FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 mei 2007

'Britney Spears is overrated'

Icoon Showbizz Britney Spears is door het Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot meest overgewaardeerde ster. Driekwart van de mensen die gestemd hebben vinden dat het kaalhoofd teveel aandacht krijgt in de media.

"Vroeger schreven de media nog over Britney vanwege haar muziekcarriŤre. Tegenwoordig is ze enkel nog in het nieuws vanwege haar vreemde gedrag", zo interpreteert Forbes de keuze van zijn lezers. 72 procent van de lezers vindt Britney teveel in de media, terwijl andere sterren pieken tussen 3 en 7 procent. Ondanks deze cijfers vindt een kwart van de lezers wel dat de zangeres talent heeft.

Ook de feestgangers Paris Hilton, Nicole Richie en Lindsay Lohan zouden overrated zijn. Verder gooien ook Kevin Federline, Tom Cruise en Michael Jackson hoge ogen in de lijst.Overrated

Met dank aan Longmen voor de submit.

Ontvoerde hulpverlener vrijgelaten

Icoon BuitenlandsEric Damfreville, een Franse hulpverlener, is vanmiddag om drie uur vrijgelaten. Hij werd samen met een collega en drie Afghaanse medewerkers op drie april ontvoerd in het zuidwesten van Afghanistan door de taliban. Zijn collega was al eerder vrijgelaten. Zij werkten voor ‘Terre d’Enfance’ in de provincie Nimroz dat grenst aan Iran. De Fransen hadden beloofd om hun troepen terug te trekken uit Afghanistan.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Douste-Blazy, vertelt dat er vertegenwoordigers van de Franse ambassade in Afghanistan zijn die Damfreville opvangen. Tevens wordt er alles aan gedaan om ook de drie Afghaanse medewerkers, die nog altijd gegijzeld zijn, ook vrij te krijgen.

Vanwege de medische onderzoeken die Damfreville nog te wachten staan, komt hij pas in de nacht van vrijdag op zaterdag of op zaterdagochtend aan in Frankijk. “Hij heeft erg geleden en is daarom er zwak. Hij heeft achtendertiig dagen vastgezeten”, verklaart de organisatie Terre d’Enfance

'Belg moet belastingvrij bier drinken'

Icoon Opmerkelijk De Vlaamse horecabond wil belasting op bier afschaffen om noodlijdende cafťs in BelgiŽ uit het slop te trekken. Een regeling die veel Belgen als muziek in de oren zal klinken.

De bond wil dat Belgen het gekochte bier in de kroeg kunnen aftrekken van de belasting. Hierdoor zou bier drinken in het cafť populairder worden dan het thuis nuttigen van vloeibaar brood. Het gaat namelijk slecht met de cafťs in BelgiŽ.

Het voorstel is niet bij voorbaat kansloos. Restaurants hebben al de mogelijkheid om op lucratieve manieren voordelige fiscale regelingen te treffen met bierverkopen. De branchevereniging stelt dat de grenzen binnen de horeca vervagen en vindt dat daarom ook kroegen van dit fiscale voordeel gebruik moeten kunnen maken.


Bier
Belastingvrij?

Goede reden voor condoomgebruik

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige vrouw uit de Duitse stad Stuttgart moest met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze werd opgenomen met ademhalingsproblemen en huiduitslag die haar hele lichaam bedekte. Na medische tests bleek zij last te hebben van een sperma-allergie.

Volgens een Duits vaktijdschrift zijn er circa tachtig gevallen bekend van vrouwen die last hebben van deze sperma-allergie. De enige oplossing is voor hen om te vrijen met een condoom. Een bepaald eiwit dat in sperma voorkomt, zou de boosdoener zijn.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Celstraf Paris mogelijk gehalveerd

Icoon ShowbizzDe celstraf die Paris Hilton boven het hoofd hangt wordt mogelijk met de helft verminderd. Onze party-girl werd veroordeeld wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Dat Hilton misschien minder van haar straf hoeft uit te zitten komt niet omdat de petitie die door haar vriend Joshua werd gestart storm loopt, maar omdat de Californische gevangenissen overbevolkt zijn.

"Onze gevangenissen barsten momenteel uit hun voegen. Er zijn vrouwen die maar tien procent van hun straf uitzitten," zegt een woordvoerder van de politie. “Als de celstraf van Paris Hilton wordt ingekort, heeft dat niets te maken met haar sterrenstatus. We behandelen haar als elke andere kleine crimineel."

Overigens is de FOK!weblog een petitie gestart om te zorgen dat Paris Hilton juist wel moet gaan zitten. Doe er je voor (of nadeel) mee.

Toch zeepjes gaan rapen?


Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Kaasreclame met Peer Mascini verboden

Peer MasciniDe reclame voor Beemster kaas, met reclame-icoon Peer Mascini (en zijn koeien) in de hoofdrol, is door de rechter verboden. Dinsdag werd de reclame via internet wereldkundig gemaakt en gisteren was de spot voor het eerst op de buis te zien. De rechter stak vandaag echter een stokje voor het verder uitzenden, nadat zuivelfabrikant Campina had geklaagd.

Campina wilde het spotje van de buis, omdat het volgens het bedrijf inbreuk maakt op het auteursrecht. Peer Mascini maakte in de jaren '90 furore met reclames voor MelkUnie (een merk dat Campina destijds voerde) en dat werd in deze spotjes voor Beemster kaas nog eens dunnetjes overgedaan.

Cono Kaasmakers, eigenaar van Beemster kaas, gaf eerder toe dat de nieuwe reclame inderdaad gŽinspireerd is op de oude MelkUnie-spotjes. Directeur Eric Hulst: "Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar ik snap het niet van Campina. We doen nergens afbreuk aan. MelkUnie is al zeven jaar geleden van de markt gehaald."

De rechter gaf Campina echter gelijk. Volgens de rechter kan de commercial leiden tot verwarring bij het publiek en tot de indruk dat de kaas is gemaakt door Campina. De rechter noemde de nieuwe commercial vrijwel een exacte kopie van het prijswinnende spotje Bommetje uit 1997.

Het verbod gaat volgende week in. Cono mag het spotje ook niet meer zelf op internet tonen. Op elke overtreding staat een dwangsom van 20.000 euro. Volgens advocaat Henk Jan Boukema is de kaasmaker niet verantwoordelijk te houden voor de inmiddels wijde verspreiding van het filmpje op het web.


De inmiddels verboden reclamespot.

[GP2] Uitslag kwalificatie Spanje

Timo Glock staat op pole voor de eerste GP2 race in Spanje. Glocks teamgenoot bij iSport, Andi Zuber, zorgde met zijn tweede plaats ervoor dat iSport voor het eerst over de gehele eerste startrij beschikt.

Giorgio Pantano eiste de derde plaats op, hij zal echter vanaf de achtste plaats vertrekken omdat hij een straf opliep tijdens de vrije training. Ho-Pin Tung, die vanochtend nog met de achterkant van zijn bolide in de banden stond, kon tijdens de kwalificatie geen indruk maken. Tung eindigde op de 25e plaats. Hij vertrekt vanaf de 24e plaats omdat Soucek een straf kreeg na aanleiding van de vrije training.

Schaap in wolfskleren in AlbaniŽ

In AlbaniŽ leeft een wolf die gerust als een watje kan worden beschouwd. De wolf werd vier maanden geleden gevangen genomen en leeft sindsdien in een kooi. Geregeld krijgt hij levende dieren in zijn kooi gegooid.

Tien dagen geleden gaven zijn verzorgers hem een levende ezel, die was bedoeld als voedsel voor de hongerige wolf. De verbazing voor de verzorgers was dan ook groot toen men later geen botten aantrof, maar een levendige en blije ezel. De wolf had bedacht dat de ontmoeting weleens het begin zou kunnen zijn van een prachtige vriendschap.

Sedertdien zijn de twee heuse kameraden en hebben het reuze naar hun zin in de kooi. Gezelligheid kent slechts de grenzen van de kooi. Over gebrek aan aandacht hebben de twee in elk geval niet te klagen; de plaatselijke bevolking en pers komen geregeld langs om het duo te bewonderen.

'Bier drinken voor de Kerk'

Icoon OpmerkelijkBreda Bier, Breda’s exportproduct, is tot het eind van het jaar weer te koop. De Brouwerij InBev en supermarkt Albert Heijn hebben dat vrijdag gemeld. In Breda en omgeving doen 16 supermarkten mee aan de verkoop. Per verkocht blikje gaat er tien eurocent naar de restauratie van de Grote Kerk.

Breda Bier werd in de jaren zestig in Nederland verkocht en wordt nu in het buitenland ook nog steeds veel verkocht. De reden dat juist dit bier is gekozen is omdat de Grote Kerk afgebeeld staat op het etiket. De Voorzitter van het Steunfonds Grote Kerk, Erik Westenburg, spreekt van een prachtige actie. Een muurschildering in de kerk zou volgens hem het doel zijn van de opbrengst. De restauratie van de Grote Kerk is onlangs de laatste fase ingegaan. In 2011 zou de restauratie afgerond moeten zijn.


Breda Bier


Met dank aan dutch-love voor de submit.

Nieuwe Spaanse wet tegen racisme

Spaanse voetbalclubs kunnen vanaf volgend seizoen straffen als puntenaftrek en degradatie verwachten bij racistische of gewelddadige uitingen door het publiek.

De Wet tegen Geweld, Racisme en Intolerantie in Sport, werd goedgekeurd door het lagerhuis. Naast deductie van punten en degradatie, bestaat er ook een straf in de vorm van het spelen zonder publiek. Ook zijn de boetes niet mild; tot § 90.000 kunnen mogelijke overtreders gaan betalen. Dit geldt niet alleen voor clubs, maar ook voor inviduele sporters, scheidsrechters en directieleden.

Racisme is een veelvoorkomend verschijnsel op de Spaanse tribunes de laatste jaren. Clubs als Real Zaragoza, Atlťtico de Madrid en Getafe mochten al diep in de buidel tasten vanwege uitingen van hun supporters. Ook de Spaanse bondscoach, Luis Aragonťs, maakte zich schuldig aan racisme. In 2004 noemde hij Thierry Henry een 'schijtneger', hetgeen hem op een boete van § 3.000 kwam te staan.

Spel: Ninja Gardner

Ook ninja's hebben een tuin. En ook zij hebben last van vogels die de zaadjes komen wegpikken. And that's where you step in.

Jij moet dus de aanvliegende vogels tegenhouden. Elk vogeltje heeft een bepaalde kleur en sommige kleuren vliegen sneller dan een andere. De purpere geven specials.

Makkelijk in het begin, maar eens die rode vogels massaal afkomen niet zo simpel meer. Ik haalde 138.950 punten. Nu jullie!

HartpatiŽnten boos op voortrekken Holleeder

Icoon BinnenlandsDe Stichting HartpatiŽnten Nederland is verontwaardigd over het feit dat Willem Holleeder enkele weken geleden voorrang kreeg bij een hartoperatie. De voorzitter van de stichting schrijft dit in een nieuwsbrief die vrijdag is verschenen.

Terwijl Holleeder was verwikkeld in een rechtszaak en van afpersing werd verdacht, moest hij plotseling in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij werd daarna opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum, waar hij onder meer nieuwe hartkleppen kreeg.

Volgens de voorzitter van de Stichting HartpatiŽnten Nederland heeft Holleeder minder dan een dag op de operatie moeten wachten, terwijl men normaal gesproken maanden moet wachten voor men onder het mes kan. Hij noemt dit 'buitengewoon zuur'. De voorzitter beweert ook dat Holleeder niet de enige is die voorrang krijgt.

Holleeder wordt opgenomen in het ziekenhuis

Volandri in halve finale Rome

Filippo Volandri blijft voor verrassingen tijdens het tennistoernooi in Rome zorgen. De Italiaan kreeg via een wildcard toegang tot het evenement en wist zich vrijdag voor de halve finale te plaatsen. De tennisser was met twee sets (6-2 en 6-3) te sterk van Tomas Berych (Tsj/12).

Bijna 30 jaar geleden was het de laatste keer dat een Italiaan zich voor de halve eindstrijd in Rome wist te kwalificeren. Nu is hier een einde aan gekomen, aangezien Volandri zich voor de eindstrijd plaatste. "Ik speelde opnieuw een perfecte wedstrijd", aldus de tennisser.

"Berdych is dan wel geen Roger Federer, maar ook hij is een fantastische speler", vervolgde de Italiaan die er eerder in slaagde om de Zwitserse nummer ťťn van de wereldranglijst naar huis te sturen.

