Vinokoerov kan Tourzege vergeten

Voorafgaande aan de laatste Alpenrit waarschuwde Alexander Vinokoerov zijn concurrenten nog. De Kazak zou in de laatste Alpenetappe tonen dat hij weer volledig hersteld was van de blessures aan beide knieën. Gistermiddag, na afloop van de negende etappe, stond 'Vino' echter in tranen naast zijn fiets.


De kopman van Astana verloor wederom tijd aan zijn belangrijkste concurrenten, Hij zakte naar de 21e plek in het klassement en de achterstand op geletruidrager Michael Rasmussen bedraagt meer dan acht minuten.

De Tourfavoriet had gisteren een zware dag gehad, maar hij wil niet volmondig de overgave erkennen. "Tijdens de beklimming van de Télégraphe kon ik nog aanklampen, maar op de Galibier was het een ander verhaal. Ik voelde overal pijn. Ik heb er alles aan gedaan om bij mijn concurrenten te blijven, maar het werd weer een zware dag."

In de vijfde etappe kwam Vino ten val en hij hield daaraan flinke wonden aan beide kniëen en elleboog over. Vinokoerov vervolgde de Tour met 30 hechtingen, maar hij kon niet meer met de besten mee. De ploegleiding bleef echter geloven in een wederopstanding en liet Vino constant door diverse helpers begeleiden. Na gisteren is wel duidelijk dat dat zinloos is geworden.