Vlaar: "Komst Van Marwijk goed voor Feyenoord"

Ron Vlaar is er bij met de nieuwe trainer van Feyenoord, Bert van Marwijk. De speler kent de oefenmeester niet persoonlijk, maar heeft het idee dat het de eerste stap in de juiste richting is. Van Marwijk zal maandagmiddag officieel worden gepresenteerd.

"Van Marwijk is een echt Feyenoord-mens", liet Vlaar over de trainer weten, die in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdammers won. "Hij heeft al vier jaar bij Feyenoord gewerkt, dus zal sowieso een zekere binding met de club hebben. Ik ken hem niet als trainer, maar ik ben in ieder geval blij met zijn komst."

Vlaar is van mening dat, nu er een nieuwe trainer aan het roer staat, er ook gestart kan worden aan de bouw van een nieuwe selectie. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is, nu kan je verder. Het enige waar ik me de laatste weken namelijk een beetje zorgen om heb gemaakt, was namelijk dat er niets bekend was. En zolang er niets bekend is, kan je ook geen knopen doorhakken of spelers aantrekken."

Feyenoord hoopt dat, met hulp van Van Marwijk, de komende weken een aantal grote spelers kunnen worden aangetrokken. Zo doken de namen van onder andere Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst, Danny Koevermans en Roy Makaay al in de havenstad op. "Die namen heb ik ook gelezen, ja", aldus Vlaar. "Ik weet niet hoe serieus dat is, maar als deze spelers komen zou dat natuurlijk heel positief zijn."