii-consoles kapot te kunnen maken. WiiConnect24 is een systeem in de console dat ervoor zorgt dat je constant met het internet bent verbonden, ook als je console op standby staat. Op forums beginnen berichten binnen te druppelen dat WiiConnect24 de consoles op de één of andere manier kapot heeft gemaakt, wat te maken zou hebben met de opwarming van het apparaat als dit te lang aan staat. De koeler in de Wii zou namelijk niet werken als de console op standby staat, dus zou de CPU oververhit kunnen raken.

Nintendo heeft al gereageerd op de berichten:

"[...]
we've had no reports in the UK of anything like this happening," and advises users to contact the Nintendo Service Centre for further advice
[...]"


Dave Perry: 'Populariteit Wii zal doodbloeden'

Dave Perry, een bekend ontwikkelaar en figuur in de industrie (Earthworm Jim, MDK), heeft in een interview gezegd dat de populariteit van de Wii drastisch zal afnemen en mensen over zullen stappen op de grafisch meer indrukwekkende concurrentie:
"[...]
The fact is, gamers are attracted to beautiful looking games.
[...]"


Perry zegt ook dat gamers de neiging hebben om voor populaire games, zoals Halo, alles opzij te zetten, zelfs de Wii-controller. Over de non-gamers, een publiek dat Nintendo naar eigen zeggen juist aanspreekt en de Wii koopt, zegt Perry echter niets. Ook over het prijsverschil hoor je hem niet.


Hunter wint, Moreau verliest ruim drie minuten

De elfde etappe in de Tour de France is gewonnen door Robert Hunter. In de rit van Marseille naar Montpellier over 182,5 km was de Zuid-Afrikaan de snelste in een chaotische sprint.

Christophe Moreau was de verliezer van de dag. De Fransman verloor vandaag ruim drie minuten door een knap staaltje werk van Astana. De formatie van Klöden en Vinokoerov forceerde op zo'n 50 km van de meet een breuk in het pak en en passant slokte ze een kopgroep van vijf renners op.

De massasprint werd vervolgens ontsierd door een valpartij, waardoor Boonen in één klap kansloos was voor de dagzege. Op de streep hield Hunter de Zwitser Cancellara vervolgens net achter zich.

Rituitslag

#NaamTeamTijd
1Robert HunterBar3:47.50
2Fabian CancellaraCSCz.t
3Murilo FischerLIQz.t
4Filippo PozatoLIQz.t
5Alessandro BallanLAMz.t
6Paolo BossoniLAMz.t
7Claudio CorioniLAMz.t
8Philippe GilbertFDJz.t
9William BonnetC.A.z.t
10Kim KirchenTMOz.t

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB53:11.38
2Alejandro Valverdeop 2.35
3Iban MayoSDVop 2.39
4Cadel EvansPRLop 2.41
5Alberto ContadorDSCop 3.08
6Carlos SastreCSCop 3.39
7Andreas KlodenASTop 3.50
8Levi LeipheimerDSCop 3.53
9Kim KirchenTMOop 5.06
10Mikel AsterlozaEUSop 5.20

Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST160
2Robert HunterBAR149
3Erik ZabelMIL144

Bolletjes-trui

#NaamTeamPunten
1Michael RasmussenRAB98
2Juan Mauricio SolerBAR79
3Yaroslav PopovychDSC70

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC53:14.46
2Linus GerdemannTMOop 3.37
3Juan Mauricio SolerBARop 3.41

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Team CSC159:44.19
2Caise D'epargneop 5.02
3Discovery Channel Teamop 5.08
4Rabobankop 5.19

Wii heeft 360 bijna ingehaald met wereldwijde verkopen

Ondanks het feit dat de Wii een jaar later dan de Xbox 360 is uitgekomen is de populaire console nog maar één miljoen stuks minder verkocht dan laatstgenoemde. Als deze lijn doorzet dan zou de Wii de 360 hebben ingehaald in september. Aankomende Kerstmis zal zeer spannend worden voor Nintendo en Microsoft. Op de 360 verschijnen onder meer Halo 3, Project Gotham Racing 4, Grand Theft Auto 4 en Mass Effect terwijl op de Wii Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 en Super Smash Bros Brawl (alleen in de VS) te spelen zullen zijn. We moeten even afwachten of deze games ook system sellers worden.

[Upd] 'Tour komt terug op Duitse TV'

De Duitse omroepen ARD en ZDF komen wellicht terug op hun besluit om de Tour de France niet meer uit te zenden. Dat zei Ferry de Groot, Chef d'equipe van de ploeg van NOS Radio in de Ronde van Frankrijk, zojuist op Radio 1.

"Ik denk dat de Tour-directie druk in overleg is met de Duitse publieke omroepen over de uitzendverplichting. De Tour trekt grote sponsors aan doordat ze kunnen garanderen dat het allemaal uitgezonden wordt op televisie. Als ik ook zo om me heen kijk is er nog geen enkele wagen van de Duitse media vertrokken, alles staat er nog. Ik heb dus het vermoeden dat er een dezer dagen water bij de wijn gedaan zal worden."

De Groot vermoedt dat de uitzendverplichting als smoes gebruikt zal worden. "De echte reden is dat ze voorbarig zijn geweest met hun besluit. Het is dominee-achtig. Je bent hier als journalist en er zijn zoveel controles per dag, dat je ervan uit mag gaan dat het grootste deel van het peleton doping-vrij is."

Gisteren besloot de Duitse televisie de live-uitzendingen te staken omdat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz van T-Mobile is betrapt op doping. De renner werd tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni positief bevonden. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen.

NOS-mediadirecteur Jan de Jong noemde het besluit van de Duitse televisie gisteren 'hypocriet'. De Groot is het daarmee eens. "Het is inderdaad hypocriet van de Duitse televisie. De ARD en ZDF waren tot twee jaar geleden sponsor van de T-Mobile ploeg. Ze hadden dus geen onafhankelijke rol en hadden grote belangen bij het goed rijden van die ploeg. Ze hadden ook met renner Jan Ullrich een vet contract gesloten dat hij iedere ochtend in het ontbijtprogramma zou komen. Ze doen nu voorkomen alsof ze recht-in-de-leer journalisten zijn, terwijl ze dat in mijn ogen nooit zijn geweest."

De Groot heeft ook het idee dat andere zaken meespelen bij het besluit van de omroepen om te stoppen met de uitzendingen. "Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed ook dat er onderliggende belangen zijn. De Duitsers moeten binnenkort ook weer onderhandelen met de Tour-directie over een nieuw contract voor de uitzendrechten."

De Chef d'equipe benadrukte overigens dat de NOS tegen dopinggebruik is, maar uit journalistiek oogpunt de Tour gewoon blijft volgen.

Update 16:45 uur

De Duitse commerciële zender Sat.1 zendt vanaf vandaag de Tour de France uit. De zender bereikte een akkoord met Tourorganisator ASO. De Duitse publieke zenders ARD en ZDF hadden gisteren de live verslaggeving stopgezet na de positieve dopingtest van de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz.

PS3-demo The Darkness beschikbaar

Op het PlayStation Netwerk is nu de demo van de game The Darkness beschikbaar gesteld om te downloaden. Enthousiaste PS3-bezitters kunnen de demo, met een grootte van 1.5 gigabyte, dus gaan binnentrekken. The Darkness draait om mafia hitman Jackie Estacado, deze krijgt op zijn 21e verjaardag plots bovennatuurlijke krachten. The Darkness neemt bezit van hem waardoor hij zijn vijanden op brute wijze kan ombrengen, maar The Darkness heeft ook een eigen wil die Jackie moet beheersen om zijn lot te kunnen vervullen.

Slachtoffertje 'rotmastino' moet oog missen

ShockingDe 19 maanden oude Belgische peuter die dinsdagavond ernstig gewond raakte toen een kruising tussen een rottweiler en een mastino zijn tanden in het kind zette, moet zeker één oog missen. Of het andere oog gered kan worden is nog onduidelijk omdat het gezicht van het jongetje nog te veel is opgezwollen om dat vast te stellen.

