Wereldrecord wespentaille in Rotterdam

Icoon WeirdDe Amerikaanse Cathy Jung bezocht gisteren Rotterdam om haar wespentaille te showen. Dat deed ze in het Schielandshuis bij de expositie 'Achter gesloten deuren; van keurslijf tot string'. De 70-jarige Jung heeft de kleinste taille ter wereld van een mens met een normaal postuur: 37,5 cm.

Zo'n taille krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Jung hult zich sinds haar 45e in korsetten. Aanvankelijk deed ze dat eens in de paar maanden maar later voerde ze dat op tot 24 uur per dag.

De korsettenkoningin heeft geen operatie ondergaan. Er zijn geen ribben weggehaald. De taille heeft ze verkregen door steeds meer in te snoeren. Haar ingewanden zijn hierdoor naar beneden gedrukt en haar twee onderste ribben naar binnen geperst. Het gevolg is dat haar tailleomvang van 66 centimeter tot een schamele 37,5 centimeter is gereduceerd. Het resultaat zie je hier onder. En dat is geen photoshop.

Door haar minuscule taille kan de Amerikaanse overigens alleen nog hele kleine porties eten, maar dat is volgens haar sowieso veel gezonder dan ineens alles naar binnen schrokken.


Kan door een ringetje