FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 mei 2007

Man met huisarrest wil liever echte cel

Een 24-jarige jongeman uit Italië met huisarrest werd zo gek van het gezeur van zijn ouders, dat hij in plaats van op zichzelf te gaan wonen, de politie heeft gesmeekt om hem op te sluiten in het gevang. Marcello Lazzara uit Palermo kreeg huisarrest nadat hij was veroordeeld voor de verkoop van vervalste cd's.

Nadat hij voor de zoveelste keer de wind van voren kreeg van zijn 'bemoeizieke' ouders, trok hij de wijde wereld in, in de hoop dat hij in de Siciliaanse gevangenis zou komen. Nadat hij de politie had gebeld, stond hij de agenten op de stoep op te wachten. "Ik heb geluk dat ik jullie heb ontmoet", sprak een opgeluchte Lazzara.

Voetbal: Uitslagen play-offs 12 mei

Icoon VoetbalTwee wedstrijden zijn er vandaag gespeeld. NAC Breda nam het op tegen Vitesse voor een plek in de Intertoto. Roda JC en FC Utrecht namen het tegen elkaar op voor een plek in de UEFA Cup.

UEFA Cup
Voor deelname aan de UEFA Cup heeft FC Utrecht ten koste van Roda JC de tweede ronde gehaald. Nadat het 0-0 was gebleven in Utrecht werd het dit keer in Kerkrade 1-1. Roda JC, welke duidelijk beter uit de hoek kwam, kwam op voorsprong door Oper. Hij schoot hard, hoog en raak nadat hij zich in het strafschopgebied simpel van Dickoh had ontdaan. FC Utrecht scoorde een tegengoal via een vrije trap van Somers, waardoor Cornelisse kon scoren. Roda JC voerde na de rust wat meer druk op de ketel uit, maar vrije trappen van Ramzi, De Fauw en Bodor en schoten van Meeuwis, Saeijs en Oper mochten niet baten. In de extra tijd wist de uitblinker Vorm Utrecht te redden door een kopbal van Ramzi fraai te stoppen.

Intertoto
Vitesse heeft NAC Breda uit de weg geruimd in de tweede ronde van de play-offs om een Intertoto-ticket te krijgen. Nadat de club van trainer De Mos in Arnhem met 3-2 had gewonnen wisten ze deze keer in Breda met 1-0 een zege te halen. Vitesse moest dit doen met een 7.000 supporters. Daarmee hadden ze een meerderheid in het Bredase Stadion. In de eerste helft kregen met name Lazovic, Benson en Junker een paar mooie kansen. Van NAC was het alleen Salmon die een paar mooie kansen wist te maken. Direct na rust wist Vitesse wel het net te vinden toen invaller Pryor het geklungel van Demir afstrafte. NAC nam na het doelpunt wat meer het touw in handen, maar meer dan twee kansen voor Van Gessel leverde dit niet op.

Uitslagen van de play-offs van 10 mei:
UEFA Cup
Roda JC – FC Utrecht (1-1)

Intertoto
NAC Breda - Vitesse (0-1)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Play-offs promotie/degradatie

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de promotie/degradatie-playoffs. Hieronder de uitslagen.

RBC - FC Volendam 1-0
16' De Lange 1-0

Scheidsrechter: v. Egmond.
Rode Kaart: 90+3. Hofstede (Volendam).
Gele Kaart: Loran, Friebel (RBC), Maynard (Volendam)



VVV-Venlo - FC Den Bosch 0-1
27' Demouge 0-1

Scheidsrechter: Luinge.
Rode Kaart: 48. Rimkus (Den Bosch/2x geel)
Gele Kaart: v. Kouwen, Jacobs en Ofrany (allen VVV), Demouge, Peters (Den Bosch).



Excelsior - BV Veendam 3-0
45' Zijm 1-0
47' Slory 2-0
68' Slory 3-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Gele Kaart: Piqué, Slory (Excelsior)

Op 17 mei spelen VVV-Venlo en Den Bosch een derde wedstrijd tegen elkaar, omdat hun doelsaldo nu gelijk is.

Excelsior en RBC Rosendaal hebben zich al wel geplaatst voor de derde ronde.

Zwerver zit uren in hoogspanningsmast

Een 35-jarige zwerver heeft vanmiddag in Tilburg een paar uur vastgezeten in een hoogspanningsmast. De man die op zo'n 25 meter hoogte zat, maakte een verwarde indruk.

Tegen half een vanmiddag kreeg de politie de melding dat er een man in een hoogspanningsmast zat. Twee en half uur later wisten de dienders in samenwerking met de brandweer de dakloze man over te halen dat het beter was om in een hoogwerker te stappen.

De man zonder hoogtevrees staat nu weer met beide benen op de grond. Hij werd verder op de been geholpen door enkele hulpverleners.

Uitslagen Play-offs UEFA Cup-ticket

Vanavond was de return van de play-offs voor een UEFA Cup-ticket tussen FC Utrecht en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag. Morgen is de return tussen Feyenoord en FC Groningen.

Roda JC - FC Utrecht 1-1
14' Oper 1-0
38' Cornelisse 1-1

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 15.000.
Gele Kaart: Meeuwis, Agustien (Roda JC), Pieters, van Dijk, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Vorm (allen Utrecht)

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Kah, De Fauw, Lachambre, Sibum (Vandamme/58), Agustien, Meeuwis (Saeijs/83), Bodor, Ramzi, Oper,Cissé

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Schut, Pieters (Keller/63), Loval (Kruys/69), v.Dijk, Caluwé, Somers (Broerse/65), Nelisse, Boussaboun

De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. FC Utrecht gaat door en speelt op 17 en 20 mei tegen de winnaar van Feyenoord tegen Groningen.

Uitslagen Play-offs Intertoto-ticket

Vanavond was de return in de play-offsom een ticket voor de Intertoto-cup. Hieronder vind je de uitslag. Morgen speelt NEC tegen Sparta.

NAC Breda - Vitesse 0-1
50' Pryor 0-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 5.520.
Gele Kaart: Elshot, Petö (NAC)

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Elshot, Petö, Demir, Mathijssen (v.d. Broek/71), Slot, v.Gessel,Zonneveld, Rigters (Sikora/56), Salmon, Diba (Veenstra/46).

Vitesse: Stojkovic, Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel, Kaya (Yu Hai/76), Sansoni, Junker, T.Janssen, Lazovic (Pryor/46), Benson (Meulens/89)

De eerste wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Vitesse, dus de club uit Arnhem is door. Op 17 en 20 mei speelt Vitesse tegen de winnaar van NEC tegen Sparta.

Canada en Finland in finale WK ijshockey

Canada en Finland hebben de finale bereikt van het wereldkampioenschap ijshockey in Rusland.

Canada was in de halve finale met 4-1 te sterk voor Olympisch kampioen Zweden. Al in de eerste periode liepen de Canadezen uit naar 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Mike Cammalleri,Jonathan Toews en Eric Staal. In de derde periode deed Johan Davidsson namens de Zweden nog wel wat terug, maar dankzij Rick Nash werd de eindstand uiteindelijk 4-1.

In de tweede halve finale was Finland te sterk voor het thuisland Rusland. In een gelijkopgaande wedstrijd stond het na de reguliere speeltijd 1-1. In de verlenging was het Mikko Koivu die de beslissende 2-1 maakte en zo het thuispubliek stil kreeg.

Eredivisie introduceert kampioensster

Komend seizoen zullen Ajax, PSV en Feyenoord met speciale kampioenssterren op het shirt gaan spelen. De KNVB en Eredivisie CV hebben in navolging van de Italiaanse serie A en de Duitse Bundesliga besloten deze gouden-eretekens ook in Nederland te introduceren.

Een ster mag gedragen worden als een club tien of meer landstitels heeft behaald. Ajax mag met zijn 29 landstitels samen met PSV (20 landstitels) twee sterren op het shirt dragen. Feyenoord met veertien titels mag één ster op het shirt dragen. Het ereteken heeft een maximale doorsnede van twee centimeter, en mag tijdens alle wedstrijden worden gedragen.

T-shirts met racistische tekst in Britse winkel

Zonder het te weten, heeft het Britse kledingwinkelconcern Burton een tijdje T-shirts in de rekken gehad met daarop een racistische boodschap. Het duurde een tijdje tot de fout was ontdekt, omdat de tekst in het Russisch was opgesteld.

De vertaling van de Russische tekst luidt 'We zullen Rusland zuiveren van alle niet-Russen!'. Nadat de fout was ontdekt, heeft het concern de T-shirts uit de handel genomen.

De boodschap is een veel gebruikte slogan in extreem-rechtse groeperingen in Rusland. Het concern treft geen blaam, omdat werd gedacht dat de vertaling 'Wees trots op Rusland' was. Ook de leverancier had de inkoper van de keten verzekerd dat het een keurige, Russische boodschap zou zijn.

Het shirt
Het bewuste T-shirt

Mannen zwaargewond na instorten bouwlift

Icoon OngelukTwee bouwvakkers zijn donderdag zwaargewond geraakt toen de bouwlift waarop zij stonden op negen meter hoogte dubbel klapte en instortte. Zij waren de goederenlift aan het opbouwen. Het drama gebeurde in het Groningse Uithuizen. Een 57-jarige man uit Emmen en een 22-jarige man uit Haren raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Een traumahelikopter was ter plekke. De mannen werkten bij de Brands Bouwgroep die bezig was een appartementencomplex te bouwen aan de John F. Kennedylaan in Uithuizen. De directeur van het bedrijf reageert in het Dagblad van het Noorden verbolgen. Hij noemt het onbegrijpelijk dat de lift zomaar instortte. De Arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Twee weken geleden waren er ook al drie bouwvakkers gewond geraakt bij een ongeval met een bouwlift in Assen. Eén ervan is er nog altijd zeer slecht aan toe.