Het drama gebeurde in het Vlaamse plaatsje Wellen in het huis van de grootouders van de peuter. De hond, die het jongetje in zijn gezicht en keel beet, is inmiddels afgemaakt.

Het slachtoffertje onderging al een zes uur durende operatie in ziekenhuis in Hasselt. Daarbij werd de neus van de jongen opnieuw aangehecht. In totaal telden artsen een 25-tal breuken in zijn gezicht. Gisteren is hij overgebracht naar het Universitaire Ziekenhuis in Leuven. Zijn toestand wordt 'stabiel maar nog altijd kritiek' genoemd. Het jochie zal nog minstens een week in een kunstmatige coma worden gehouden.

Griep geen probleem voor Hamilton

Lewis Hamilton denkt komend weekend geen last te hebben van het griepje dat hij nu onder de leden heeft. De leider in het kampioenschap - hij staat 12 punten voor op de nummer twee - verwacht snel beter te zijn.

"Ik denk niet dat het een probleem wordt", vertelde Hamilton. "Ik heb gewoon wat griep, maar dat is oké. Ik voel me verder goed. Het ergste was aan het begin van de week. Je kan me vertrouwen als ik zeg dat ik me nu veel beter voel dan op maandag. Ik gebruik goede medicijnen en rijd bij een goed team. Er zullen dus geen problemen zijn."

Schumi geniet van leven na F1

Michael Schumacher geniet van zijn leven als oud-Formule 1-coureur. De Duitser vertelde aan Bild blij te zijn dat hij zijn leven weer in eigen hand heeft. De functie van teambaas bij Scuderia Ferrari wil hij dan ook niet vervullen.

"Ik had niet gedacht dat mijn agenda zo snel weer gevuld zou zijn. Ik dacht ik me veel meer zou gaan vervelen, maar nu moet ik gewoon tijd vrij maken om me te kunnen vervelen! Ik spreek tegenwoordig veel af met vrienden en reis veel. Op die manier raakt de agenda ook wel heel snel vol. Het mooiste is dat ik mijn leven weer in eigen hand heb. Ik voel me heel vrij nu."

Over zijn rol bij het team van Ferrari vertelde de zevenvoudig wereldkampioen: "Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat ik daar precies ga doen. We hebben daar ook geen haast mee. Ik moet daarbij wel zeggen dat mijn kennis van de Formule 1 maar beperkt houdbaar is. Ik zou eigenlijk constant mijn kennis moeten opfrissen. Een functie als teambaas zie ik niet zitten. Vijf of meer dagen per week werken, een bureau ver weg van huis en werkdagen van twaalf uur. Dat lijkt me niets."

Valencia maakt plannen bekend

Valencia heeft haar definitieve plannen voor de Grand Prix van Europa voor volgend jaar bekend gemaakt. In mei werd al een eerste ontwerp van het stratencircuit gepresenteerd, dat deels in de stad ligt, maar ook door de haven gaat.

De baan zal bijna 5,5 kilometer lang worden, en naar verwachting zal men 1 minuut en 37 seconden over een rondje doen. De topsnelheid, die behaald zal worden op het lange rechte stuk in de haven, zal rond de 320 km/h liggen, en de gemiddelde snelheid zal zo'n 200 km/h zijn. Het circuit zal over de gehele lengte zeker 14 meter breed worden.

Een impressie van het circuit (in het Spaans) is hier te vinden.

Opvang allochtone homo's te groot succes

De hulp die de Schorerstichting - het landelijk kenniscentrum voor gezondheid en welzijn voor lesbo's en homo's - biedt aan allochtone homo's is zo succesvol dat het aan zijn succes ten onder dreigt te gaan. Het project 'de Veilige Haven' van de stichting kan de vele verzoeken om hulp niet aan en bovendien verloopt de opvang niet erg soepel.

De stichting begon ruim twee jaar geleden met het expliciet begeleiden van allochtone homo's, omdat met name onder moslims homoseksualiteit een groot taboe is. Toch is de stichting nog lang niet tevreden over de opvang, omdat de hulpverlening nog niet goed genoeg is aangepast op deze doelgroep. Ook moet vanwege de vele aanvragen vaak 'Nee' worden verkocht.

Barrichello ook in 2008 bij Honda

Rubens Barrichello zal volgend seizoen ook voor het team van Honda Racing F1 rijden. De Braziliaan is van plan om in 2008 de teleurstelling van het huidige seizoen weg te spoelen, het liefst met veel champagne.

In zijn verklaring zegt Barrichello dat hij er alle vertrouwen in heeft dat volgend seizoen hem wel het succes zal brengen bij het team waarvoor hij Ferrari na zes seizoenen de rug toekeerde. "Met vreugde kan ik bevestigen dat ik bij Honda blijf. Vanaf het moment dat ik hier kwam is het altijd mijn doel geweest om een goede relatie op te bouwen met het team en er een sterk geheel van te maken. 2007 is een zwaar seizoen, maar ik geloof dat we de juiste richting zijn ingeslagen," aldus de Braziliaan.

De teambaas van Honda, Nick Fry, heeft om de teleurstellende periode definitief af te sluiten nieuw personeel aangenomen voor de ontwerpafdeling. Barrichello gaat ervan uit dat dit het team een boost zal gaan bezorgen. "Een aantal goede mensen is ons komen versterken, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we nu progressie zullen boeken.”

Teamgenoot Jenson Button beschikt over een meerjarig contract, wat betekent dat volgend seizoen de line-up van de Japanse renstal ongewijzigd blijft.

Honda wil snel terug naar VS

Honda vindt dat de Formule 1 zo snel mogelijk moet terugkeren naar de Verenigde Staten. Vorige week werd bekend dat er volgend jaar geen Grand Prix zal plaatsvinden in het Noord-Amerikaanse land.

Teambaas Nick Fry verteld aan Autosport: "We zijn erg teleurgesteld over het verlies van Indy. De VS heeft een van de belangrijkste markten en een globale raceklasse als de Formule 1 moet vertegenwoordigd worden in de grootste markt waar de autofabrikanten aan meedoen."

"Als we niet terug kunnen naar Indy, hopen we dat er zo snel mogelijk een vervangende locatie wordt gevonden", vervolgde een bezorgde Fry. "Zelfs al worden het twee of drie races - aan elke kust een - zouden we het een goed idee vinden. Het is erg belangrijk om terug te keren."

Darcis naar kwartfnales Dutch Open

Steve Darcis heeft zich vanmiddag weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Dutch Open in Amersfoort.


De Belgische tennisser, de nummer 297 van de wereld, was in de tweede ronde met 7-6 en 6-1 te sterk voor de Fransman Gilles Simon. Het was voor Darcis pas zijn tweede gewonnen partij op een ATP-toernooi.

Darcis treft in de kwartfinale wederom een speler uit de top honderd, namelijk de Rus Igor Andreev. De nummer 59 van de wereld won vandaag met 3-6, 6-1 en 6-4 van de Italiaan Filippo Volandri.

Tien jaar cel voor 'zedenmonster' Johan S.

De 26-jarige Johan Frederik S. uit Sassenheim is vanmiddag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor een reeks verkrachtingen en een aanranding. Voordat de man zich aan zijn slachtoffers vergreep, bedwelmde hij hen meestal met valium. S. heeft altijd verklaard onschuldig te zijn. Tegen hem was twee weken terug 16 jaar cel geëist.

De rechter meende dat de Sassenheimer ''op grove wijze zijn seksuele lusten op zijn slachtoffers botvierde''. Hij zag zijn slachtoffers volgens de rechtbank niet als mens, maar ''als object''.

