India zoekt duizenden gamers

Maarten (kepler)
In India zitten ongeveer 300 bedrijven die iets te maken hebben met videogames en er gaat ongeveer 150 miljoen dollar om in de lokale gamesindustrie. Veel van die bedrijven maken games voor internationale klanten en voordat de game naar de klant gaat moet hij getest worden.

Dit testen gebeurt ook gewoon door werknemers, maar in India is er een groot tekort aan mensen die videogames willen testen. Op dit moment zijn er tussen de 8,000 en 10,000 testers nodig in India, maar zijn er slechts 500 beschikbaar. De bedrijven willen dit gaan oplossen door game-lounges op te zetten door het hele land en mensen die goed kunnen gamen een baan aanbieden.

You're paid to work in some other companies, here you are paid to play. And that's critical. So, anyone who wants to build a career in game testing should have passion for games. And he must enjoy playing games on a 24/7 basis"

De gamesindustrie in India is nu nog maar klein, maar het is hard aan het groeien. Elk jaar groeit de industrie met 100% en de verwachting is dat de omzet over een paar jaar een miljard dollar zal zijn. Hier hebben ze dus wel testers voor nodig, en die schijnen dus moeilijk te vinden zijn in India.