Top of Flop User's Choice: We're From Barcelona

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Razo kreeg woensdag niet voldoende steun voor zijn tip: Bump of Chicken - Supernova was een flop dus.

De tip van vanavond is van Flying:

"Weet niet of hij al is voorbij gekomen maar ik nomineer I'm From Barcelona - We're From Barcelona."

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Ten Cate gunt BakircioglŁ rust

Henk ten Cate, trainer van Ajax, hoopt dat zijn ploeg vanaf volgend seizoen over Kennedy BakircioglŁ kan beschikken. De oefenmeester liet bovendien weten dat de komst van de Zweed, die nu nog voor FC Twente uitkomt, binnenkort wordt bevestigd.

"Ik heb begrepen dat de partijen al een akkoord hebben bereikt", liet Ten Cate in een reactie weten. "Maar er is nog geen contract getekend. Bakircioglu is met FC Twente verwikkeld in de play-offs. We willen hem de rust geven voor wat hij moet doen. Dat is presteren met FC Twente."

BakircioglŁ zal de tweede aankoop van Ajax voor het nieuwe seizoen worden. Eerder deze week wisten de Amsterdammers Laurent Delorge van ADO Den Haag al te strikken.

Kijkoperatie voor Woodgate

De Engelse nationale ploeg kan de komende duels geen beroep doen op Jonathan Woodgate. De international zal na de wedstrijd van zijn club Fulham tegen Middlesbrough, de laatste van het seizoen, ondergaat namelijk een kijkoperatie.

Direct gevolg hiervan is dat Woodgate de interlands tegen respectievelijk BraziliŽ en Estland aan zich voorbij moet laten gaan. De speler heeft aan BBC Sport laten weten dat hij vanaf volgend seizoen weer op de grasmat staat. "De operatie is niet noemenswaardig en er bestaat bij mij dus geen twijfel over het feit dat ik volgend seizoen fit aan het seizoen begin", aldus de Engelsman. "Ik zal de operatie op maandag ondergaan. Het is maar een kleine operatie, niets om je zorgen over te maken."

Terminator 4 zonder Schwarzenegger

Icoon Film Er komt een vierde deel van de film Terminator. Het is echter uitgesloten dat Arnold Schwarzenegger opnieuw de hoofdrol op zich zal nemen. Dat meldden diverse Amerikaanse media vandaag.

Wie wel de hoofdrol gaat spelen is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend wie de regisseur wordt. Wel is het duidelijk dat de film geproduceerd zal worden door Halcyon Company. De film zal in ieder geval in 2009 in de bioscoop te zien zijn, maar mogelijk al eerder.

De voormalige bodybuilder en acteur vertolkte de hoofdrol in de eerste drie delen. Terminator 3 was zijn laatste film en dateert uit 2003. Dat was een van de duurste films ooit gemaakt. Tegenwoordig is Schwarzenegger gouverneur van de Amerikaanse staat CaliforniŽ."I won't be back"


Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Snackbareigenaar weggetreiterd door Marokkanen

Icoon BinnenlandsEen snackbareigenaar en zijn vrouw uit Amsterdam zijn door een groep Marokkanen uit hun wijk geterroriseerd. De gemeente heeft het echtpaar na lange tijd uitgekocht.

De afgelopen jaren werden de ruiten bij snackbar RaphaŽl van Frieda en Michel Awad in De Baarsjes 38 keer ingegooid. Een groep Marokkaanse jongeren kon het echtpaar aan de van Kinsbergenstraat jarenlang ongestraft terroriseren.

De snackbar werd 21 jaar geleden door het echtpaar geopend. De uit Egypte afkomstige familie Awad beschouwt het dan ook als een nederlaag dat ze zijn weggepest, maar voor hun eigen gemoedsrust stoppen ze ermee.

De verzekering besloot na tientallen gesneuvelde ruiten niet meer te vergoeden. Het stadsdeel De Baarsjes heeft de zaak overgenomen en gaat er een buurt informatiepunt in vestigen.

De intimidatie en vechtpartijen begonnen acht jaar geleden. "Deze jongens zeggen de ergste dingen over je vader en moeder, maar als je iets terugzegt zijn ze diep gekrenkt", aldus het paar in Het Parool. Autobanden werden lekgestoken en rond oud en nieuw werden de ruiten ingegooid en schreven de Marokkanen 'Happy New Year' op de stoep.

Met dank aan kraakie voor de submit.

Wenger om tafel met Real Madrid

ArsŤne Wenger gaat binnenkort een beslissing nemen over Julio Baptista en Josť Antonio Reyes. Real Madrid en Arsenal hebben deze spelers respectievelijk aan elkaar verhuurd.

De twee clubs wilden de spelers eerst een seizoen uitproberen. Vandaar dat Baptista een jaar in Londen mocht vertoeven, terwijl Reyes naar zijn droomclub in Spanje ging. De Franse trainer van Arsenal heeft nu aangegeven dat hij de Braziliaan best wil behouden, maar dat ligt aan Real Madrid.

"De situatie is nog onzeker. Ik ga met Real om de tafel zitten", zegt Wenger. "Mijn wil is nu geen wet. We moeten dit zo uitspreken dat iedereen tevreden is, en voordat dat gebeurd is wil ik er niet te veel over kwijt." De ervaren coach staat ook open voor een terugkeer van Reyes. "Daar heb ik niets op tegen, maar dat is ook meteen alles dat ik erover wil zeggen."

Vrouw zit op bijtende vloeistof in stadsbus

Icoon VervoerEen 86-jarige vrouw is donderdagmiddag gewond geraakt toen ze in een Utrechtse stadsbus op een bijtende vloeistof ging zitten. De donkerrode vloeistof lag op een bankje in lijn 1 en veroorzaakte brandwonden op het rechterbeen van het slachtoffer. Dat meldt het Utrechtse ov-bedrijf GVU.

De vrouw is direct overgebracht naar het ziekenhuis. Na een behandeling kon ze weer naar huis. De bus is na het ongeluk, dat rond 17.00 uur gebeurde, naar de garage gebracht. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat de stof onderzoeken.

Uitslag 2e vrije training GP Spanje

Fernando Alonso heeft de snelste tijd in de tweede vrije training gereden. De Spanjaard was sneller dan de twee Renault's van Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen. Spyker F1 stond met beide auto's op de twee laatste plaatsen, Christijan Albers was het langzaamste van het gehele veld.

Pos.CoureurTeamTijdVerschilRonden
1F. AlonsoMcLaren 1'21''397 33
2G. FisichellaRenault 1'21''684 0'00''287 39
3H. KovalainenRenault 1'21''966 0'00''569 38
4F. MassaFerrari 1'22''048 0'00''651 31
5L. HamiltonMcLaren 1'22''188 0'00''791 37
6K. RšikkŲnenFerrari 1'22''251 0'00''854 33
7N. RosbergWilliams 1'22''415 0'01''018 29
8N. HeidfeldBMW Sauber 1'22''543 0'01''146 40
9M. WebberRed Bull Racing 1'22''589 0'01''192 39
10S. SpeedToro Rosso 1'22''617 0'01''220 35
11R. KubicaBMW Sauber 1'22''710 0'01''313 43
12D. CoulthardRed Bull Racing 1'22''719 0'01''322 30
13J. ButtonHonda 1'22''808 0'01''411 39
14R. BarrichelloHonda 1'22''926 0'01''529 40
15A. WurzWilliams 1'22''950 0'01''553 30
16V. LiuzziToro Rosso 1'23''143 0'01''746 29
17R. SchumacherToyota 1'23''219 0'01''822 28
18J. TrulliToyota 1'23''307 0'01''910 42
19T. SatoSuper Aguri 1'23''493 0'02''096 40
20A. DavidsonSuper Aguri 1'23''497 0'02''100 49
21A. SutilSpyker F1 1'23''609 0'02''212 33
22C. AlbersSpyker F1 1'23''736 0'02''339 30

PSV wint Lichtstadderby eenvoudig

PSV heeft een oefenwedstrijd tegen stadsgenoot FC Eindhoven makkelijk gewonnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won de Lichtstadderby met 5-1.

Door een goal van aanvoerder Phillip Cocu kwam de landskampioen op een 1-0 voorsprong. De ruststand was 4-0 na een hattrick van Arouna Konť. In de tweede helft bracht Koeman verschillende jonge talenten in, wat het spel van PSV niet ten goede kwam. Desondanks wist Rob van Boekel de 5-0 te scoren, waarna Serhat Koc het enige doelpunt voor Eindhoven maakte.

Opstelling PSV

Moens ('46 Boffin), Marcellis ('46 Van Berlo), Van Eijden, Addo, Reiziger ('46 Neervoort), Simons, Všyrynen ('46 Van Boekel), Cocu, Kluivert ('46 El-Yacoubi), Konť ('46 Schijvenaars) en De Jong

Sanchez nieuwe trainer Fulham

Lawrie Sanchez is opgestapt als bondscoach van Noord-Ierland om de nieuwe trainer te worden van Fulham.

Vier weken geleden, na het ontslag van Chris Coleman, was Sanchez al tijdelijk in dienst getreden bij de Londenaren. Hij behoedde de club voor degradatie en wordt nu beloond met een vaste aanstelling.

Sanchez heeft het met Noord-Ierland goed gedaan in de strijd om plaatsing voor het Europees kampioenschap van 2008. De Noord-Ieren staan eerste in een poule met Spanje, Zweden en Denemarken.

Startverbod voor Gontsjar

T-Mobile heeft wielrenner Sergei Gontsjar om gezondheidsredenen een startverbod van 30 dagen opgelegd. De bloedwaarden van de renner uit OekraÔne zijn ongewoon. Door het startverbod van zijn ploeg mist hij de Ronde van ItaliŽ, die morgen begint.

Sinds de start van dit seizoen meet T-Mobile regelmatig de bloedwaarden van de renners. Daarmee kan de ploeg onder meer doping signaleren. Als uit onderzoek blijkt dat het bloed van een renner te dik is, dan wordt hij om gezondheidsredenen aan de kant gehouden. In het geval van Gontsjar is het startverbod niet wegens doping maar uit voorzorg. Het bloed van de renner zal wel worden nader onderzocht.

Leraar had seks met leerlinge tijdens xylofoonspel

BizarEen getrouwde Britse leraar wordt ervan beschuldigd een relatie te hebben onderhouden met een indertijd 14-jarige leerlinge. De kwestie speelde zich af in de jaren negentig toen de man 45 jaar oud was, maar werd onlangs pas bekend toen Michael Taylor een baan zou aanvaarden als directeur van de Universiteit van Leicester. Zijn benoeming werd uitgesteld in afwachting van een rechtszaak.

Die diende deze week en daaruit bleek dat Taylor, die de laatste jaren schoolhoofd was, het meisje waarmee hij een relatie had xylofoon liet spelen tijdens de seks. Zo konden ze op school ongestoord hun gang gaan. Anderen zouden dan immers denken dat de leerlinge, die een talentvol drummer was, een extra muziekpraktijk volgde.

De seks met het meisje zou zijn begonnen toen ze 15 jaar oud was. Zelf houdt Taylor het op 17. Het slachtoffer, 26 jaar oud inmiddels, zei dat ze indertijd heel erg verliefd op Taylor was en dat ze nooit gedwongen was. Volgens de aanklager is er toch sprake van misbruik van een vertrouwenspositie.

De twee zouden drie tot vier keer per week seks hebben gehad. Voornamelijk in een kleine oefenruimte in school tijdens het 'xylofoon oefenen', maar ook in zijn auto. Toen Taylor zijn vrouw en kinderen een keer niet thuis waren, gebeurde het ook in de echtelijke sponde. Ook reisde hij haar eens na op vakantie en nam haar toen in zijn caravan.

De hoorzitting wordt in een later stadium hervat.Michael Taylor anno nu

Duitse man ligt zeven jaar dood in huis

Icoon BizarIn de Duitse stad Essen is gisteren een man gevonden al die bijna zeven jaar dood in zijn bed lag. De werkloze man stierf, vermoedelijk op 30 november 2000, een natuurlijke dood. Het vreemde is dat er al die jaren niemand iets gemerkt heeft. Afgelopen woensdag werd er ook al een bejaard echtpaar dood aangetroffen.

Op 30 november 2000 was er nog een brief binnengekomen van de Duitse Sociale zaken en Werkgelegenheid. Deze lag geopend in de woning van de man. Ook vond de politie naast het levenloze lichaam een pakje sigaretten, een televisiegids en wat Duitse marken. De Duitse mark is in 2002 door de euro vervangen. De politie zegt dat niemand de man als vermist opgegeven heeft. Op het moment van zijn overlijden zou de man 59 jaar oud zijn geweest.

