Top of Flop: Grossstadtkinder

Constantijn (FdBeer)

De vorige Top of Flop leverde ook geen topper op: Strawberry Roan van The Monolators was een flop,  dus. De reactie van Teigetje86 was kort maar krachtig, maar gaf jullie mening wel het beste weer: "De Mega Flopper Van De Week!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Peilomat, een rockband uit Hamburg, Duitsland. De band bestaat uit drie heren: Florian, Hennich en Sebastian. Ze kennen elkaar al sinds hun studietijd, ze wisten een paar jaar geleden al eens de "Deutschen Rockpreis" te winnen, maar pas dit jaar kwam hun echte doorbraak. Op 1 juni werd hun eerste CD single uitgebracht: "Grossstadtkinder".

Xessive vond het wel een lekker nummer: "Ze hebben wel een beetje de taal tegen om een hit te kunnen scoren in Nederland (ik had er een Engelse tekst onder gezet), maar lekker nummer!"

Mutter was wat minder "begeistert": "Ondanks dat ik een groot liefhebber ben van Duitstalige muziek....Rammstein, Tanzwut, Eisbrecher,Oomph, ASP en Unheilig en deze allemaal veel van elkaar verschillen, is deze band gewoon een van de Britpop bandjes die toevallig Duits zingen... voor mij een flop."

Gelukkig valt over smaak te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?