Vrouw vindt slangetje in McKroket

Icoon McDonald's Een vrouw uit Den Haag trof in haar net gekochte McKroket een slangetje aan. Waarschijnlijk is het object per ongeluk in de hamburger gekomen.

Het slachtoffer, Viktoriya Lugova, moest spontaan kokhalzen in de winkel toen ze het slangetje tussen haar tanden kreeg. "Het is een taai slangetje van ongeveer anderhalve centimeter lang", zei ze over het voorwerp. De vrouw lichtte direct de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten (WVA) in. "Dezelfde dag nog kwam er een inspecteur langs om de verdachte snack mee te nemen voor onderzoek. Ze drukten me op het hart het broodje vooral niet aan de McDonald's te geven, omdat de zaak dan in de doofpot zou worden gestopt", aldus Lugova.

Het VWA weet nog niet precies waar het slangetje van gemaakt is. Laboranten proberen te achterhalen of het slangetje van kunststof is of van dierlijk materiaal. "Het zou kunnen dat het een slecht vermalen ader is. Dat is dan slordig, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid", aldus een woordvoerder van de VWA.

McDonald's wil niet reageren en wacht eerst de onderzoeksresultaten af. Overigens is dit niet de eerste keer dat de Amerikaanse fastfoodgigant de fout in gaat. Zo serveerde het eerder een Happy Meal met een condoom, een rat in een salade, een hamburger met glasscherven en een joint in ijsyoghurt. Eet smakelijk!