FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 maart 2007

PVV krijgt steun VVD in kwestie Arib

Icoon PolitiekHet spoeddebat dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil starten over de functie als adviseur voor de Marokkaanse koning van Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) gaat door. Het debat gaat door omdat Geert Wilders bijval heeft gekregen van de VVD. Door de bijval van de VVD heeft de PVV de benodigde 30 stemmen kunnen verzamelen. Donderdag krijgt de partij de definitieve toezegging.

Arib zelf is niet van plan haar werkzaamheden voor de Marokkaanse raad neer te leggen, omdat die volgens haar wel degelijk onafhankelijk is. Niet alleen Wilders en VVD hebben hier hun twijfels over, ook Aribs eigen partij is er niet echt zeker van.

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar heeft opdracht gegeven om alle, in het Arabisch geschreven, stukken over de werkgroep waarin Arib zit te laten vertalen. Als blijkt dat het Kamerlid op wat voor een manier dan ook banden met de Marokkaanse Koning of regering heeft, is volgens Tichelaar sprake van ongewenste belangenverstrengeling en zal de PvdA haar moeten dwingen om de adviesgroep te verlaten.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Spyker wijzigt kleurenschema

Spyker F1 heeft de kleuren op de auto iets gewijzigd. Het felle oranje is gebleven, maar er zijn wat meer zwarte vlakken bij gekomen om de kleur op tv-beelden en foto's te verbeteren.

Teambaas Colin Kolles vertelde: "We hebben in de afgelopen weken getest met het felle oranje en hoewel het erg onderscheidend was, zag het er niet goed uit wanneer het gefilmd werd. Het is belangrijk voor Spyker dat de auto er overal hetzelfde uitziet en we denken dat dat bij het nieuwe kleurenschema het geval is."


Voor (boven) en na (onder) de kleurverandering

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales Champions League (06/03)

Icoon Champions LeagueVanavond werden de eerste vier returnwedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Chelsea ontving in Londen FC Porto, FC Barcelona moest winnen van Liverpool, in Spanje nam Valencia het op tegen Internazionale en Olympique Lyon moest af zien te rekenen met AS Roma. Hieronder vind je de uitslagen.

Chelsea - FC Porto 2-1 (1-1)
Chelsea heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In de slotfase schoot Ballack zijn ploeg voorbij FC Porto. Voor rust had Chelsea het betere van het spel, maar de verdediging van de Portugezen hield eenvoudig stand. Bovendien wachtten de bezoekers op een counter die na een kwartier spelen dodelijk was. Quaresma passeerde de verdediging van de Engelsen en schoot de bal in de touwen. Robben was na de thee verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Het schot van de Nederlander leek in eerste instantie ongevaarlijk, maar keeper Hulton beging een blunder. Toch werd een verlenging afgewend, doordat de bal via Drogba en Sjevtsjenko bij Ballack terecht kwam. De Duitser twijfelde niet en schoot de bal in het doel.

Liverpool - FC Barcelona 0-1 (2-1)
Liverpool is er in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken, ondanks het feit dat FC Barcelona de wedstrijd wist te winnen. De bezoekers hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar Eto'o, Ronaldinho en Messi stelden teleur. Liverpool speelde dreigend, maar beschikte niet over geluk. Riise en Sissoko schoten op de lat en keeper Valdes zorgden ervoor dat Bellamy en Kuijt niet konden scoren. Na de pauze toonde Ronaldinho klasse, maar schoot op de paal. Een kwartier voor tijd schoot de Catalaanse club via Gudjohnsen toch raak. In de slotfase wist FC Barcelona niet meer te scoren.

Valencia - Internazionale 0-0 (2-2)
Valencia heeft zich bij de laatste acht ploegen van de Champions League gevoegd. Tegen Internazionale werd het 0-0, waardoor de uitslag van de heenwedstrijd doorslaggevend was. De bezoekers moesten scoren, dus zochten behoedzaam de aanval. Crespo en Ibrahimovic kregen kansen, maar hadden hun vizier niet op scherp staan. De Spaanse club speelde op de counter en kwam niet verder dan wat afstandsschoten. In de tweede helft zetten de Italianen druk op de ketel en kreeg prompt een aantal goede mogelijkheden. Na het eindsignaal liep het op het veld en in de kleedkamer nog uit de hand.

Olympique Lyon - AS Roma 0-2 (0-0)
Ook AS Roma wist te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De overwinning op Olympique Lyon bleek voldoende te zijn. De Italianen kozen direct na aanvang van het duel voor de aanval. Na 22 minuten resulteerde dit in een treffer van Totti. Eerder werd een doelpunt van De Rossi nog afgekeurd. Hierna kregen de Fransen via Fred en Squillaci een paar goede kansen, maar op slag van rust velde Mancini het vonnis. Na de thee speelden de Fransen steeds meer op de aanval, maar het maken van drie treffers was een onbegonnen zaak.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Champions League 6/3/2007

Vanavond zijn in Europa de eerste vier return wedstrijden van de achtste finales in de Champions League gespeeld. Titelverdediger Barcelona wist in Liverpool niet te stunten. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

ThuisUitUitslag 1e wedstrijdUitslag vanavond
Liverpool*Barcelona2-10-1
Chelsea*FC Porto1-12-1
Valencia*Internazionale2-20-0
Olympique LyonAS Roma*0-00-2

* Door naar kwartfinale.

Programma morgen

ThuisUitEerste wedstrijd
Manchester UnitedLille1-0
Arsenal PSV0-1
AC MilanCeltic0-0
Bayern MunchenReal Madrid2-3

Flipje is weer opgestaan

Flipje, de stripheld uit de Betuwe, is na een jaar afwezigheid terug in de winkel. Het vrolijke frambozenventje keert terug op de jampotten van Hero. Hero doet dit vooral om de fans tegemoet te komen.

Enkele jaren geleden had het merk Hero al de Betuwe-jam uit Tiel overgenomen, en daarmee gingen ook automatisch de rechten op het beeldmerk van Flipje naar Hero. Hero vernam dat het voeren van twee merken jam omslachtig was, dus moest Betuwe-jam het onderspit delven. Hiermee overleed ook Flipje.

Flipje lijkt de eeuwige jeugd te bezitten, want hij is al geboren in 1935. Dat hij in al die jaren is uitgegroeid tot een icoon, blijkt wel uit de reacties die binnenkwamen bij Hero. "We kregen enorm veel reacties vanuit het publiek. Recentelijk hebben we marktonderzoek naar Flipje laten doen en we zagen dat hij nog steeds grote bekendheid geniet", aldus een woordvoerder van Hero. "We hadden bovendien iets nodig om het gezonde van jam naar voren te brengen en Flipje is de meest ideale ambassadeur."

Kans op deelname Unibet aan Parijs-Nice klein

De kans dat Unibet.com mag meedoen in Parijs-Nice is zeer klein. Unibet in een buitenlands gokbedrijf en daar mag volgens de Franse wet in Frankrijk geen reclame voor gemaakt worden.

"Unibet ligt op de bovenste plank als het om een wildcard gaat, maar wij moeten ons aan de Franse wet houden en die verbiedt om hun aanvraag te heroverwegen", aldus Patrice Clerc, directeur van ASO, dinsdag."Als de wet ons dat niet meer verbiedt, bekijken we de zaak opnieuw." Afgelopen maandag bereikten de organisatoren van de drie grote rondes en de UCI nog een akkoord dat achttien pro-tour ploegen zeker waren van deelname aan de door de drie grote rondes georganiseerde wedstrijden. Astana en Unibet een eerlijke kans zouden krijgen op wildcards voor de betreffende wedstrijden.

Websites kunnen CO2-uitstoot compenseren

Icoon InternetWebsites die begaan zijn met het milieu kunnen sinds vorige week hun CO2-uitstoot compenseren met het aanplanten van bomen. De site cleanbits.nl biedt dit voor gemiddeld twaalf euro per jaar aan. Deze prijs is gebaseerd op het gemiddelde stroomgebruik van een server en het gemiddelde aantal websites op een server.

Het geld gaat naar de Klimaatneutraal Groep, die het gebruikt om bomen te planten. Klimaatneutraal is al bekend van onder meer het Klimaatneutraal rijden, waarmee een consument zijn rijgedrag kan compenseren door de aanplant van bomen.

Volgens de oprichter van Cleanbits, Rene Post, wordt het stroomverbruik in de ICT-sector ernstig onderschat. De servers zijn niet alleen veel sneller geworden, maar ook gebruiken zij vijf keer zoveel stroom als in 2000. Ook moeten zij gekoeld worden, wat veel energie kost.

De eigenaar van een website kan natuurlijk ook zelf naar de Klimaatneutraal Groep stappen. "Maar dan zien de bezoekers van je site niet dat je compenseert. Onze klanten krijgen ons logo op hun site, zodat het zichtbaar is dat ze compenseren."

Jarenlange kindermishandeling: vijf maanden cel

Icoon JustitieEen Lunterens echtpaar is door de rechter in Arnhem dinsdag veroordeeld tot vijf maanden cel waarvan vier voorwaardelijk wegens mishandeling van zeker elf van hun dertien kinderen. De rechter achtte bewezen dat de ouders, beide 44 jaar oud, zich zeker zes jaar lang, van 2000 tot 2006, schuldig hebben gemaakt aan kindermishandeling.