Wat is Dit: Opgave 2 - Uitslag

Er is er altijd wel eentje die het voor mij verpest. In dit geval is dat blup. Aan de andere antwoorden te zien ging ik hier recht op een derde ronde af. En dat tijdens mijn eerste opgave! Maar het mocht niet zo zijn. Want blup zag in dit kleine plaat met zijn scherpe oog meteen een floppydrive. En dat is knap. Niet leuk voor mij maar wel knap. Gefeliciteerd! Daarvoor 5 punten waarmee hij naast fridiot aan de leiding gaat in de tussenstand. Op het allerlaatste moment nog twee lifters: JtS en Viper2k1

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Floppydrive

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave.

Historische zege Schuil/Nummerdor

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben in Bahrein een historische toernooi zege geboekt. Ze wonnen als eerste Nederlandse team ooit een toernooi op de World Tour beachvolleybal door in de finale het Braziliaanse duo Franco Neto en Pedro Cunha met 17-21, 21-19 en 15-13 te verslaan.

Het ging in de beslissende derde set lang gelijk op. Pas in de slotfase wisten de Nederlanders de benodigde twee punten voorsprong te bewerkstelligen. In de kwartfinale verloren Schuil en Nummerdor nog van de Brazilianen, maar via de herkansingen werd alsnog de finale bereikt.

[IDL] Webster en Anderson naar finale

Vandaag zijn tijdens de International Darts League (IDL) de halve finales gespeeld. De eerste partij van de dag ging tussen Tony O' Shea en Mark Webster. Webster vermorzelde O' Shea door met 9-1 te winnen. Tweede halve finale ging tussen Gary Anderson en Adrian Lewis. Anderson versloeg Lewis met eveneens 9-1.

Mark Webster - Tony O' Shea 9-1

Mark Webster heeft zich als eerste Welshman in de historie weten te plaatsen voor een TV-toernooi. Eerder deze week wist zijn tegenstander O' Shea nog de harten van zijn fans te stelen door een negendarter. Door deze negendarter nam Silverback gisteren met een glimlach de sleutels van een Opel Tigra in ontvangst. Deze glimlach was vanmiddag vrij snel van het gezicht verdwenen. Webster domineerde de partij en won deze uiteindelijk met 9-1

Het gemiddelde van Webster was met 32,39 per pijl niet heel hoog, maar O' Shea scoorde met 28,23 bedroevend veel lager. Het aantal 180'ers was wel weer in het voordeel van O' Shea. Het uigooipercentage van Webster was met 40% tien procent hoger als dat van O' Shea.

Gary Anderson - Adrian Lewis 9-1

In de tweede partij van de avond namen Gary Anderson en verrassing van dit toernooi Adrian Lewis het tegen elkaar op. De partij was net zo snel afgelopen als de vorige. Anderson versloeg Lewis met 9-1. Het pijlgemiddelde van Lewis lag op 29.35, dat van Anderson was met 32,37 ietsjes hoger.

Gary Anderson wist tien maal de hoogste score te noteren, voor Lewis was een 180 score slechts zesmaal weg gelegd. Gary Anderson zal het morgenavond in de finale opnemen tegen Mark Webster. De partij begint morgen om 20:00 uur en is live te zien bij SBS6.

3,7 miljoen euro beloning in zaak-Maddie

Icoon BuitenlandsBritse zakenlui en een hele reeks beroemdheden loven een gezamenlijke beloning uit van 3,7 miljoen euro voor de tip die leidt tot de vondst van het vierjarige meisje Madeleine McCann. De kleuter verdween negen dagen geleden in de Portugese badplaats Praia da Luz.

Beloning
Een zakenman looft een beloning van 1,5 miljoen euro uit. Andere mensen die een beloning voor de gouden tip beloven zijn Virgintopman Richard Branson, de miljardair Philip Green en theaterproducent Bill Kenwright. Ook de Britse krant News of the World looft 370.000 euro uit.

Voetbalsterren
Maddie is vandaag vier jaar oud geworden. Haar ouders riepen op haar verjaardag op de inspanningen om hun dochtertje terug te vinden te verdubbelen. Al heel wat beroemdheden uit het voetbalwereldje betuigden hun medeleven al aan de familie McCann. Bondscoach Scolari van Portugal, trainer Mourinho van Chelsea en sterspelers Nuno Gomez, Cristiano Ronaldo en David Beckham deden al een oproep voor Maddie. Het meisje verdween uit een hotelkamer waar ze lag te slapen met haar twee broertjes van twee jaar oud. Waarschijnlijk is de kleuter ontvoerd. Haar ouders waren tijdens de verdwijning aan het eten in het hotel.


De vierjarige Madeleine McCann

Albers baalt van drukke baan

Christijan Albers is totaal niet te spreken over het resultaat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De coureur van Spyker F1 deed verwoede pogingen om een goede tijd neer te zetten, maar dit werd verpest door de andere rijders die op de baan aanwezig waren.

Albers eindigde uiteindelijk op de 21e plaats, waardoor zijn teamgenoot Adrian Sutil weer een betere tijd op de klok zette. "Hier valt weinig over te zeggen", liet de Nederlander in een reactie weten. "Mijn eerste run ging redelijk, maar daarna had ik alleen nog maar last van andere coureurs die voor mij op het circuit reden. Tot tweemaal toe kwam ik in de eerste bocht al andere wagens tegen."

Tijdens de kwalificatie in Barcelona ging Albers nog hard van de baan. Toch wist hij zijn bolide onder controle te houden en op de baan terug te keren. "Er was niets aan de hand. Ik wilde alleen even kijken of ik ook volgas door de laatste bocht kon. Dit bleek dus niet het geval. Helaas kostte dit mij veel tijd."

Ambrosini langer bij AC Milan

Massimo Ambrosini heeft zijn huidige contract bij AC Milan tot medio 2010 verlengd. Eerder deze week liet zijn zaakwaarnemer weten dat de vernieuwde overeenkomst pas na de finale van de Champions League, tegen Liverpool, werd getekend.

Ambrosini begon zijn actieve voetbalcarrière bij Cesena. In 1995 nam AC Milan de middenvelder over, maar de speler kwam nauwelijks in actie. Na twee seizoenen werd de 29-jarige speler verhuurd aan Vicenza. In het seizoen 1998/1999 keerde hij weer terug bij de Rossoneri en is sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde.

Gears of...golf?

Was Nintendo al dol op spin-off games van Mario, met onder meer tennis-, golf- en kart-games, Epic heeft onlangs een golfgame gemaakt gebaseerd op de Unreal Engine 3. Helaas zullen we de resultaten ervan nooit in onze review-inbox zien, aangezien de game alleen bedoeld was om externe ontwikkelaars te overtuigen dat de Unreal-engine niet alleen voor shooters gebruikt kan worden.


Can Marcus Woods make the put?

Aanleiding waren de onderhandelingen met een Koreaanse uitgever over het gebruik van de Unreal Engine 3.0 in casual games. Om ze te overtuigen dat de Unreal engine écht niet alleen maar geschikt was voor shooters, bouwde een leveldesigner een map uit Gears of War om tot een golf-parcour en ging een animator een golf-swing animatie voor Marcus Fenix in elkaar draaien. Tot slot werd het granaat-systeem toegepast om de bal te richten en slaan.

Er werd niet duidelijk of de golf-game succes had, en of Marcus Fenix in een schots geruitte broek met bijpassende pastel-roze polo op het parcours verscheen.

[Giro] Liquigas wint ploegentijdrit

De eerste etappe van de Ronde van Italië, een ploegentijdrit, is vandaag gewonnen door de Italiaanse wielerploeg Liquigas. Over 25,6 kilometer van Caprera naar la Maddalena op het eiland Sardinië was de ploeg dertien seconden sneller dan Astana. Team CSC eindigde op een halve minuut achterstand als derde.

De 25-jarige Italiaan Enrico Gasparotto is de eerste leider in de Giro. Gasparotto passeerde namens Liquigas als eerste de finish, voor zijn kopman Danilo di Luca.

Trailer van Clive Barker's Jericho opgedoken

De horror-schrijver, -filmmaker en -schilder Clive Barker zal binnenkort met de hulp van Codemasters wederom ons de stuipen op het lijf mogen jagen met Clive Barker's Jericho. Het verhaal van een verdwenen stad, die plots opduikt in de woestijn. De kenners van het werk van Barker zullen vast al weten dat deze stad niet bepaald door 8-jarige, suikerspin-etende, lieve, schattige kindertjes bevolkt wordt. Mensen die daar aan durven te twijfelen, mogen zich door onderstaande trailer laten overtuigen.

De muren van Jericho zullen we deze herfst af mogen breken.

Ladagnous wint in Duinkerken

De vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerken is vanmiddag gewonnen door Mathieu Ladagnous. Na 175 kilometer koersen, van La Bassee naar Cassel, versloeg de Franse renner van Française des Jeux in de sprint van een kleine groep. Dominique Cornu is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De Nederlander Niki Terpstra was samen met Bert Roesems lange tijd in de aanval. In de door de regen en de wind geteisterde zware etappe moest hij echter na een vlucht van tientallen kilometers de Belg laten gaan. Even later werd Roesems ook gegrepen door een achtervolgende groep.

