Brand Delftse woning zelfmoordpoging

BrandDe brand die zaterdagavond uitbrak in een woning in Delft waarin donderdag een 17-jarige naakte 'inbreker' werd mishandeld door de 38-jarige vader des huizes, blijkt een mislukte poging tot zelfmoord te zijn.

Donderdag trof de vader een naakte jongen aan in een kast en zag hem volgens eigen zeggen aan voor een inbreker. Hij gaf hem een flink pak slaag. De jongen bleek echter een geheim vriendje van zijn 14-jarige dochter te zijn.

Dat meisje blijkt overmand door 'liefdesverdriet' pillen of chloor te hebben ingenomen en op de bovenverdieping foto's van haar vriend te hebben verbrand. Daarbij zijn de gordijnen in brand gevlogen en ontstond een uitslaande brand. Omwonenden waarschuwden de brandweer die het kind op de trap en half in de gang op de begane grond zwaar versuft aantrof. De ouders waren op het moment van de brand niet thuis.

Volgens een bron op de site van de brandweer Delft is het gezin afkomstig uit Kameroen en is het meisje pas een paar jaar in Nederland. Haar vader wilde niet dat ze tot haar 18e met jongens omging, omdat ze hier de kans kreeg om te studeren. Nadat hij haar naakte vriendje had aangetroffen had hij haar te verstaan gegeven dat ze misschien maar terug moest naar Kameroen, omdat ze zich toch niet interesseerde voor haar school en alleen bezig was met jongens. Hierdoor is ze waarschijnlijk in paniek geraakt en heeft de zelfmoordpoging gedaan.

Buurtbewoners beamen dat het om een Afrikaans gezin gaat. Bij de politie staat het gezin echter niet bekend als probleemgezin en ook de buurt heeft nooit geklaagd. De politie spreekt van een ''trieste samenloop van omstandigheden''.