De zedenmisdrijven vonden plaats in het voorjaar van 2006. Justitie verspreidde in april dat jaar een opsporingsbericht waarin zij de man met naam en toenaam noemde en ook zijn gezicht toonde. Omdat het vermoeden bestond dat S. naar het buitenland was gevlucht, volgde een internationaal opsporingsbevel. Twee maanden later werd hij in Brazilië opgepakt. Een dergelijke manier van opsporen is in Nederland uitzonderlijk, vandaar dat de zaak groot in het nieuws kwam.

Tegen S. zijn nog vijf aangiften gedaan. De Braziliaanse autoriteiten leverden de man in 2006 uit aan Nederland voor de zaken waarop hij vandaag veroordeeld werd. Zodra Brazilië toestemt, kan justitie de Sassenheimer voor in totaal negen zaken vervolgen.

Radio 538 verslaat Radio 2

Icoon RadioRadio 538 heeft het marktleiderschap onder de radiostations terug weten te veroveren. Sinds het uitzenden van de Top 2000 rond de jaarwisseling was Radio 2 de grootste radiozender van Nederland, maar de publieke zender moet nu genoegen nemen met de tweede plaats. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over mei en juni die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Aan het onderzoek deden 8712 respondenten van 10 jaar en ouder mee.

Bij Radio 538 heerst dan ook tevredenheid. "Maar dit is zeker geen reden om rustig achterover te gaan leunen. Het luisteronderzoek laat zien dat onze constante zoektocht naar vernieuwende acties en programma onderdelen wordt gewaardeerd door luisteraars", zegt algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth van 538.

Sky Radio en Radio 1 deden het wat minder. De radiostations verloren 0,3 en 0,4 procent marktaandeel. Maar voor Radio 1 komt de belangrijke sportzomer eraan, waarin in de publieke nieuws- en sportzender het traditioneel goed doet.

Radio 3FM is stabiel gebleven op de vierde plaats. Q-music en het onlangs door Arrow Classic Rock overgenomen Caz! wisten kleine winsten te behalen.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

'Tour komt terug op Duitse TV'

Icoon Tour de FranceDe Duitse omroepen ARD en ZDF komen wellicht terug op hun besluit om de Tour de France niet meer uit te zenden. Dat zei Ferry de Groot, Chef d'equipe van de ploeg van NOS Radio in de Ronde van Frankrijk, zojuist op Radio 1. "Ik denk dat de Tour-directie druk in overleg is met de Duitse publieke omroepen over de uitzendverplichting. De Tour trekt grote sponsors aan doordat ze kunnen garanderen dat het allemaal uitgezonden wordt op televisie. Als ik ook zo om me heen kijk is er nog geen enkele wagen van de Duitse media vertrokken, alles staat er nog. Ik heb dus het vermoeden dat er een dezer dagen water bij de wijn gedaan zal worden."

De Groot vermoedt dat de uitzendverplichting als smoes gebruikt zal worden. "De echte reden is dat ze voorbarig zijn geweest met hun besluit. Het is dominee-achtig. Je bent hier als journalist en er zijn zoveel controles per dag, dat je ervan uit gaan dat het grootste deel van het peleton doping-vrij is."

Gisteren besloot de Duitse televisie de live-uitzendingen te staken omdat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz van T-Mobile is betrapt op doping. De renner werd tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni positief bevonden. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen.

NOS-mediadirecteur Jan de Jong noemde het besluit van de Duitse televisie gisteren 'hypocriet'. De Groot is het daarmee eens. "Het is inderdaad hypocriet van de Duitse televisie. De ARD en ZDF waren tot twee jaar geleden sponsor van de T-Mobile ploeg. Ze hadden dus geen onafhankelijke rol en hadden grote belangen bij het goed rijden van die ploeg. Ze hadden ook met renner Jan Ullrich een vet contract gesloten dat hij iedere ochtend in het ontbijtprogramma zou komen. Ze doen nu voorkomen alsof ze recht-in-de-leer journalisten zijn, terwijl ze dat in mijn ogen nooit zijn geweest."

De Groot heeft ook het idee dat andere zaken meespelen bij het besluit van de omroepen om te stoppen met de uitzendingen. "Ik kan het niet bewijzen, maar ik vermoed ook dat er onderliggende belangen zijn. De Duitsers moeten binnenkort ook weer onderhandelen met de Tour-directie over een nieuw contract voor de uitzendrechten."

De Chef d'equipe benadrukte overigens dat de NOS tegen dopinggebruik is, maar uit journalistiek oogpunt de Tour gewoon blijft volgen.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Amy Winehouse spuugt naar fans

Icoon ShowbizzAmy Winehouse lijkt zeer weinig om haar fans te geven. De Britse zangeres trad dinsdag op in het Britse Cornwall en leek ter plaatse behoorlijk in de war. Amy, waarvan bekend is dat ze een drankprobleem heeft, vergat tijdens het optreden haar teksten en spuugde naar fans.

Volgens concertgangers zag de 23-jarige Winehouse er oververmoeid uit en verliet ze na het tweede nummer het podium. Toen ze even later terugkwam leek ze behoorlijk in de war.

"Ze sloeg zichzelf in het gezicht en mepte met de microfoon op haar hoofd. Ze vergat de teksten van haar eigen liedjes en mompelde in plaats daarvan wat scheldwoorden", aldus een van de fans die het concert bijwoonde.

Daarnaast spuugde Winehouse in het publiek, dat 33 pond (bijna 50 euro) had betaald om haar te zien zingen. Halverwege haar laatste liedje liet de zangeres haar microfoon vallen en wandelde ze van het podium.

De Britse artieste maakt zich de laatste tijd niet erg populair bij haar fans. Zo liet ze haar optreden op Pinkpop 2007 verstek gaan, naar verluidt omdat ze het vliegtuig niet inkwam omdat ze te dronken was. Ook zegde Winehouse dit weekeinde haar concert op het North Sea Jazz Festival af wegens 'oververmoeidheid'.

Amy Winehouse brak door met haar hit Rehab. Ze won eerder dit jaar een Brit Award voor beste Britse vrouwelijke artiest.


Met dank aan mouthman voor de submit.

'Castelen dicht bij overgang naar Monaco'

De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat AS Monaco op het punt staat om Romeo Castelen van Feyenoord over te nemen.

Volgens bronnen van de krant zouden beide clubs het bijna eens zijn over een transfer van de flankspeler. Monaco zou ongeveer 4,5 miljoen euro neerleggen voor de 24-jarige Castelen, die in Rotterdam nog een contract tot medio 2008 heeft.

Eerder al werd Castelen gelinkt aan Paris Saint-Germain, maar Monaco lijkt er nu met de snelle rechtsbuiten vandoor te gaan.

[upd] Brok metaal kwam van 'woodchipper'

BizarEen inwoner van de Amerikaanse staat New Jersey hoorde dinsdagavond tijdens het tv-kijken een donderend geraas in de kamer naast hem. Er bleek een brok metaal door het dak de kamer ingestort te zijn.

De NASA, de federale luchtvaartautoriteiten (FAA) en ook Amerikaanse topmilitairen vragen zich nu af waar het stuk ijzer van 9 bij 13 centimeter voorzien van twee gaten vandaan kan zijn gekomen. Het is in ieder geval niet iets wat gemaakt is door aliens. Volgens de FAA is het ook niet uit een vliegtuig komen vallen.


Uit de lucht komen vallen


Update 13.53 uur
En de Amerikanen weten al wat het is. Het brok ijzer is afkomstig van een professionele houtversnipperaar, zo stelt de FAA.

Niet duidelijk is hoe het brok zich door het dak kon boren. Maar als er iets fout gaat met een versnipperaar kan een onderdeel blijkbaar hoog de lucht in worden gelanceerd. Vorig jaar zorgde een soortgelijk weggeslingerd onderdeel van een versnipperaar ook al voor vragen.


De boosdoener

Met dank aan Armeros voor de submit en DoorBell voor de update.

