Leraar had seks met leerlinge tijdens xylofoonspel

BizarEen getrouwde Britse leraar wordt ervan beschuldigd een relatie te hebben onderhouden met een indertijd 14-jarige leerlinge. De kwestie speelde zich af in de jaren negentig toen de man 45 jaar oud was, maar werd onlangs pas bekend toen Michael Taylor een baan zou aanvaarden als directeur van de Universiteit van Leicester. Zijn benoeming werd uitgesteld in afwachting van een rechtszaak.

Die diende deze week en daaruit bleek dat Taylor, die de laatste jaren schoolhoofd was, het meisje waarmee hij een relatie had xylofoon liet spelen tijdens de seks. Zo konden ze op school ongestoord hun gang gaan. Anderen zouden dan immers denken dat de leerlinge, die een talentvol drummer was, een extra muziekpraktijk volgde.

De seks met het meisje zou zijn begonnen toen ze 15 jaar oud was. Zelf houdt Taylor het op 17. Het slachtoffer, 26 jaar oud inmiddels, zei dat ze indertijd heel erg verliefd op Taylor was en dat ze nooit gedwongen was. Volgens de aanklager is er toch sprake van misbruik van een vertrouwenspositie.

De twee zouden drie tot vier keer per week seks hebben gehad. Voornamelijk in een kleine oefenruimte in school tijdens het 'xylofoon oefenen', maar ook in zijn auto. Toen Taylor zijn vrouw en kinderen een keer niet thuis waren, gebeurde het ook in de echtelijke sponde. Ook reisde hij haar eens na op vakantie en nam haar toen in zijn caravan.

De hoorzitting wordt in een later stadium hervat.Michael Taylor anno nu