Stepney overweegt stappen tegen Ferrari

Olga (Nuongirl)
Nigel Stepney overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen zijn voormalige werkgever Ferrari.

De Brit, die ervan wordt verdacht technische informatie van het Italiaanse team te hebben gelekt, verliet vorige week hals over de kop Italië, nadat hij midden in de nacht achtervolgd werd. Stepney zit nu ondergedoken en vermoedt dat Ferrari achter deze achtervolging zat.

"Als we zover zijn, zullen we kijken welke stappen wij op onze beurt zullen ondernemen. We proberen nu de kentekenplaten na te trekken van de auto's die Stepney hebben achtervolgd. Als blijkt dat Ferrari hierachter zit, zullen we Ferrari voor de rechter slepen. Dat een werkgever zijn werknemer in de gaten houdt op zijn werkplek is nog tot daar aan toe, maar om iemand in zijn eigen huis te laten bespioneren en om hem midden in de nacht te laten achtervolgen, zou echt serieus te ver gaan," aldus een advocaat van Stepney tegenover de Italiaanse krant La Repubblica.

"Ze hebben me met meer dan één auto achtervolgd, zelfs met hoge snelheid. Op een bepaald moment werd ik klem gereden. De mannen in de auto's weigerden iets te zeggen. Ik denk niet dat het journalisten waren. Ik heb een apparaat in mijn auto gevonden, waarmee ze me konden volgen. Ik was bang dat er iemand gewond zou raken en besloot Italië meteen te verlaten." aldus de Brit zelf, die blijft ontkennen vertrouwelijke informatie te hebben gelekt