Met dank aan ouwe_dibbes en YubYub voor de submit.

Koeznetsova wel, Mauresmo niet door

Svetlana Koeznetsova heeft zich voor de halve finales geplaatst bij het toernooi in Berlijn. De als derde geplaatst Russin versloeg in de kwartfinale de als zevende geplaatste Nadia Petrova met 7-6 (5) en 6-4.

Amťlie Mauresmo, als tweede geplaatst in Berlijn, werd uitgeschakeld. De OekraÔense Julia Vakoelenko was in drie sets te sterk: 2-6, 6-2 en 6-1. In de kwartfinales treft Vakoelenko de Russin Dinara Safina. Vakoelenko en Safina spelen later vandaag tegen elkaar in de kwartfinale. Door het aanhoudend slechte weer in Berlijn zijn diverse partijen verregend.

Boem

Dit filmpje laat een rare werkelijkheid zien in Irak, door de titel van het filmpje weet je dat het misgaat en dat het voertuig waar we in meerijden getroffen gaat worden door een explosief, elke auto die voorbij komt is opeens een mogelijke bom, elk ding langs de weg een mogelijk gevaar.

En toch schrik je nog op het moment dat het gebeurt....

PSV geeft De Jong een kans

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt John de Jong bij PSV de kans om op zijn oude niveau te komen om zo een nieuw contract af te dwingen. De Eindhovenaren hebben dit de 30-jarige middenvelder gezegd. De Jong lijkt inmiddels volledig hersteld te zijn van de blessures die hem langdurig aan de kant hielden.

“Dit is een enorm goede kans voor mij”, aldus De Jong. “Ik heb nu vijf duels op rij kunnen spelen in Jong PSV en het gaat steeds beter. En het kan alleen maar beter gaan, ik voel ook dat het vertrouwen steeds meer terugkomt. Ik ben blij dat ik van PSV de tijd krijg om fit te worden.”

Stan Valckx, manager voetbalzaken bij PSV, zegt dat De Jong erg belangrijk is voor PSV. “John is een ťchte PSV’er die de laatste seizoenen veel pech heeft gekend. Wij vinden dat hij belangrijk is voor het elftal, niet alleen binnen maar ook buiten het veld. Hij krijgt van ons de kant om naar zijn niveau te groeien.”

Unibet.com niet in Giro

Unibet.com start definitief niet in de Giro d'Italia. De Zweeds/Belgische Protour-ploeg was geweigerd, maar het probeerde via de rechter in Milaan alsnog deelname af te dwingen. De Italiaanse rechtbank liet vrijdag weten op 21 mei met een uitspraak te komen. Dat is te laat, omdat morgen de Giro van start gaat op SardiniŽ.

"Zelfs als we die zaak winnen, hebben we verloren", aldus ploegleider Jacques Hanegraaf. "Wat maakt zo'n uitspraak op dat moment nog uit?"

RSC, de organisator van de Giro, werkt nauw samen met de organisator van de Tour de France, de ASO, die Unibet al het hele seizoen in al zijn koersen weigert.

Veertig arrestaties na onderzoek kinderporno

Icoon MisdaadVeertig mensen zijn in Oostenrijk gearresteerd na een undercover-onderzoek naar kinderporno. Duizenden video's, cd's, dvd's en tientallen pc's, laptops en harde schijven werden in beslag genomen. De verdachten variŽren in leeftijd van 16 tot over de 60 jaar. Twee verdachten zijn in dienst van de overheid. Op een van de video's is te zien hoe een vierjarig kind wordt misbruikt.

In ItaliŽ werden, in navolging op het onderzoek in Oostenrijk, nog twee arrestaties verricht. Het onderzoek was gestart nadat in februari een kinderpornonetwerk in 77 landen was ontdekt.

Agustien, Kah weer inzetbaar

Raymond Atteveld, de trainer van Roda JC, kan morgenavond, tijdens de returnwedstrijd tegen FC Utrecht, weer beschikken over Pa-Modou Kah en Kemy Agustien. Beide spelers misten het eerste onbesliste duel (0-0) in de play-offs, om een plaats in de UEFA-beker, wegens een schorsing.

Trainer Foeke Booy van FC Utrecht heeft de beschikking over een fitte selectie. Michel Vorm, Alje Schut, LoÔc Loval en Erik Pieters hielden kleine pijntjes aan de eerste wedstrijd over, maar naar alle verwachting zijn ze morgenavond inzetbaar.

Rijbewijs kwijt na examenfeestje

Icoon OpmerkelijkEen Bulgaarse vrouw heeft helaas niet lang kunnen genieten van haar rijbewijs. Kort nadat ze het felbegeerde papiertje bemachtigd had, besloot ze het behalen ervan met haar rij-instructeur te vieren.

"Ik had mijn instructeur beloofd om hem op een drankje te trakteren zodra ik mijn rijbewijs had gehaald. We gingen naar het cafť, we dronken wat en aan het eind van de avond stelde ik voor om hem naar huis te brengen", volgens de 23-jarige. "Ik was zo blij dat ik vergat dat je niet met alcohol op achter het stuur mag gaan zitten."

Het tweetal werd vervolgens door de politie bij een routinecontrole aangehouden. Zowel de vrouw als de instructeur moesten daarbij hun rijbewijs inleveren. De instructeur mag daarnaast ook geen les meer geven.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Link militairen en wapenvondst Spijkenisse

PolitieIn verband met de wapenvondst van jongstleden maart bij een extreem-rechtse skinhead in Spijkenisse, zijn maandag drie militairen opgepakt. Ze worden verdacht van het verduisteren van defensiemateriaal.

Het betreft een 29-jarige man uit Sittard, een 30-jarige man uit Heerlen en een 24-jarige man uit Spijkenisse. De eerste twee zijn inmiddels al weer vrijgelaten, de laatste verdachte is in voorarrest genomen. De politie en de marechaussee deden maandag huiszoekingen in de woningen van de drie en de kazernes in Roosendaal, Assen en Soesterberg.

In de woning in Spijkenisse werden in maart een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgefabriceerde explosieven aangetroffen. Daarbij werd de 25-jarige Arris de B., een lid van de extreem-rechtse skinheadbeweging 'Combat 18', aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Begin mei werden in verband met de vondst ook de 42-jarige Maarten van M. uit Delft en Robin van O. uit Spijkenisse aangehouden. Zij zouden inmiddels weer zijn vrijgelaten, alhoewel persdienst Novum vandaag meldt dat Van M. nog vast zit.


De wapenvondst van maart

Fowler weg bij Liverpool

Robbie Fowler vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Liverpool. Trainer Rafael Benitez heeft de Engelse spits gezegd dat zijn contract, dat na dit seizoen afloopt, niet wordt verlengd.

"Hopelijk kan Robbie zondag, in onze laatste thuiswedstrijd, scoren. Dat zou een prachtig afscheid zijn", aldus Benitez.

Fowler debuteerde in het seizoen 1993/1994 in de hoofdmacht van the Reds, en was 8,5 jaar een vaste waarde bij de Engelse club. In januari 2005 keerde de aanvaller, via omzwervingen bij Leeds United en Manchester City, weer terug op het oude nest.

"Ik wil Robbie van harte bedanken. Hij heeft absoluut zijn waarde bewezen, sinds we hem anderhalf jaar geleden terughaalden. Komende zondag staat hij in de basis tegen Charlton, hopelijk kan hij op een mooie manier afscheid nemen. Ik hoop dat hij scoort en zijn goal kan vieren met onze supporters", aldus Benitez.

Mies Bouwman keert even terug op de buis

Icoon TelevisieMies Bouwman en Ivo Niehe presenteren op 1 juli bij de TROS een anderhalf uur durende bingoshow. Met 'De Grootste Bingo Show Ooit' hopen de TROS en de Sponsor Loterij zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuwe polikliniek voor het VUmc Cancer Center in Amsterdam.

Dit maakte de omroep vandaag bekend. Om deze actie te ondersteunen presenteert Lucille Werner vanaf 27 mei vijf weken de Lingo Bingo Show met bekende Nederlanders waarin reportages zijn opgenomen van Niehe's hand. In deze uitzendingen is een 'enthousiasmerende rol' weggelegd voor Bouwman.

De finale wordt uitgezonden vanuit een studio in Utrecht terwijl Werner in Rotterdam met duizenden mensen bingo speelt. Het is, zo laat de TROS weten, de bedoeling zoveel mogelijk mensen aan het spelen te krijgen, de kaarten worden verkrijgbaar bij een aantal grote winkelketens.

Mies Bouwman stopte met het geregeld presenteren van televisieprogramma's na het succesvolle In de Hoofdrol. Daarna was ze incidenteel op de buis te zien bij speciale gelegenheden als Het Rode Kruis Gala (1996) en een speciale AziŽ-uitzending van RTL Boulevard in 2005. In dat jaar trad ze ook aan in het AVRO-programma Televizierring 40 jaar.

Voor de bouw van de nieuwe polikliniek is in totaal 25 miljoen euro nodig.


'Lieve, lieve mensen, enig dat u weer kijkt'

Voskamp mist return tegen Veendam

Johan Voskamp moet morgenavond de return in de play-offs tegen BV Veendam aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen woensdag scoorde de spits van Excelsior de enige treffer, maar hij liep in de slotfase van het duel een knieblessure op.

"Bandjar kopte een bal weg en ik zag Slory al wegsprinten", aldus Voskamp die vervolgens in een uiterste poging de bal met een sliding bij zijn ploeggenoot proveerde te brengen. "Ik zag dat er een Veendam-speler aan kwam lopen, maar ik had niet verwacht dat hij ook een sliding zou maken. We knalden met onze knieŽn tegen elkaar aan". Voskamp trainde gisteren niet mee. "Mijn knie is twee keer zo dik als normaal, ik kan amper lopen. Waarschijnlijk is er niets ernstigs beschadigd, maar ik ben bang dat de thuiswedstrijd tegen Veendam voor mij te vroeg komt."

Lurling twee wedstrijden geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Anthony Lurling van FC Den Bosch voor twee wedstrijden geschorst. Lurling krijgt de straf vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen VVV Venlo.

Door de schorsing mist Lurling, die gisteren nog een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing afwees, de terugwedstrijd tegen VVV. Mocht Den Bosch er in slagen om een beslissingswedstrijd af te dwingen, is de aanvaller ook tijdens dat duel niet speelgerechtigd.

Hingis onzeker voor Roland Garros

Het is onzeker of Martina Hingis meedoet aan Roland Garros, dat over drie weken in Parijs begint. De 26-jarige Zwitserse heeft last van een blessure aan haar heup. Door de kwetsuur verloor ze gisteren op de German Open in Berlijn al kansloos van landgenote Patty Schnyder. Na afloop van die partij klaagde Hingis erover dat haar pijnstillers waren uitgewerkt.

Vanwege blessures kwam Hingis de afgelopen zes weken ook al niet in actie. Door haar heupkwetsuur is de kans bovendien groot dat zij volgende week haar titel op de Italian Open niet kan verdedigen. "Ik heb twee weken de tijd om me klaar te stomen voor de Franse Open. Het is een leerzame ervaring hier. Ik speel alleen als ik mij honderd procent fit voel", aldus Hingis.

Vrouw verstopt anderhalve kilo drugs in gips

Icoon OpmerkelijkOp Schiphol is deze week een vrouw aangehouden met anderhalve kilo cocaÔne in haar gipsbeen. De vrouw met een 'nep gebroken been' reisde van Suriname naar Nederland. Bij de paspoortcontrole werd de vrouw betrapt.

De vrouw gedroeg zich volgens de marechaussee verdacht. Ze liet twee kwitanties van een doktersbezoek zien, maar deze bleken vals te zijn. Een drugshond van de douane mocht vervolgens haar been besnuffelen en rook dat er sprake was van cocaÔne.

De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werden rŲntgenfoto's gemaakt van haar been. Uit de foto's bleek dat het been niet gebroken was. Bij het verwijderen van het gips werd de cocaÔne gevonden.

Bruma weg bij Sparta

Marciano Bruma vertrekt bij Sparta. De verdediger tekent een contract bij het Engelse Barnsley. Dit seizoen kon Bruma bij de Rotterdammers niet op een basisplaats rekenen.

