Mourinho: "Ik heb gedacht aan opstappen"

Olga (Nuongirl)
Jose Mourinho heeft gezegd dat hij het afgelopen seizoen op het punt stond om te vertrekken bij Chelsea. In de tweede helft van het seizoen stond de positie van de Portugese oefenmeester onder druk vanwege de verstoorde relatie met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

Volgens eigen zeggen heeft Mourinho vanwege zijn mentale sterkte de handdoek niet in de ring gegooid. "Afgelopen seizoen kwamen we in de belachelijke situatie terecht waarin 14 trainers met mijn positie in verband werden gebracht. Het was een krankzinnige periode en als ik minder sterk in mijn schoenen had gestaan, was ik wellicht zelfs opgestapt," aldus de Portugees die inmiddels weer op één lijn lijkt te zitten met de Rus.

Volgens Mourinho waren de problemen ontstaan omdat hij moest wennen aan de hiërarchie bij de Londense formatie. "Op dit moment ben ik de coach van de club, Peter Kenyon is de algemeen directeur en we hebben een bestuur waarin Roman Abromivich geen zetel heeft. Hij heeft een aparte status. Ik bespreek met Peter nieuwe aankopen voor de club. Roman Abramovich wordt vervolgens door Peter ingelicht en geeft zijn mening. Als Peter groen licht krijgt, neemt hij contact op met de zaakwaarnemer van de betreffende speler. Na een deal te hebben bereikt, koppelt Peter alles nog eens terug naar Roman. Zegt hij ja, dan is de overgang rond. Het is een andere manier van werken dan ik gewend ben."