Cambuur huurt Jansen van Excelsior

Cambuur Leeuwarden heeft de selectie versterkt met Rudy Jansen. De Friese club uit de Jupiler League huurt de 28-jarige verdediger voor een seizoen van Excelsior.

"Rudy Jansen bewijst al jaren dat hij op zijn minst een top eerste divisie-speler is, en dat is waar wij in de toekomst weer naar toe willen", aldus de technisch manager van Cambuur, Peter de Roo. "Ik ben blij dat dit soort spelers kennelijk weer naar Cambuur wil komen."

Chinees broodje varkenskarton is hoax

OpmerkelijkDe broodjes varkensvlees van karton die zouden worden verkocht in een wijk in de Chinese hoofdstad Beijing, bestaan niet. Het hele bericht daarover is een grote hoax. De Chinese staatstelevisie zond eerder deze maand een reportage uit over broodjes die buiten 60% vlees ook 40% fijngehakt karton zouden bevatten. Het karton zou zijn gedoopt in industriële chemicaliën en op smaak gebracht met varkensvleesaroma.

Een journalist van de televisiezender is nu gearresteerd voor het in scène zetten van de reportage. De televisiezender heeft zijn kijkers gisteren excuses gemaakt.

De journalist blijkt zelf de ingrediënten te hebben gekocht en liet vier gastarbeiders uit de provincie het karton-vleesmengsel maken, aldus de zender.

Naar aanleiding van de reportage werden de afgelopen week broodjes varkensvlees van tientallen straatverkopers geïnspecteerd. Geen enkel broodje bleek echter deels gemaakt van karton.

Statenlid Dierenpartij door jagers mishandeld

Het Noord-Hollandse Provinciale Statenlid voor de Partij voor de Dieren (PvdD) Peter van Poelgeest heeft aangifte gedaan van mishandeling door jagers. Het PvdD-Statenlid werd naar eigen zeggen woensdagavond mishandeld door twee jagers in Westbeemster.

De 43-jarige Van Poelgeest was afgegaan op een melding over vier jagers die in een weiland houtduiven aan het afknallen waren. Ter plekke maakte hij foto's van het viertal, hetgeen de heren jagers niet konden waarderen. Twee van hen sloegen en schopten de PvdD-politicus en smeten hem in een sloot, aldus de aangifte van Van Poelgeest. Hij kon na behandeling in een ziekenhuis weer naar huis.

De politicus, die ook actief is voor de Dierenbescherming, zou al eerder last hebben gehad van bedreigingen uit de hoek van jagend Nederland.

Feyenoord niet meer onder curatele KNVB

Feyenoord staat niet meer onder curatele van de KNVB. Deze week liet de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond de Rotterdammers weten dat de financiële situatie van de club niet meer als zorgelijk wordt beschouwd.

Vorig jaar werd Feyenoord door de KNVB onder curatele geplaatst. In de ogen van de licentiecommissie was de de schuldenlast van de club te hoog. Deze week werden de Rotterdammers vanwege een verbeterde financiële situatie van de 'zorgelijke' categorie 1 naar de tussencategorie 2 overgeheveld. Clubs uit categorie 3 zijn volgens de KNVB financieel gezond.

Naast Feyenoord promoveerden ook NEC en Cambuur, Fortuna Sittard en FC Dordrecht deze week van categorie 1 naar categorie 2. RBC Roosendaal en FC Eindhoven blijven het zorgenkindje van het Nederlandse betaalde voetbal, zij blijven in categorie 1.

Van der Sar: "Ik zie wel wat er gebeurt"

Edwin van der Sar maakt zich nog niet druk over zijn toekomst. Het contract van de Nederlandse doelman loopt na aankomend seizoen af bij Manchester United.

"Ik ben in een fase van mijn loopbaan beland dat je je situatie stap voor stap bekijkt", aldus Van der Sar. "Ik weet nog niet wat er na komend seizoen gaat gebeuren. Ik maak me er niet druk om, op mijn leeftijd teken je geen vier- of vijfjarig contract meer."

Van der Sar begint het seizoen als eerste doelman, aangezien concurrent Ben Foster nog maanden is uitgeschakeld vanwege een blessure. De Nederlander hoopt zich te kunnen herstellen van enkele mindere optredens. "Aan het eind van het vorig seizoen gingen een paar dingen niet naar mijn tevredenheid. Natuurlijk denk je na over fouten. Het is lastig om het hele jaar 100 procent te zijn."

Medal of Honor Heroes 2 aangekondigd voor PSP en Wii

We zagen hem al kort even tijdens Nintendo's persconferentie vorige week, maar nu is het officieel. Electronic Arts heeft vandaag een nieuw deel in de succesvolle Medal of Honor reeks first person shooters aangekondigd. Dit deel, dat de naam Medal of Honor Heroes 2 met zich mee krijgt is speciaal ontworpen voor de PlayStation Portable en de Wii.

De game begint op 6 juni 1944, D-Day, je kruipt in de huid van OSS-agent John Berg en moet achter vijandelijke linies in Normandië opereren om de invasie van Europa tot een succes te maken. De game kent geheel nieuwe missies voor single-player en je kunt ook met tot 31 anderen online tekeer gaan. De Wii-versie biedt daarnaast ook nog eens ondersteuning voor de onlangs aangekondigde "Wii Zapper"

Verantwoordelijk voor deze game is EA Canada, dat ook al Medal of Honor Heroes voor de PSP maakte. Nog deze zomer zullen gamers kunnen gaan genieten van deze game.

'Turkse premier kan rekenen op grote zege'

Icoon VerkiezingenDe regerende AK-partij van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zal bij de parlementsverkiezingen van zondag een grote overwinning behalen. Dat komt naar voren uit een vandaag gepubliceerde peiling in de krant Radikal.

De AK zou volgens de peiling 42 procent van de stemmen krijgen en daarmee meer dan driehonderd van de 550 zetels in het parlement gaat bezetten. Dat betekent dat de conservatieve AK alleen verder kan regeren.

De oppositionele seculiere Republikeinse Volkspartij (CHP) zou tweede worden met 17,3 procent van de stemmen, terwijl de extreemrechtse MHP 12,5 procent van de kiezers voor zich zou weten te winnen. In Turkije geldt een kiesdrempel van 10 procent.


Recep Tayyip Erdogan

'Muggenplaag op wadden door natuurfreaks'

Als je op Schiermonnikoog op vakantie bent en lek geprikt wordt door muggen, vergeet dan niet natuurbeschermers te 'bedanken' voor de overlast. Want zij zijn volgens de lokale hoteleigenaar André Zandt verantwoordelijk voor de muggenplaag die het waddeneiland teistert.

Zandt zegt dat de problemen zijn ontstaan toen op het eiland valleitjes onder water zijn gezet door natuurbeschermers van Natuurmonumenten. De organisatie ontkent op haar beurt dat de plaag te wijten is aan het onder water zetten en zegt dat de muggenzwerm een effect is van de klimaatverandering. Natuurmonumenten raadt wel iedereen aan zich goed te beschermen om muggenbeten te voorkomen.

André Zandt noemt klimaatverandering als reden voor de plaag nonsens: ''Op de andere waddeneilanden hebben ze dat probleem niet.'' Schiermonnikoog lijdt volgens hem nu grote schade doordat toeristen het eiland ontvluchten.

Een regionale krant zag op camping Seedune kampeerders die gekleed leken te zijn voor een poolexpeditie om muggensteken te voorkomen.

Softwareverkopen Japan, Nintendo top 10

Het is weer 'ns zover, de gehele top 10 in Japan bestaat uit games voor Nintendo consoles. De nummer één is Dragon Quest Swords van Square-Enix en uiteraard staan Wii Sports en Wii Play ook weer in de top 10.