De opvoedingsmethode van de ouders omvatte onder meer slaag met broekriemen met gespen, springtouwen en stroomkabels. Ook werd één van de kinderen aan een hondenhok vastgebonden door de moeder. Overigens beschouwde de rechter het laatste vreemd genoeg niet als kindermishandeling. De manier van opvoeden wierp haar "vruchten" af: de oudere kinderen zijn agressief in de omgang met hun jongere broertjes en zusjes.

De straf viel laag uit omdat de rechter de ouders verminderd toerekeningsvatbaar acht. Ook acht men de kans reëel aanwezig op herstel naar een gewone gezinssituatie, mits met de juiste behandeling.
Met dank aan Enos en FOK!wa voor de submit.

Bush' dochter schrijft roman

Jenna Bush, dochter van de Amerikaanse president George Bush, zal dit najaar haar debuutroman uitbrengen. Hoofdpersoon in haar eerste boek is een alleenstaande, Panamese tienermoeder die is besmet met het hiv-virus.

De presidentsdochter meldt in de krant USA Today dat ze hoopt dat het verhaal kinderen stof tot nadenken biedt. Het boek eindigt met de oproep tot actie over te gaan. De baten van het boek gaan volledig naar UNICEF.

Tot vorig jaar was de 25-jarige Jenna nog lerares te Washington, maar die baan zegde ze op om zich volledig te wijden aan haar onbetaalde stage bij UNICEF. Daar deed ze genoeg inspiratie op voor haar boek Ana's Story:A Journey of Hope.

'Acht op tien jongeren tegen rookverbod in horeca'

SigarettenZestig procent van de Nederlanders ziet volgens onderzoeksbureau TNS Nipo een rookverbod in de horeca misschien wel zitten, maar voor het jongere deel van de bevolking gaat dat zeker niet op. Als het aan acht op de tien jongeren ligt wordt een dergelijk verbod nooit ingevoerd. Dat blijkt uit een enquête op de site Partyflock.nl. Zo'n veertigduizend bezoekers van de site, waar vooral jonge danceliefhebbers samenkomen, gaven hun mening. Een rookverbod in restaurants vindt overigens wat meer genade: één op de drie jongeren is daar voorstander van.

Voor de Stichting Rokersbelangen (SRB) klinkt het resultaat van de enquête als muziek in de oren. "Dit sterkt mij in het gevoel dat de overheid ons iets door de strot wil duwen", aldus SRB-woordvoerder Ton Wurtz. Ook was hij verbaasd over het grote verschil met de eerdere enqête van TNS Nipo. "De resultaten op Partyflock.nl geven te denken. Het wijkt zo ontzettend af. Ik wil slechts de vraag opwerpen: hoe dat kan?"

Het horeca-rookverbod is één van de plannen die de kersverse regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie wil doorvoeren in de huidige kabinetsperiode. Volgens het regeerakkoord moet het verbod in 2011 ingaan, maar CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid liet bij zijn aantreden al weten de horeca het liefst volgend jaar al rookvrij te willen hebben.
Met dank aan Vin_100 voor de submit.

Onduidelijkheid over meespelen Afellay

Het is nog niet duidelijk of Ibrahim Afellay fit genoeg is om morgenavond in de Champions Leaguewedstrijd van PSV tegen Arsenal te kunnen spelen. Na afloop van de training van vandaag zei de middenvelder dat hij niet geheel fit is.

"Je moet eerlijk zijn tegenover jezelf en tegenover je teamgenoten", aldus Afellay die niets wil forceren. "Een hamstringblessure is niet niets, daar moet je voorzichtig mee zijn. Ik heb niet voor niets een mri-scan laten maken zondag. Ik heb er inmiddels met de trainer over gesproken en we wachten nog even af tot woensdag. Dan nemen we een definitieve beslissing."

Moeder Nijvel legt verklaring af

Icoon Misdaad De vrouw uit Nijvel die vorige week haar vijf kinderen zou hebben vermoord, heeft een verklaring afgelegd. Ze zegt dat zij zich verstikt voelde, door een peetoom. Deze woonde bij het Belgisch-Marokkaanse gezin in huis.

De vrouw probeerde na de dood van haar kinderen zelfmoord te plegen en werd voor deze verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Vanochtend is ze overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Brussel. De lichamen van de vermoorde kinderen worden overgevlogen naar Marokko, waar ze worden begraven.

Verdachte verkrachting doet aangifte tegen slachtoffer

Icoon MisdaadEen soldaat die verdacht wordt van verkrachting heeft aangifte gedaan tegen het mogelijke slachtoffer. Vorige week zat de man drie dagen vast op verdenking van verkrachting.

De militair ontkent dat hij de vrouw -een collegasoldaat- heeft verkracht. Ze zou het verhaal uit haar duim hebben gezogen. Hij heeft aangifte van smaad tegen haar gedaan. De soldaat is voorlopig geschorst. Daardoor zou hij financiële schade hebben geleden. Ook werd hij niet uitgezonden naar het Afghaanse gebied Uruzgan.

Schrijver 'FOK!-boek' is Karin Overmars

Icoon LiteratuurDe schrijfster van het boek Dagboekvaneenkindermeisje.com is Karin Overmars. Dat 'onthulde' ze net zelf op Radio 1. Veel users op FOK! hadden dat vermoeden al. Het boek is het FOK!-topic leuke vader bij wie ik oppas... Het beschrijft het verhaal van Nadine26, die verliefd wordt op de vader van de kinderen waarbij ze oppast en hoe deze relatie zich ontwikkelt.

Gisteravond zegde de schrijfster toe uitleg te geven in FOK!radio. Maar vlak voor de uitzending zegde ze af met de mededeling dat de uitgever de 'primeur' aan het programma Radio Online van de TROS op Radio 1 beloofd had.

De uitgever heeft ongeveer letterlijk het topic in boekvorm geplaatst. Zo is het boek opgebouwd als topic, beginnend met de eerste post van Nadine26 en de reacties op haar verhalen. Er zijn uiteraard wel reacties weggelaten die weinig met het verhaal te maken hadden, maar veel reacties zijn in het boek bewaard gebleven. Nadine26, die halverwege de topicreeks benaderd werd door een uitgever, bedankt in het boek ook de vele users die haar hebben geholpen met haar problemen.

Afgelopen weekend ontstond er commotie over het boek. Sommige users vroegen zich af hoe het met de copyright zit. Bovendien hadden veel mensen het vermoeden dat het vooropgezet was om een boek van het topic te maken. Op die manier is FOK! dus 'gebruikt'. "Het idee dat ik erbij had was een experiment. Het was niet meteen de bedoeling er een boek van te maken.", zo zei Overmars net op de radio. Op de vraag waarom ze zelf niet een weblog is begonnen voor het 'experiment' zegt ze: "Ik heb geen idee hoe dat moet. En ik kende FOK! al, dus daarom heb ik daarvoor gekozen." Ze zegt ook pas gedurende het topic benaderd te zijn door de uitgever, die dacht dat het verhaal serieus was.

"Als ik onder mijn eigen naam op FOK! had geschreven, dan had iedereen meteen gezien dat ik schrijfster was", zegt Overmars. FOK!-eigenaar Danny is zich nog aan het beraden op stappen, aangezien de copyrights van FOK! wellicht geschonden zijn. Hij wil eerst juridisch advies inwinnen, voor hij een reactie geeft.

Overmars geeft toe dat de overige users niet wisten dat het een boek zou worden.


Intropagina van het boek, klik voor grotere versie

Turk leeft tien jaar met kogel in hoofd

Icoon BizarEen 24-jarige Turk blijkt tien jaar lang met een kogel in zijn hoofd te hebben rondgelopen zonder daar erg in te hebben gehad, zo meldt het Turkse persbureau Anatolië. Dit kwam aan het licht tijdens een onderzoek in het ziekenhuis in de stad Edirne. De man was daar eerder naar doorverwezen vanwege zijn klachten over hardnekkige hoofdpijn.

De man heeft zijn ongemak als tiener opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd. De artsen die hem toentertijd behandelden nadat hij iets hard tegen zijn hoofd had gekregen dachten dat de toen veertienjarige Turk getroffen was door een steen. Zij beperkten zich dan ook tot het verbinden van de wond. Pas nu is duidelijk dat het om een kogel ging die was doorgedrongen tot een centimeter onder het schedeldak. De kogel is inmiddels operatief verwijderd.
Met dank aan Gokhan83 voor de submit.

Onderlichaam aangetroffen in Amsterdam

Icoon PolitieDe politie heeft gisteravond in het water van de Herengracht in Amsterdam het onderlichaam van een nog onbekende man aangetroffen.

Een voorbijganger verwittigde de politie toen hij iets verdachts voorbij zag drijven in het water. Duikers visten het onderlichaam uit het water. Een politiewoordvoerder meldt dat het deel van het lijk al enige tijd in het water moet hebben gelegen. Het is onduidelijk hoe de man aan zijn eind is gekomen.