DiCaprio heeft ruzie met buurman om basketbalveld

Leonardo DiCaprio heeft mot met zijn buren. Volgens de buren is hun tuin geruïneerd door het basketbalveldje dat de acteur drie jaar geleden heeft laten aanleggen in zijn achtertuin van zijn villa in Los Angeles.

Ronald en Joan Linclau beweren dat er heggen zijn verdwenen en stukken gesteente zijn uitgehold, allemaal om plek vrij te maken voor het grote basketbalveld. De Linclaus klagen dat hun terras en zwembad nu niet meer stabiel staan en hebben DiCaprio hiervoor aangeklaagd.

Het stel klopte al meerdere malen aan bij de Titanic-ster, met het verzoek de tuin niet meer op de schop te gooien. DiCaprio ging niet op hun verzoek in en wees hen de deur. De Linclaus schatten de schade aan hun tuintje op een kleine twee ton en willen geld zien. Wanneer de acteur voor de rechtbank moet verschijnen, is onbekend.

Moeder probeert baby te slijten

Tref je in Nederland bij de uitgang van een willekeurige supermarkt een straatkrant ventende zwerver aan, in Portugal proberen ze wat anders aan de man te brengen. In de Portugese stad Villa Franca de Xira stond een vrouw bij de uitgang van een supermarkt die haar vier maanden oude baby te koop aanbood.

Gisteren werd de vrouw gearresteerd, tegelijk met acht andere verdachten van kinderhandel. Het ventje werd niet verkocht, maar werd naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens bronnen bij de politie zou de vrouw van Roemeense afkomst zijn, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Het jongetje zou wel over de Portugese nationaliteit beschikken.

Saïdi weer uit selectie Feyenoord gezet

Om disciplinaire redenen heeft Leo Beenhakker Saïdi buiten de selectie van Feyenoord gelaten voor het play-off duel met FC Groningen van morgen. Afgelopen week was de Egyptenaar net weer teruggekeerd in de selectie nadat voormalig trainer Erwin Koeman hem twee maanden geleden had verwijderd uit de selectie.

’Hij heeft zichzelf buiten de groep gezet. Karim heeft niet de discipline op kunnen brengen die je zeker in deze fase van de competitie moet tonen. Dat levert irritatie op bij een deel van de groep. Ik heb geen tijd om die frustraties structureel op te lossen, dan is er dus maar één oplossing’, aldus Beenhakker die als vervanger voor Saïdi een beroep zal doen op Philippe Léonard.

Coulthard ontevreden

Ondanks dat hij met zijn wagen voor het eerst dit seizoen in de top-tien wist te kwalificeren, was Red Bull Racing-coureur David Coulthard niet tevreden.

De Schot denkt dat er meer in had gezeten. "Ik ben erg teleurgesteld met mijn negende tijd. Ik denk namelijk dat de auto sneller is dan dit. Helaas had ik veel last van onderstuur op de nieuwe banden, dat maakte het erg moeilijk voor me."

Mark Webber kende hydraulische problemen en kon hierdoor maar één run maken. "Het ging al niet soepel tijdens de training en de kwalificatie verliep ook niet volgens plan. We hadden in de ochtend een probleem met de aandrijfas. In de kwalificatie was er een hydraulisch probleem. We moeten nu hard aan het werk," aldus Webber die zich als negentiende wist te kwalificeren.

Volandri onderuit tegen González

Filippo Volandri is uitgeschakeld bij het Tennis Masters Series -toernooi in Rome. Na eerder deze week Roger Federer en Tomas Berdych te hebben verslagen, ging de Italiaan in de halve finales met 6-1 en 6-2 ten onder tegen de als zesde geplaatste Chileen Fernando González.

De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Rafael Nadal, die zijn 76e opeenvolgende overwinning op gravel kan boeken, en de Rus Nikolaj Davydenko.

Henin naar laatste vier Berlijn

Justine Henin heeft zich voor de halve finales van het tennistoernooi van Berlijn geplaatst. De als eerste geplaatste Belgische was met 3-6, 6-4 en 6-4 te sterk voor de als vijfde geplaatste Jelena Jankovic.

Door de slechte weersomstandigheden moest de wedstrijd van Henin, die aanvankelijk gisteren zou worden gespeeld, worden uitgesteld. Hierdoor komt ze later vandaag alweer in actie. In de halve finales treft ze de Russische Svetlana Koeznetsova.

Rivaldo weg bij Olympiakos

Rivaldo is opgestapt bij de Griekse topclub Olympiakos. Volgens de voormalig wereldvoetballer van het jaar is de Griekse voetbalclub zijn beloftes aan hem niet nagekomen.

Rivaldo speelde de afgelopen drie seizoenen voor Olympiakos. De Braziliaan is zelfs zo ontevreden dat hij heeft gezegd dat hij niet van de partij zal zijn bij de huldiging voor het kampioenschap, direct na de laatste competitiewedstrijd tegen Ionakis Pireaus.

Heerenveen kan beschikken over Sulejmani

SC Heerenveen kan morgen, in de beslissende play-offwedstrijd tegen Ajax, voor de eerste keer beschikken over Miralem Sulejmani. Eind vorig jaar namen de Friezen de 18-jarige linksbuiten al over van Partizan Belgrado, maar konden geen overeenstemming bereiken over de transfersom.

Na een slepend conflict, waarin ook voetbalbond FIFA werd betrokken, is Sulejmani nu vrijgegeven, en zit hij morgen tegen de Amsterdammers op de bank.

Heerenveen verdedigt in Amsterdam een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd in Friesland.

Uitslag kwalificatie GP Spanje

Zojuist is de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje verreden. In een spannend slot wist Felipe Massa de pole position voor zich op te eisen. Fernando Alonso maakte de eerste startrij compleet. Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton maakten de top-4 compleet.

In de eerste sessie waren de teams van Spyker F1, Toyota, Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing vroeg op de baan. Met nog een minuut of vijf te gaan kwamen de topteams op de baan. Lewis Hamilton wist met een indrukwekkende ronde de snelste tijd te noteren. Ook Felipe Massa was snel onderweg, maar een probleem tijdens het aanremmen kostte hem de snelste tijd. Fernando Alonso wist de derde tijd op de klokken te zetten. Scott Speed viel al vroeg in de sessie stil, hij wist wel de pits te halen maar eindigde als laatste. Spyker-coureur Christijan Albers kwam in zijn laatste run even naast de baan terecht, maar kon zijn weg vervolgen. Hij eindigde als een na laatste. Ralf Schumacher, Alexander Wurz en Mark Webber waren de overige uitvallers.

In de tweede sessie was het al snel druk op de baan. Op het moment dat de topteams naar buiten gingen, viel Takuma Sato stil in zijn Super Aguri-bolide, met een gele vlag als resultaat. Desondanks werden er enkele snelle ronden gereden. Vitantonio Liuzzi kwam niet op de baan dankzij een probleem met zijn versnellingsbak, dat ook Scott Speed kende in de eerste sessie. Anthony Davidson had een probleem tijdens het aanremmen en spinde van de baan. Hij wist wel de pitstraat te bereiken, maar zette ook geen tijd neer. Scuderia Ferrari en McLaren Mercedes hadden aan een enkele run genoeg om de derde sessie te halen. Renault F1 wist met beide auto’s in de top-10 te eindigen. De afvallers waren Nico Rosberg, Rubens Barrichello, Sato, Jenson Button, Davidson en Liuzzi.

De derde sessie begon traditiegetrouw met het leegrijden van de brandstoftanks. Op de helft van de sessie werden de eerste bandenwissels gedaan. Opvallend was dat BMW nieuwe harde banden monteerde in plaats van zachte banden zoals alle overige teams. Ferrari en McLaren waren oppermachtig en pakten de eerste vier posities. Hamilton was de eerste die zijn laatste ronde afmaakt, met een voorlopige pole position. Raikkonen was echter vrijwel direct sneller. Massa liet even op zich wachten maar wist wel de snelste tijd te pakken. Alonso creëerde zichzelf vrije ruimte op de baan en liet lang op zich wachten. Zijn ronde was echter net niet goed genoeg, hij eindigde slechts een fractie achter Massa.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:21.421
2 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:21.451
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:21.723
4 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:21.785
5 Robert KubicaBMW F1 1:22.253
6 Jarno TrulliToyota Racing 1:22.324
7 Nick HeidfeldBMW F1 1:22.389
8 Heikki KovalainenRenault F1 1:22.568
9 David CoulthardRed Bull Racing 1:22.749
10 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:22.881

11 Nico RosbergWilliams 1:21.968
12 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:22.097
13 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:22.115
14 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:22.120
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 geen tijd
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso geen tijd

17 Ralf SchumacherToyota Racing 1:22.666
18 Alexander WurzWilliams 1:22.769
19 Mark WebberRed Bull Racing 1:23.398
20 Adrian SutilSpyker F1 1:23.811
21 Christijan AlbersSpyker F1 1:23.990
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso geen tijd

Tom Cruise koopt 'huisje' in Beverly Hills

Beverly Hills, de wereldberoemde villawijk in het westen van Los Angeles, is weer een beroemde inwoner rijker. Tom Cruise heeft er met zijn vrouw Katie Holmes een huis gekocht ter waarde van maar liefst 35 miljoen dollar. Het huis beschikt over tien badkamers en acht slaapkamers, dus genoeg voor eventuele gezinsuitbreiding. Verder telt de villa nog een zwembad en een tennisbaan.

