Sevilla, Getafe in finale Copa Del Rey

Maikel (WeebI)
Getafe heeft voor een werkelijke stunt gezorgd. In de halve finale van de Copa Del Rey werd een 5-2 achterstand tegen Barcelona weggepoetst. Sevilla bereikte ook de finale, ten koste van Deportivo de la Coruña.

Sevilla had totaal geen problemen met Deportivo. In La Coruña wist de titelkandidaat al met 0-3 te winnen, dus de verwachting was ook dat Sevilla het wel even af zou maken. Die verwachting werd al snel ingelost door Duda, de Portugese middenvelder. Hij opende de score na drie minuten spelen. Javier Ernesto Chevanton was een half uur later ook trefzeker voor de thuisploeg, en bracht de stand op 2-0. Depor wist maar sporadisch kansen te creëren, en strandde op de felle verdediging. Daarmee is het bekeravontuur voor Deportivo voorbij, en doet Sevilla nog altijd mee op drie fronten.

Barcelona zou niets te vrezen hebben tegen Getafe, waartegen het met een geniale Lionel Messi al met 5-2 won in eigen huis. In het Coliseum Alfonso Pérez was het een heel ander verhaal. Francisco Casquero en Daniel Güiza scoorden vlak voor rust voor Los Azulones. De ploeg van Frank Rijkaard kon totaal geen vuist maken, en zag tot eigen frustratie dat Bernd Schusters mannen zelfs op een veilige 3-0 kwamen via Vivar Dorado. De zo sterke verdediging van Getafe, waar in Barcelona niets van te zien was, stond er in Madrid gewoon weer. Een paar minuten na de 3-0 werd het duel beslist door opnieuw Güiza. Voor Barcelona blijft als enige titelkans nu de landstitel over. Getafe streed voor Europees voetbal, maar heeft dat nu al binnen door het bereiken van de finale. De finale is de eerste in de geschiedenis van de club.

De eerste wedstrijd van de finale wordt op 23 juni in het Estadio Bernabéu in Madrid gespeeld.