AIVD-medewerker tekent cassatie aan

Icoon JustitieOutman ben A., veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor het lekken van geheime informatie van de inlichtingendienst AIVD, gaat in cassatie tegen zijn veroordeling. Zijn advocaat Britta Böhler heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

A. werd op 1 maart door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld, nadat de rechtbank in Rotterdam hem in december 2005 tot 4,5 jaar cel had veroordeeld voor dezelfde delicten. De gelekte informatie kwam terecht bij de inmiddels veroordeelde terroristen van de Hofstadgroep. A. was bij zijn werk direct betrokken bij het onderzoek naar het terroristennetwerk.

Bosz kraakt topsportklimaat bij Feyenoord

Tijdens zijn toelichting op het nieuwe beleidsplan dat hij voor Feyenoord heeft opgesteld, heeft technisch manager Peter Bosz vandaag gezegd dat het topsportklimaat bij de Rotterdammers van geen kant deugt.

"Ik loop hier nu acht maanden rond. Het belangrijkste dat ik heb gemist, is een topsportklimaat. Ik kan wel honderd grote of kleine voorbeelden opnoemen waaruit dat is gebleken. Daar wil ik verder niet op ingaan. Maar op basis van het nieuwe technische beleidsplan moet er een grote cultuuromslag bij Feyenoord plaatsvinden. Dat zal een moeilijk proces zijn, maar het is de enige weg om van Feyenoord weer een echte topclub te maken," aldus Bosz.

"Feyenoord heeft jarenlang stilgestaan. Hoe dat is gekomen en wanneer dat is begonnen, weet ik niet. Daarvoor moet je misschien wel ver teruggaan in de tijd. Maar je kunt het onze trainer Erwin Koeman in elk geval niet verwijten. Een topsportklimaat moet van bovenaf komen. Dat kun je niet als individu creëren binnen een grote voetbalclub."

Bosz zei tevens dat Erwin Koeman achter hem staat. "Koeman is het ook volledig eens met de conclusie dat Feyenoord geen topsportklimaat heeft. Met elkaar gaan we eraan werken om in De Kuip weer een cultuur neer te zetten waarin iedereen elkaar scherp houdt en waarin topprestaties kunnen worden geleverd."

Heavenly Sword screens en info

Zo hoor je het ene moment helemaal niets van een game, en word je op het ander overspoeld met informatie. Wisten we zowel gisteren als vandaag nieuwe beelden van Heavenly Sword te tonen, nu een aantal nieuwe screenshots met passende informatie. Een Noors dagblad had namelijk de eer met één van de producenten van het spel te spreken.

Tijdens een Q&A kwamen onder andere deze feiten boven water.

- In het spel heb je de beschikking tot een bazooka, na het afvuren ervan kun je met de tilt-besturing de gewenste richting insturen.

- Het spel heeft een level-structuur, het is echter mogelijk terug te keren naar eerdere levels als je deze eenmaal hebt vrijgespeeld. Hier kun je vervolgens later behaalde vaardigheden toepassen.

- Het is mogelijk bijna alles als een wapen te gebruiken, een hoofdrol is daarbij weggelegd aan 'the Heavenly Sword'. Tijdens het hanteren van dit enorme zwaard uit de titel kun je kiezen uit drie 'stances'; Speed, Power en Range. Elke stance heeft een bepaalde strategie, combineren kan ook. Sommige combo's vereisen zelfs een combinatie van stances tijdens het uitvoeren ervan.

Over de releasedatum wisten ze alleen te zeggen dat het spel sowieso vóór kerst 2007 uit zal komen.



Excuses voor de lage thumbnail kwaliteit.

Vliegtuig van Martinair ontruimd na telefoontje

Icoon VervoerEen vliegtuig van Martinair is maandag op het vliegveld van Isla Margarita ontruimd na een anoniem telefoontje. Het toestel zou binnen twintig minuten moeten worden ontruimd. Dit werd gedaan, maar het bleek vals alarm te zijn.

Er waren 270 passagiers aan boord van het toestel toen het aankwam op het vliegveld. Op het moment van het telefoontje had een groot deel van hen het vliegtuig al verlaten. De overige reizigers zijn snel uitgestapt, waarna het vliegtuig naar een afgelegen plek is gebracht en is onderzocht. Ook de bagage van de passagiers werd doorzocht.

De start- en landingsbaan van het kleine vliegveld werden gesloten. Met een vertraging van anderhalf uur kon het vliegtuig uiteindelijk vertrekken. Martinair heeft geen financiële schade opgelopen.

Mr. Bean komt naar ons land

Mr Bean komt naar Nederland. Het populaire typetje van de Britse komiek Rowan Atkinson is te gast bij de première van zijn nieuwe film Mr Bean's Holiday. Deze première vindt plaats in Tuschinsky in Amsterdam, op 26 maart. Zo meldde distributeur Universal Pictures vandaag. De film is vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

Mr Bean's Holiday is het vervolg op de komedie Bean uit 1997. In z'n nieuwste film gaat Mr Bean er eens lekker tussenuit. Hij vertrekt voor een welverdiende zonvakantie naar Zuid-Frankrijk. Zoals gewoonlijk bij Mr Bean, verloopt de reis van Londen naar de Rivièra verre van voorspoedig. Overal waar hij komt ontstaat een chaos; als hoogtepunt wordt zelfs zijn videodagboek vertoond op het filmfestival van Cannes.

Friesinger niet op ploegenachtervolging

Anni Friesinger heeft gezegd dat ze tijdens het WK afstanden in Salt Lake City niet zal starten op de ploegachtervolging. De Duitse werd vorige week bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary geveld door griep en ze kan bij het WK hooguit een aangepast programma schaatsen.

Vandaag ging Friesinger in Salt Lake City weer voorzichtig het ijs op, maar de Duitse gaf aan zich nog niet geweldig te voelen. Donderdag, op de eerste dag van het WK, staat de 1.500 meter op het programma, haar favoriete onderdeel. Zondag is ze normaal gesproken kansrijk op de kilometer.

Friesinger is vooralsnog niet echt optimistisch. "Ik voel me nog ellendig. Fatsoenlijk trainen is niet aan de orde. Voorlopig kan ik weinig meer doen dan het van dag tot dag bekijken."

Doden bij familiedrama in Hengelo (GLD)

Icoon PolitieOmroep Gelderland meldt dat er een familiedrama heeft plaatsgevonden in het Achterhoekse dorpje Hengelo (gemeente Bronckhorst). Er zouden drie doden zijn gevallen waaronder een moeder en twee kinderen. De vader van het gezin is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het drama vond plaats in een woning aan de Oranjehof. De omgeving van het huis is afgezet voor technisch onderzoek. De gemeente heeft een team geformeerd om mensen in de buurt en op school op te vangen. De directeur van de school waar de kinderen op zaten, zei op de radio dat hij perplex is over het gebeuren. Het was volgens hem een normaal gezin.

De politie heeft het bericht inmiddels bevestigd tegenover Omroep Gelderland.

Nieuwe Train Simulator van Microsoft

Of Microsoft Flight- en Trainsimulator eigenlijk wel echte games zijn is een punt van discussie, maar vast staat dat beide simulaties een grote schare fans hebben. De aanhangers van Trainsimulator zijn een aantal jaar geleden teleurgesteld toen de ontwikkeling van een nieuwe versie werd stopgezet. Maar er gloort hoop aan de horizon want Microsoft heeft alsnog besloten een nieuwe Trainsimulator op de markt te brengen.

De 'game' zal gebaseerd zijn op het Flightsimulator X platform en moet de hardcore trein freaks vele maanden plezier brengen. Later dit jaar zullen de ontwikkelaars bij Microsoft ons van meer informatie voorzien.



Heb ik alles?


Voetbal: Afellay in voorselectie Oranje

Icoon Nederlands ElftalIbrahim Afellay is door bondscoach Marco van Basten in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal opgenomen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië op 24 maart in De Kuip en uit tegen Slovenië op 28 maart.

In november 2006 werd Afellay voor het eerst opgenomen in de voorselectie voor het vriendschappelijke duel met Engeland (1-1). Hij kon toen echter nog geen keuze maken tussen Marokko en Nederland. Begin februari liet de PSV'er weten voor Oranje te kiezen.

De definitieve selectie wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt.

Voorlopige selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Barry Opdam (AZ).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Evander Sno (Celtic), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuijt (Liverpool), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Maandelijks betalen voor online tegen Xbox 360 gamers?

De meest recente trailer van de first person shooter Shadowrun, die verschijnt voor zowel Xbox 360 en PC en eigenaren van die platforms tegen elkaar laat spelen, had een interessante tekst in het laatst scherm zo blijkt. Onderaan het scherm stond namelijk dat spelers die wensen cross-platform te spelen ofwel een Xbox Live Gold account met harddrive (Xbox 360) of een Windows Live Gold account (Windows) moeten hebben. Het lijkt er dus op dat PC gebruikers gewoon zoals bij elke andere game onderling gratis kunnen spelen, maar willen ze tegen vrienden met een Xbox 360 spelen dan zullen ze waarschijnlijk een maandelijks bedrag aan Microsoft moeten betalen.



Celstraf voor uitdrukking 'Meneer Öcalan'

Icoon OpmerkelijkDe Koerdische politicus Ahmet Türk die PKK-leider Abdullah Öcalan in het openbaar ''Meneer Öcalan'' heeft genoemd, is vandaag in Turkije veroordeeld tot zes maanden cel. Hij is schuldig bevonden aan het ''verheerlijken van een crimineel''.