Tom, Katie en dochter Suri komen vlakbij de Beckhams te wonen. Het is slechts enkele minuten rijden, dus voor een kopje suiker kunnen ze altijd bij elkaar terecht. David en Victoria, die er onlangs een huis kochten voor 22 miljoen dollar, hebben slechts zes slaapkamers en negen badkamers tot hun beschikking.

De Cruises hoeven na de aanschaf van de peperdure villa niet op een houtje te bijten of zuinig aan te doen met de kachel. Juni vorig jaar werd door het blad Forbes het jaarinkomen van Tom Cruise geschat op 67 miljoen dollar.

Seksadvertenties op plattegrond bedevaart

Icoon OpmerkelijkOp de gratis plattegronden van het katholieke bedevaartsoord Fatima in Portugal staan seksadvertenties. Op de voorkant staat een plaatje van de Maagd Maria. Op de achterkant staat reclame voor seksspeeltjes en middelen die de geslachtsdrift moeten opwekken.

De autoriteiten van Fatima zijn kwaad. Ze eisen dat de verspreiding van de plattegronden wordt gestopt. Een reclamebedrijf ontwikkelde de plattegronden. Op 13 mei trekt Fatima waarschijnlijk duizenden pelgrims. Negentig jaar geleden zou Maria op die plek aan drie herderskinderen zijn verschenen. Sindsdien trekt het bedevaartsoord jaarlijks 3,5 miljoen mensen.

De plattegrond
De plattegrond

Niet vliegen tijdens huwelijk Kim Clijsters

De Belgische ex-tennister Kim Clijsters zal binnenkort haar jawoord geven aan haar vriend Brian Lynch. En aangezien ze daar geen pottenkijkers bij kan gebruiken, wordt zelfs het luchtruim afgesloten boven het dorp waar de happening plaatsvindt.

Het huwelijk wordt voltrokken in het Vlaamse dorp Bree. Uit angst voor overvliegende telelenzen, wil de burgemeester van het dorp een tijdelijk vliegverbod instellen boven zijn gemeente.

Dat meldden diverse Vlaamse media vandaag. Burgemeester Gabriëls sluit de buurt rond het huis van de familie Clijsters hermetisch af, om zo ongenode gasten en media te weren.


Zal ze tijdens de huwelijksnacht ook schreeuwen?

Contactverbod tot 2010 voor stalkster Bullock

Icoon ShowbizzDe stalkster die onlangs met een auto probeerde in te rijden op de vriend van Sandra Bullock heeft van de rechter een contactverbod gekregen. Ze moest tot 2010 op minstens 500 meter afstand blijven van Bullock en haar gezinsleden.

De 45-jarige Marcia Valentine trachtte eind april Jesse James, de echtgenoot van Bullock omver te rijden. Een Californische rechtbank boog zich over de zaak. De vrouw stalkte de actrice al langer. Valentine koos na de moordpoging het hazenpad, maar werd een dag later aangehouden.


Sandra Bullock

Bartoli naar finale Praag

Marion Bartoli heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi in Praag. De als eerste geplaatste Française was vandaag in de halve eindstrijd met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Tsjechische Klara Zakopalova.

De nummer 24 van de wereldranglijst moet het morgen in de finale opnemen tegen de winnares van de andere halve finale. Die gaat tussen de als zesde geplaatste Japanse Akiko Morigami en de Wit-Russische Victoria Azarenka.

DS Lite meer dan 10 miljoen keer verkocht

Dat Nintendo heer en meester is in thuisland Japan blijkt duidelijk uit de hardware en software verkopen van de laatste maanden. Volgens het blad Famitsu is onlangs weer een mijlpaal bereikt in de verkopen van Nintendo. De DS Lite heeft sinds de launch, ongeveer een jaar geleden, 10 miljoen keer verkocht. En dan hebben we het over de Japanse markt, wereldwijd is de DS Lite 22 miljoen keer aangeschaft.

Opgeteld bij de verkopen van de 'oude' DS zijn er wereldwijd meer dan 40 miljoen units verkocht. Het einde van dit succesverhaal lijkt nog lang niet in zicht en de Nintendo fabrieken zullen de komende tijd dus nog op volle kracht door blijven draaien.


Iets met een kip en gouden eieren...


Van Gaal wil 'best of three' in play-offs

Louis van Gaal wil dat het play-off-systeem in de Eredivisie wordt veranderd. De coach van AZ pleit voor een best-of-three-systeem. "De hoogst geëindigde club speelt dan twee keer thuis", aldus Van Gaal.

Op die manier krijgen de hoger geplaatste ploegen volgens Van Gaal een terechte beloning voor hun prestaties in de reguliere competitie. "Nu werd AZ derde en FC Twente vierde, maar hebben wij geen enkel voordeel", aldus de AZ-trainer.

In de play-offs voor een plek in de voorronde van de Champions League spelen dit jaar Ajax (75 punten in de competitie) tegen Heerenveen (55 punten) en AZ (72 punten) tegen FC Twente (66 punten) beiden twee wedstrijden tegen elkaar. Uiteindelijke winnaars van deze duels komen daarna tegen elkaar uit en bepalen in twee wedstrijden wie zich plaatst voor de voorronde van de Champions League.

Van Gaal zegt het voorstel voor een best-of-three als lid van de aanbevelingscommissie al eerder bij de KNVB te hebben neergelegd. "Maar we leven in een polderland en Henk Kesler is de grootste voorstander van het poldermodel."

Toch heeft Van Gaal nog wel hoop dat zijn plannen worden doorgevoerd. "Meestal worden onze ideeën een jaar later door de KNVB gebruikt. Dan doen ze in Zeist alsof het hun eigen voorstel is. Wedden dat er volgend jaar ook een week tussen de bekerfinale en de eerste play-off-wedstrijd zit?"

Ex-lerares pleit schuldig in sekszaak

MisdaadEn weer een bericht uit Amerika over een inmiddels ontslagen lerares die het bed deelde met een 14-jarige jongen. Net als eerder deze week heeft deze onderwijzeres toegegeven seks te hebben gehad met een minderjarige jongen. Het betreft in dit geval de 28-jarige Angela Renee Comer, uit het zuiden van Kentucky.

Comer werd vorig jaar januari gearresteerd in het Mexicaanse Nuevo Laredo. Daar vertoefde ze met de jongen nadat ze een relatie met hem aanging toen de scholier 14 was. Comer had ook haar eigen zoontje meegenomen op haar vlucht. De jongen waarmee Comer een seksuele relatie had stond onder toezicht van zijn grootmoeder. Dus Comer had ook nog eens een kind onttrokken aan het voogdijschap. De inmiddels 16-jarige jongen, niet in de rechtszaal aanwezig, vertoeft nu bij een adoptiegezin.

Volgens de grootmoeder van de jongen zou hij zich nu schamen om het incident en nog weinig contact hebben met zijn familie. Hij wil niet terugkeren, omdat hij slechte reacties vreest.

De lerares bekende afgelopen week tijdens een rechtszaak schuld en stemde in met een gevangenisstraf van 10 jaar. Hierdoor liet de openbare aanklager de meeste van zijn andere klachten vallen. In totaal hing Comer anders 30 jaar boven het hoofd.

Comer zei te verwachten dat ze na het uitzitten van 24 maanden in aanmerking kan komen voor voorwaardelijke vrijlating. Zij zal dan wel een behandeling moeten ondergaan voor seksmisdadigers die ook nog eens 12 tot 18 maanden in beslagneemt. Ze zit inmiddels al 16 maanden achter de tralies. Tijdens de rechtszaak zei ze dat ze haar eigen zoontje van vijf jaar oud, die autistisch is, al die tijd niet heeft gezien. Haar inmiddels ex-man weigert daar toestemming voor te verlenen.



Comer in gevangeniskledij

Crytek onthult geheim nieuw project

Crysis-ontwikkelaar Crytek was al een tijdje bezig met een geheim project en onlangs hebben ze dan "onthuld" waar ze mee bezig waren. De titel van de mysterieuze nieuwe game is "new original IP" en zal ontwikkeld worden met de CryEngine2, dezelfde engine waar Crysis ook voor ontwikkeld wordt.

Hoewel Crytek op het moment nog erg huiverig is om meer informatie vrij te geven over de game wilden Faruk Yerli nog wel wat hints laten vallen. Zo impliceerde hij dat de game niet alleen voor de PC gemaakt wordt en dat het wel eens de eerste niet-FPS-game van Crytek zou kunnen worden.

"Now that our CryENGINE 2 middleware has reached the point of maturity where it can be used to support both different types and styles of games, and run on multiple platforms, we thought it was the optimum time to begin work on a new project based on our own new and original intellectual property, and elevate the Kiev operation to full studio status", aldus Yerli.



Van Gaal wil 'best of three' in play-offs

Louis van GaalLouis van Gaal wil dat het play-off-systeem in de Eredivisie wordt veranderd. De coach van AZ pleit voor een best-of-three-systeem. "De hoogst geëindigde club speelt dan twee keer thuis", aldus Van Gaal.

Op die manier krijgen de hoger geplaatste ploegen volgens Van Gaal een terechte beloning voor hun prestaties in de reguliere competitie. "Nu werd AZ derde en FC Twente vierde, maar hebben wij geen enkel voordeel", aldus de AZ-trainer.

In de play-offs voor een plek in de voorronde van de Champions League spelen dit jaar Ajax (75 punten in de competitie) tegen Heerenveen (55 punten) en AZ (72 punten) tegen FC Twente (66 punten) beiden twee wedstrijden tegen elkaar. Uiteindelijke winnaars van deze duels komen daarna tegen elkaar uit en bepalen in twee wedstrijden wie zich plaatst voor de voorronde van de Champions League.

