THQ beleeft topjaar

Morthill
THQ maakte gisteren de jaarcijfers bekend over het boekjaar dat sloot op 31 maart van het jaar en voor twaalfde jaar op rij kon het bedrijf bekend maken dat de omzet was gestegen ten opzichte van het vorige jaar. Dit jaar werd dan eindelijk de omzetsgrens van een miljard dollar doorbroken. Daarbij draaide het bedrijf een winst van $64 miljoen.

Deze cijfers kwamen door een aantal games dat het bedrijf dit jaar op de markt heeft gebracht. Zo verkocht Saints Row voor de Xbox 360 meer dan een miljoen keer. In totaal verscheepte het bedrijf maar liefst acht titels meer dan een miljoen keer. Cars leidt het lijstje, van die game heeft het bedrijf maar liefst acht miljoen exemplaren verscheept wereldwijd.

Ook de cijfers voor het vierde kwartaal werden bekendgemaakt en deze lieten zien dat het er zeker geen neerwaardse trend is. Met games als Supreme Commander en S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl steeg de omzet 16% ten opzichte van vorig jaar naar $172 miljoen.

Het meeste geld dat THQ momenteel binnenhaalt komt nog van licentiegames, maar de president en CEO van het bedrijf, Brian Farrell, verwacht dat dit in 2008 heel anders zal zijn. In dat boekjaar moeten games, waarvan de rechten bij het bedrijf zelf liggen, voor 80% van de totale omzet gaan zorgen. Dat ligt nu nog op 20%."Our revenue from owned IP will be driven primarily by the launch of two new THQ products, Frontlines and Stuntman, and sequels to proven brands such as Juiced, MX vs. ATV, and Company of Heroes." aldus Farrell.