De Turkse staat beschouwt Öcalan als een terrorist. De overheid houdt zijn Koerdische Arbeiderspartij (PKK) verantwoordelijk voor de dood van meer dan 30.000 mensen sinds 1984. Öcalan, die in 1999 werd opgepakt, zit een levenslange celstraf uit.

Türk, leider van de Democratische Samenlevingspartij (DTP) die ijvert voor meer culturele en politieke rechten voor de Koerden, noemde Öcalan tijdens een persconferentie in januari herhaaldelijk ''Meneer Öcalan''.

Het is de tweede keer binnen korte tijd dat Türk tot een gevangenisstraf wordt veroordeeld. Vorige week werd hij tot anderhalf jaar cel veroordeeld omdat zijn partij folders in het Koerdisch had uitgedeeld. Volgens de Turkse wet mag ''politieke literatuur'' alleen in de Turkse taal worden gedistribueerd.

Tobey Maguire stopt met Spider-Man

Icoon FilmHet in mei verschijnende Spider-Man 3 zal de laatste keer zijn dat Tobey Maguire in zijn spinnenoutfit zal kruipen. Als één van de eerste stripverfilmingen uit de recente filmgeschiedenis, en met X-Men ook één van de succesvolste, vindt Maguire het derde deel van de Spider-Manreeks een mooi moment om aan iets nieuws te beginnen. "In het derde deel worden een hoop losse eindjes uit de lopende verhaallijn aan elkaar vastgeknoopt. Voor mij voelt het aan als een trilogie, waarbij we het eindstation hebben bereikt."

Tegenspeelster Kirsten Dunst laat hetzelfde geluid horen. Als het echter aan regisseur Sam Raimi ligt, is het nog lang niet over met de Spideyfranchise. In een interview zei Raimi recentelijk dat hij een vierde deel serieus aan het overwegen is. "Ik houd van Spider-Man en het werken met Kirsten en Tobey. Het karakter fascineert me nog steeds!" Als Maguire echter besluit er alsnog geen zin in te hebben, zegt Raimi dat de stekker er definitief uit wordt getrokken.


3 mei in de Nederlandse bioscopen

Recht op dierenwelzijn kan in Grondwet

PolitiekWat de Raad van State betreft zijn er geen belemmeringen om het 'recht op dierenwelzijn' in de Grondwet op te nemen. Dat blijkt uit het advies van de raad over een initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks. In december besloot een meerderheid in de Tweede kamer (bestaande uit PvdA, SP, PVV, GroenLinks en uiteraard de Partij voor de Dieren) dat dierenrechten moeten worden vastgelegd in de Grondwet.

Het wetsvoorstel, dat door GL-Kamerleden Femke Halsema en Ineke van Gent werd opgesteld, is in bijvoorbeeld Duitsland al van kracht. Daar staat expliciet in de grondwet vastgelegd dat dieren in hun welzijn beschermd dienen te worden. ''Met de grondwetswijziging moeten de huidige dierenwelzijnswetten opnieuw tegen het licht worden gehouden. Dat heeft gevolgen voor de bio-industrie, maar ook voor dierproeven en de jacht'', zo meent GL-fractievoorzitter Halsema.

VVD
Om de Grondwet te wijzigen is in eerste instantie een gewone meerderheid nodig in zowel Tweede- als Eerste Kamer. Nadat er een nieuwe Kamer is gekozen moet de Grondwetswijziging nogmaals door de Tweede Kamer en Senaat heen. Dan is een tweederde meerderheid nodig om de wijziging doorgevoerd te krijgen. Het is dus voor een wijziging belangrijk dat er voldoende politieke steun bestaat.

Voorlopig is in ieder geval de VVD tegen. De liberalen vinden dat er op Europees niveau al genoeg afspraken bestaan over dierenwelzijn. Ook het CDA heeft zo zijn bedenkingen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Moeilijker inhalen door motorbegrenzing

Door het begrenzen van de motor op 19.000 toeren is volgens enkele coureurs het veel moeilijk geworden om in te halen. Door de bevriezing zal het verschil in krachtt van de motoren slechts 20pk zijn.

"Voordien kon je met een hoger toerental je tegenstrever inhalen", aldus Felipe Massa. Ook Mark Webber maakt zich hier zorgen over: "Inhalen zal niet meer zo goed gaan als vorig seizoen, omdat je bijna niet in de slipstream kan komen van je voorligger." De FIA denkt dat het veld dichter bij elkaar komt te liggen door deze maatregel. Hopelijk wordt het door deze regel geen optocht van bolides, omdat inhalen haast niet mogelijk is.

[upd] CDA'er Atsma vindt 'Masturbatie Marathon' schandalig

CDA-Kamerlid Joop Atsma vindt de 'Masturbatie Marathon', die tv-zender Tien op 13 maart gaat uitzenden, ''volstrekt absurd'' en ''smakeloos''. Als het aan hem lag zouden dergelijke programma's per direct verboden worden.

In het AD zegt Atsma vandaag: ''Ik heb het idee dat Tien steeds meer de grenzen opzoekt van wat wel of niet kan. En dat ze daar ook steeds overheen gaan. Als het zou kunnen, zou ik dit soort programma's acuut verbieden.'' Hij heeft binnenkort een afspraak bij de zender van John de Mol om over dit soort in zijn ogen verderfelijke zaken te praten.

De uitzending van Tien betreft een documentaire over het evenement 'Masturbate-a-thon'. De docu laat zien wat erbij komt kijken om een dergelijk 'taboedoorbrekend' evenement te organiseren en wat er tijdens het evenement plaatsvindt. Het programma is gemaakt door het Britse Channel 4. Doel van de 'Masturbate-a-thon' is om zoveel mogelijk mannen samen te laten masturberen om geld op te halen voor een goed doel.

Update 16.18 uur
Tv-zender Tien heeft besloten de documentaire te schrappen. Door de ontstane commotie ziet de zender van John de Mol af van de uitzending op tv.

Op de website van de zender zal het programma volgende week wel te zien zijn.

Man wilde commissaris NY laten onthoofden

Icoon MisdaadEen arrestant in het huis van bewaring op Rikers Island, New York, heeft geprobeerd een huurmoordenaar te contracteren om de politiecommissaris van de Big Apple, Raymond Kelly, een kopje kleiner te laten maken.

De 47-jarige David Brown was bereid 15.000 dollar te betalen voor het onthoofden van de politiechef, meldde The New York Times dinsdag.

De autoriteiten kwamen het complot op het spoor via tips op de Meldt Misdaad hotline (Crime Stoppers). Volgens de politie bood de verdachte nog eens 50.000 dollar voor het opblazen van het veertien verdiepingen tellende hoofdbureau van politie in Manhattan. Brown viel door de mand tijdens gesprekken met een undercover agent die zich voordeed als geïnteresseerde huurmoordenaar.

P Diddy moet voor de rechter komen

Rapper Sean Combs, ofwel P Diddy, wordt aangeklaagd omdat hij een man zou hebben mishandeld bij een nachtclub in Hollywood. Volgens Gerard Rechnitzer werd hij aangevallen, beledigd en geslagen door de rapper. Dat staat dinsdag te lezen op de internetpagina van de BBC.

Volgens de advocaat van P Diddy slaat de aanklacht nergens op. ,,Het is weer een voorbeeld van een opportunist die een rechtszaak wil aanspannen gebaseerd op een leugen.'' Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Het incident zou zijn gebeurd op 27 februari in club Teddy's. P Diddy zou daar met de vriendin van Rechnitzer hebben gepraat. Vervolgens zou hij de man hebben uitgescholden en in het gezicht hebben gestompt.

Minstens 70 doden bij aardbeving Indonesië

Icoon RampEen aardbeving op het Indonesische eiland Sumatra met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft aan zeker 70 mensen het leven gekost. Door de hevigheid van de beving was deze voelbaar tot in Maleisië en Singapore. Na de beving volgde er nog een tweede beving die met een kracht van 6,1 niet veel minder hevig was dan de eerste.

Het epicentrum van de aardbevingen lag aan de westkant van het eiland Sumatra, in de buurt van de stad Padang. Doordat er vele wegen zijn verwoest is het zwaarstgetroffen gebied moeilijk te bereiken. Ook word er nog gevreesd voor de levens van mensen die onder het puin bedolven liggen.

Doordat ook stroom en telefoon zijn uitgevallen verloopt de hulpverlening die al wel op gang is gekomen moeizaam. Het leger wordt ook ingezet om de reddingswerkers te helpen. Alle ziekenhuizen zitten door de ramp overvol en er is een grote behoefte aan medicijnen.

Afellay in voorselectie Nederlands elftal

Ibrahim Afellay is door bondscoach Marco van Basten in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal opgenomen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië op 24 maart in De Kuip en uit tegen Slovenië op 28 maart.

In november 2006 werd Afellay voor het eerst opgenomen in de voorselectie voor het vriendschappelijke duel met Engeland (1-1). Hij kon toen echter nog geen keuze maken tussen Marokko en Nederland. Begin februari liet de PSV'er weten voor Oranje te kiezen.

De definitieve selectie wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt.

Voorlopige selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Barry Opdam (AZ).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Evander Sno (Celtic), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (AZ), Dirk Kuijt (Liverpool), Arjen Robben (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Kind overleeft aanrijding door bus

Icoon BinnenlandsEen 7-jarig jongetje is dinsdagmorgen onder een bus terecht gekomen. Het voorval vond plaats in Groningen op het kruispunt tussen de Wilheminakade en de Prinsesseweg.