Eerder was Bruma nog op proef bij Ipswich Town, dat net als Barnsley ook in de Championship uitkomt. De rechtsback zag de proefperiode echter op niets uitlopen. "Maar daar heb ik wel gezien hoe geweldig het is als je in Engeland mag voetballen. Bij Barnsley hoefde ik niet eens een proefwedstrijd te spelen. Ik ben naar de thuiswedstrijd tegen Leicester City gaan kijken en er zaten ruim 25.000 toeschouwers. De sfeer was geweldig," aldus Bruma wiens jongere broer Jeffrey onlangs een jeugdcontract tekende bij Chelsea.

[MLB]Standen per 11-05-2007

Maar liefst zes homeruns sloegen de Oakland Athletics tegen de Kansas City Royals voor een 17-3 overwinning. In de standen is er niet heel veel bijzonders te melden, geen extreem lange streaks en maximaal acht wedstrijden verschil tussen de nummers ťťn en twee in de divisions.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox2310.697-9-414-6176110Won 48-2
Baltimore Orioles1718.486712-85-10157160Won 35-5
New York Yankees1617.485710-96-8192168Lost 17-3
Tampa Bay Devil Rays1420.4129.58-96-11154210Lost 44-6
Toronto Blue Jays1321.38210.57-106-11156178Lost 91-9

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers2112.636-10-711-5179155Won 19-1
Cleveland Indians2012.625.511-39-9170149Lost 26-4
Chicago White Sox1615.51645-711-8123126Won 24-6
Minnesota Twins1717.5004.59-118-6146135Lost 23-7
Kansas City Royals1124.314117-144-10131193Lost 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim1916.543-14-65-10146133Won 25-5
Oakland Athletics1716.51516-711-9141114Won 16-4
Seattle Mariners1515.5001.58-67-9143159Lost 15-5
Texas Rangers1420.4124.59-75-13163187Won 14-6

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Atlanta Braves2212.647-13-79-5168147Won 37-3
New York Mets2112.636.57-714-5174117Won 26-4
Florida Marlins1618.471610-116-7176179Won 15-5
Philadelphia Phillies1519.44176-79-12169166Won 14-6
Washington Nationals925.265134-105-1599173Lost 81-9

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers2410.706-16-58-5169132Won 69-1
Chicago Cubs1616.50078-118-5150118Lost 17-3
Houston Astros1618.47186-810-10147148Lost 16-4
Pittsburgh Pirates1518.4558.55-810-10114153Won 14-6
St. Louis Cardinals1418.43897-117-7105149Won 24-6
Cincinnati Reds1520.4299.58-127-8168159Won 13-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Dodgers2015.571-8-712-8151129Lost 15-5
Arizona Diamondbacks1917.5281.512-97-8140147Lost 14-6
San Diego Padres1817.51428-610-11150134Lost 35-5
San Francisco Giants1717.5002.511-106-7148143Lost 34-6
Colorado Rockies1520.42957-78-13147181Won 15-5

Gundam Mosou zal in het westen ook op de 360 verschijnen

Gundam Mosou, een game met enorme robots in de hoofdrol, was in Japan een redelijk succes voor de PlayStation 3 -inmiddels zo'n 300.000 verkochte exemplaren. Nu gaat Namco Bandai samen met Koei de game ook in Amerika uitbrengen. Of de game aangepast gaat worden voor de Westerse markt is nog niet duidelijk, maar wel duidelijk is dat de game in Amerika geen PS3-exclusive zal worden; de game zal ook op de Xbox 360 uitgebracht worden.

De game zal hier ook een andere naam krijgen, namelijk Dynasty Warrior: Gundam. De game moet deze zomer in de States in de winkel liggen.
Een appelflap van 130 euro

Icoon OpmerkelijkVoordat de 64-jarige Jannetje Meijer uit Amsterdam haar tanden in een verse maar nog niet betaalde appelflap zet, zal ze voortaan wel twee keer nadenken. De lekkere appelflap kostte haar nu 130 euro namelijk.

Zoals altijd deed ze haar boodschappen bij de Dekamarkt aan de Pretoriusstraat in Amsterdam en kocht daarbij een warme appelflap voor 1,14 euro. "Ik vind dat zo lekker, dus ik begon er al van te snoepen voor ik langs de kassa was. Vervolgens liet ik wat scholieren, die alleen een broodje af te rekenen hadden, voor en zij hielpen me nog om de rest van mijn boodschappen op de band te zetten. In alle drukte heb ik toen het inmiddels lege zakje in mijn jaszak gestopt en vergeten af te rekenen", aldus mevrouw Meijer.

Vlak daarna stond de bedrijfsleider voor haar neus, die de politie al had gewaarschuwd. Twee agenten waren al snel ter plaatse om haar mee te nemen naar bureau aan de Linnaeusstraat om haar vervolgens voor twee uur vast te laten zitten.

"Ik ben behandeld als een crimineel! Ik kom al veertig jaar in deze supermarkt. Iedereen kent mij daar. Die chef heeft me te schande gemaakt, ik ben er stuk van", zegt de geŽmotioneerde Amsterdamse.

Nog niet bekomen van de schrik, gaven de agenten haar ook nog eens een boete. Een flinke boete van 130 euro. "Ik heb hem maar betaald. Ik was zů geschrokken, maar het is echt een misverstand geweest. Ik deed boodschappen voor twintig euro, ik had nog zeventig euro in mijn portemonnee, dan ga ik toch geen appelflap van 1,14 euro pikken?" De kleindochter van mevrouw Meijer is de volgende dag naar de betreffende supermarkt gegaan om verhaal te halen bij de bedrijfsleider. Hij zei dat hij de situatie zeer betreurenswaardig vond en bood aan om een bloemetje mee te geven. Daarop is de kleindochter nog bozer geworden: "Deze actie maak je niet goed met een simpel bloemetje." Mevrouw Meijer heeft nu nog steeds een winkelverbod. De bedrijfsleider wil geen commentaar geven op dit voorval. De politie laat weten volgens de standaard procedure te hebben gehandeld.


’130 euro alstublieft!’

Met dank aan snoopy1004 voor de submit.

De Guzman twee wedstrijden aan de kant

Jonathan de Guzman is voor twee wedstrijden geschorst. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Feyenoord-er een schorsing gegeven van drie wedstrijden, waarvan ťťn voorwaardelijk.

De Guzman krijgt de straf naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met FC Groningen. Hij moest gisteravond al na twintig minuten van het veld. FC Groningen won het thuisduel in de play-offs met 2-1.

Uitslag 1e vrije training GP Spanje

Lewis Hamilton heeft vanmorgen tijdens de Grand Prix van Spanje de snelste tijd neergezet. De Brit was vier tienden sneller dan zijn teamgenoot, Fernando Alonso. Kimi RšikkŲnen zette de derde tijd neer, gevolgd door Robert Kubica en Felipe Massa.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:21.88022
2 F. Alonso McLaren 1:22.26821
3 K. RšikkŲnen Ferrari 1:22.29119
4 R. Kubica BMW 1:22.44621
5 F. Massa Ferrari 1:22.56515
6 A. Davidson Super Aguri 1:22.66521
7 J. Trulli Toyota 1:22.74028
8 R. Schumacher Toyota 1:22.84323
9 N. Rosberg Williams 1:23.04828
10 J. Button Honda 1:23.11422
11 A. Wurz Williams 1:23.13123
12 N. Heidfeld BMW 1:23.17026
13 T. Sato Super Aguri 1:23.31622
14 H. Kovalainen Renault 1:23.32224
15 G. Fisichella Renault 1:23.39721
16 D. Coulthard Red Bull 1:23.42821
17 M. Webber Red Bull 1:23.44421
18 R. Barrichello Honda 1:23.47923
19 A. Sutil Spyker F1 1:23.95425
20 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:24.10424
21 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:24.17919
22 C. Albers Spyker F1 1:24.39625

Mohammed B. ook nog bloeddorstig

JustitieMohammed B. is niet alleen nog even radicaal als voorheen, zoals gisteren al werd gemeld, maar ook nog even bloeddorstig. Dat bleek vandaag toen B. voor de tweede keer deze week werd opgeroepen voor een getuigenverhoor in de Bunker in Amsterdam ter voorbereiding op de hoger beroepzaak van de Hofstadgroep.

Bovendien meent B. dat Justitie medeverantwoordelijk is voor zijn radicalisering, omdat in de boeken die hij in de gevangenisbibliotheek van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) leent, bevestiging krijgt voor zijn zienswijze van de ware islam.

Vandaag vroeg de rechter wat er volgens hem moet gebeuren met iemand die de profeet Mohammed beledigt. ''De kop eraf. moet. Dat is verplicht, en ik word daarin bevestigd door de boeken die ik van jullie krijg.'' En wat te doen met een belediger van de islam?: ''Kop d'r af. Slachten.''

Theo van Gogh heeft volgens Mohammed B. zijn terechte straf ondergaan voor het beschimpen van de profeet Mohammed. ''Van Gogh zag zichzelf als een soldaat. In zijn paranoia zag hij de vijfde colonne Nederland binnentrekken. Hij streed tegen de islam, maar sprak over het vrije woord. Toen heeft Allah op 2 november een soldaat gestuurd, die hem zijn strot heeft doorgesneden. Hij heeft deze ongelovige vernederd, door hem midden op straat af te slachten. Allah heeft het woord van de waarheid gevestigd op die dag'', aldus B vandaag in de rechtszaal. Hij wilde niet zeggen of Van Gogh een willekeurig slachtoffer was. ''Ik weet het niet, maar het kwam niet uit de lucht vallen.''

Ook Ayaan Hirsi Ali beledigde de profeet Mohammed volgens de tot levenslang veroordeelde moordenaar. Het hof vroeg aan B. of de onbeveiligde Van Gogh een gemakkelijker prooi was dan de zwaarbeveiligde Hirsi Ali. ''Misschien. Dat weet ik niet, eerlijk gezegd''.

B. wordt later vanmiddag nog ondervraagd over de zogenoemde huiskamerbijeenkomsten die in zijn woning in Amsterdam-West plaatsvonden. Deze bijeenkomsten hadden een religieus karakter. Volgens justitie en de rechtbank werden er, onder meer door B., radicale ideeŽn over de islam onderwezen. Verschillende Hofstadgroepleden waar daar indertijd bij aanwezig.Mohammed B. (rechts vooraan)

Biomassacentrale ontploft in Sittard

Icoon BrandIn Sittard heeft gisteravond een ontploffing plaatsgevonden in een biomassacentrale. De ontploffing heeft de hele centrale verwoest. De brand in het bedrijf is weliswaar onder controle, maar het nablussen zal nog enige tijd duren. Volgens de brandweer zijn er geen hoge concentraties schadelijke stoffen vrijgekomen en raakte niemand gewond.

De brand ontstond gisteravond rond kwart over acht toen een olietank te warm werd. Deze ontplofte, met een grote uitslaande brand tot gevolg. De brand had tot gevolg dat het treinverkeer in de regio een dik uur heeft stilgelegen, maar dit is alweer opgelost.

Met dank aan Serellyn voor de submit.

Rijkaard zwaar teleurgesteld

Volgens Frank Rijkaard is het 4-0 verlies tegen Getafe gisteravond ťťn van de grootste teleurstellingen van zijn carriŤre. Zijn club FC Barcelona liep hierdoor de bekerfinale mis.

Barcelona had in eigen huis goede zaken gedaan door met 5-2 te winnen van de dit seizoen erg sterke middenmoter. Die twee tegengoals deden BarÁa uiteindelijk de das om, aangezien er in Madrid met maar liefst 4-0 werd gewonnen.

"Hier zijn geen excuses voor. We hebben geleden op het veld en eerlijk gezegd denk ik niet dat we kunnen klagen over de eindstand. Getafe verdiende te winnen en wij kunnen ze slechts feliciteren", aldus de aangeslagen Rijkaard na het duel. "Dit is ťťn van de moeilijkste avonden die ik ooit heb meegemaakt. Ik moet als coach mijn verantwoordelijk nemen en persoonlijk vraag ik de fans van Barcelona om vergiffenis."

De Nederlandse trainer zei ook dat dit verlies zijn tol kan eisen als het gaat om de landstitel. "Dit verlies is moeilijk te verteren. Sport zit vol met moeilijke momenten, en wij moeten nu alles doen om dit seizoen waardig af te sluiten." Barcelona staat in de competitie twee punten voor op aartsrivaal Real Madrid. Twee punten daarachter staat de revelatie van het seizoen, Sevilla, de club die wťl de bekerfinale wist te bereiken.

Mappack GRAW2 nu te downloaden voor 800 punten

Sinds woensdag kun je 7 nieuwe maps downloaden voor Ghost Recon: Advanced Warfighter 2. Voor 800 punten krijg je de beschikking over geremasterde maps uit voorgaande delen uit de serie.