Van Gaal zegt het voorstel voor een best-of-three als lid van de aanbevelingscommissie al eerder bij de KNVB te hebben neergelegd. "Maar we leven in een polderland en Henk Kesler is de grootste voorstander van het poldermodel."

Toch heeft Van Gaal nog wel hoop dat zijn plannen worden doorgevoerd. "Meestal worden onze ideeën een jaar later door de KNVB gebruikt. Dan doen ze in Zeist alsof het hun eigen voorstel is. Wedden dat er volgend jaar ook een week tussen de bekerfinale en de eerste play-off-wedstrijd zit?"

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Dierenactivisten dreigen Lopez te vermoorden

Dierenactivisten dreigen Jennifer Lopez te vermoorden. Volgens de New York Daily News krijgt de popdiva al maanden dreigbrieven. Daarin wordt gedreigd haar publiekelijk te vermoorden, omdat ze bont draagt.

Lopez legt de bedreigingen naast zich neer. Haar man Marc Anthony maakt zich wel zorgen. Hij heeft twee bodyguards ingehuurd. Die moeten de diva beschermen als ze in het openbaar verschijnt.


Jennifer Lopez draagt bont

Paul Matthijs onder het mes

Paul Matthijs gaat aankomende maandag onder het mes. De 30-jarige middenvelder van FC Groningen zal worden geopereerd aan een liesbreuk. De aanvoerder van de Groningers heeft al lange tijd last van zijn spieren en liezen.

Dit seizoen kwam Matthijs slechts elf keer in actie in de Eredivisie. Afgelopen donderdag, in de play-offs tegen Feyenoord, maakte hij zijn rentree na een maand afwezigheid.

Matthijs is bezig aan zijn negende seizoen in Groningse dienst. In 2000 maakte hij een uitstapje naar AZ, een jaar later keerde hij weer terug in Groningen.

Bultrug gezien bij Texel

Icoon BinnenlandsIn het Marsdiep tussen Den Helder en Texel zwemt een bultrug rond. De walvis van ongeveer vijftien meter lang werd donderdag voor het eerst gezien door een patrouilleboot van de marine.

Bultruggen leven voornamelijk in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan, maar komen overal ter wereld voor. Sinds 2003 is er vijf keer een bultrug in de Nederlandse wateren gezien. In de 300 jaar daarvoor helemaal niet.

Er zit een kans in dat de bultrug eerder is gezien bij Schotland.


Een bultrug

Rijbewijs gehaald en meteen weer kwijt

Icoon PolitieOp dezelfde dag dat een 18-jarige vrouw uit het Zeeuwse Axel slaagde voor haar rijbewijs is ze het alweer kwijt. Waar ze honderd mocht rijden op de snelweg scheurde ze met 160 kilometer per uur langs de snelheidsmeter van de politie.

De Zeeuwse moet haar rijbewijs nog afhalen op het gemeentehuis. Dat mag ze dan ook nog doen, maar daarna moet ze meteen naar het politiebureau om hem in te leveren.

Drie uur oude auto rijdt vijver in

De jongeman, trots als hij was op zijn eerste auto, staat er nog een beetje sip bij te kijken. De VW Golf III was slechts drie uur in zijn bezit, totdat hij donderdagavond het water ingleed van een vijver aan de Atlanta in Hoogeveen. Het Golfje stond op de stoep, omdat er op de parkeerplaats geen plek meer was. Alleen vergat de jonge bestuurder de handrem aan te trekken of hem in de versnelling te zetten, met alle gevolgen van dien.

De jongen deed nog een poging zijn trotse bezit te redden toen hij deze zag wegrollen, maar het mocht niet meer baten. De auto ging kopje onder, de jongeman had het nakijken. Hij moest troosteloos toezien hoe een bergingsbedrijf zijn autootje uit het water takelde.


De jongen met het petje kijkt naar zijn verloren bezit

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Project Rygar komt naar de Wii

Tecmo kondigde onlangs aan dat ze een geheim project in ontwikkeling hadden voor Nintendo's Wii. Sindsdien hebben wilde geruchten de ronde gedaan over wat dit project zou zijn en welke klassieke game Tecmo een vervolg zou gaan geven. Op de Tecmo Nite Out kondigde het bedrijf aan dat het Project Rygar betreft. Er kwamen al eerder Rygar-games uit voor de NES en de PS2.

Wat er in dit nieuwe deel allemaal gaat gebeuren wilde Tecmo nog niet zeggen, maar het motto van de game is "New Hero, New Enemies, Swing Action". De game krijgt een nieuwe lead character en gameplay volledig afgestemd op de Wii.



Nieuwe Spyker toch pas in Turkije

Spyker F1 zal hun nieuwe bolide toch pas in Turkije voor het eerst inzetten. Eerder werd aangekondigd dat de B-versie in Duitsland al ingezet zou worden.

Het Nederlandse team is van mening dat de upgrade van de Spyker F8-VII eerst voldoende testkilometers moet maken, alvorens deze ingezet kan worden tijdens race-weekeinden. De B-spec wijzigingen bestaan uit een grote aerodynamische update, een volledig nieuwe achterkant, inclusief een nieuwe versnellingsbak en achterwielophanging.

Verbod op boter en eieren tijdens luilaknacht

Jongeren in Haarlemmermeer die tijdens de luilaknacht boter, meel of eieren bij zich hebben, lopen de kans een Halt-klus te moeten doen of een boete te krijgen. De politie gaat dit jaar extra streng optreden, zo heeft zij aangekondigd.

In sommige delen van de Randstad is het vlak voor Pinksteren Luilak. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan jongeren dan de straat op om belletje te trekken, kaarsvet op ramen te smeren of meer ernstige vormen van vandalisme. De laatste jaren is het vooral populair om huizen en auto's met boter, eigeel of meel te besmeuren.

De politie in Haarlemmermeer wil daar dit jaar een eind aan maken. Degenen die de voedingsmiddelen bij zich hebben, zijn direct de klos. Zij moeten hun spullen niet alleen inleveren, maar krijgen bovendien een boete of een taakstraf bij bureau Halt.

'Middlesbrough wil N'Kufo'

Er is een kans dat Blaise N'Kufo (FC Twente) vanaf volgend seizoen bij Middlesbrough speelt. Dit liet het programma Sport op Vrijdag van RTV Oost vrijdag weten. George Boateng, die eerder deze week zijn contract verlengde, speelt ook bij de Engelse club.

Afgelopen week, tijdens het playoff-duel tegen AZ, zat een afvaardiging van Boro op de tribune. Na afloop van de wedstrijd voerde dit gezelschap een gesprek met Fred Rutten, trainer van FC Twente, en voorzitter Munsterman.

Middlesbrough zou al geruime tijd interesse hebben in de diensten van N'Kufo. Ook Manchester City is naar verluid in de markt om de handtekening van de aanvaller te bemachtigen. Zijn huidige contract bij De Tukkers loopt nog door tot medio 2009.

Verwarde man dringt ministerie binnen

Icoon BinnenlandsBij het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag ontstond gistermiddag rond drie uur enige paniek. Een verwarde man van rond de 50 jaar had zich op de negende verdieping verschanst en dreigde naar beneden te springen. Even daarvoor had de man al een ruit op de tiende verdieping ingegooid waarna hij een verdieping naar beneden klom.

Na ruim vijf uur van onderhandeling kon de man naar binnen worden geloodst waar hij direct werd gearresteerd. Hij werd aangehouden wegens huisvredebreuk en vernieling en is overgebracht naar het politiebureau. Hier ontfermde de ingeschakelde crisisdienst zich over de man. Door alle commotie is de omgeving van het Ministerie een tijdlang afgezet geweest voor verkeer. De man had persoonlijke motieven voor zijn daad, meer is echter nog niet bekend.

Met dank aan Rieski en een anonieme FOK!ker voor de submit.

Dopingcontroles Giro ook 's nachts

De kans is groot dat de renners, die deelnemen aan de Giro d'Italia, ook 's nachts op doping worden gecontroleerd. Mario Zorzoli, medische baas van de internationale wielrenunie (UCI), liet dit vrijdag weten.

Dit werd bekend gemaakt, nadat Zorzoli een onderhoud met de 22 teamdoktoren had. "Normaal gesproken doen we de tests vroeg in de ochtend, maar de renners kunnen ons nu ook 's avonds en midden in de nacht verwachten", liet hij in een reactie weten. "De afgelopen maand hebben we meer dan honderd 'verrassingscontroles' gedaan, waarvan sommige niet in de ochtend waren."

Politie Utrecht 'te slap' tegen hangjongeren

PolitieDe Utrechtse politie treedt veel te slap op tegen overlastgevende hangjongeren op straat. Dat vinden bewoners van diverse wijken in Utrecht. Door het slappe politieoptreden verlaten 'goedwillende' burgers uit frustratie - of noodgedwongen - de wijk.

Zo werd deze week nog bekend dat een groep van voornamelijk Marokkaans straattuig in Sterrenwijk een gezin wekenlang heeft geterroriseerd. Woningcorporatie Bo-ex en politie adviseerden het gezin dringend om maar elders woonruimte te zoeken. De familie heeft inmiddels zelfs een urgentieverklaring gekregen.