De jongen zat bij zijn vader achterop de fiets. De vader liep slechts lichte verwondingen op, het jongetje is echter met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft het kruispunt geruime tijd afgesloten voor een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.


Foto: M. Nuver/112groningen.nl


Met dank aan Mrjay voor de submit.

Explosief onschadelijk gemaakt in auto Den Bosch

Icoon PolitieIn een auto die sinds dinsdagochtend bij het politiebureau aan de Beverspijken in Den Bosch stond, is een ''serieus'' explosief aangetroffen. De auto was door de politie in beslag genomen nadat een verdacht persoon in en onder het voertuig was gezien. Het explosief is ontmanteld door het Explosieven Opruimingscommando (EOC). Iets na half een werd de omgeving weer vrijgegeven.

In de nacht van maandag op dinsdag werd de auto door de politie meegenomen. Toen ging men er nog niet van uit dat er een explosief in zat. De auto stond geparkeerd aan de Zonnedauw. Vier weken geleden is in diezelfde straat een auto om onverklaarbare reden in brand gevlogen. Beide auto's waren van dezelfde eigenaresse, een 41-jarige vrouw.

De politie sluit een aanslag niet uit en wil niet ingaan op de vraag of er sprake is van een relatiegeschil. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Man crasht met vliegtuig op huis ex-schoonmoeder

Icoon BuitenlandsEen 47-jarige Amerikaan en zijn 8-jarige dochter zijn maandag om het leven gekomen toen zij in de plaats Bedford (Indiana) met een vliegtuigje op het huis van de man zijn ex-schoonmoeder neerstortten.

De politie denkt dat Eric Johnson het vliegtuig met opzet op het huis heeft doen belanden. De ex-vrouw van de man, Beth Johnson, meldde zich aan het eind van de ochtend op het politiebureau van Bedford. Ze vermoedde dat haar ex hun dochter Emily, die niet op school was verschenen, had ontvoerd. Later bleek dat het vliegtuig toen al was neergestort. De moeder van Beth Johnson, Vivian Pace, bleef ongedeerd.

Met dank aan Jesse- voor de submit.

Geen verbod op Hells Angels Harlingen

De Hells Angels in Harlingen (chapter Northcoast) worden niet verboden en ontbonden. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechtbank hier begin januari om gevraagd.

Justitie wil proberen om alle Nederlandse afdelingen van de Hells Angels met dwang te laten opheffen. Ze vindt dat de motorclub niet in de Nederlandse samenleving thuishoort, omdat de organisatie zich op grote schaal zou bezighouden met criminele activiteiten. Justitie diende daarom in november bij zes rechtbanken verzoeken in om alle afdelingen van de motorclub in ons land te verbieden en ontbinden. De Nederlandse Hells Angels hebben zeven afdelingen: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, IJmuiden (Westport), Rotterdam, Harlingen (Northcoast) en Kampen.

Volgens de rechtbank is het OM er niet in geslaagd aan te tonen dat de Friese Hells Angels een zodanige inbreuk maken op de openbare orde dat dit ''ultieme middel'' - een verbod - gerechtvaardigd is. Ook vindt de rechtbank dat eventueel misdadig gedrag van Hells Angels elders in Nederland of daarbuiten niet zonder meer op de club in Harlingen kan worden afgewenteld.

Update 15.48 uur
Het Openbaar Ministerie (OM) blijft erbij dat de Hells Angels niet in de Nederlandse maatschappij passen. Daarom gaat het in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank in Leeuwarden.

Dat zei persofficier van justitie Digna van Boetzelaer van het landelijk parket van het OM vanmiddag na de uitspraak. De samenleving heeft last van de motorclub, meent het OM. Het haalt dan ook ''alles uit de kast'' om tot een verbod te komen.


Henry is wedstrijdfit

Thierry Henry is opgenomen in de westrijdselectie van Arsenal betreffende het Champions League duel tegen PSV. De aanvaller is voldoende hersteld van zijn voet- en dijbeenblessure.

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, vindt dat hij het scorend vermogen van de Fransman goed kan gebruiken. Het grootste probleem voor de Engelsen zit in de achterhoede, verdedigers Emmanuel Eboué, Justin Hoyte en Philippe Senderos zijn allen geblesseerd. De ziekenboeg van Arsenal wordt aangevuld door Robin van Persie, Tomas Rosicky en Mathieu Flamini. Arsenal moet in eigen huis een achterstand van 0-1 goedmaken.

Cziommer voldoende hersteld

Simon Cziommer is voldoende hersteld van zijn spierblessure. De middenvelder van AZ is daarom opgenomen in de selectie van AZ dat afreisd naar Engeland voor de achtste finales tegen Newcastle United.

De selectie van trainer Louis van Gaal bestaat daarmee uit 18 man. Hij kan nog steeds niet beschikken over de al langer geblesseerde spelers Rogier Molhoek, Stijn Schaars, David Mendes da Silva, Joey Didulica en Khalid Sinouh.

Alves weer bij selectie Heerenveen


SC Heerenveen kan weer beschikken over Afonso Alves. In de competitiewedstrijd tegen Vitesse raakte de Braziliaanse spits geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij een maand uit de roulatie was.

Alves, die dit seizoen als 22 maal tot scoren wist te komen, zal aankomend weekend, voor de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, weer bij de selectie van de Friezen zitten. Het is echter nog maar de vraag of hij dan ook in de basis zal starten.

De 15 minuten van...

Waarom? Waarom zetten sommige mensen filmpjes van zich zelf online? Is het omdat ze ergens erg goed in zijn? Doen ze het puur uit aandachtstekort? Als ze aandacht willen hebben, dan kunnen ze dat uiteraard krijgen!

Dus beste Yoopsy als jij door blijft playbacken op alle Nederlandse klassiekers van weleer, dan zullen wij ze bloggen!

Yoopsy doet Hepie en Hepie , Zangeres zonder Naam , Johnny Hoes , Toon Hermans en Frans Bauer.

Is dat even genieten!

Man komt klaar op slapende vrouw in vliegtuig

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Brutaliteit kent soms geen grenzen. Zo bleek maar weer eens tijdens een vlucht van Seattle naar Minneapolis van Northwest Airlines. Een 20-jarige medewerker van die maatschappij riskeert een celstraf omdat hij tijdens een vlucht op een slapende vrouw ejaculeerde. Hij was op dat moment niet aan het werk.

Uit het getuigschrift van de aanklacht blijkt dat de vrouw vertelde dat ze probeerde te slapen in haar stoel en er vervolgens een man in een lege stoel naast haar ging zitten. De man betastte de vrouw, om vervolgens op te staan en te vertrekken. Pas nadat de man vertrokken was realiseerde de vrouw zich wat er gebeurd was. Hierop waarschuwde ze het cabinepersoneel.

De man werd door het personeel tot het einde van de vlucht apartgehouden voorin het vliegtuig. Volgens Northwest Airlines was de man een onderhoudsmedewerker die zich onder andere bezighoudt met de bagageafhandeling. De man is door de vliegtuigmaatschappij voorlopig geschorst.

Met dank aan Taoufik007 en littlerobby voor de submit.

Ken Kutaragi hield budgetoverschrijding PS3 achter voor baas

We kennen hem allemaal wel, de held van Sony's PlayStation divisie, Ken Kutaragi. Volgens een interview van de bekende Amerikaanse krant the Wallstreet Journal was Kutaragi, CEO van Sony Computer Entertainment, een groot struikelblok voor Sony CEO Howard Stringer. Het interview beschrijft Kutaragi als een rebel die berucht was binnen de Japanse elektronicagigant voor het gebrek aan communicatie met zijn bazen of andere divisies.

Het beste voorbeeld hiervan is dat bij het ontwikkelen van de PS3 men over het vastgestelde budget heen ging, iets waar Kutaragi zijn superieuren niet van op de hoogte bracht. Toen Stringer aan Kutaragi vroeg om te dineren met de bazen van de elektronicadivisie deed Kutaragi dit maar eens per jaar. Stringer poogde op geduldige wijze de medewerking van Kutaragi te verkrijgen, naar eigen zeggen ging hij vaker met Kutaragi uit eten dan met zijn vrouw.

In september van vorig jaar maakte Kutaragi bekend dat Sony de aantallen PS3-consoles voor de Verenigde Staten en Japan halveerde en dat de Europese launch uitgesteld werd. Kutaragi gaf de schuld van dit uitstel volledig aan de elektronicadivisie, deze divisie zou niet geslaagd zijn in het produceren van essentiële onderdelen voor de nieuwe spelcomputer. Opmerkingen die duidelijk de gespannen verhoudingen tussen Kutaragi en deze divisie aangeven. Kutaragi ging destijds zelfs zo ver dat hij opmerkte dat de bouwkwaliteit van Sony's producten achteruit was gegaan.

Een paar weken na deze persconferentie ging Kutaragi nog een stap verder: Bij een vergadering verraste hij Stringer met een voorstel om de prijs van de 20GB PS3 te verlagen in Japan tot ongeveer 50.000 yen (330 euro) om de launch succesvoller te doen verlopen. Stringer ging ondanks de financiële gevolgen, die naar zou blijken een verlies voor de gamesdivisie van 2 miljard zouden opleveren, akkoord.