Voor de DS doen Zelda en Vision Training het erg goed en zijn drie van de vier nieuwe DS binnenkomers allemaal van third party uitgevers.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
DQ SwordsWiiSquare-Enix305.000305.000
Zelda Phantom HourglassNDSNintendo70.000584.000
My Housekeeping DiaryNDSNintendo47.00047.000
Wii SportsWiiNintendo45.0001.870.000
Vision TrainingNDSNintendo39.000395.000
Wii PlayWiiNintendo29.0001.494.000
Chibi RoboNDSNintendo27.00072.000
Kirarin RevolutionNDSKonami25.00025.000
Monster FarmNDSTecmo22.00022.000
MegaMan ZXNDSCapcom21.00021.000

De nummers 11 t/m 30

11. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
12. [NDS] Saiyuki: Gold and Silver Conspiracy (D3 Publisher)
13. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
14. [PS2] Super Robot Wars: Original Generations (Banpresto)
15. [PS2] Pop'n Music 14: Fever! (Konami)
16. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
17. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)
18. [NDS] Pokémon Diamond (Pokémon)
19. [NDS] More English Training (Nintendo)
20. [WII] Donkey Kong Jet (Nintendo)
21. [NDS] Brain Age (Nintendo)
22. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
23. [NDS] Pokémon Pearl (Pokémon)
24. [NDS] English Training (Nintendo)
25. [NDS] Death Note: The Successor to L (Konami)
26. [360] Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 (Ubi Soft)
27. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
28. [PS2] Memories Off #5 Encore (CyberFront)
29. [NDS] Listen! Write! Increase Vocabulary! Initial English Training (Benesse)
30. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)

Verdeling per console:
NDS - 22
WII - 4
PS2 - 3
360 - 1

Update 12:15

De cijfers van DQ Swords zijn aangepast, het blijken 305.000 verkochte games te zijn in plaats van 263.000. Met dank aan Depax voor het melden.

Nederlandse vrouwen vast in Turkije in drugszaak

Icoon MisdaadIn Turkije zijn de afgelopen maand zes vrouwen uit Nederland gearresteerd door de Turkse narcoticabrigade. Ze werden opgepakt toen ze op de luchthaven van Istanbul het vliegtuig naar ons land wilden nemen.

Het zou vrouwen betreffen uit onder meer Den Haag en Utrecht. Een aantal is van Turkse en Marokkaanse afkomst. Eén van hen, Majou A., had 11 kilo heroïne in haar bagage en een andere, Siyam O., 10 kilo. Zij zitten al ruim twee weken in voorlopige hechtenis. Ze zouden de drugs uit Afghanistan hebben gekregen van de Turkse Derya U., een vrouw die ook de Nederlandse nationaliteit heeft.

De andere vier, van wie drie vrouwen Nederlands zijn en één de Nederlandse verblijfstatus heeft, mogen Turkije niet verlaten en staan onder permanent toezicht.

De vrouwen zijn op 30 juni naar Turkije gereisd om modellenwerk te doen. Mogelijk zijn ze al drie keer eerder naar Turkije gereisd om drugs te smokkelen. De Turkse politie onderzoekt of ze deeluitmaken van een internationale drugsbende.

Infogrames sluit deal met Hasbro

Infogrames heeft een nieuwe overeenkomst met Hasbro gesloten.
Hiermee krijgt Infogrames de beschikking over de digitale rechten van klassieke spellen die door Hasbro worden uitgebracht. Onder deze spellen vallen onder andere: Dungeons and Dragons, Monopolie, Scrabble, Risk, Levensweg, Cluedo, Yahtzee, Zeeslag en Boggle.

Patrick Leleu van Infogrames is uiteraard erg blij met het nieuwe contract:

"This agreement represents a reaffirmation of our partnership with Hasbro. It is an important step in our business strategy that will allow us to keep and strengthen a franchise with significant potential, while giving the group additional resources to invest in the relaunch of its publishing business."



Britse moslims jaren cel in na cartoonprotest

BuitenlandsGroot-Brittannië heeft het duidelijk gehad met radicale moslims die oproepen tot haat tegen het westen. Gisteren zijn vier moslims die zich haatdragend uitlieten tijdens een protest tegen de Deense Mohammed-spotprenten veroordeeld tot forse gevangenisstraffen.

Het viertal had in februari 2006 deelgenomen aan een protest bij de Deense ambassade in Londen. Ze riepen daar teksten als dat het bloed van Britse soldaten door de straten van Bagdad moest vloeien. Anderen riepen op tot bombardementen op de Verenigde Staten, Denemarken en Groot-Brittannië.

De rechtbank in Londen veroordeelde de vier wegens het oproepen tot moord en terreur. Abdul Rahman Saleem, die eerder dit jaar al schuldig werd bevonden aan het aanzetten tot rassenhaat, kreeg 4 jaar cel. De drie anderen, Mizanur Rahman, Umran Javed en Abdul Muhid, moeten 6 jaar achter de tralies hun zonden overdenken.

De verdachten ontkenden tijdens de zitting dat ze er extremistische ideeën op nahouden en zeiden dat ze slechts anderen volgden.



Borden die de demonstranten meedroegen in Londen

Met dank aan rulerofdeath voor de submit.

Potter-boeken te vroeg weggestuurd

Icoon LiteratuurExemplaren van het nieuwste Potter-boek  'Harry Potter And The Deathly Hallows' zijn in de VS al verstuurd naar klanten van een boekenketen. Kopieën zijn ook al opgedoken op internet en dreigen de feestelijke start van de verkoop in de nacht van vrijdag op zaterdag van haar glans te beroven.

Uitgever US Scolastic kondigde vandaag in ieder geval aan het er niet bij te laten zitten. Juridische stappen worden ondernomen tegen boekendistributeur Levy Home Entertainment en internetboekhandel DeepDiscount.com voor het verbreken van het embargo. De eerste klanten kregen het laatste boek in de reeks van zeven over de tovenaarsleerling dinsdag al in de bus.

Schrijfster J.K. Rowling restte niets anders dan mensen via haar website op te roepen de magie niet te verbreken . ''Ik roep iedereen op die zichzelf een Potter-fan noemt te helpen het verhaal geheim te houden voor iedereen die het op de dag van publicatie wil lezen'', aldus de auteur.

'Nepversie'
Gisteren nog zei De Harmonie, de Nederlandse uitgever van de Potter-boeken, te vermoeden dat het uitgelekte boek dat op internet circuleert een nepversie is.  ''Het gaat hoogstwaarschijnlijk niet om het echte boek. Dit gebeurt rond iedere verschijning van een Potter-boek. Ook op deze manier is het al eens eerder voorgekomen'', aldus een woordvoerster van de uitgeverij.

Dat er wellicht al juiste informatie te lezen is, durft de woordvoerster niet tegen te spreken. ''Wij kennen de inhoud van het manuscript niet en misschien heeft iemand wel goed gegokt.”


'Hou het geheim voor iedereen die het op de dag van publicatie wil lezen'.

[WK-20] Tsjechië naar finale

Tsjechië heeft de finale op het WK onder-20 in Canada bereikt. In de halve finale werd buurland Oostenrijk met 2-0 aan de kant geschoven.

De Tsjechen lieten vanaf het begin zien geen medelijden te hebben met haar opponent. Al in de vierde minuut werd de ban in Edmonton gebroken. Lubos Kalouda vuurde een vrije trap van dichtbij op doelman Michael Zaglmair. Deze liet de bal los en van dichtbij kon Thomas Micola raak schieten. Na een kwartier spelen was het Martin Fenin die namens Tsjechië de voorsprong verdubbelde.

In de tweede helft wist Oostenrijk vaker het Tsjechische doelgebied te bereiken, maar dat kon de Tsjechen niet uit de finale houden. Afgezien van één dan, aangezien Petr Janda door een gele kaart geschorst is. Tsjechië speelt in de finale tegen Chili of Argentinië, die het vanavond gaan uitvechten in Toronto. Oostenrijk kan nog niet naar huis; het speelt zaterdag de wedstrijd om de derde plaats.