Op Kanaleneiland, al jaren bekend om overlastgevende jeugd, slaagt de politie er niet in de overlast te verminderen. Sterker nog: de klachten van overlast zijn sinds 2005 gestegen van 35 naar 65 procent. Onlangs vernielde een groep jongens daar nota bene voor de ogen van de politie beveiligingscamera's. Er werden géén arrestaties verricht. Volgens bewoners durft de politie niet op te treden ''uit vrees voor escalatie''. De politie zegt echter ''dat krachtig optreden niet altijd met gebalde vuist is''.

Ozonlaag-activist vast na bedreigen Willink

JustitieEen 44-jarige inwoner uit het Noordhollandse Opmeer moet deze maand voor de rechter verschijnen wegens het bedreigen van Herman Tjeenk Willink, vicepresident van de Raad van State. De zogenoemde 'onderkoning van Nederland' en twee topambtenaren werden door de man bedreigd omdat ze hem niet steunden in zijn strijd om het gat in de ozonlaag te bestrijden.

Tegen PvdA'er Tjeenk Willink en de twee hoogste functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, secretaris-generaal J. Holtslag en plaatsvervangend secretaris-generaal P. Raets, zijn volgens de aangifte van het Openbaar Ministerie 'bedreigingen gericht tegen het leven geuit'. De Opmeerder zond hen emails waarin zinnen stonden als dat hen 'een doodsveroordeling boven het hoofd hangt' en ze 'moeten denken om hun gezondheid en die van hun kinderen' en dat de verdachte 'Tjeenk Willink om het leven zou kunnen brengen'.

Volgens de advocaat van de Opmeerder is zijn cliënt iemand die al jaren vecht voor maatregelen om het gat in de ozonlaag te dichten. Hij zet daarbij ''druk op belangrijke mensen als genoemde heren om hem te helpen en voelde zich nu afgescheept in Den Haag.'' De raadsman voert aan dat niemand wat te vrezen heeft van zijn cliënt. ''Hij staat niet bekend als querulant''. De advocaat heeft kunnen voorkomen dat zijn cliënt naar het Pieter Baan Centrum werd gestuurd voor onderzoek naar zijn psyche. ''Dat vind ik schieten met een kanon op een mug.'' De man zit sinds zijn arrestatie van enige maanden terug in voorarrest in het huis van bewaring Schutterswei in Alkmaar.

Saha en Neville missen finale FA Cup

Louis Saha en Gary Neville moeten de finale om de FA Cup, tussen Manchester United en Chelsea, aan zich voorbij laten gaan. Het duo is al geruime tijd geblesseerd en zal naar alle waarschijnlijkheid niet op tijd hersteld zijn voor deze wedstrijd.

Saha liep vorige week een blessure aan zijn knie op. Mocht de Franse speler de finale om de FA Cup missen, dan is het de derde keer dat hem, in het shirt van The Mancunians dit overkomt. De verwachting is zelfs dat de aanvaller dit seizoen niet meer in actie komt.

Neville heeft sinds maart geen wedstrijd meer gespeeld. Een enkelblessure gooide namelijk roet in het eten. De international van de Engelse nationale ploeg traint sinds kort weer mee, maar Sir Alex Ferguson verwacht dat de speler niet op tijd hersteld zal zijn.

Callcenters blijven irriteren

Icoon TelecomNederlanders zijn nog steeds slecht te spreken over de dienstverlening van callcenters. Ruim negentig procent vindt dat de service de laatste jaren niet erg is verbeterd, zeggen onderzoekers van het Amerikaanse softwarebedrijf Genesys.

Nederlanders zijn daarmee negatiever over belcentra dan mensen in de meeste andere rijke landen. Verder heeft ongeveer 55 procent van de consumenten het gevoel dat het niveau van de service door callcenters de afgelopen drie jaar gelijk is gebleven. Bijna de helft van de Nederlanders zegt vaker bij een bedrijf te kopen als het callcenter een goede service biedt.

Voor een even groot deel is een slechte klantenservice reden om niet langer gebruik te maken van de diensten van een bedrijf.

Uitslag 3e vrije training GP Spanje

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de GP van Spanje. Zijn teamgenoot Fernando Alonso zette de tweede tijd neer, gevolgd door Robert Kubica, Nick Heidfeld en David Coulthard. Christijan Albers kwam opnieuw niet verder dan de laatste tijd.

Pos CoureurTeam Tijd
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:21.233
2 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:21.312
3 Robert Kubica BMW 1:21.364
4 Nick Heidfeld BMW 1:21.464
5 David Coulthard Red Bull-Renault 1:21.556
6 Felipe Massa Ferrari 1:21.659
7 Kimi Räikkönen Ferrari 1:21.829
8 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:21.845
9 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:21.953
10 Heikki Kovalainen Renault 1:22.067
11 Giancarlo Fisichella Renault 1:22.140
12 Jarno Trulli Toyota 1:22.174
13 Rubens Barrichello Honda 1:22.274
14 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:22.295
15 Scott Speed STR-Ferrari 1:22.314
16 Ralf Schumacher Toyota 1:22.570
17 Jenson Button Honda 1:22.744
18 Mark Webber Red Bull-Renault 1:22.759
19 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:23.020
20 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:23.367
21 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:23.584
22 Christijan Albers Spyker-Ferrari 1:23.817

'Zonneveld tekent voor drie jaar'

De kans is groot dat Mike Zonneveld volgend seizoen voor PSV zal spelen. Naar verluid zou de speler van NAC een principeakkoord met de Brabantse club hebben bereikt. Hierin zou bevestigd worden dat de middenvelder voor drie jaar naar Eindhoven komt.

Zodra de playoffs achter de rug zijn, worden de laatste details van het contract van Zonneveld verder doorgesproken. Ook zou de komst van Tommie van der Leegte zo goed als definitief zijn. De verwachting is dat deze twee transfers naar buiten zullen worden gebracht, zodra de competities waarin de spelers uitkomen afgelopen zijn.

Salmon mogelijk naar AZ

Er is een mogelijkheid dat Glen Salmon, nu nog uitkomend voor NAC Breda, volgend seizoen voor AZ gaat spelen. De Zuid-Afrikaan is in de ogen van de Alkmaarse club de perfecte vervanger voor Danny Koevermans.

De huidige aanvaller van AZ staat momenteel in de belangstelling van een aantal clubs. Tot nu toe is Glasgow Rangers het meest concreet. Mocht het zo zijn dat Koevermans daadwerkelijk vertrekt, dan is de kans zeer groot dat Salmon naar Alkmaar zal verhuizen.

Bij zijn huidige club NAC Breda is de 29-jarige aanvaller namelijk op een zijspoor geraakt. De reden hiervoor is het moeizame verloop van de onderhandelingen omtrent zijn contract bij de Brabantse club.

Drie doden bij verkeersongeval N299

Icoon OngelukBij een ongeluk in Brunssum gisteravond zijn drie doden gevallen. De politie sloot meer slachtoffers niet uit, omdat één van beide betrokken auto's is uitgebrand. Het ongeval gebeurde op de N299. Die als zeer gevaarlijk bekend staat. Het ongeluk ontstond toen een bestuurder van een Opel Vectra de macht over het stuur verloor. De auto kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende Citroën Picasso.

Een van de auto’s landde in een lager gelegen stuk bos. De aangerichte ravage was daardoor enorm. Beide wrakken zijn door de politie al geborgen. Doordat beide wrakken zo enorm verwrongen waren konden de inzittenden pas later geborgen worden. Beide inzittenden van de Vectra en de bestuurster van de Picasso kwamen om het leven. Meer lichamen zijn door de politie niet gevonden. De politie heeft de identiteit van de slachtoffers nog niet bekend gemaakt.

De bochtige en over een helling lopende N299 staat bekend als een dodenweg. Op 15 maart vorig jaar vielen op die N299 bij een frontale aanrijding twee doden. “In het verdere verleden waren bij ongevallen op deze weg ook meerdere doden te betreuren”, aldus de politie.


Drie doden in Brunssum


Met dank aan Ynske en Razer voor de submit.

Examenstunt 2: riolering verstopt

ExamenNog een examenstunt waarbij het 'lachen gieren brullen' was. Deze vond donderdagnacht plaats in het Overijsselse Haaksbergen bij het Assink Lyceum aan de Van Brakelstraat.

Enkele tientallen leerlingen hadden als stunt alle schoolramen besmeurd met eieren en yoghurt en fietsenrekken op het dak gesmeten waardoor mogelijk lekkage is ontstaan. Verder raakte de riolering van de school verstopt door maandverband en lag het schoolplein bezaaid met kapotgesmeten lege drankflessen. Van buurtbewoners waren groene rolcontainers weggehaald en voor de school leeggekieperd.

Toen de politie gisterenmorgen ter plekke kwam, had de schoolleiding een aantal scholieren al aan het schoonmaken gezet. De schoolleiding heeft een lijst met vermoedelijke daders opgesteld en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Met dank aan Glacier voor de submit.

Hakenkruizen bij examenstunt

Onderwijs'Lachen gieren brullen' gistermorgen bij een examenstunt in het Kennemer College in Heemskerk. Zo'n vijftien jongens en meisjes van de vmbo-school brachten de nacht door in het gebouw aan de Van Riemsdijklaan en lieten een puinhoop achter.

In de school bleken peuken op de vloer uitgedrukt en geürineerd op plekken die daar niet voor bestemd zijn. In een opslagruimte werd een straalbezopen scholier (15) aangetroffen die met een ambulance moest worden afgevoerd.

De buitenzijde van het pand was 'versierd' met hakenkruizen en met goudverf aangebrachte handafdrukken op muren, kozijnen en ramen. Ook waren vernielingen aangericht aan onder meer sloten.

