Rijkaard zwaar teleurgesteld

Volgens Frank Rijkaard is het 4-0 verlies tegen Getafe gisteravond één van de grootste teleurstellingen van zijn carrière. Zijn club FC Barcelona liep hierdoor de bekerfinale mis.

Barcelona had in eigen huis goede zaken gedaan door met 5-2 te winnen van de dit seizoen erg sterke middenmoter. Die twee tegengoals deden Barça uiteindelijk de das om, aangezien er in Madrid met maar liefst 4-0 werd gewonnen.

"Hier zijn geen excuses voor. We hebben geleden op het veld en eerlijk gezegd denk ik niet dat we kunnen klagen over de eindstand. Getafe verdiende te winnen en wij kunnen ze slechts feliciteren", aldus de aangeslagen Rijkaard na het duel. "Dit is één van de moeilijkste avonden die ik ooit heb meegemaakt. Ik moet als coach mijn verantwoordelijk nemen en persoonlijk vraag ik de fans van Barcelona om vergiffenis."

De Nederlandse trainer zei ook dat dit verlies zijn tol kan eisen als het gaat om de landstitel. "Dit verlies is moeilijk te verteren. Sport zit vol met moeilijke momenten, en wij moeten nu alles doen om dit seizoen waardig af te sluiten." Barcelona staat in de competitie twee punten voor op aartsrivaal Real Madrid. Twee punten daarachter staat de revelatie van het seizoen, Sevilla, de club die wél de bekerfinale wist te bereiken.