Ezels in Keniaans dorp moeten luier om

Icoon OpmerkelijkIn Limuru, een dorp in Kenia, is beroering ontstaan omdat ezels voortaan een luier om moeten. De gemeente heeft deze maatregel genomen omdat ze de stank van de ezelpoep zat is. De luiers hadden deze week al om de ezelbipsen moeten zitten, maar na fel protest van de bewoners is dat even uitgesteld.

De inwoners zijn woest op de gemeente, omdat zij afhankelijk zijn van hun ezels. Ze hebben namelijk geen auto's in hun bezit. "Het begint nu met ezels, moeten straks mijn koeien ook een luier om?", foetert één van hen. Ze pleiten dan ook dat de gemeente maar wat poepscheppers aan het werk zet in de straten. "Daar betalen we belasting voor."

Daarnaast is het plan ook praktisch onuitvoerbaar. Een bewoner legt uit dat een ezel bij het ombinden van de luier flink om zich heen trapt. "Daar heb ik al eens een keer een been mee gebroken".

De burgemeester van Limuru is echter vastberaden het luierplan door te voeren, temeer daar het in andere dorpen al wel gebeurt. "We zullen de bewoners meenemen en laten zien hoe je een ezel een luier omdoet."


Stinkt