Bomaanslag op markt in Turkse havenstad

AanslagIn de Turkse havenstad Izmir zijn vanochtend zeker 13 mensen gewond geraakt bij een bomaanslag op een markt. Twee gewonden zouden er slecht aan toe zijn. De aanslag in de Turkse miljoenenstad werd gepleegd door een fietser. Hij liet een zelfgemaakte bom ontploffen in de nabijheid van marktlui. De dader zou daarbij zelf omgekomen zijn. Andere bronnen melden echter dat de dader is ontkomen omdat de bom ontplofte op een achtergelaten fiets.

De meeste slachtoffers zijn marktkooplui die nog bezig waren hun stalletjes in te richten.

Wie er achter de aanslag zit is nog onduidelijk. Morgen was er in Izmir al een grote demonstratie gepland tegen de regeringspartij van premier Recep Tayyip Erdogan. De aanslag zou daar iets mee te maken kunnen hebben, maar in de regio rond Izmir zijn in het verleden ook aanslagen gepleegd door Koerdische militanten, die daarmee het toerisme wilden treffen.

Miljarden oliedollars uit Irak zijn zoek

Icoon FinancieelIn Irak is de afgelopen vier jaar voor miljarden dollars aan olie zoekgeraakt. Dat blijkt uit een rapport van een onderzoeksbureau van de Amerikaanse regering, dat vermoedelijk volgende week wordt vrijgegeven.

De onderzoekers hebben berekend dat er in Irak dagelijks 100.000 tot 300.000 vaten ruwe olie verdwijnen. Irak produceert zo'n twee miljoen vaten olie per dag. Een vat staat gelijk aan ongeveer 159 liter ruwe olie. Waar de verdwenen olie is gebleven, is onbekend.

De onderzoekers denken dat er olie wordt weggesluisd via diefstal, smokkel of corruptie. Verder wordt gedacht aan het verlies van olie door sabotage of lekkage. Ook is het mogelijk dat de Iraakse regering de olieproductie sterk overdrijft of dat er rekenfouten worden gemaakt.

De opstellers van het rapport stellen dat een vat olie gemiddeld 50 dollar kost en dat dus dagelijks tussen de vijf miljoen en vijftien miljoen dollar aan olie zoekraakt.

Met dank aan Bas028 voor de submit.

Hardware verkopen Japan

Sony heeft het nog steeds zwaar in Japan, de PlayStation 2 verkocht de afgelopen week weer beter dan zijn opvolger. Verder weinig verrassingen de afgelopen week.

SysteemVerkochtVorige weekTotaal 2007
Nintendo DS Lite285.123255.9712.886.428
Nintendo Wii101.320102.5221.452.072
PSP35.17233.860839.395
PlayStation 214.81512.584324.604
PlayStation 312.97412.791417.056
Xbox 3603.2053.16293.550
GameCube3941676.763
Game Boy Micro34063018.350
GBA SP30249516.348
Nintendo DS69921.964
GBA110609

Aangifte PREMtime na bedreiging op straat

TelevisieTv-maker Prem Radhakishun van het NPS-programma PREMtime heeft aangifte gedaan van bedreiging. Afgelopen week werden hij en zijn cameraploeg bedreigd door straattuig in de Rotterdamse wijk Hillesluis. Prem wilde verslag doen over bewoners die klagen over terreur door jeugd op straat. Want ondanks lovende berichten van de politie en de gemeente Rotterdam over toegenomen veiligheid, zouden jongeren zich in de wijk in Rotterdam-Zuid nog steeds schuldig maken aan drugshandel en geweld.

Prem ondervond aan den lijve wat de bewoners met de straatterreur bedoelen. Hij en de cameraploeg voelden zich ernstig geïntimideerd toen een groep Noord-Afrikaanse jongens dreigde de camera te vernielen en de auto van het programma in brand te steken. Volgens een woordvoerder van de NPS konden alleen nog onder politiebegeleiding de interviews worden afgemaakt.

De politie vindt de reactie van Prem en de NPS ''wat overdreven'' en stelt dat de sterke arm toch al bij een deel van de opnames aanwezig zou zijn. Een woordvoerder benadrukt dat de wijk Hillesluis de laatste tijd echt wel vooruit is gegaan, maar dat de politie er nog wel ''een en ander heeft te doen''.


Prem Radhakishun

Met dank aan pberends en Bas028 voor de submit.

Exclusieve Homer-Xbox 360

The Simpsons zijn erg in in gamesland de laatste tijd. Ter promotie van de 400e aflevering komt er een game naar zo'n beetje alle systemen en nu, ter promotie van de film die eind juli in de bioscopen zal draaien komt Microsoft met een zeer exclusieve -er worden maar 100 exemplaren gemaakt- Homer-editie van de Xbox 360. Hoe je er een kan bemachtigen wilde Microsoft nog niet zeggen, wel dat hij gebruikt zal worden tijdens speciale wedstrijden.



Hacker Evolution aangekondigd en demo beschikbaar

ExoSyphen Studios heeft aangekondigd met Hacker Evolution op de markt te komen, hun laatste hackingsimulatie, waarin je in rol kruipt van een voormalig intelligence agent, gespecialiseerd in computer beveiliging. Als wereldwijd een reactie optreedt waardoor belangrijken services plat komen te liggen ga je als hacker op zoek naar de oorzaak van het probleem. Het concept achter de game is het uitdagen van de spelers intelligentie, oplettendheid en focus. Los puzzels op, bekijk computercode en stukjes informatie die je helpen met het behalen van je doel.

Mocht je een demo willen spelen voor je tot aanschaf overgaat is die hier te downloaden. De volledige versie van het spel kost in de States $24,95.



Killzone-site operationeel

De afgelopen week is de vernieuwde Killzone-site online gebracht. Hoewel de site nog niet volledig af is, kun je, als je een PSP hebt met Killzone, al wat leuke exclusive content vinden op de site. Tevens zijn er wat unlockables waar je toegang tot krijgt. Momenteel heeft de site alleen maar info over deel 1 voor de PS2 en Killzone: Liberation voor de PSP, maar in de komende maanden moet ook informatie over Killzone 2 voor de PS3 op de site komen.
Er zullen interviews met ontwikkelaars op de site komen, blogs en nieuwe content zal continu worden vrijgegeven.

Voor de site ga je simpelweg hier naartoe.

FC Twente aast op Schreuder

Alfred Schreuder zal aan het eind van dit seizoen waarschijnlijk vertrekken bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad meldt dat FC Twente de belangrijkste kandidaat is om de 34-jarige middenvelder aan te trekken.

De trainer van de Tukkers, Fred Rutten, is erg gecharmeerd van Schreuder, die ook op interesse kon rekenen van NAC Breda, waar hij al eerder actief was. De onderhandelingen met club uit Breda liepen echter op niets uit. Schreuder kan daarnaast ook nog zijn contract bij Feyenoord verlengen.

Film: The Reaping

Stephen Hopkins waagt zich met The Reaping weer eens aan een horrorfilm. Hopkins was in het begin van zijn carrière verantwoordelijk voor onder andere Predator 2 en het niet al te beste A Nightmare on Elm Street: The Dream Child. Recentelijk viel vooral zijn The Life and Death of Peter Sellers in de smaak bij critici en was hij verantwoordelijk voor een twaalftal afleveringen van het eerste seizoen van 24. The Reaping is een bovennatuurlijke horror/thriller waar een dorp wordt geteisterd door Bijbelse plagen.

Hoger Beroep levert Lille niets op

De Franse voetbalclub Lille OSC moet alsnog een boete van ruim 60.000 euro betalen. Lille ging bij de UEFA in beroep tegen de straf voor wanordelijkheden rondom het Champions League-thuisduel met Manchester United op 20 februari. De Europese voetbalbond maakte gisteren echter bekend dat de straf gehandhaafd blijft.

De boete kreeg Lille opgelegd vanwege gebrekkige veiligheidsmaatregelen, een slechte organisatie en wangedrag van de spelers op het veld. Ook Manchester United werd bebeoet, dit vanwege wanordelijkheden van de Engelse supporters en het afsteken van vuurwerk.

Breuer ondanks breuk inzetbaar

Michel Breuer kan morgen in de return van de eerste ronde van de Champions League-play-offs gewoon in actie komen voor SC Heerenveen tegen Ajax. De verdediger van de Friezen brak in het heenduel een botje in zijn linkerhand, maar kan gewoon spelen.

De Friese club maakte gisteren bekend dat ook Petter Hansson kan spelen.
Hansson had last van zijn hamstring, maar hij is beschikbaar voor de wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

Heerenveen moet een 1-0 overwinning verdedigen.

KNVB zet punt achter Nederlands amateurelftal

Na dit seizoen is het Nederlands amateurelftal verleden tijd. De KNVB heeft gezegd dat ze het team geen prioriteit meer geeft omdat er voorlopig geen internationale activiteiten voor nationale amateurploegen op het programma staan.

Daarnaast wil de Nederlandse voetbalbond investeren in de meisjesteams, het vrouwenteam, de diverse futsalteams, de CP-selecties en de nationale jongensteams Onder 15, Onder 16 en Onder 17 jaar.

Sinds jaren speelt het Nederlands amateurelftal een aantal vriendschappelijke interlands alsmede selectie- en oefenactiviteiten. Het team is voor het overgrote deel samengesteld uit spelers uitkomend in de hoofdklassen zaterdag- of zondagamateurvoetbal.