Bonfires uit Ghost Recon 2
Mountain Falls uit Ghost Recon 2
and Peninsula uit Ghost Recon 2
Mountain Base uit Ghost Recon 2: Summit Strike
Desert Gulch uit Ghost Recon: Advanced Warfighter
Fishing Village uit Ghost Recon Advanced Warfighter
Jungle Mines uit Ghost Recon Advanced Warfighter

Brandweeroefening loopt uit de hand

Icoon BrandDe brandweer in Bergschenhoek (Zuid-Holland) beging gistermiddag een kleine blunder. Om een oefening te kunnen houden hadden de brandweerlieden op de Wilderskade een caravan in vlam gezet. De brand sloeg echter sneller om zich heen dan verwacht en in korte tijd stonden ook een leegstaande loods en een bedrijfspand in brand.

Bij de brand is er ook een kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal vrijgekomen. De brandweer in Bergschenhoek liet weten de gang van zaken te betreuren.

GP van Singapore in 2008

Zojuist heeft het internationale persbureau Reuters bekendgemaakt dat er in 2008 een Formule 1 race georganiseerd gaat worden in Singapore. Volgens de minister van handel en industrie van Singapore, S. Iswaran, zal de eerste race plaatsvinden in september of oktober 2008. Bovendien weet hij te melden dat het een nachtrace gaat worden.

Ondanks de uitlatingen van Iswaran lijkt er nog veel onduidelijkheid te zijn, vooral over het financiŽle aspect. De initiatiefnemer van de GP in Singapore, Ong Beng Seng, wil dat de overheid een groot deel van de kosten betaalt. De overheid zelf heeft nog geen reactie gegeven. Wel is het bedrijf Singapore GP Pte Ltd. opgericht, dat belast lijkt te zijn met de organisatie.

Later in het weekeinde zal er meer bekend worden over de Grand Prix van Singapore.

NVPI wil betere bescherming auteursrecht

Icoon PiracyDe NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, roept het kabinet op het intellectueel eigendom beter te beschermen. Het is de organisatie een doorn in het oog dat bijvoorbeeld illegaal downloaden in Nederland vrijwel geaccepteerd is.

''De minister (toenmalig minister van Jusititie Piet Hein Donner) heeft gezegd dat illegaal downloaden niet de voorkeur geniet, terwijl het in de meeste Europese landen gewoon onrechtmatig is verklaard. Dat zou hier ook moeten gebeuren'', zegt een woordvoerder van de NVPI. Met een wettelijk verbod zou het downloaden van muziek zonder daarvoor te betalen veel beter kunnen worden aangepakt.

De NVPI wil geen jacht maken op de downloaders, maar wel werk maken van het aanzetten tot illegaal downloaden. ''Nu staat er een handleiding in de Libelle hoe je muziek kunt downloaden van illegale sites, alsof het de normaalste zaak van de wereld is'', zegt de NVPI-woordvoerder.

De brancheorganisatie presenteert vandaag het jaarmagazine 2006 - 2007. Daarin staat hoe de branche zelf de problemen met het auteursrecht te lijf gaat. De NVPI hoopt daarbij op steun van betrokken ministers. ''Dit kabinet zet sterk in op het stellen van normen en het uitdragen van de waarden van de rechtsstaat. De ervaringen die de entertainmentindustrie heeft zijn wel eens anders'', zegt Paul Solleveld, directeur van de NVPI.

FOK!kers zweten voor hun eindexamen

Icoon ExamenMet de eindexamens voor de deur wordt het weer een spannende tijd voor veel FOK!kers. Uiteraard houden we je via de Frontpage op de hoogte van het laatste examennieuws. Uiteraard kun je voor discussies over de eindexamens ook terecht op het speciaal geopende Examenforum. Volgende week woensdag beginnen de examens.

Dit jaar kun je ook prijzen winnen met je eindexamen door de vraag 'Wat is jouw geluksbrenger bij je eindexamen?' te beantwoorden en een foto te maken van je kamer. Meer weten? Kijk dan hier.

FOK! wenst alle lezers die dit jaar eindexamen doen enorm veel succes, en hoopt dat iedereen met mooie cijfers de eindstreep haalt!

In het bijzonder willen we alle onderstaande FOK!kers nog een hart onder de riem steken: Twinky, DeRCT14, PallominnoXIII, Blauwjongetje, Messenga, Pekel, sir_DERFEL, ladyxima, Bobz, miss_liss, DanseMacabre, Lj_lightdinges, Rens_Wilders, GottenSSJ, Eer-ik, Hertog_Martin, no1uknow, LasTeR, Ame_thyst, Lisette18, MrManiak, Ewaldus, klausch, Tim21, Kokos, Coastertommm, Rene90, RobertVH, Willewa, DJ_Clean, Ici-Paris, GoodGawd, Miasan, Freiss, ashutosh, Cerubo, destrovel, Legolas_Greenleaf, Rikkert, Brainster, Tha_Erik, Najir, MWP, Borisz, Robsk18, Crazykill, Vector_SLD, Casparovvv, dubidub, Switchboys, Luutgaert, Kijkeensaan, -Jos-, timbastiaansen, 2mini, Saaw, Houtspeer, Bellah, Urquhart, Fhm, Jopjuh, Miss_Baksel, Muis006, Zquing, Jero., Noodly, MaxC, EnGCatjuh, xzane, Market_Garden, EricT, Ashlee, Jessy.G, Mangis, K-mail, catheau, Tuinboon, B.ertha.

Staat jouw naam er niet bij, maar doe je wel examen? Kijk dan in dit topic.

Vervolg op Condemned aangekondigd

SEGA heeft het vervolg op de first-person actiethriller Condemned aangekondigd. In Condemned 2: Bloodshot leidt je als Ethan Thomas wederom een luguber onderzoek. Door een reeks gruwelijke moorden te onderzoeken zul je op het pad komen van een sadistische seriemoordenaar.

De wijze waarop er gevochten is in dit deel aangepast. Ook is er een online multiplayer mode aanwezig. De game zal in het begin van 2008 verschijnen op de Xbox 360 en PS3.


Een screenshot van Condemned: Criminal Origins, het eerste deel

COMA Deel VVVIII

Ze lopen weer weg, gelukkig niet onze richting uit. Lucas loopt naar mij toe en trekt me aan mijn schouders. Hij zegt niks en kijkt af en toe naar de bengelende lichamen van John en Maria. Lucas kijkt me boos aan, net als een ouder naar diens kind als die niet luistert. Ik volg hem, hier is niks meer te halen, een begrafenis zou niet slim zijn. Het is het beste als we niet laten weten dat we wakker zijn.

"Kom! We pakken de auto, toen ik weg was gegaan om info te zoeken over Maria kwam ik nog iemand tegen. Bij het politiebureau. Het is denk ik het beste als we daar nu naar toe gaan, vooral met die loslopende gekken nu. Volg me, we pakken de auto." Lucas rinkelt met John's autosleutels, maar of die ook echt van John waren? "Geloof me maar dat deze auto niet van John is, ik heb in dashboardkastje gekeken. Hij is een van de zakenmannen die Maria heeft vermoord, hier heb je zijn ID." Ik check het ID en zie de naam Chris Oristes Mattuip staan, hij oogt nogal jong, niet dat het uitmaakt als dode zijnde. Lucas is al aan het rijden, ik heb het echter niet door; ik zit weer te peinzen over alles. Waarom iedereen nu opeens aan het slapen is, waarom alleen de schizo's wakker zijn en hun denkbeeldige vriendjes tot leven zijn gekomen. Gelijk gewicht... Wat zouden ze daar toch mee bedoelen?

IndiŽr begraaft dochtertjes levend

Icoon BizarIn India is een man gearresteerd omdat hij zijn tweelingdochtertjes levend heeft begraven. De meisjes waren zes dagen oud. De man had liever een zoon gehad.

Terwijl zijn vrouw sliep, nam de man woensdagavond hun dochtertjes mee en begroef hen in een put. De kinderen stierven. Eťn dag later werd de man opgepakt. Het drama had plaats in Nakhtrana, in de westelijke deelstaat Gujarat.

Arme mensen in India hebben liever een zoon dan een dochter, omdat ze bij het huwelijk van een dochter een bruidsschat moeten betalen. Dit is voor velen niet op te brengen. Volgens internationale organisaties zijn in India de afgelopen twintig jaar tien miljoen zwangerschappen vroegtijdig beŽindigd, toen bleek dat er een dochter op komst was. Er zijn nu veel meer mannen dan vrouwen in het land.

Pokeren met je gezicht in beeld in High Stakes

Sony Online Entertainment heeft bekendgemaakt dat men bezig is met een pokergame voor de PlayStation 3. De game, die schuilgaat onder de naam High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition, zal deze zomer voor 10 dollar van het PlayStation Network te downloaden zijn.

We kunnen verschillende pokervarianten verwachten, waaronder Texas Hold'em, Super Hold'em, Billabong, Tahoe en Shanghai. Daarnaast is er integratie met de EyeToy, waardoor je eindelijk de gezichten van je tegenstanders kunt zien wanneer je ze met een royal flush van de tafel speelt.Extra content Crackdown vanaf nu te downloaden

Gisteren kon je al lezen dat er nieuwe content aan zat te komen voor Crackdown, en ook wat je allemaal met die content kunt doen. De release-datum en prijs waren nog onbekend, maar de content is vanaf vandaag te downloaden voor een prijs van 800 MS punten (ongeveer 10 euro). Deze prijs is alleen voor de uitgebreide pack met daarin extra voertuigen. De Free-for-all pack is, zoals de naam al doet vermoeden, geheel gratis en bevat naast een aantal bug-fixes ook nog een aantal nieuwe modi. De gehele inhoud van beide packs kun je in deze nieuwspost lezen.

Campina wil Beemsterkaas-reclame van tv

Peer MasciniCampina wil dat een nieuw tv-spotje voor Beemsterkaas van de buis verdwijnt. In de reclame is 'geen bommetje' Peer Mascini te zien. Zuivelfabrikant Campina heeft een kort geding aangespannen tegen Cono Kaasmakers, de makers van Beemsterkaas.

Peer Mascini maakte in de jaren 90 furore met een reclame voor MelkUnie, een merk dat Campina destijds voerde. Naast Mascini speelden koeien in deze commercials de hoofdrol. Dat is ook het geval in de spotjes voor Beemsterkaas. Campina vindt dat de kaasmaker daarmee inbreuk maakt op zijn auteursrecht.

Directeur Eric Hulst van Cono geeft toe dat zijn reclame is gŽinspireerd door de MelkUnie-spotjes. "Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar ik snap het niet van Campina. We doen nergens afbreuk aan. MelkUnie is al zeven jaar geleden van de markt gehaald."

Campina was niet bereikbaar voor commentaar.

Lerares geeft seks met 14-jarige toe

OpmerkelijkEen Amerikaanse lerares die in januari werd gearresteerd op verdenking van seks met een minderjarige, heeft bekend. De 38-jarige Jeri Deanne Perez uit het stadje Gilbert (Arizona) gaf recent toe het bed gedeeld te hebben met een 14-jarige jongen.

De vrouw, die les gaf op de South Valley Junior High School, riskeert een celstraf van 5 tot 15 jaar. De rechter zal zich daar in juni over uitspreken. Ze zal tevens worden geregistreerd als wat de Amerikanen zo fraai omschrijven als 'sex offender' en levenslang onder toezicht blijven staan.

De jongen waar de lerares seks mee had was overigens geen leerling van haar, maar de zoon van kennissen.


Een niet zo blije Perez op de politiefoto

Telefoniste AZ boos op aardappelproducent

Icoon OpmerkelijkEr is een rel ontstaan tussen voetbalclub AZ en CÍlaVita, maker van aardappelproducten. Na het verliezen van de landstitel door AZ, belde CÍlaVita met het stadion met de vraag hoe het ging. Telefoniste Stefanie nam op en riep spontaan dat ze het er niet meer over wilde hebben. CÍlaVita raadde haar daarop aan om stoom af te blazen.

Wat Stefanie niet wist, was dat het gesprek gebruik zou worden in een radio-reclame voor de stoomaardappeltjes van CÍlaVita. Stephanie is dan ook niet blij met de actie. Sterker nog: ze wil stappen ondernemen tegen de aardappelboer.

"Vrienden belden mij om te zeggen dat ik op de radio was te horen", zegt Stefanie. "Ze hebben het zomaar gedaan zonder toestemming. Ze hebben me alleen maar een bos bloemen gestuurd. Het is geen verkeerde reclame en ik vind het zelfs grappig. Maar ik vind wel dat ik er dan iets voor moet krijgen. Doorgaans krijg je daar veel geld voor en dat wil ik dan ook zien. Ik heb met ze gebeld, maar ze hebben nog niet gereageerd." Stefanie heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Met dank aan SunChaser en Adriaan voor de submit.

