Roken ? R-rated.

Ik heb hier wel vaker een relaas gegeven over de van de pot gerukte manier van denken die er in Amerika heerst. Op dit moment is er echter een nieuw absurd punt bereikt.

Films waarin veel wordt gepaft, krijgen het keurmerk R. Dat staat voor Restricted, beperkte toegang, wat in de praktijk inhoudt dat kinderen onder de achttien de film alleen onder begeleiding van een volwassene mogen zien.
De MPAA geeft daarmee deels gehoor aan een oproep van 32 Amerikaanse bondstaten, die eisten dat het roken in films niet langer wordt toegestaan.

Pardon ? Hallo. Willen we alstublieft enigzins het vermogen tot relativeren behouden.

Een sigaret kan nooit betekenen dat een film R-rated moet worden. Bekijk even goed waar je mee bezig bent. De types die in films veel roken doen veel meer dingen dan alleen maar roken. Die moorden een volledige lagere school uit of gooien een paar keer met wat krachttermen om vervolgens de trekker van hun uzi enige seconden in te houden.

We hebben het over het oppervlakkige hollywood, in die wereld betekend roken al een langzame dood voor je film. En hebben de mensen die de ratings bepalen niet door dat het gros van de "teens" eerder naar een R-rated movie dan naar een PG-rated movie gaan ?