Oostenrijk - Tsjechië 0-2
4' Micola 0-1
15' Fenin 0-2

Overwegen krijgen nieuwe spoorbomen

Icoon VervoerSpoorwegbeheerder ProRail begint in oktober met het aanbrengen van een nieuw soort spoorbomen die beide weghelften beslaan. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf vandaag laten weten. ProRail heeft enige tijd geëxperimenteerd met deze automatische dubbele overweg bomen (ADOB).

De zegsvrouw benadrukt dat de invoering niets te maken heeft met de dood van een 17-jarige jongen dinsdag die tijdens een ''oversteekwedstrijdje'' op een beveiligde overweg in Utrecht werd gegrepen door een trein. Het aantal dodelijke ongevallen op overwegen in de openbare weg is volgens ProRail de afgelopen jaren juist sterk gedaald, van dertig in 2003 naar tien vorig jaar.

De nieuwe bomen komen op diverse risicovolle overwegen in plaats van de AHOB's, automatische halve overweg bomen. Nederland telt 1069 overwegen met spoorbomen. Het is niet bekend hoeveel er van een nieuwe installatie worden voorzien. Met dubbele bomen probeert ProRail onder andere te voorkomen dat mensen al zigzaggend langs de halve bomen toch het spoor oversteken.

Het bedrijf nam in 1999 al de eerste (proef) installatie in gebruik in Bilthoven, later gevolgd door dubbele bomen in Diemen.

Oefenwedstrijden 18 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Zowel AZ als Ajax wonnen hun oefenwedstrijden tegen amateurs met ruime cijfers.

Quick'20 - Ajax 0-8
Sneijder (3), Bakircioglu (2), Sarpong (2), Huntelaar

LSVV - AZ 0-9
Ari (2), Molhoek (2), Koevermans, Dembele, Den Ouden, Sigthórsson, eigen doelpunt

De Graafschap - Sivasspor (Tur) 3-3
Schöne, Powel, De Groot

SC Heerenveen - Sheffield Wednesday (Eng) 2-2
Nilsson (2)
Bijzonderheden: Burton (S) ontving vlak voor rust de rode kaart. Trainer Verbeek haalde in de rust een speler van Heerenveen van het veld, omdat hij niet tegen een nummerieke minderheid wilde spelen.

VVV-Venlo - FC Volendam 2-1
Jans, Leemans; Wijker

Willem II - Steaua Boekarest (Roe) 1-1
Nieuwendaal; Nesu

Carl Zeiss Jena 0 MVV 1

Cambuur L'warden 0 CSKA Sofia 1

Vd Hurk wint voor de Marlins

Rick van den Hurk heeft als startend pitcher de wedstrijd van zijn team de Florida Marlins tegen de St. Louis Cardinals gewonnen. De jonge Brabander werd eerder deze week wegens blessures in de hoofdmacht weer gepromoveerd naar het Major League Team.
Van Den Hurk werd vorige maand teruggezet naar het Double A-team van de Marlins maar omdat hij het daar zo goed deed was hij sindsdien weer gepromoveerd naar het Triple A-team de Albuquerque Isotopes. Double A is twee niveaus lager dan de Major league en triple A eentje.

Van Den Hurk stond tegen de Cardinals vijf innings op de heuvel en kreeg geen enkel punt tegen. Maar liefst zes keer stuurde hij iemand met drie slag terug naar de dug-out. Uiteindelijk wonnen de Marlins met 4-0.

'Katja Schuurman zwanger'

MediaKatja Schuurman en haar man Thijs Römer verwachten hun eerste kindje. Althans, volgens roddeljournalist Evert Santegoeds. Woensdagochtend meldde Santegoeds het nieuws rond de vermeende zwangerschap van de BNN-presentatrice in het programma 'Evers Staat Op' op Radio538.

Humberto Tan, die zeven weken de honours waarneemt van Evers, belde daarop met Thijs Römer, om te kijken of het nieuws klopte. Zoals viel te verwachten ontkende de kleinzoon van Baantjer-acteur Piet Römer in alle toonaarden. Er was niks van waar en in welk kwaliteitsblad het nieuws stond, aldus Römer. Volgens Tan klonk het echter niet erg overtuigend. Bovendien had Santegoeds het ook bij het juiste eind toen hij verklapte dat Schuurman en Römer getrouwd waren. Dit nieuws komt van dezelfde bron, aldus Santegoeds. Wel bekend is dat het echtpaar inmiddels hun kapitale villa te koop heeft gezet.

Luister het fragment hier na. Meer Katja in bikini zie je hier.


Katja, hier nog redelijk strak.

Gadget: Petrol Drink Station

SubheaderVanaf nu kun je de twee volgende uitdrukkingen gewoon gebruiken tijdens een feestje. Namelijk "Loop naar de pomp" en "Tank me nog even bij". Want hier is namelijk de "Petrol Drink Station", een op een ouderwetse benzinepomp lijkende gadget, waarmee iedere gast zijn eigen glas kan voltanken. Met een reservoir van bijna een liter kun je deze vullen met je eigen mix. Of gebruik meerdere "Petrol Drink Stations" en mix hiermee alle cocktails op aanvraag.

DVD: Bassie en Adriaan en het geheim van de schatkaart

Je kunt veel zeggen over Clown Bassie, maar hij houdt zichzelf goed in het nieuws en voorziet zichzelf in voldoende duiten voor een luxe leven. Soms mept hij wel eens een irritant kind aan de kant, of weigert hij kindertjes een handtekening te geven, maar stiekem blijft Bassie toch volksclown nummer één. Dat merkt de familie van Toorn (want zo heten de clown en acrobaat in het echt) dan ook in hun boekhouding (die ze volgens geruchten nog angstvalliger verstoppen dan de Van der Valkjes). De verkoop van poppetjes, cd's, stickerboeken en dvd's betekent een miljoenenomzet voor de broers. Alle afleveringen die Bassie en Adriaan ooit hebben gemaakt worden op dvd uitgebracht. Eerder werd de serie Bassie & Adriaan en het geheim van de schatkaart al in twee delen in de markt gezet, maar nu is deze ook verkrijgbaar in één box.

Mitea drie tot vier weken buitenspel

Nicolae Mitea is drie tot vier weken uitgeschakeld. In het oefenduel van Ajax tegen GFC beschadigde de Roemeense flankenspeler de band van zijn rechterenkel.

In het door Ajax met 9-0 gewonnen oefenduel van afgelopen maandag tegen de amateurclub blesseerde Mitea zich vlak nadat hij Ajax op 4-0 zette. De aanvaller moest daarop terug naar Amsterdam om zijn enkel te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Mitea moest al het trainingskamp van de Ajacieden verlaten, door zijn blessure zal hij ook de oefentrip van Ajax naar Schotland moeten missen.

Bundesligaclubs smijten met transfersommen

De clubs in de Bundesliga hebben samen een recordbedrag aan transfersommen besteed. In totaal is er al voor 150 miljoen euro gespendeerd aan in totaal 109 nieuwe spelers, wat een record betekent in de hoogste Duitse divisie. Bayern München is verantwoordelijk voor bijna de helft van het recordbedrag.

Vorig seizoen werd 110 miljoen euro gespendeerd aan versterkingen. Het oude record dateert uit 2001, toen in totaal 147 miljoen euro werd uitgetrokken voor transfers.

Joezjny door op Dutch Open

Mikhail Joezjny heeft zich bij de Dutch Open in Amersfoort met gemak geplaatst voor de kwartfinales. De als tweede geplaatste Rus, die eerder dit jaar het ABN AMRO-toernooi won, was gisteren met 6-4 en 6-2 een maatje te groot voor Victor Hanescu.

Joezjny zei na afloop van de partij dat hij erg opzag tegen het duel met de lange Roemeen. "Ik was niet bang voor hem ofzo", aldus Joezjny. "Maar ik vind het lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft een lastige service. Ik heb drie jaar geleden een keer van hem verloren. Gelukkig ben ik nu een betere speler en hij is ook niet meer dezelfde."