EA Canada kondigt nogal gele game aan

Electronic Arts en 20th Century Fox hebben de handen ineengeslagen om een game van de populaire animatieserie The Simpsons naar een videogame te vertalen. Het is niet de eerste keer dat er een poging is gedaan, elk met variŽrend succes, maar dit keer zal het team achter de serie ook meewerken aan de game.

De game zal co-op te spelen zjin, met de keuze uit Homer, Bart, Marge en Lisa als speelbare personages. Elk karakter zal bovendien een superhelden-alter-ego hebben, zo zal Homer veranderen in Homerball en Bart in Bartman.

Alle acteurs die hun stem aan de verschillende inwoners van Springfield gaven zullen ook in de game te horen zijn. De game wordt omschreven als een actie comedy van 16 levels, die bovendien bekende titels als Medal of Honor, Grand Theft Auto en Everquest zal parodiŽren. Elk level zal gepresenteerd worden als een aflevering van The Simpsons, inclusief unieke leaders.

Executive producer van de game Scot Amos:

"Our goal in developing The Simpsons Game is to create the most original game ever, which is a lofty goal and only possible given the close collaboration with The Simpsons' creative team. We're also especially proud of the game's warm visual feel, which captures - for the first time ever in a game - the look of the TV show. As Comic Book Guy says, 'Best. Simpsons Game. Ever!'"

Happy Tree Friends game in de maak

De Happy Tree Friends komen naar de PC en Xbox 360 Arcade. Na een aantal jaar is de televisie-serie klaar voor de sprong naar de game-wereld en Sega zal hiervoor zorgen. Sega zal samenwerken met Mondo Media om in de herfst van 2007 dit spel uit te brengen op de PC en de Xbox 360 Arcade.

De Happy Tree Friends begon dus als een Tekenfilm-serie en intussen zijn er al meer dan een miljoen DVD's van verkocht. De serie is gebaseerd op vrienden die samen avonturen beleven, maar niet helemaal op een normale manier. Er komt veel grof geweld bij kijken en is niet echt geschikt voor jeugdige kijkers. "The dark humor and twisted characters of Happy Tree Friends will act as a great foundation for creating a fun and entertaining universe for gamers and fans of the show alike."

De game Happy Tree Friends False Alarm is een combinatie tussen een actie- en een puzzelgame. Het spel zal drie karakters bevatten; Flippy de emotioneel gestoord beer, Lumpy de domme eland en Handy de bever die altijd wel een lichaamsdeel wil uitlenen. Als speler kun je objecten zoals beton, ijs, benzine en nitroglycerine gebruiken om puzzels op te lossen in de dynamische 3D-werelden. De game zal tien verschillende levels bevatten, waaronder een mijnschacht en een snoepfabriek.Wereldrecord wespentaille in Rotterdam

Icoon WeirdDe Amerikaanse Cathy Jung bezocht gisteren Rotterdam om haar wespentaille te showen. Dat deed ze in het Schielandshuis bij de expositie 'Achter gesloten deuren; van keurslijf tot string'. De 70-jarige Jung heeft de kleinste taille ter wereld van een mens met een normaal postuur: 37,5 cm.

Zo'n taille krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Jung hult zich sinds haar 45e in korsetten. Aanvankelijk deed ze dat eens in de paar maanden maar later voerde ze dat op tot 24 uur per dag.

De korsettenkoningin heeft geen operatie ondergaan. Er zijn geen ribben weggehaald. De taille heeft ze verkregen door steeds meer in te snoeren. Haar ingewanden zijn hierdoor naar beneden gedrukt en haar twee onderste ribben naar binnen geperst. Het gevolg is dat haar tailleomvang van 66 centimeter tot een schamele 37,5 centimeter is gereduceerd. Het resultaat zie je hier onder. En dat is geen photoshop.

Door haar minuscule taille kan de Amerikaanse overigens alleen nog hele kleine porties eten, maar dat is volgens haar sowieso veel gezonder dan ineens alles naar binnen schrokken.


Kan door een ringetje

Gsm inleveren bij bellen achter het stuur

Icoon Opmerkelijk In het zuidwesten van BelgiŽ overweegt justitie een revolutionaire aanpak om bellen achter het stuur aan te pakken. Wie betrapt wordt door de politie, moet mogelijk ter plekke zijn mobiele telefoon inleveren.

De plannen komen uit de koker van de nieuwe officier van justitie in Aarlen, niet ver van Luxemburg. Volgens Belgische media gaat het om een primeur. Justitie stelt dat de politie niet alleen het toestel maar ook de sim-kaart met alle gegevens in beslag mag nemen. De bestuurder kan vervolgens bij justitie een verzoek indienen om zijn toestel en kaart terug te krijgen.

En jij betaalt de telefoonrekening...

Vrouw vindt slangetje in McKroket

Icoon McDonald's Een vrouw uit Den Haag trof in haar net gekochte McKroket een slangetje aan. Waarschijnlijk is het object per ongeluk in de hamburger gekomen.

Het slachtoffer, Viktoriya Lugova, moest spontaan kokhalzen in de winkel toen ze het slangetje tussen haar tanden kreeg. "Het is een taai slangetje van ongeveer anderhalve centimeter lang", zei ze over het voorwerp. De vrouw lichtte direct de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten (WVA) in. "Dezelfde dag nog kwam er een inspecteur langs om de verdachte snack mee te nemen voor onderzoek. Ze drukten me op het hart het broodje vooral niet aan de McDonald's te geven, omdat de zaak dan in de doofpot zou worden gestopt", aldus Lugova.

Het VWA weet nog niet precies waar het slangetje van gemaakt is. Laboranten proberen te achterhalen of het slangetje van kunststof is of van dierlijk materiaal. "Het zou kunnen dat het een slecht vermalen ader is. Dat is dan slordig, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid", aldus een woordvoerder van de VWA.

McDonald's wil niet reageren en wacht eerst de onderzoeksresultaten af. Overigens is dit niet de eerste keer dat de Amerikaanse fastfoodgigant de fout in gaat. Zo serveerde het eerder een Happy Meal met een condoom, een rat in een salade, een hamburger met glasscherven en een joint in ijsyoghurt. Eet smakelijk!

[Gerucht] Motoren in Project Gotham Racing 4?

Gisteren was er nog de eerste trailer van Project Gotham Racing 4, maar nu gaat er een interessant gerucht de ronde. Het schijnt dat in het vierde deel ook motoren aanwezig zullen zijn.

Volgens Europese en Amerikaanse bronnen zullen er een flink aantal motoren voorkomen in PGR4, allemaal van bekende merken. De onderhandelingen met de fabrikanten zijn in volle gang, maar de code om te racen met motoren zit er al wel in. In de game (zowel offline als online) zul je met de auto tegen de motoren kunnen racen, of andersom natuurlijk. Kudos verdienen zal ook gewoon mogelijk zijn, een wheelie zal bijvoorbeeld extra punten opleveren.

De blijft natuurlijk een gerucht, want de enige bron is de website Spong. Deze site staat niet echt bekend als de meest betrouwbare website, maar ze hebben af en toe wel gelijk met de berichten. Hopelijk komt er binnenkort meer duidelijkheid over dit gerucht.

Racen in de regen op de motor?

Overval met aansteker mislukt

Icoon Domme criminelen Een man uit de Amerikaanse staat Virginia heeft geprobeerd een winkel te overvallen met een aansteker in de vorm van een pistool. Om niet herkend te worden had hij een damesonderbroek over zijn hoofd getrokken.

De kassamedewerker dacht dat het om een grap ging en weigerde geld uit de kassa af te geven. Toen de boef doorhad dat hij geen geld meer zou ontvangen sloeg hij op de vlucht. Hij scheurde weg in zijn SUV, maar kon later alsnog aangehouden worden door de politie.Handen omhoog of ik schiet

Armstrong ingezet bij dopingzaak Landis

Het Amerikaanse antidopingbureau (USADA) heeft Floyd Landis strafvermindering aangeboden als hij een belastende verklaring zou afleggen. Landis moest informatie doorspelen die Lance Armstrong in de problemen zou brengen, dat zegt althans de Tourwinnaar van 2006.

Armstrong won zeven maal de Tour de France en kon ondanks hardnekkige geruchten nooit op doping worden betrapt. Landis werd vorig jaar in de zeventiende etappe wel betrapt en wordt hierover aanstaande maandag gehoord door de tuchtraad van de USADA. ”De strafvermindering werd voorgesteld tijdens een gesprek tussen het USADA en mijn advocaat. Ik geloof niet dat zo'n aanbod een antwoord verdient. Het is al erg genoeg dat ik ten onrechte beschuldigd word van dopinggebruik. Armstrong heeft met deze zaak niets te maken,” zo liet Landis weten. Mocht Landis schuldig worden bevonden dan riskeert hij een schorsing van twee jaar.

'Jongeren leren thuis drinken'

Icoon Onderzoek Jongeren die samen met hun ouders alcohol drinken, hebben minder kans dat ze overmatig alcohol gaan gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek onder 10.000 Britse jongeren. Van hen drinkt 36 procent geregeld overmatige hoeveelheden.

De onderzoekers van de universiteit in Liverpool constateerden vrijdag in de Britse krant The Guardian dat jongeren minder zakgeld zouden moeten krijgen als hun ouders er zeker van willen zijn dat ze zich niet helemaal lam drinken. "We zijn eraan gewend 15 tot 30 euro zakgeld aan kinderen te geven, zonder enig idee te hebben waaraan ze het uitgeven". Veertig procent van de jongeren kocht zelf de alcoholhoudende dranken.

Jongeren die niet meer dan 15 euro zakgeld krijgen en samen met hun ouders drinken, gedroegen zich het meest verantwoord, aldus het onderzoek.

Thuis leren drinken, dus niet hier


Met dank aan karlas voor de submit.

Bungie komt met Halo 3 beta-trailer

Er zijn al een paar keer filmpjes gelekt van de Halo 3-beta, maar nu is Bungie zelf met een filmpje gekomen. Dit filmpje is van veel betere kwaliteit en je hebt geen last van slecht camera-werk. De beelden zijn gemaakt door een medewerker van Microsoft die in totaal al meer dan 1100 potjes Halo 3 heeft gespeeld (inclusief de alpha-versie).

Het gaat hier om beelden van de interne beta-versie en deze versie is iets ouder dan de beta die 16 mei zal uitkomen.

Hier kun je het filmpje downloaden

DVD: The U.S. vs. John Lennon

John_LennonThe U.S. vs. John Lennon is een documentaire die gaat over de roerige tijden in Amerika rond de Vietnamoorlog. Het was in deze tijd dat John Lennon zich ontpopte tot een fanatieke vredesactivist, hierbij voor de volle 100% gesteund door Yoko Ono. Misschien is hierbij de "Bed-in" in het Hilton Hotel te Amsterdam het meest bekende voorbeeld. John en Yoko wilden vervolgens hetzelfde doen in de Verenigde Staten, maar moesten uitwijken naar Canada omdat ze geen toegang kregen tot Amerika. Met slogans als "World Peace" en "Hair Peace" in beeld riep John Lennon op om de haren te laten groeien voor wereldvrede.

Kwart voelt niets voor orgaandonatie

Icoon MedischEťn op de vier Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie. Zij willen zich niet laten registreren om nier, hart, long of lever af te staan. Dat blijkt uit een vandaag verschenen studie van het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg Nivel.

Drie jaar geleden zei 13 procent zich niet als donor te laten registeren, ook als dat eventueel zou worden verplicht. Dat is nu 26 procent. Nederlanders zijn ook minder dan voorheen bereid om een orgaan van een overleden familielid beschikbaar te stellen.

Vorig jaar waren er 200 donoren, in 2004 waren dat er 228. Maar de behoefte is aanzienlijk groter. In 2006 wachtten 1440 mensen op een orgaan. Elk jaar sterven honderden mensen omdat niet tijdig een vervangend orgaan beschikbaar is. Door het sterk toenemende aantal patiŽnten met diabetes is vooral het tekort aan nieren nijpend.

GTA IV details vanuit Italië

Het Italiaanse officiŽle PlayStation tijdschrift kwam onlangs met een 8-pagine grote preview van de game Grand Theft Auto IV. In deze preview stond ook wat nieuwe informatie over de game.

