Holland's Next Topmodel blijkt dievegge

Icoon JustitieDe 21-jarige Kim Feenstra, de Groningse schone die in mei winnares werd van het RTL-programma Holland's Next Topmodel, blijkt een ordinaire dief. De rechter in Groningen heeft haar gisteren veroordeeld tot 80 uur werkstraf wegens het stelen van een pinpas.

Begin 2006 roofde Feenstra de pas en bijbehorende pincode van een man. In Zuidhorn pinde ze 500 euro. Later probeerde ze het nog een keer in de stad Groningen, maar dit mislukte. Het gestolen geld moet ze terugbetalen aan het slachtoffer.

Feenstra is momenteel werkzaam als model. Ze won namelijk een lucratief contract bij modellenbureau Max Models.

Volgens de eigenaar van Max Models zal de veroordeling geen gevolgen hebben voor Feenstra's contract. Wel zegt het bedrijf pas achteraf van het verleden van het model te hebben gehoord. ''Dit is een jong meisje dat in het verleden veel heeft meegemaakt. Wij zijn hier ook van geschrokken en hebben enkele pittige gesprekken gehad met haar. Ze heeft haar leven nu aardig op de rit en wij geven haar een kans.'' De eigenaar zegt verder respect te hebben voor Feenstra, omdat ze na een moeilijke periode in haar leven nu bezig is met het opbouwen van een mooie carriŤre.

Kim Feenstra reageerde geschrokken op het bekend worden van haar rechtszaak. Ze is bang dat haar toekomst in duigen ligt door de publiciteit over de zaak. Ze wilde verder niets zeggen.

Kim Feenstra
Kim Feenstra; pinpasdief

Met dank aan proatjeboksem voor de submit.