Don Ken

Man verkoopt nier voor finale cricket

Icoon BizarDe 23-jarige Sarun Sharma mag zich met recht een cricketfanaat noemen. De Indiër, die het financieel gezien niet zo breed heeft, wil zijn nier verkopen om de cricketfinale op de West-Indische eilanden (Caraïbisch gebied) bij te kunnen wonen. Sharma vraagt 2000 Euro voor zijn nier.

De koper van het orgaan moet het bedrag wel voorschieten. Pas na de finale zal Sarun Sharma zijn nier afstaan. Tegenover de Indiase media zei Sharma: "Ik ben echt serieus. Ik ben bereid om een van mijn nieren in ruil voor geld af te staan. Ik wil namelijk India zien spelen in de World Cup Cricket".


Skil krijgt wildcard Ronde van Vlaanderen

De organisatie van de Ronde van Vlaanderen heeft vandaag de ploegen bekend gemaakt die een wildcard hebben gekregen voor de klassieker. Naast de twintig ProTour-teams, waaronder Unibet.com en Astana, mogen ook Landbouwkrediet, Chocolade Jacques, Team Wiesenhof-Felt, Tinkoff en de Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano meedoen.

Bij Skil rijden onder meer de Nederlanders Aart Vierhouten, Maarten den Bakker en Maarten Tjallingii.

Wat een Wereldoorlog

In zijn laatste column beschrijft Geert W. wat hem de laatste tijd in de media aan nazi'vergelijkingen naar het blonde hoofd wordt gesmeten. Van het meeste raak ik niet zo erg opgewonden, de standaard hete DDR-retoriek van een boel 'opiniemakers' ken ik onderhand wel. Maar er was er 1 waar ik toch weer het mentale zuur van kreeg: Ze gaan op de faculteit Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht een debat houden met de titel “Hoe verslaan we Wilders?”. Dat debat zou in een vlekkeloos functionerende democratie uiterst kort zijn, het juiste antwoord is immers "Met zwaarderwegende tegenargumenten". En als je die niet hebt, dan moet je kwaad kijkend, kiezen malend op je tweedekamerkrukje met je blueberry gaan zitten spelen, terwijl fractiegenoten achter de schermen anderen aan het werk zetten om na een fikse breinstormsessie met betere plannen te komen.

Maar nee. We putten weer de godganse tijd uit die immer inspirerende periode waarin een aan speed verslaafde dictator dankzij de macht van de prille media ongezien stapels Joden wist te Verdonken. De leuzen van die borstelsnor die per dag een gram meth ingespoten kreeg rollen weer voorbij, handig verpakt in lange volzinnen, neergetikt door mensen die afgestudeerd zijn aan de eerder genoemde faculteit, waarschijnlijk omdat ze hun docenten zo vlekkeloos na wisten te denken.

Zelf zit ik (ook) in het hogeschool'onderwijs, met een politiek vergelijkbare samenstelling als die faculteit van hoernalistiek. Ik heb expres een keer het gore lef gehad om tijdens een vergadering iets te laat binnen te komen met een mooie zwarte bomber aan en zonnebril op onder mijn kortgeknipte hoofd. Heel plezierig, het geeft je de tijd om rustig te gaan zitten, je koffie in te schenken, te roeren en half leeg te drinken voordat iemand weer iets durft te zeggen, tot die tijd is men bezig geschokt te zijn en boos te wezen. "We gaan weer verder met de bespreking van het Steve Reich-project" zei de voorzitter, en guitig-glimlachend mijn kant opkijkend zei hij zacht erachteraan "dus niet het derde-Reich project", waarna ik toch echt hardop moest lachen. Al stemt zo iemand duizend keer GL, humor is humor. We mogen elkaar sinds die tijd ook, babbelen lekker in de kantine enzo.

Wat is het toch met die kramp. Waar zou de linkse oppositie zijn zonder al die RandstadRailJoden. Wordt het niet eens tijd een ander vergast paard lek te schoppen om met originele tegenargumenten te komen? Neem nou bijvoorbeeld Moestafa Kemal, een politicus annex vrijheidsstrijder die zijn jonge staat zeer effectief heeft gezuiverd van christenen. Hij heeft ze allemaal de woestijn in gedreven zodat ze gegarandeerd dood zouden gaan van de honger. Na zijn actie zijn er nog amper christenen te vinden in Turkije, en door vanuit staatswege ziedend te worden als je refereert aan die slachtpartij blijft dat lekker zo.

Geert wil dat de moslims opzouten. In weze slechts een nuanceverschil. Geert wil een nationalistisch land met veel onderlinge verbondenheid en vaderlandsliefde, maar geen kuttige religieuzen die een staat binnen die staat willen vormen. Geert gaat nu weliswaar niet zo ver als Kemal graag heeft gedaan, maar deze intentie komt veel meer overeen met die van Kemal dan met de plannen van die Doitsje speedjunk met werelddominantiewaan, ik zie Geert nog niet zo snel Rusland binnentrekken met een groepje gewapende vrijwilligers. Of het strand van Scheveningen in de gaten houden of de Amerikanen ons komen bevrijden van de Hollandse Ataturk.

Dus, lieve linkse vrinden, vergelijk de politiek van Geert nou es -al was het maar voor de verandering- met die van 'de Armeense kwestie', zoals Wouter het bedeesd uitdrukt. Veel meer overeenkomsten te vinden, en dan laat je de Joden ook eindelijk smeulen in vrede. Het kan je wel wat Turkse stemmen kosten, maar als die van mensen afkomstig zijn die de zuivering van Turkije moedwillig willen ontkennen, nou, die horen dan toch niet thuis in de linkse politiek.

Genocide'ontkenning is immers meer iets voor extreem-rechts. He Wouter?

Lost Planet patch: old problems solved, new problems created

Dankzij de komst van Xbox Live kunnen problemen die tijdens het ontwikkelen niet ontdekt zijn naderhand nog opgelost worden. Afgelopen nacht is er een update verschenen voor de X360 game Lost Planet. Hierbij zijn niet alleen een hoop problemen op gelost, maar ook een nieuwe toegevoegd. Veel gamers krijgen al ze een match willen spelen de volgende error: *the match host has cancelled the mission, returning to lobby*

Op het ogenblik zijn er velen gamers die hier last van hebben, en op het Lost Planet forum worden er al vele meldingen hier over gedaan. Dus tot die tijd is het beter om deze update niet te installeren.

2006 leverde 161 miljard gigabyte aan nieuwe data op

Icoon DigitalOnderzoeksbureau IDC schat dat er op de wereld vorig jaar zeker 161 exabyte aan digitale informatie is gegenereerd. Ook voorspellen de onderzoekers dat dit nummer zal oplopen naar 988 exabyte in 2010.

Zouden wij als aardbewoners dit allemaal willen opslaan dan had dat slechts net gekund. Volgens hetzelfde onderzoek was er vorig jaar zo'n 185 exabyte aan opslagruimte beschikbaar over de hele wereld. De verwachting is dat er dit jaar meer informatie gegenereerd zal worden dan dat er opslagruimte beschikbaar is. Overigens wordt niet alles ook daadwerkelijk opgeslagen. Een deel van de data bevat bijvoorbeeld digitale telefoongesprekken.

IDC heeft alle data bij elkaar geteld. Zo telde zij bestanden mee op ieder moment dat ze gereproduceerd werden. Een uitgezonden gedigitaliseerd tv-pogramma telde mee voor ieder scherm waarop het verscheen. Het getal voor originele data ligt beduidend lager op 40 exabyte.

Om duidelijk te maken hoeveel 161 miljard gigabyte aan informatie eigenlijk is hebben de onderzoekers het met wat voorbeelden duidelijker gemaakt. Als alle data gedrukt zou worden dan zou het een stapel boeken opleveren die twaalf maal zo hoog zou zijn als de afstand van de aarde tot de zon. Het zou meer dan twee miljard van de grootste iPods tot de rand kunnen vullen en is drie miljoen maal zoveel als de informatie in alle boeken die ooit geschreven zijn. De informatie bestaat uit 928.000.000.000.000.000.000 maal het cijfer 1 of 0.

Wederom nieuwe Heavenly Sword gameplaybeelden

Liefhebbers van de roodharige schone die links en rechts kont schopt worden verwend deze dagen. Na we gisteren al berichtten over een kleine teaser van Heavenly Sword in de serie Heroes, is er ook een production diary-video beschikbaar met daarin een stukje making of, vergezeld door in-game beelden.

De beelden kun je hier bekijken. Je krijgt onder meer een blik in de keuken van de motion capture, waar Andy Serkis inmiddels een specialisatie voor heeft ontwikkeld, na zijn rol als Gollum in Lord of the Rings en de titelrol in King Kong.

Update (18.26): Hieronder een stream, in verband met de lage download snelheid bij de orginele link. Voor een wat hogere kwaliteit raden we jullie aan alsnog het filmpje via de link te bekijken.

Utrecht ziet af van vrouwenelftal

FC Utrecht ziet af van vrouwenvoetbal. De clubuit de Domstad wil zich meer gaan concentreren op de jeugdopleiding en het eerste elftal.