Tijdens de demo ging Niko bij een bushalte staan. Er verscheen toen een icoontje waarme hij het busschema kon controleren. De vraag is dus of het mogelijk wordt of je de busdienst kunt gebruiken zoals je ook de trein kunt gebruiken.

Als Niko een wapen pakt gaat de camera boven zijn schouder hangen en komt er een crosshair in beeld in het midden van het scherm. Het wordt zo mogelijk om te focussen op een doelwit, zodat je kunt weglopen zonder dat dit ten koste gaat van het mikken.

Een auto stelen is niet meer zo simpel als een deur openen en wegrijden. Je moet nu de auto voorzichtig benaderen, de ruit breken en met de kabels onder het dashboard de auto starten.

Je kunt in alles klimmen wat je maar wilt, denk aan telefoonpalen, brandtrappen ed.

Philip Glass, de maker van de muziek die in de trailer zat, zal meewerken aan de soundtrack van de game.

Grafische verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers worden duidelijk bij dingen als roosters op het voetpad. Je kunt er doorheen kijken en het licht gaat er op een realistische manier door en wordt netjes gereflecteerd door het metaal.

Roken ? R-rated.

Ik heb hier wel vaker een relaas gegeven over de van de pot gerukte manier van denken die er in Amerika heerst. Op dit moment is er echter een nieuw absurd punt bereikt.

Films waarin veel wordt gepaft, krijgen het keurmerk R. Dat staat voor Restricted, beperkte toegang, wat in de praktijk inhoudt dat kinderen onder de achttien de film alleen onder begeleiding van een volwassene mogen zien.
De MPAA geeft daarmee deels gehoor aan een oproep van 32 Amerikaanse bondstaten, die eisten dat het roken in films niet langer wordt toegestaan.

Dalai Lama niet naar BelgiŽ na Chinese druk

BuitenlandsDe Dalai Lama heeft een geplande reis naar BelgiŽ afgezegd vanwege de aanhoudende druk van China op Brussel.

In een uitgegeven bericht zegt de Dalai Lama dat hij een bijeenkomst van Tibetanen in Brussel vandaag niet zal bijwonen ''om problemen te voorkomen''. Het bericht rept niet over de Chinese druk maar legt wel de link met een tour door China van de kroonprins van BelgiŽ.

Zoals vele andere Europese landen probeert BelgiŽ actief om nauwere banden te kweken met 's werelds snelst groeiende economische markt. Kroonprins Philippe zal volgende week als hoofd van een 300-koppige handelsdelegatie Beijing aandoen.

Supporters van de Dalai Lama en criticasters van de brute hand waarmee China Tibet bestuurt, zijn verbolgen over het feit dat BelgiŽ de Europese standaarden van mensenrechten niet uitdraagt.

''Het is onverdedigbaar dat BelgiŽ, een mede-oprichter van de Europese Unie, buigt voor de eisen van China om de Dalai Lama de mond te snoeren, een van 's werelds meest vreedzame mensen'', aldus Mary Beth Markey van de International Campaign for Tibet groep uit Washington.

China waarschuwde gisteren landen voor toenaderingspogingen van de Dalai Lama. Een vriendschappelijke verstandhouding met de Tibetaans geestelijk leider zal ten koste gaan van hun betrekkingen met China, zo lieten de Aziaten weten.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, liet gisteren weten dat de Dalai Lama nog steeds welkom is in BelgiŽ. Hij wees er ook op dat zijn visum nog steeds geldig is. De Dalai Lama ziet volgens hem op eigen initiatief af van een bezoek aan de vergadering van de Tibetan Support Groups in BelgiŽ.


De Dalai Lama

Met dank aan asmodai voor de submit.

Fable 2 komt in 2008

Sam Van Tilburgh, head of communities bij Lionhead Studios heeft aangekondigd dat het bedrijf volgende week wat innovatieve features bekend zal maken die in de game Fable 2 zullen komen, spoilers hierover wilde hij nog niet geven. Tevens meldde hij dat de game, waarvan tot nu toe geen releasedatum bekend was, zal verschijnen in 2008. Als laatste kwam er van de game ook nog wat artwork vrij om ons tot die tijd zoet te houden.


THQ beleeft topjaar

THQ maakte gisteren de jaarcijfers bekend over het boekjaar dat sloot op 31 maart van het jaar en voor twaalfde jaar op rij kon het bedrijf bekend maken dat de omzet was gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Dit jaar werd dan eindelijk de omzetsgrens van een miljard dollar doorbroken. Daarbij draaide het bedrijf een winst van $64 miljoen.

Deze cijfers kwamen door een aantal games dat het bedrijf dit jaar op de markt heeft gebracht. Zo verkocht Saints Row voor de Xbox 360 meer dan een miljoen keer. In totaal verscheepte het bedrijf maar liefst acht titels meer dan een miljoen keer. Cars leidt het lijstje, van die game heeft het bedrijf maar liefst acht miljoen exemplaren verscheept wereldwijd.

Ook de cijfers voor het vierde kwartaal werden bekendgemaakt en deze lieten zien dat het er zeker geen neerwaardse trend is. Met games als Supreme Commander en S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl steeg de omzet 16% ten opzichte van vorig jaar naar $172 miljoen.

Het meeste geld dat THQ momenteel binnenhaalt komt nog van licentiegames, maar de president en CEO van het bedrijf, Brian Farrell, verwacht dat dit in 2008 heel anders zal zijn. In dat boekjaar moeten games, waarvan de rechten bij het bedrijf zelf liggen, voor 80% van de totale omzet gaan zorgen. Dat ligt nu nog op 20%."Our revenue from owned IP will be driven primarily by the launch of two new THQ products, Frontlines and Stuntman, and sequels to proven brands such as Juiced, MX vs. ATV, and Company of Heroes." aldus Farrell.

Roken aan banden in Amerikaanse films

Icoon FilmGeweld, seks en schuttingtaal zijn belangrijke criteria voor het vaststellen van leeftijdsgrenzen voor films in de Verenigde Staten. Ook roken wordt daar nu aan toegevoegd, meldden Amerikaanse media.

De brancheorganisatie van de Amerikaanse filmindustrie MPAA, die ook verantwoordelijk is voor de filmkeuring, heeft donderdag nieuwe regels gepresenteerd om het roken op het witte doek aan banden te leggen.

Films waarin veel wordt gepaft, krijgen het keurmerk R. Dat staat voor Restricted, beperkte toegang, wat in de praktijk inhoudt dat kinderen onder de achttien de film alleen onder begeleiding van een volwassene mogen zien.

De MPAA geeft daarmee deels gehoor aan een oproep van 32 Amerikaanse bondstaten, die eisten dat het roken in films niet langer wordt toegestaan. Het roken zou jeugdige kijkers op het slechte pad brengen. De MPAA past de strikte regels nu al toe op films waarin minderjarigen aan het roken zijn. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de drang tot roken bij kinderen tot driemaal groter is als ze een film zien waarin de hoofdrolspelers een sigaret of sigaar opsteken.


Saints Row niet naar de PS3, opvolger in de maak

THQs Edward Zinser heeft aangekondigd dat Saints Row toch exclusief voor de Xbox 360 zal blijven, de PlayStation 3 versie, die eigenlijk in kwartaal 1 moest uitkomen, is namelijk gecanceld. "Saints Row on PS3, which was expected in Q1, has been cancelled. We are rolling the resources onto Saints Row 2," Aldus Zinser.

De release van deel twee wordt ergens in 2008 gepland voor de Xbox 360 en PS3. Het moet een van de grootste titels van THQ worden voor dat jaar. De game is in ontwikkeling bij Volition, het bedrijf dat eerder ook al het eerste deel gemaakt had, dat in augustus van 2006 verscheen.

THQ CEO Brian Farrell voegde aan Zinsers statement nog toe dat het voor het bedrijf veel belangrijker was om een gelijktijdige release te hebben van de opvolger, dan een port van het origineel. "We've done great things for our brands by putting them in the right time frame," he said. "The most important thing for the Saints Row franchise is to have a simultaneous shipment into a larger installed base next year. That's what we're looking for with Saints Row 2."


Het origineel zoals het op de 360 verscheen

Sevilla, Getafe in finale Copa Del Rey

Getafe heeft voor een werkelijke stunt gezorgd. In de halve finale van de Copa Del Rey werd een 5-2 achterstand tegen Barcelona weggepoetst. Sevilla bereikte ook de finale, ten koste van Deportivo de la CoruŮa.

Sevilla had totaal geen problemen met Deportivo. In La CoruŮa wist de titelkandidaat al met 0-3 te winnen, dus de verwachting was ook dat Sevilla het wel even af zou maken. Die verwachting werd al snel ingelost door Duda, de Portugese middenvelder. Hij opende de score na drie minuten spelen. Javier Ernesto Chevanton was een half uur later ook trefzeker voor de thuisploeg, en bracht de stand op 2-0. Depor wist maar sporadisch kansen te creŽren, en strandde op de felle verdediging. Daarmee is het bekeravontuur voor Deportivo voorbij, en doet Sevilla nog altijd mee op drie fronten.

Barcelona zou niets te vrezen hebben tegen Getafe, waartegen het met een geniale Lionel Messi al met 5-2 won in eigen huis. In het Coliseum Alfonso Pťrez was het een heel ander verhaal. Francisco Casquero en Daniel GŁiza scoorden vlak voor rust voor Los Azulones. De ploeg van Frank Rijkaard kon totaal geen vuist maken, en zag tot eigen frustratie dat Bernd Schusters mannen zelfs op een veilige 3-0 kwamen via Vivar Dorado. De zo sterke verdediging van Getafe, waar in Barcelona niets van te zien was, stond er in Madrid gewoon weer. Een paar minuten na de 3-0 werd het duel beslist door opnieuw GŁiza. Voor Barcelona blijft als enige titelkans nu de landstitel over. Getafe streed voor Europees voetbal, maar heeft dat nu al binnen door het bereiken van de finale. De finale is de eerste in de geschiedenis van de club.

De eerste wedstrijd van de finale wordt op 23 juni in het Estadio Bernabťu in Madrid gespeeld.

[IDL] Martin Adams uitgeschakeld

Donderdagavond zijn de laatste derde ronde partijen afgewerkt. Opvallend is dat Phil Taylor en lakeside-winnaar Martin Adams zijn uitgeschakeld. Hieronder vindt je alle uitslagen en het programma voor de kwartfinales van vrijdagavond.

Uitslagen Poule I

Speler 1Speler 2Uitslag
Gary AndersonMark Dudbridge 7-3
Gary RobsonMartin Adams7-5

Eindstand Poule I

#NaamPuntenLegsaldo
1Gary Anderson *321-10
2Gary Robson *119-19
3Martin Adams113-16
4Mark Dudbridge112-20

Uitslagen Poule J

Speler 1Speler 2Uitslag
Michael van GerwenPhil Taylor7-6
Raymond van BarneveldDarryl Fitton7-6

Eindstand Poule J

#NaamPuntenLegsaldo
1Darryl Fitton*220-15
2Raymond van Barneveld*218-18
3Phil Taylor119-18
4Michael van Gerwen114-20

Uitslagen Poule K

Speler 1Speler 2Uitslag
Tony O' SheaWayne Mardle7-5
Adrian LewisSimon Whitlock7-4

Eindstand Poule K

#NaamPuntenLegsaldo
1Tony O' Shea*220-16
2Adrian Lewis*218-15
3Simon Whitlock218-18
4Wayne Mardle014-21

Uitslagen Poule L

Speler 1Speler 2Uitslag
James WadeScott Waites7-4
Mark WebsterTony Eccles7-4

Eindstand Poule L

#NaamPuntenLegsaldo
1Mark Webster*321-12
2James Wade*216-13
3Scott Waites117-17
4Tony Eccles09-21


Programma voor vrijdagavond

TijdstipSpeler 1Speler 2
19:30Gary AndersonJames Wade
20:30Tony O' SheaRaymond van Barneveld
21:30Darryl FittonAdrian Lewis
22:30Mark WebsterGary Robson

Boek: Asterix en zijn vrienden

Asterix Een van "stripwereld's" bekendste tekenaars is tachtig jaar geworden en zoiets dient gevierd te worden. Het gaat hierbij om Albert Uderzo, de tekenaar (en sinds de dood van Goscinny ook scenarist) van de zeer succesvolle reeks Asterix de GalliŽr. De grote Alb-Err, zoals hij een aantal malen wordt genoemd in de verhalen in dit album, wordt in ieder geval door zijn collega's op handen gedragen als je het album doorneemt. Ruim zestig pagina's, geschreven en getekend door vierendertig collega's. Albert Uderzo, geboren op 25 april 1927 in het Franse plaatsje Fismes, is overigens ook benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw tijdens de "lintjesregen" van 2006. Deze onderscheiding kreeg hij op dinsdag 6 maart 2007 uitgereikt door de Nederlandse Ambassadeur in Parijs. Onlangs werd nog de film "Asterix en de vikingen" op dvd uitgebracht. Tijdens de productie van deze film hield Albert een stevig oogje in het zeil.

