Zeven doden bij dragrace

Daan JvJ (helldeskr)
Icoon OngelukZeven mensen zijn om het leven gekomen en vijftien gewond geraakt toen een coureur in een dragster de macht over het stuur verloor. De auto slingerde over het parcours en vloog het publiek in. Het ongeluk gebeurde tijdens het Cars 4 Kids liefdadigheidsevenement in de stad Selmer, ongeveer 120 kilometer ten oosten van Memphis, USA.

Een getuige vertelde dat de auto na de 'burn out' (een show element waarbij de coureur de banden snel laat draaien zodat ze heet worden en gaan roken) een paal raakte en het publiek in reed. "Ik zag lichamen door de lucht vliegen", aldus een aanwezige politie agent. Tenminste acht mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het team waarvan de wagen deel uit maakte is diep geschokt door dit voorval. Het evenement, waarvan verwacht werd dat het zo'n 60.000 bezoekers zou trekken, werd direct afgelast. De AMS Pro Midified Series, die de races organiseert, zegt in een verklaring dat de coureur in kwestie een veteraan in het circuit is met meer dan twintig jaar ervaring. Ook hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.



2 fast & 2 furious bron:bbc news

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde ( herschreven ) submit.