Oezbekistan houdt China uit kwartfinales

Oezbekistan en Iran hebben zich in Groep C van de Azië Cup geplaatst voor de kwartfinales. Oezbekistan bereikte de laatste acht door China met 3-0 te verslaan dankzij treffers van Maksim Shatskikh, Timur Kapadze en Aleksandr Geynrih.

In het andere in deze groep gespeelde duel won Iran met 2-0 van Maleisië. Javad Nekounam opende in de 29e minuut uit een penalty de score, waarna Andranik Teymourian elf minuten voor tijd de eindstand op het bord bracht.

Ajax heeft geen belangstelling voor Kanu, Nilsson

Henk ten Cate ontkent in de nieuwste Sportweek dat Ajax belangstelling heeft voor Lasse Nilsson en Nwankwo Kanu. In de media werd het duo de laatste maanden in verband gebracht met de bekerwinnaar.

"Onzinverhalen", aldus Ten Cate. "Dat soort geruchten wordt volgens mij in de wereld gebracht door mensen die daar belang bij hebben. Zaakwaarnemers, clubs, weet ik veel. Kanu is niet in beeld en Nilsson past niet in ons profiel. Een Ajax-spits moet goed in de ruimte kunnen spelen. Nilsson is meer een counterspits."

Kipduif?!

Als het goed is is het in de natuur zo geregeld dat je niet zomaar met een andere diersoort de koffer in kan duiken om interessante combinaties te maken. Sommige moderators zou ik bijvoorbeeld graag gemixed zien worden met een Doberman ... maar helaas. De voorpret is er wel ... het nageslacht alleen niet.

Maar kennelijk laat ook de natuur een steekje vallen soms. Zie hier (om wat voor 'n reden dan ook) de Kipduif! Of was het de Duifkip? Of gewoon Kuip?

Met dank aan Rnej voor de submit.

Winkelhock: 'een fantastische kans'

Markus Winkelhock ziet aankomend weekend als een fantastische kans in zijn jonge cariërre als autocoureur. Gisteren werd de Duitser voorgesteld als de vervanger van Christijan Albers tijdens de Grand Prix van Europa.

"Ik was heel verrast toen Colin Kolles mij belde omdat ik niet dacht dat ik deze kans zou krijgen", vertelt Winkelhock na de persconferentie van gisteren, "Ik ben natuurlijk ontzettend blij om dit weekend te mogen racen. Het is de enige Duitse race op de kalender dus ik kijk er naar uit om mijn debuut te maken voor al die Duitse toeschouwers."

Over circuitkennis heeft Winkelhock niet te klagen, hij was in meerdere klasses actief op het circuit: "Ik ken het parkoers heel goed van de Formule Renault, de Formule 3 en de DTM. Dit zal een voordeel voor me zijn aangezien ik nog niet veel kilometers heb gemaakt in de wagen. Het is heel belangrijk voor mezelf om op dit circuit mijn debuut te maken. Dit was het laatste circuit waar mijn vader een Formule 1-race op reed voordat hij verongelukte. Ik kan nu mijn debuut maken in de F1 op het circuit waar mijn vader zijn laatste race in de F1 reed."

Winkelhock heeft echter wel een probleem betreffende de kennis van de Spyker bolide. Hij reed dit seizoen slechts twee keer in de F8-VII: "Ik heb dit jaar nog niet zoveel kilometers gemaakt in de wagen: slechts een shakedown op Silverstone en een testdag op Paul Ricard. Nu is het nog moeilijk om een goed beeld te krijgen van de wagen. Dit jaar ben ik echter bij elke briefing geweest van het team en ik heb de data van elke sessie bestudeerd dus ik weet exact hoe de wagen op dingen reageert. Dit zal me, net als dat ik het circuit goed ken, goed van pas komen om van start te gaan."

"Dit wordt een speciaal weekend voor me. Het is mijn thuis-grandprix en mijn debuut in de Formule 1. Tevens komen veel vrienden me aanmoedigen. Ik moet me echter goed concentreren en het beste uit mezelf halen. Je moet volledig geconcentreerd zijn als je je helm opdoet en in de wagen stapt. Dit is een fantastische kans voor mij en ik wil daar het maximale uit halen", besluit Winkelhock.

Enorme boete voor Musampa

Kiki Musampa heeft van zijn club Trabzonspor een boete opgelegd gekregen van 250.000 euro. Het in de steek laten van de ploeg zou volgens de clubleiding de reden zijn van de enorme boete.

Musampa zelf kan zich vanzelfsprekend niet vinden in de beredeneringen van de Turkse club: "Het is me totaal onduidelijk waarom, maar ik maak me geen zorgen. De FIFA reglementen staan dit helemaal niet toe." Dat de clubleiding niet blij is met de oud-speler van Ajax, Girondins Bordeaux, Atletico Madrid en Manchester City is bij Musampa ook wel duidelijk.Volgens de club zou Musampa niet de inbreng in het team hebben dat van hem verwacht wordt en zou de club het liefst direct van Musampa af willen.

"En om dat te bereiken gaat het bestuur vrij ver. Eind vorig seizoen werd ik uit de selectie gezet, omdat ik tijdens een trainingskamp drie minuten te laat op mijn hotelkamer was. Daarna kreeg ik een boete van 17.000 euro wegens het te laat terugkomen van vakantie. De club had de plannen voor de voorbereiding gewijzigd, maar mij niet op de hoogte gesteld. En nu dit. Ik wacht maar rustig af. Ja, het lijkt mij ook beter dat ik vertrek."

De doodstraf terug in Florida

Icoon BuitenlandsIn de Amerikaanse staat Florida mag de doodstraf weer worden uitgevoerd. Gouverneur Crist heeft weer een bevel tot executie van een ter dood veroordeelde uitgeschreven. Dat was de afgelopen maanden niet gebeurd omdat in december een dodelijke injectie niet goed werkte. De doodsstrijd duurde toen ruim een half uur, in plaats van een kwartier.

Mark Dean Schwab, die in 1992 werd veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een 11-jarige jongen, krijgt nu weer een injectie. Inmiddels is de procedure verbeterd, zegt de gouveneur.

Advocaten van ter dood veroordeelden zijn verrast door het besluit. Het hooggerechtshof van Florida moet nog besluiten of een dodelijke injectie wordt verboden omdat het een te wrede straf zou zijn.

Arveladze blij met overgang

Ondanks dat hij bij AZ nog een doorlopend contract had, mocht Shota Arveladze toch transfervrij vertrekken bij de club uit Alkmaar. De Georgiër werd gisteren gepresenteerd bij de Spaanse club Levante.

"Ik heb twee jaar geleden en vorig jaar al met deze club gesproken en ben blij dat AZ me transfervrij heeft laten gaan", vertelde Arveladze nadat hij zijn handtekening onder een contract voor één jaar had gezet. Omdat Arveladze naar eigen zeggen niet nog een seizoen als afgelopen seizoen aan zou kunnen bij de Alkmaarders leek het beide partijen verstandig om verdere samenwerking te beëindigen.

Explosie schrikt New Yorkers op

Icoon BuitenlandsEr was even paniek in New York. Tijdens de avondspits in het drukke Manhattan explodeerde een ondergrondse stoomleiding waardoor een metro-transformatorhuisje de lucht in ging. Door de explosie is een enorme krater ontstaan. Er viel een dode en zo'n 26 gewonden.

Veel mensen raakten in paniek omdat ze dachten aan een terroristische aanslag. Wat de precieze oorzaak is, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de leiding al meer dan tachtig jaar oud was. Enkele gebouwen zijn beschadigd.

Getuigen vertellen dat het leek alsof er een aardbeving gaande was. Honderden mensen huilden en schreeuwen het uit. De hulpverlening is snel op gang gekomen.


Explosie in New York


Met dank aan fanta_fanta_light voor de submit.

