Een appelflap van 130 euro

Icoon OpmerkelijkVoordat de 64-jarige Jannetje Meijer uit Amsterdam haar tanden in een verse maar nog niet betaalde appelflap zet, zal ze voortaan wel twee keer nadenken. De lekkere appelflap kostte haar nu 130 euro namelijk.

Zoals altijd deed ze haar boodschappen bij de Dekamarkt aan de Pretoriusstraat in Amsterdam en kocht daarbij een warme appelflap voor 1,14 euro. "Ik vind dat zo lekker, dus ik begon er al van te snoepen voor ik langs de kassa was. Vervolgens liet ik wat scholieren, die alleen een broodje af te rekenen hadden, voor en zij hielpen me nog om de rest van mijn boodschappen op de band te zetten. In alle drukte heb ik toen het inmiddels lege zakje in mijn jaszak gestopt en vergeten af te rekenen", aldus mevrouw Meijer.

Vlak daarna stond de bedrijfsleider voor haar neus, die de politie al had gewaarschuwd. Twee agenten waren al snel ter plaatse om haar mee te nemen naar bureau aan de Linnaeusstraat om haar vervolgens voor twee uur vast te laten zitten.

"Ik ben behandeld als een crimineel! Ik kom al veertig jaar in deze supermarkt. Iedereen kent mij daar. Die chef heeft me te schande gemaakt, ik ben er stuk van", zegt de geŽmotioneerde Amsterdamse.

Nog niet bekomen van de schrik, gaven de agenten haar ook nog eens een boete. Een flinke boete van 130 euro. "Ik heb hem maar betaald. Ik was zů geschrokken, maar het is echt een misverstand geweest. Ik deed boodschappen voor twintig euro, ik had nog zeventig euro in mijn portemonnee, dan ga ik toch geen appelflap van 1,14 euro pikken?" De kleindochter van mevrouw Meijer is de volgende dag naar de betreffende supermarkt gegaan om verhaal te halen bij de bedrijfsleider. Hij zei dat hij de situatie zeer betreurenswaardig vond en bood aan om een bloemetje mee te geven. Daarop is de kleindochter nog bozer geworden: "Deze actie maak je niet goed met een simpel bloemetje." Mevrouw Meijer heeft nu nog steeds een winkelverbod. De bedrijfsleider wil geen commentaar geven op dit voorval. De politie laat weten volgens de standaard procedure te hebben gehandeld.


’130 euro alstublieft!’

Met dank aan snoopy1004 voor de submit.