Geen ernstige blessure Freire

De verwondingen van Oscar Freire, die hij afgelopen zondag tijdens de Ronde van zwitserland opliep, vallen mee. In de laatste kilometer van de eerste etappe ging de renner van Rabobank namelijk onderuit. Hierbij liep de Spanjaard alleen wat schaafwonden op.

De deelname van Freire aan de Tour de France zal echter niet in gevaar komen. Deze wielerronde gaat over ongeveer drie weken van start. "Ik denk dat het wel goed komt", liet ploegleider Adri van Houwelingen in een reactie weten.

Freire viel zondag op 600 meter van de finish. Deze val werd veroorzaakt, nadat een andere renner het achterwiel van de Spanjaard wist te raken. Een onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de renner van Rabobank geen ernstig letsel aan de val heeft overgehouden.

De Spaanse renner had overigens wel klachten aan schouder en nek, maar dit komt regelmatig voor. "Maar ook dat lijkt nu mee te vallen. Al is het met dit soort klachten altijd even afwachten. Vaak verergeren die na een nacht slapen, maar Oscar is hier nu in goede handen", aldus Van Houwelingen.