DVD: Pick of Destiny

Waar draait het om in deze film? Eigenlijk om de droom van elke muzikant; beroemd worden en optreden voor een groot publiek. Dat is ook de droom van JB - Jack Black en KG - Kyle Gass. Beiden zijn rockers in hart en nieren, en vooral ook nooit echt volwassen geworden. Als ze elkaar tegenkomen besluiten ze uiteindelijk samen de rockformatie 'Tenacious D' op te richten met als doel de beste rockband aller tijden te worden.

DVD: Nobelity

Als vader van twee dochters raakt Turk Pipkin geïntrigeerd door de wereld en wat er van de aarde moet worden. Is er nog hoop voor latere generaties? En hoe kunnen wij vandaag de dag zorgen dat er nog een leefbare wereld is voor die komende generaties? Het zijn juist die vragen die ertoe hebben geleid dat Pipkin deze documentaire heeft gemaakt. Hij sprak met enkele 'groten' der aarde; stuk voor stuk Nobelprijswinnaars, maar bovenal mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Samen met hen brengt hij enkele problemen ter sprake en hoort hij hoe deze Nobelprijswinnaars hier oplossingen voor hebben bedacht.

Halal babyvoeding gat in Nederlandse markt

Icoon OpmerkelijkDe Rotterdamse importeur Reshard Khaudhry introduceert halal babyvoeding in Nederland. Een gat in de markt, meent Khaudrey, omdat islamitische baby's niet de gangbare Olvaritpotjes mogen hebben. Het vlees dat daarin is verwerkt is niet halal, oftewel rein naar islamitische maatstaven.

De babyvoeding wordt gemaakt door de Engelse fabrikant Mumtaz en is in Engeland reeds volop verkrijgbaar in de grote supermarkten. In Nederland is de halal babyvoeding vooralsnog alleen te koop in etnische winkels en toko's in de grote steden. Khaudhry hoopt echter dat ook de landelijke supermarkten het product snel in het assortiment opnemen. "Het is niet slim de moslimbaby's links te laten liggen', zegt hij. "Bovendien geven islamitische moeders hun kroost nu slechts vegetarische voeding en fruithapjes, omdat ze niet weten wat voor dierlijke stoffen er in de gangbare potjes zitten. Daardoor missen deze kinderen essentiële voedingsstoffen."

Dode in Nijmegen na vechtpartij

Icoon BinnenlandsIn de Nijmeegse Lingestraat is woensdagavond een man overleden aan zijn verwondingen na een ruzie. De vechtpartij deed zich voor in de wijk Waterkwartier, waar eerder op de dag de Vierdaagsestoet doorheen trok. 's Avonds bood de wijk, die ligt tussen het centrum en de Waalkade, plaats aan feestende mensen.

Even na acht uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij bezig was en trof een zwaargewonde man aan in een tuin. Het toegesnelde ambulancepersoneel kon hem echter niet meer redden. Inmiddels is de politie met een uitgebreid onderzoek bezig. Of het slachtoffer ook tot de Vierdaagse wandelaars behoort, is niet bekend.

Leider bergklassement niet altijd beste klimmer

Het bergklassement geeft niet echt aan wie de beste klimmer is. Dat stellen Gerard Sierksma en Bertus Talsma, twee econometristen aan de Rijksuniversiteit Groningen. De twee econometristen stellen voor de gemiddelde snelheid van de beklimmingen te gebruiken om de beste klimmer aan te wijzen. Niets nieuws: door de jaren heen zijn er ontelbare valse bergkoningen geweest. En de snelste klimmer aanwijzen? Dat deed de Tour-organisatie al eens in 1982.

Valse bergkoningen
De Tour de France heeft vanaf het begin van de ronde bergpunten te verdelen. Ook na de vlakke etappes wordt de bergtrui uitgedeeld. De sponsor van het bergklassement wil immers ook vanaf de eerste dag al publiciteit. Vooral bergjes van vierde en soms derde categorie zijn in de beginfase populair.

De te verdienen punten op hellingen van 3e en 4e categorie staan natuurlijk in geen verhouding tot die van de zwaardere bergen. En dat geeft de mindere goden gelegenheid om uit te blinken in dit klassement.

Bekendste voorbeelden van niet-klimmers die het bergklassement wonnen zijn Pedro Torres (1973), Domingo Perurena (1974) en Bernard Vallet (1982). Zij waren in alle vlakke etappes actief om hun punten te sprokkelen en konden in het hooggebergte voldoende meekomen om hun voorsprong te behouden.

Bernard Vallet is wellicht het mooiste voorbeeld van een niet-klimmer die tot bergkoning werd gekroond. De Fransman pakte al in het begin van de Tour van 1982 de bolletjestrui. Vallet, altijd een sterke en trouwe knecht, reed normaal in de middenmoot. Hij was prof van 1975 tot en met 1989 en gold als een belangrijke knecht voor Joop Zoetemelk, Mariano Martinez en Bernard Hinault.

Vallet kwam aan het begin van de Tour de France van 1982 al aan de leiding van het bergklassement. De bergtrui gaf hem kennelijk veel moraal. Vallet had in die Tour ineens een doel. Hij was in die Tour te vinden aan de kop van de wedstrijd. Niet om te knechten, maar om steeds weer bergpunten binnen te halen.

Vallet deed dit overigens niet alleen op het vlakke gedeelte van het parkoers, maar ook in bergetappes. In 1982 eindige de rijder van La Redoute dan ook als 12e. Een jaar later reed Vallet weer in de anonimiteit. Een 58e plaats was zijn deel. De knecht reed weer waar hij hoorde.

Renners als Vallet waren uitzonderingen in die jaren. In de jaren ’70 en ’80 waren renners als Lucien van Impe, Robert Millar, Gert-Jan Theunisse en Claudio Chiappucci belust op de bergtrui, maar daarnaast ook sterke klimmers. Pas toen Richard Virenque zijn intrede in de ronde deed, werd de waarde van het bergklassement flink geweld aangedaan. Virenque was, hoe hij het ook deed, een redelijke klimmer.

Waar de klimmers vroeger voor het klassement gingen en de bergpunten als bonus meenamen, reed Virenque enkel en alleen maar voor het bergklassement. Het eindklassement kon Virenque immers vergeten. Een slechte tijdrit en Miquel Indurain als tegenstander deden zijn zicht op de eindzege snel vervagen. Dat Virenque recordhouder werd, doet de geschiedenis der klimgeiten geen goed. Virenque de beste klimmer ooit noemen vanwege zijn meeste bergtruien is absoluut een farce.

Laurent Jalabert (2001 en 2002) volgde een iets andere tactiek, maar streefde hetzelfde resultaat na. Jalabert bemoeide zich niet met de kruimels van derde en vierde categorie op in de vlakke etappes. Hij ging er in de echte bergetappes vroeg vandoor. Jalabert reed dan als eerste over 1 of 2 bergtoppen voordat hij werd ingelopen. 'Jaja' haalde daarmee twee bergklassementen binnen en werd er op de koop toe ook nog onsterfelijk populair door in Frankrijk.

Raas de gemiddeld snelste
Sierksma en Talsma hebben de organisatie van de Tour aangeschreven om de manier waarop de punten voor het bergklassement worden verdeeld te veranderen. De renner die het snelst alle bergen beklimt, moet volgens hen de bergkoning worden.

Hun idee is origineel maar niet uniek. In 1982 in Bazel zat er een colletje van de vierde categorie in de proloog. De uitgekookte Jan Raas had het koersboek goed gelezen. Raas: “Ik dacht: ik ben slim en rij daar eens hard tegenop, niemand denkt daaraan. Bleek dat ook Johan De Muynck dat had gedaan, maar ik was net even sneller. Ik kon die proloog niet winnen, maar die trui kreeg ik wel. De Tourdirectie was zeer te spreken over mijn inzet, lieten ze me weten. Raas in de bolletjestrui, ze vonden dat chic. Ik eigenlijk ook. Heb het ding een dag gedragen”.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.