Mies Bouwman keert even terug op de buis

Icoon TelevisieMies Bouwman en Ivo Niehe presenteren op 1 juli bij de TROS een anderhalf uur durende bingoshow. Met 'De Grootste Bingo Show Ooit' hopen de TROS en de Sponsor Loterij zoveel mogelijk geld op te halen voor een nieuwe polikliniek voor het VUmc Cancer Center in Amsterdam.

Dit maakte de omroep vandaag bekend. Om deze actie te ondersteunen presenteert Lucille Werner vanaf 27 mei vijf weken de Lingo Bingo Show met bekende Nederlanders waarin reportages zijn opgenomen van Niehe's hand. In deze uitzendingen is een 'enthousiasmerende rol' weggelegd voor Bouwman.

De finale wordt uitgezonden vanuit een studio in Utrecht terwijl Werner in Rotterdam met duizenden mensen bingo speelt. Het is, zo laat de TROS weten, de bedoeling zoveel mogelijk mensen aan het spelen te krijgen, de kaarten worden verkrijgbaar bij een aantal grote winkelketens.

Mies Bouwman stopte met het geregeld presenteren van televisieprogramma's na het succesvolle In de Hoofdrol. Daarna was ze incidenteel op de buis te zien bij speciale gelegenheden als Het Rode Kruis Gala (1996) en een speciale Azië-uitzending van RTL Boulevard in 2005. In dat jaar trad ze ook aan in het AVRO-programma Televizierring 40 jaar.

Voor de bouw van de nieuwe polikliniek is in totaal 25 miljoen euro nodig.


'Lieve, lieve mensen, enig dat u weer kijkt'