"Het vergt toch een aardige investering", aldus de voorzitter van Utrecht, Jan-Willem van Dop, die het damesvoetbal in de toekomst wel in overweging wil nemen. "Op dit moment zien we er van af, want onze jeugdafdeling heeft alle aandacht nodig. Daarnaast liggen onze prioriteiten natuurlijk bij het eerste elftal."

Duitse euro's met hakenkruis in omloop

In Coevorden zijn Duitse euromunten opgedoken waarin een hakenkruis in puntjes is gestanst, zo meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. Volgens een inwoonster van Coevorden zijn de kruisen er machinaal opgezet. ''Het zijn allemaal nette en even grote puntjes. Alsof het teken in het geldstuk is geprikt.'' Het gaat om munstukken met een waarde van 10, 20 en 50 cent.

Bij de Koninklijke Nederlandse Munt zijn nog geen meldingen binnengekomen over Duitse euromunten met hakenkruisen. Ook bij het ministerie van financiën weten ze van niets. Volgens een woordvoerder ''is het vreselijk moeilijk om te achterhalen wie daar achter zit.''

Het aanbrengen van tekens op munten is niet strafbaar. Een hakenkruis aanbrengen echter wel.


Gestolen tankauto internationaal gezocht

Icoon PolitieDe politie heeft een internationale signalering uitgestuurd voor een gestolen tankauto gevuld met 27.000 liter diisobutylketon. De oplegger werd in de nacht van zondag op maandag gestolen in Helmond. Diisobutylketon is een verfoplosmiddel.

Het is brandbaar en kan bij vermenging met lucht ontploffen, meldde een woordvoerder dinsdag. De brandbaarheidsgraad is te vergelijken met diesel. Het explosiegevaar is alleen aanwezig als de vloeistof in de lucht verdampt bij een hogere temperatuur, aldus de politie.

De oplegger werd in de nacht van zondag op maandag op industrieterrein de Varenschut in Helmond gestolen. De tankauto is eigendom van transportbedrijf De Rijke in Spijkenisse. Volgens P. Sierat, directeur Transport van De Rijke, was de chauffeur onderweg van het Botlek-gebied naar Duitsland.

De man woont in Helmond en parkeerde de wagen zaterdag op het industrieterrein. Zondag controleerde hij de wagen nog, aldus Sierat. Volgens de directeur is het uitgesloten dat de wagen is gestolen om de diisobutylketon. Hij vermoedt dat het de dieven te doen was om de oplegger.

Autodrop verraadt snoeplustige inbreker

Icoon MisdaadEen 26-jarige Haagse autokraker is dinsdag tegen de lamp gelopen door zijn onbedwingbare snoeplust. Een oplettende voorbijganger had de man zien rommelen aan geparkeerde auto's en meldde het verdachte gedrag aan de politie. Deze rekende de inbreker in.

De agenten hielden de verdachte aan toen zij hem voorbij zagen fietsen. Toen de man zijn zakken binnenstebuiten keerde, kwamen er naast glasscherven ook dropjes tevoorschijn. Een aantal auto's in de buurt was opgebroken en in één van de wagens vonden de speurders tenslotte het belastende bewijs: net zulke dropjes.

Met dank aan eu-Robert voor de herschreven submit.

Succesvolle rentree Van der Gun


Cedric van der Gun heeft gisteren een succesvolle rentree op het voetbalveld gemaakt. Van der Gun won met de beloften van FC Utrecht het uitduel tegen RKC Waalwijk.

Van der Gun speelde de volledige wedstrijd mee, en in de 81e minuut stond hij aan het begin van de beslissende treffer. Met een rush haalde hij de achterlijn, en door zijn voorzet kon Leroy George de winnende treffer inkoppen.

Begin december raakte Van der Gun geblesseerd tijdens de training. Hij verdraaide zijn kniegewricht. Gevreesd werd dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen, maar door compleet rust te nemen is hij toch opvallend snel genezen.

Donorcampagne moet opnieuw vanwege bloot

Minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid heeft op het laatste moment een campagne over orgaandonatie afgekeurd. De nieuwe minister vond onder meer de posters die gebruikt zouden worden niet geschikt. GroenLinks lekte de posters die al gemaakt zijn en denkt dat die zijn afgekeurd, omdat er te veel bloot op te zien zou zijn.

Het ministerie spreekt dat echter tegen. "Het probleem is dat de foto's niet overeenstemmen met de boodschap die de campagne moet uitdragen. Als het om een campagne tegen seksueel overdraagbare aandoeningen zou gaan, was het zeker goedgekeurd", zegt een woordvoerder.

GroenLinks wil van minister Klink toch uitleg krijgen over het afblazen van de campagne. Er zijn inmiddels schriftelijke vragen aan hem gesteld.

Het Nationaal instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) ontwikkelt nu een nieuwe campagne om orgaandonatie te bevorderen. Die moet al eind deze maand van start gaan. De oude posters en folders kunnen de prullenbak in.

Geen Heineken te koop in veel supermarkten

In veel supermarkten van onder meer Jumbo, Sligro, Deen, Dekamarkt, Spar en Poeisz is geen bier van Heineken meer te krijgen. De ketens vinden het bier te duur. Eerder had Heineken al aangegeven dat de prijs van bier zou gaan stijgen.

Superunie is de organisatie die gezamenlijk de producten voor al deze ketens inkoopt. Andere inkooporganisaties hebben besloten om Heineken te blijven kopen, maar Superunie weigert meer te betalen voor het bier. "Met een aantal partijen zijn we er al uit, maar met de Superunie verlopen de onderhandelingen wat stroever", aldus een woordvoerder van Heineken. Supermarkten kunnen bij merkartikelen alleen concurreren door de prijs te verlagen. Productfabrikanten willen daar niet aan, omdat concurrerende supermarkten dan ook een lagere prijs voor het product zullen vragen.

Conflicten tussen supermarkten en productfabrikanten komen vaker voor. Vorig jaar was er een tijdje geen Grolsch meer te koop in de filialen van Albert Heijn. Ook had Albert Heijn ruzie met koekfabrikant Peijnenburg. Uiteindelijk was er toen zelfs een rechter nodig om het conflict te verhelpen.



Geen gouden rakker dit weekend

Film: The Hitcher

Platinum Dunes, het productiebedrijf van onder meer Michael Bay, is al een aantal jaren bezig met remakes en vervolgen van succesvolle thriller en horrorfilms zoals The Texas Chainsaw Massacre en The Amityville Horror. Dit keer hebben ze hun pijlen gericht op The Hitcher, een film die vooral door de inbreng van onze eigen Rutger Hauer meer werd dan een standaard thriller. In deze remake is de rol van Hauer overgenomen door Sean Bean (The Lord of the Rings). De overige rollen worden onder andere gespeeld door: Sophia Bush (John Tucker Must Die), Zachary Knighton (The Prince & Me) en Neal McDonough (Flags of our Fathers)

Sutil wil Albers verslaan

Adrian Sutil heeft zijn doel voor 2007 bepaald. Hij wil in zijn eerste seizoen zijn teamgenoot Christijan Albers verslaan.

In Australië zal de Duitser voor het eerst aan de start staan van een Grand Prix. Sutil verwacht in het begin van het seizoen voornamelijk in gevecht te komen met Super Aguri en Scuderia Toro Rosso en met een beetje geluk ook Toyota en hoopt op enkele punten aan het eind van het seizoen.

Terug in 'the game'.

Alles wat ik hier zal delen begon een klein zeven maanden geleden. Na een hoop wikken en wegen besloot ik na bijna drie jaar een einde te maken aan mijn toenmalige relatie. Het was een relatie welke een hoge prijs heeft gehad maar ondanks dat één waar ik met een goed gevoel op terug kan kijken. Vanzelfsprekend dacht ik hier de eerste dagen na het doorhakken van de knoop heel anders over en had ik de grootste moeite met het oppakken van mijn nieuwe leventje. Een hoop dingen leken weer te gaan veranderen, maar zo losbandig als het ooit geweest was zou het nooit meer worden. Dacht ik.

Enkele dagen verstreken en ik was niet meer dezelfde. Waar ik normaal moeiteloos mijn vrije tijd wist in te vullen met de meest uiteenlopende zaken, sleet ik nu mijn uren met slechte Steven Seagal films (bestaan er goede Seagal films?). Ik vergat de was te doen, at dagen lang niets anders dan magnetron maaltijden of soms zelfs helemaal niets omdat mijn maag reeds gevuld was met vele pilsener. Ik negeerde de telefoon, keek niet naar mijn e-mail en waagde het al helemaal niet om de deur open te doen als er weer iemand driftig aan stond te kloppen. Ik moest even alleen zijn. Het gevaar bleek dat het 'even alleen zijn' over liep in het 'heel lang alleen zijn'. Toen ik op een zondagmiddag, badend in de lege pizzadozen en oude sokken, ongemerkt begon terug te praten tegen de presentator van TellSell's Sauna Belt besloot ik dat de maat vol was en ik een nieuw begin moest maken.

De gedachte was er. De uitvoering nog niet. Vast besloten om mijn vrijgezellen leven een nieuwe impuls te geven begon ik te denken over manieren waarmee ik mezelf weer een beetje zou gaan vinden. Zoals elke man kwam ik maar bij één gedachte uit: Sex.

