Stel je vragen aan...

Michel (methodmich)
Vorige keer kon je vragen stellen aan NAC-speler Patrick Zwaanswijk. Nu is een andere voetballer bereid gevonden om vragen te beantwoorden en wel de topscorer van het onlangs gehouden EK onder 21, Maceo Rigters.

Wie is Maceo Rigters?

De 23-jarige Rigters begon zijn profloopbaan bij SC Heerenveen. Daar debuteerde de Amsterdammer onder Foppe de Haan, maar mede door de stevige concurrentie voorin kon hij niet echt doorbreken. Rigters investeerde in zichzelf door op amateurbasis voor FC Dordrecht te gaan spelen. Bij deze eerste divisionist maakte hij indruk, waarna NAC Breda hem tijdens het seizoen overnam.

Voor dit seizoen kreeg Rigters te horen dat hij mocht vertrekken, maar uiteindelijk bleef hij in Breda en speelde regelmatig mee. Zijn echte doorbraak kwam echter op het EK onder 21 in eigen land. Foppe de Haan koos voor een ander systeem en koppelde Rigters aan Ryan Babel in de spits. De rest van het verhaal is bekend: Nederland prolongeerde de titel, Rigters werd topscorer van het toernooi, opgenomen in het door de UEFA gekozen sterrenelftal en verdiende een transfer naar Blackburn Rovers.

Je kunt je vragen stellen tot en met zaterdag 21 juli.