Telefoniste AZ boos op aardappelproducent

Icoon OpmerkelijkEr is een rel ontstaan tussen voetbalclub AZ en CÍlaVita, maker van aardappelproducten. Na het verliezen van de landstitel door AZ, belde CÍlaVita met het stadion met de vraag hoe het ging. Telefoniste Stefanie nam op en riep spontaan dat ze het er niet meer over wilde hebben. CÍlaVita raadde haar daarop aan om stoom af te blazen.

Wat Stefanie niet wist, was dat het gesprek gebruik zou worden in een radio-reclame voor de stoomaardappeltjes van CÍlaVita. Stephanie is dan ook niet blij met de actie. Sterker nog: ze wil stappen ondernemen tegen de aardappelboer.

"Vrienden belden mij om te zeggen dat ik op de radio was te horen", zegt Stefanie. "Ze hebben het zomaar gedaan zonder toestemming. Ze hebben me alleen maar een bos bloemen gestuurd. Het is geen verkeerde reclame en ik vind het zelfs grappig. Maar ik vind wel dat ik er dan iets voor moet krijgen. Doorgaans krijg je daar veel geld voor en dat wil ik dan ook zien. Ik heb met ze gebeld, maar ze hebben nog niet gereageerd." Stefanie heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Met dank aan SunChaser en Adriaan voor de submit.