GTA IV details vanuit Italië

Het Italiaanse officiële PlayStation tijdschrift kwam onlangs met een 8-pagine grote preview van de game Grand Theft Auto IV. In deze preview stond ook wat nieuwe informatie over de game.

Tijdens de demo ging Niko bij een bushalte staan. Er verscheen toen een icoontje waarme hij het busschema kon controleren. De vraag is dus of het mogelijk wordt of je de busdienst kunt gebruiken zoals je ook de trein kunt gebruiken.

Als Niko een wapen pakt gaat de camera boven zijn schouder hangen en komt er een crosshair in beeld in het midden van het scherm. Het wordt zo mogelijk om te focussen op een doelwit, zodat je kunt weglopen zonder dat dit ten koste gaat van het mikken.

Een auto stelen is niet meer zo simpel als een deur openen en wegrijden. Je moet nu de auto voorzichtig benaderen, de ruit breken en met de kabels onder het dashboard de auto starten.

Je kunt in alles klimmen wat je maar wilt, denk aan telefoonpalen, brandtrappen ed.

Philip Glass, de maker van de muziek die in de trailer zat, zal meewerken aan de soundtrack van de game.

Grafische verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers worden duidelijk bij dingen als roosters op het voetpad. Je kunt er doorheen kijken en het licht gaat er op een realistische manier door en wordt netjes gereflecteerd door het metaal.