Punten zevende ronde

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Grand Prix van de Verenigde Staten zag de tweede overwinning op rij voor Lewis Hamilton en een prima debuutrace van Sebastian Vettel. Wat dat voor de F1manager betekent, lees je hieronder.

Heikel punt in de puntentelling van deze ronde was de straf van Takuma Sato. De wedstrijdleiding wilde hem tijdens de race een stop-and-go-penalty geven, maar de Japanner viel uit vóór deze straf opgelegd kon worden. Als alternatief verliest hij nu tien gridplaatsen in Frankrijk. Door deze alternatieve straf (die volgens ons nog nooit eerder is uitgedeeld) is een gat in de puntentelling van de F1manager ontstaan. We hebben besloten Sato de tien strafpunten te geven voor de stop-and-go-penalty die hij eigenlijk zou moeten hebben gekregen. Deze straf zal geen invloed hebben op Sato's score tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

Er waren twee deelnemers die deze ronde de meeste punten hebben gehaald: LAY en oort83 scoorden beiden 340 punten. tim_psv werd derde met 333 punten.

In het totaalklassement blijft MaGNeT bovenaan staan: hij heeft nu 1964 punten. Almighty staat nu tweede met 1957 punten, op twee punten gevolgd door Swink.

Van de subleagues was Team holland de topscorer van Indianapolis: zij scoorden 300 punten. De tweede plaats werd gedeeld door De echte kenners!, Racing Team X-fi en Kennis van zaken, die allemaal 280 punten hebben gescoord.

Team holland bouwt haar leiding verder uit en heeft nu 1859 punten. Racing Team X-fi achtervolgt met 1829 punten en Andropogenetica blijft met 1726 punten op de derde plaats.

De volgende race is de Grand Prix van Frankrijk. Wisselen voor deze ronde kan tot 30 juni 00.01u.