NEC zonder Nalbantoglu tegen Sparta

NEC kan morgen, in de return van de eerste ronde van de Intertoto-play-offs, thuis tegen Sparta niet beschikken over Muslu Nalbantoglu en Romano Denneboom.

Nalbantoglu raakte donderdag in het heenduel, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde, geblesseerd aan zijn knie en voor hem is het seizoen voorbij. Hij verrekte bij een harde overtreding van Rachid Bouaouzan de binnenband van zijn linkerknie.

Ook Denneboom heeft last van zijn knie. Hij zal vandaag een MRI-scan ondergaan om erachter te komen hoe ernstig de kwetsuur is.

Ferne Snoyl is wel weer inzetbaar. De middenvelder is weer hersteld van een gebroken teen.

Straf voor spugende Kage

De algemeen directeur van RKC Waalwijk, Henry van der Vegt, heeft Hervé Kage een straf opgelegd, omdat hij ploeggenoot Tim Bakens op de training in het gezicht spuugde. Van der Vegt wilde niet zeggen welke maatregelen er worden genomen tegen Kage.

Onlangs werd Kage tijdens een duel met Jong RKC tegen Jong Sparta ook al van het veld gestuurd na een 'onbehoorlijke' actie. Volgens Van der Vegt heeft gezegd dat Kage inmiddels berouw heeft getoond voor zijn actie.

Vanavond speelt RKC de cruciale play-offduel tegen FC Dordrecht.

Geloof het of niet...het is lente!



Renske stuurde de volgende column in:

En wat dacht je van al die christelijke feestdagen die hun doel totaal voorbij schieten? Je kunt veel over het christelijke geloof zeggen, maar ze weten die feestdagen er goed in te houden. Pasen bijvoorbeeld. God weet wanneer die man ook alweer is herrezen (dat klopt, God weet dat), maar wij krijgen al jaren een dag vrij om erover na te denken. En dat de dag dat Jezus aan het kruis werd genageld vervolgens is benoemd tot Goede Vrijdag vind ik ook een beetje cru. Ik weet namelijk niet voor wie dat een goede vrijdag was, maar in ieder geval niet voor Onze Lieve Heer.

GeenStijl en VKmag verkopen content

Icoon Internet"Je kunt heel goed leven van een weblog", vertelde Dominique Weesie, directeur van GeenStijl, donderdagmiddag tijdens het derde Blognomics-congres in de Rai. GeenStijl blijkt echter wel redactionele inhoud te koop aan te bieden.

Olger Smit van mediabureau OMD deed ook een aantal verrassende uitspraken. Zo deed hij uit de doeken hoe ver weblogs gaan om advertentieinkomsten te genereren. Zo was VKmag (voorheen Volkomen Kut) volgens Smit maar al te graag bereid om een bericht te wijden aan de film 'Hostel' die op de site werd geadverteerd ('we schrijven er wel wat positiefs over').

Ook bij GeenStijl bestaat er geen scheiding tussen redactie en commercie. Het GeenStijl-bericht 'Fok!-user filmt eigen inbraak' was onderdeel van een commerciële samenwerking tussen het weblog en OMD, vertelde Smit. In deze publiciteitsstunt werd ook het FOK!forum misbruikt door GeenStijl en OMD.

Volgens Weesie komen dergelijke betaalde blog-berichten echter nauwelijks voor op GeenStijl. "Het gebeurt bijna niet. Je wordt kapotgemaakt door je publiek. Die zagen je tot boven je knieën af." De openhartige Smit maakt zich minder zorgen over de geloofwaardigheid van GeenStijl en VKmag. "Voor de meeste bezoekers doet het er toch niet toe of het waar is of niet."

Bij Tweakers.net vond OMD voor klant Sony een gewillig oor om met een betaald forum voor de PS3 het tweakerspubliek te verlekkeren. Een vervolgactie met zelfgemaakte beelden over de PS3 leverde heel wat inzendingen op Tweakers op.

Volgens advocaat Jetse Sprey moet reclame overigens altijd als zodanig herkenbaar zijn. In het geval van VKmag en GeenStijl was dit echter niet het geval.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Tien procent zoekresultaten Google 'besmet'

Icoon InternetEén op de tien webpagina's die Google vindt is niet veilig. Dat blijkt uit onderzoek van Google zelf onder 4,5 miljoen websites. De besmette webpagina's bevatten spam, spyware en allerlei computervirussen. Nog eens 700.000 onderzochte pagina's bevatte 'potentieel verdachte code'.

Volgens de onderzoekers gebruiken de niet veilige pagina's vooral onderdelen van websites die niet direct toegankelijk zijn voor sitebeheerders, zoals bannerruimte of widgets als paginatellers. Zonder dat de gebruiker het door heeft worden allerlei schadelijke programma's op de computer geïnstalleerd.

Google is bezig alle webpagina's die besmet zijn te achterhalen. Bij zo'n pagina komt dan binnenkort een waarschuwing te staan.

Schwarzenegger heeft geen tijd voor Paris Hilton

Icoon ShowbizzGouverneur Arnold Schwarzenegger van de Amerikaanse staat Californië heeft gisteren gezegd dat hij belangrijker zaken heeft om zich mee bezig te houden dan Paris Hilton. Een pardonregeling voor de gevallen miljardairdochter, die binnenkort de gevangenis in moet, lijkt er dan ook niet in te zitten.

Een rechtbank in Los Angeles veroordeelde de 26-jarige hotelerfgename onlangs tot een celstraf van 45 dagen, omdat ze auto reed terwijl haar rijbewijs was ingetrokken. Hilton, die op 5 juni de bak in moet, is via een vriend een campagne op internet begonnen om uit de gevangenis te blijven.

Inmiddels hebben 22.000 fans een petitie getekend waarin Schwarzenegger wordt gevraagd om gratie. Hilton is naar eigen zeggen door de overheid tot een zondebok gemaakt. Haar rijbewijs was eerder ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed.


Druk, druk, druk

Gijzeling in Russische ambassade beëindigd

Icoon MisdaadIn de Russische ambassade in de Costaricaanse hoofdstad San Jose is een gijzelingsactie op vreedzame wijze beëindigd. Media in het Latijns-Amerikaanse land lieten beelden zien van twee mannen, de dader en het slachtoffer, die onder begeleiding van agenten het gebouw verlieten.

De 21-jarige gijzelnemer, die uit een van de voormalige Sovjetrepublieken uit Centraal-Azië zou komen, zou tijdens een bezoek aan de ambassade ruzie met de andere man over geld hebben gekregen toen hij zijn paspoort ging verlengen. Daarop zou hij een pistool hebben getrokken.

Aanvankelijk was gemeld dat negen mensen in gijzeling waren genomen. De politie omsingelde daarop het gebouw in het centrum van de stad. De meeste medewerkers van de ambassade wisten via een zijuitgang te ontsnappen. De ambassadeur bevond zich in een veilige ruimte in het gebouw.

Ook de moeder van de dader was in de ambassade en zou tijdens de vier uur durende gijzeling op haar zoon hebben ingepraat om zijn actie te beëindigen. Dat deed hij uiteindelijk.

[IDL] Van Barneveld uitgeschakeld

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld door Tony O'Shea in de kwartfinales van de Topic International Darts League (IDL). Ook Anderson, Lewis en Webster zijn door naar de halve finales van de IDL.

Tony O'Shea - Raymond van Barneveld 6-4

Van Barneveld begon de wedstrijd sterk door van de eerste vier sets er drie te winnen. In de vijfde set miste Barney echter een aantal belangrijke doubles en werd daarop afgestraft door zijn tegenstander. De zevende set won Van Barneveld weer met een finish van 116, maar dat was de laatste set die naar de Nederlander zou gaan.

In een spannende achtste set kwam O'Shea gelijk en de Brit maakte de wedstrijd in de negende en de tiende set af, twee sets waarin hij slechts één leg verloor. O'Shea verklaarde achteraf dat hij nooit had verwacht Van Barneveld te kunnen verslaan. Zijn avond werd zelfs nog beter toen hij te horen kreeg dat hij alsnog een Opel Tigra Twin Top zou krijgen voor zijn nine-darter van woensdag.

Uitslagen kwartfinales

Gary AndersonJames Wade6-3
Tony O'SheaRaymond van Barneveld6-4
Adrian LewisDarryl Fitton6-2
Mark WebsterGary Robson6-2

Darts: 'Barney' uitgeschakeld in IDL

Icoon DartsRaymond van Barneveld is uitgeschakeld door Tony O'Shea in de kwartfinales van de Topic International Darts League (IDL). O'Shea won met 6-4 van de Nederlander en moet het morgen tegen Mark Webster opnemen in de halve finales van het toernooi.

Van Barneveld begon de wedstrijd sterk door van de eerste vier sets er drie te winnen. In de vijfde set miste Barney echter een aantal belangrijke dubbels en werd daarop afgestraft door zijn tegenstander. De zevende set won Van Barneveld weer met een finish van 116, maar dat was de laatste set die naar de Nederlander zou gaan.

In een spannende achtste set kwam O'Shea gelijk en de Brit maakte de wedstrijd in de negende en de tiende set af, twee sets waarin hij slechts één leg verloor. O'Shea verklaarde achteraf dat hij nooit had verwacht Van Barneveld te kunnen verslaan. Zijn avond werd zelfs nog beter toen hij te horen kreeg dat hij alsnog een Opel Tigra Twin Top zou krijgen voor zijn nine-darter van woensdag.

Voor het laatste nieuws over de IDL kijk je op FOK!sport!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.