Naldo ook langer bij Werder Bremen

Nadat eerder Miroslav Klose en Torsten Frings hun contract bij Werder Bremen verlengden, blijft nu ook de Braziliaan Naldo langer in Bremen. Nadat Werder het contract openbrak, besloot Naldo het te verlengen met drie jaar, zijn oude verbintenis liep nog tot de zomer van 2009.

Werder houdt hierdoor drie belangrijke spelers binnen de selectie. “Naldo is in korte tijd uitgegroeid tot een absolute topspeler in de Bundesliga. Hij ontwikkelt zich nog sneller dan waar wij op gehoopt hadden. Daarom hebben we ons er hard voor gemaakt zijn contract te verlengen”, aldus directeur voetbalzaken Klaus Allofs.

Laatste wens: geef een ander een pizza

Icoon OpmerkelijkHonderden daklozen in Amerika wisten niet wat ze overkwam. Afgelopen woensdag gingen ze slapen met een buik vol met pizza. En daar was ťťn man voor verantwoordelijk: Philip Workman, een 53-jarige ter dood veroordeelde gevangene.

Als laatste wens wilde hij dat een vegetarische pizza zou worden bezorgd aan de eerste de beste dakloze die gevonden werd. Hij werd later in de nacht ter dood gebracht.

Maar de gevangenis wilde niet aan het verzoek toegeven met als reden dat ze geen liefdadigheidsinstelling zijn. Deze houding viel niet in goede aarde bij een aantal mensen en dus gingen die zelf aan de slag.

Daklozen opvanghuizen werden bedolven onder de pizza's. "Woew Jezus!" was het eerste dat een medewerker van de Nashville Rescue Mission riep. Deze instelling regelt opvang en overnachting voor ongeveer achthonderd mensen.

"Ik was vroeger ook dakloos en weet hoe moeilijk het kan zijn. Ik heb slechte tijden meegemaakt waarin ik geen voedsel kon vinden. Maar voor de komende tijd hebben we genoeg pizza's om het even uit te kunnen zingen. Het is echt een teken dat iemand om je geeft."

Twaalfhonderd dollar aan pizza
Donna Spangler hoorde de wens van Workman en ging onmiddellijk aan de slag. Ze belde vrienden en samen haalden ze voor 1200 dollar aan pizza's op die naar de Rescue Mission werden gezonden.

"Philip Workman wilde als laatste ding nog iets goeds doen maar niemand wilde hem daarbij helpen. Ik denk dat mijn man een hartaanval zal krijgen aangezien ik zijn creditcard heb gebruikt. Maar we vinden wel een manier om hem terug te betalen. Ik voelde gewoon dat ik iets positiefs moest doen", aldus Spangler.

Ze was niet de enige die de roep had gehoord. De president van People for Ethical Treatment of Animals (Peta) kreeg het ook te horen en verzond nog eens 16 vegetarische pizza's. Een stukje verderop kreeg het Nashville's Oasis Center, een centrum dat circa 260 tieners opvangt, nog eens 17 pizza's. Een woordvoerder vertelde aan de kinderen het hoe en waarom van deze actie en dat Workman op deze manier de aandacht wilde vestigen op het daklozenprobleem.

Toen Workman in 1981 een fastfood-winkel overviel in Memphis zocht hij naar geld om zijn cocaÔne verslaving te bekostigen. Hij was destijds dakloos en werd later veroordeeld voor het doodschieten van een politieman.


Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven en vertaalde submit.

Jol trots op prestaties Spurs dit seizoen

Halverwege het seizoen had hij het nog moeilijk en leek zijn baan als trainer zelfs op de tocht te staan. Inmiddels hebben de fans van Tottenham Hotspur coach Martin Jol weer in hun hart gesloten. Jol zelf is ook trots op het feit dat zijn ploeg bijna tot het eind heeft meegestreden in alle vier voor Engelse ploegen belangrijke competities.

De Spurs hebben in de Engelse Premier League uitzicht op de vijfde plaats, terwijl eerder dit seizoen zelfs nog even sprake was van mogelijke degradatie. “We zijn nog geen vijfde, maar hoeveel teams buiten de top-4 kunnen zeggen dat ze het goed gedaan hebben in Europa ťn in de competitie? De laatste vier of vijf jaar geen enkele. Zelfs Everton speelde in de Champions League en deed het tegelijkertijd stukken minder in de competitie dan het had kunnen doen. Zo moeilijk is het. We hadden stevig in de problemen kunnen komen, maar dat is niet gebeurd, hetgeen een groot compliment is voor ons”, aldus Jol.

Waterman volgend seizoen eerste keeper AZ

Keeper Boy Waterman heeft de afgelopen maanden een hoop krediet opgebouwd bij Louis van Gaal. De trainer van AZ is zo tevreden over Waterman dat hij nu al heeft aangegeven dat Waterman komend seizoen in principe eerste keuze is.

AZ nam Waterman in de winterstop op huurbasis over van SC Heerenveen toen de Alkmaarders noodgedwongen op zoek moesten naar een doelman. Zowel Joey Didulica als Sinouh kampte toen met blessures. Twee weken geleden namen de Alkmaarders Waterman definitief over van de Friezen.

CD: Bill Callahan - Woke on a Whaleheart

Voormalig Smog-frontman Bill Callahan komt met de solo-cd Woke on a Whaleheart. Daar Bill Callahan de kern van Smog was, neemt hij een heleboel van zijn geluid mee naar dit album, de eerste publicatie onder zijn eigen naam. Zijn stem is zo karakteristiek dat hij ook maar amper met een nieuw geluid zou kunnen komen. Na een dozijn Smog-albums (waarvan de laatste, A river ain't to much to love, volgens eigen zeggen al heel goed zijn solodebuut had kunnen zijn), vindt Callahan dat hij het verdiend heeft zijn eigen naam te gebruiken.

Owen opgeroepen voor Engels B-elftal

Michael Owen is opgenomen in het Engelse ‘B-elftal’ voor de oefenwedstrijd tegen AlbaniŽ op 25 mei. De 27-jarige aanvaller speelde slechts twee officiŽle duels voor Newcastle United na te zijn hersteld van een ernstige knieblessure.

De Engelse bondscoach Steve McClaren hoopt dat de aanvaller via een optreden in de B-kern zich in vorm kan spelen voor de duels met de A-selectie begin juni tegen BraziliŽ en Estland.

Zender weigert schrappen 'Jihad Mickey'

Icoon TelevisieDe radicale Palestijnse zender al-Aqsa weigert een omstreden kinderfiguurtje van de buis te halen. De pop, die sterk op Walt Disney's Mickey Mouse lijkt, roept in een kinderprogramma op tot strijd tegen de joodse bezetters van Palestina.

Het Palestijnse ministerie van Informatie had gisteren nog gemeld dat†al-Aqsa, die wordt bestierd door de Islamitische Verzetsbeweging Hamas, het programma had geschrapt. In het programma Pioniers van Morgen prijzen de muis Farfour (Vlinder) en co-presentatrice Sara het door de islam geboden verzet tegen onder meer IsraŽl en de Verenigde Staten.

Volgens minister Barghouthi van Informatie benadert het kinderprogramma de '',gerechtvaardigde strijd van de Palestijnen tegen de bezetting'' op een verkeerde manier door kindertelevisie te misbruiken voor politieke boodschappen. IsraŽl had felle kritiek geuit op de rabiate Mickey-imitatie.

Ritzege Cavendish in Duinkerken

Mark Cavendish heeft de derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerken gewonnen. De Brit was in de massasprint Gert Steegmans (QuickStep) te snel af. Roger Hammond (GBr, T-Mobile) werd derde.

Cavendish, die voor T-Mobile rijdt, wordt steeds meer een gevreesd sprinter in het peloton. Eerder dit jaar won de Brit al de Scheldeprijs. Dit deed hij ook via een massasprint.

David Boucher behoudt zijn woensdag veroverde leiderstrui. De Fransman van Landbouwkrediet verdedigt een voorsprong van zeven seconden op zijn landgenoot William Bonnet (Credit Agricole).

De Vierdaagse, die in tegenstelling tot de naam doet vermoeden geen vier maar zes dagen duurt, eindigt zondag in Duinkerken.

'Milli GŲrŁs spil in beleggingsschandaal'

Icoon BinnenlandsBestuursleden van Milli Görüs vervulden een spilfunctie in een beleggingsschandaal rond zogenoemde 'groene fondsen'. Honderden Nederlandse Turken zijn voor miljoenen euro's gedupeerd door te beleggen in illegale fondsen.

Diverse bestuursleden van de islamitische stichting waren zelf actief betrokken bij het innen van het beleggingsgeld, zo blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Netwerk.

Uit het Netwerk-onderzoek blijkt dat huidige en oud-bestuurders van Milli Görüs zelf het geld inden voor de groene beleggingsfondsen. Zij deden dat onder hun eigen achterban in verschillende moskeeën van de Milli Görüs-beweging.

Netwerk sprak met diverse gedupeerden van wie de kwitanties ondertekend zijn door ondermeer Uzeyir Kabaktepe, voorman van Milli Görüs. Ook de bestuursleden Hasan Aktas, Hayreddin Dagasan en Oruc Ulucay, ondertekenden kwitanties voor de inleg in de 'groene fondsen'. Tot nog toe ontkenden de bestuursleden hun betrokkenheid.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) concludeerde onlangs nog dat er geen bewijzen waren voor de betrokkenheid van Milli Görüs bij de illegale handel in effecten. Ook het OM liet weten dat 'er geen directe link naar de Milli Görüs-beweging is gebleken'. Op basis van de Netwerk-uitzending wil een Kamermeerderheid nu dat er aanvullend strafrechtelijk onderzoek komt. PvdA, CDA en SP willen duidelijkheid over de rol van de bestuurders bij de 'groene fondsen'.

Vanwege de betrokkenheid van de Milli Görüs-beweging bij het beleggingsschandaal, pleit PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen daarnaast ook voor intrekking van de bouwvergunning voor de omstreden Westermoskee die ook onderdeel uitmaakt van de stichting.

Belgische treinen onder vuur

Icoon MisdaadVlakbij station Schaarbeek in BelgiŽ hebben onbekenden op vier treinen geschoten. De politie en beveiligingsmensen van Securail, de veiligheidsdienst van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) waren snel ter plaatse, maar van de daders ontbreekt tot nog toe nog elk spoor. Andere bronnen melden overigens dat er met stenen op de trein gegooid zou zijn.

De treinen van Antwerpen naar Brussel en vice versa werden vanavond rond half negen belaagd. Ze lagen daarom gedurende een uur stil. Er zijn geen gewonden gevallen maar er waren vertragingen van ruim een uur, de materiŽle schade bleef beperkt. De rest van de avond waren er nog kleine vertragingen.

Het incident wordt zeer ernstig opgenomen door Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de NMBS. “Het gaat om een geval van agressie tegen ons personeel en de reizigers en dat kunnen we niet tolereren,” zegt woordvoerder Frederic Petit.

Girafje 'onbevlekt' ontvangen

Icoon OpmerkelijkIn het Ouwehands Dierenpark in Rhenen is onverwacht een giraffejong geboren. De geboorte van het jong komt onverwacht omdat er al ruim een jaar geen giraffehengst meer in het park is. Vorig jaar is de laatste giraffehengst van het park, de bejaarde en kreupele Eric, overleden.

Het vermoeden is dat hij vlak voor zijn dood nog snel moeder Majanga bevrucht heeft. Moeder en kind maken het goed, ondanks dat de vaderfiguur in het gezin mist. Voorlopig is het kind van Majanga het laatste giraffejong wat er te bewonderen zal zijn in het park, aangezien er geen hengst meer aanwezig is om de vrouwtjes te plezieren.

Een zwangere giraffe draagt het jong gemiddeld 14 ŗ 15 maanden. Het jong valt ruim twee meter naar beneden omdat moederlief blijft staan tijdens de bevalling. Als het jong geboren is, kan het vrijwel meteen staan en lopen. Een giraffe kan tot 5,50 meter uitgroeien als hij volwassen is.


Met dank aan Enos voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
©FOK.nl e.a.