Ik móest de deur weer eens uit. Ik móest weer eens ongegeneerd dronken worden en mensen van allerlei soorten en maten ontdekken. Ik moest me weer eens voelen alsof ik vrij was. Snel pakte ik mijn telefoon en bladerde ik door de namenlijst heen om te kijken wie ik zou kunnen verleiden tot een ouderwets avondje stappen. Ik belde voldoende om het gehele personeelsbestand van mijn netwerk provider voor een maand van loon te voorzien, maar dit alles zonder succes. Het oppakken van de oude levensstijl bleek minder simpel dan gedacht. Het merendeel van mijn vrienden zat immers, net als ik voorheen, ernstig onder de plak.

Net toen de moed me langzaam naar de schoenen begon te zakken zag ik hoe Steven Seagal op mijn beeldbuis met zijn creditcard in één beweging drie man vermoorde. Het zien van deze scene herinnerde mij aan een oude vriend..: Ryan. Ryan was iemand met wie ik jaren geleden altijd perfect op één lijn zat. Mijn soms ietwat excentrieke wereldbeeld sloot naadloos aan op de zijne en we begrepen elkaar vaak zonder ook maar een woord te hoeven zeggen. Hij en
ik keken regelmatig samen Steven Seagal films om ze vervolgens zodanig te bespotten dat zelfs deze een genot werden. Ik haalde wederom mijn telefoon te voorschijn en keek snel of ik zijn nummer nog had. Gelukkig. Ondanks het vertroebelde contact stond zijn nummer nog in mijn adressenlijst. Voordat ik mezelf de kans kon geven om te gaan twijfelen liet ik mijn toestel verbinden naar de zijne. Het toestel ging over. Nog eens. En nog eens. Twijfels flitsten alsnog door mijn gedachten maar nog voordat deze echt gestalte konden krijgen hoorde ik wat gekraak aan de andere kant van de lijn. "Ja?" sprak een brakke stem. "Hallo? Is dit Ryan?" vroeg ik. "Yep. Wie heb ik?". Het stemgeluid van Ryan was werkelijk geen gehoor en het kostte me erg veel moeite hem te kunnen verstaan. "Dude, je stem klinkt echt als een verroeste tractor. Oh, en je spreekt met Siemen" antwoordde ik. Aan de andere kant van de lijn begon Ryan opgewekt te lachen. "Gozer! Hoe is het man? Tijd niet gesproken! Hey, ik heb het nu even ontzettend druk maar ik ben vanavond in 'de Blues'. Kom weer eens langs man, lijkt me gezellig". Wow. Ik was verbaasd. Dergelijk enthousiasme was helemaal niets voor Ryan. Ik was echter allang blij dat ik een stap maatje gevonden had en stemde ook meteen in om hem diezelfde avond te ontmoeten in onze oude stamtent 'de Blues'.

Ryan was een jongen met een hart van goud, een goed gevoel voor humor en bovendien ook erg intelligent. Ryan was echter ook het type welke al deze goede eigenschappen plotseling leek te verliezen wanneer hij in gesprek was met iemand van het andere geslacht. Ondanks zijn toffe karakter en degelijke uiterlijk keken vrouwen nooit echt naar hem om en was hij meestal de 'guy going home alone'. Vele malen als ik en mijn vrienden weer eens iemand oppikten tijdens het stappen zagen we Ryan teleurgesteld en stilletjes vertrekken. Ik had er weinig vertrouwen in dat dit vanavond anders zou zijn maar besloot deze negatieve gedachtes van me af te zetten. In tegenstelling tot mijn 'echte' vrienden stond Ryan immers wel meteen paraat om gezellig op stap te gaan. In mijn achterhoofd houdend dat Ryan nogal een stille jongen was besloot ik het niet al te laat te gaan maken. Gewoon even proeven aan de sfeer en bijpraten met oude vrienden. Zo spectaculair kon het immers niet worden met Ryan aan mijn zijde.

Zoals altijd kwam ik ook nu weer veel te laat aan op de afgesproken locatie. Bescheiden gekleed liep ik richting de Blues en al van verre was te horen en zien dat de tent stampvol zat. Enigszins schuchter betrad in de dancing en het eerste wat me opviel was dat een grote groep mensen zich leek te verzamelen nabij de sofa's in het achterste gedeelte van de club. Het beeld van zoveel mensen welke met iedereen in gesprek leken wekte mijn interesse en ik baande mij een weg naar daar waar de actie plaats leek te vinden. Na de onstuimige wandeling tussen de bezwete lichamen door stopte de tocht in het midden van de zaal waar een groep vrouwen en mannen vooral van elkaars aandacht genoten, terwijl een groepje van drie heren een stuk of zes zitplaatsen bestreken op de sofa's. Ik knipperde even met mijn ogen. Zag ik dit goed? Één van de heren in het middelpunt van de belangstelling was Ryan. Terwijl hij druk in gesprek was met een blonde dame aan zijn ene zijde, trok een brunette driftig aan zijn jasje om zijn aandacht te winnen aan de andere zijde. Zodra Ryan met de brunette begon te praten draaiden de rollen zich direct om. Ryan was een 'social magnet'. Iedereen leek in zijn buurt te willen zijn. Er was hier een hoop veranderd.

De rest van de avond ging als een flits langs me heen. Ik herinner me drank, drank, nog meer drank en tussendoor wat vrouwen. Ik hoefde er mijn best niet eens voor te doen. Mijn vriendschap met Ryan gaf me voldoende aanzien bij het andere geslacht om de rest van de avond aandacht te kunnen genieten. Overal waar we gingen werden we omringd met mensen die iets met ons te maken wilden hebben. "Dude? Wat is hier gebeurd? Wat heb je allemaal gedaan man!" vroeg ik oprecht verbaasd aan Ryan. "Laten we zeggen dat ik mezelf verbeterd heb" was zijn repliek.

Het beloofde heftige maanden te worden.

Joker kreeg zijn ID-kaart te makkelijk

Icoon BinnenlandsFOK!gebruiker Oversight, Robert Coleman uit Hellevoetsluis, heeft zijn Joker ID-kaart veel te gemakkelijk van de gemeente gekregen. Dat blijkt uit een antwoord van voormalig minister Atzo Nicolaï (bestuurlijke vernieuwing) op Kamervragen van de SGP.

Volgens Nicolaï had Hellevoetsluis ''meneer Coleman om meer onderbouwing moeten vragen, toen hij stelde dat hij uit levensovertuiging als De Joker uit de Batman-films door het leven gaat''. De 35-jarige Hellevoeter voerde aan dat hij dat deed omdat hij een bepaalde stroming van het boeddhisme zou aanhangen.

Op de foto droeg Coleman bovendien een hoedje. Volgens de huidige paspoortregels dient het hoofd onbedekt te zijn. In uitzonderlijke gevallen mag daar op grond van godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen van worden afgeweken, zoals bij een islamitisch hoofddoekje. Gemeenten moeten zelf inschatten of er een uitzondering mag worden gemaakt. De kwestie met de Joker-ID-kaart werd extra saillant, toen bleek dat Coleman beveiliger van het Torentje van premier Balkenende was.

'Fout voorgelicht'
Coleman, die zijn ID-kaart moest inleveren nadat hij met zijn pas op kosten van FOK! probleemloos een vliegreisje naar Londen had gemaakt, vindt dat de minister zich niet goed heeft laten voorlichten. ''Laat ze maar eens aantonen dat dit niet mijn levensbeschouwing is.'' Hij heeft bezwaar aangetekend bij de gemeente Hellevoetsluis tegen de gang van zaken. Hij eist zijn pas terug. Op dit moment heeft hij helemaal geen identiteitspapieren meer, op een kleurenkopie van zijn Joker-id-kaart na.

De SGP is tevreden met het antwoord van de minister. '' Hellevoetsluis was inderdaad te klakkeloos. Maar ook in de toekomst zal het lastig blijven om de regels toe te passen. Want wie bepaalt wat wel of niet een uitzondering is? Alle gemeenten weten nu in ieder geval dat ze een stuk strenger moeten zijn'', aldus een woordvoerder van de Staatkundig Gereformeerden.



Oversight moest zijn ID inleveren, maar kreeg er een kleurenkopietje voor terug.

[Upd] Rentree de Jong bij PSV

Na een lange periode van blessureleed heeft John de Jong weer gevoetbald voor PSV. Gisteren kwam De Jong in actie bij de beloften van PSV in het met 4-1 gewonnen uitduel tegen FC Groningen.


In maart 2005 speelde De Jong de laatste officiële wedstrijd voor de Eindhovenaren. Daarna verdraaide hij zijn knie tijdens de training en moest hij wederom vanaf de kant toekijken. Daarvoor werd hij ook al geteisterd door blessures aan zijn knie, enkel en kuit.

Trainer Ronald Koeman heeft De Jong ook opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel tegen Arsenal morgenavond. Daarin verdedigt PSV een 1-0 voorsprong.

Update

Zojuist is bekend geworden dat De Jong niet speelgerechtigd is om in de Champions League uit te komen. PSV is vergeten de aanvaller in te schrijven. Het is niet de eerste keer dat de Eindhovenaren deze fout maken. In het seizoen 2000/2001 werden Eric Addo en Ruud van Nistelrooy ook verplicht van de zijlijn toe te kijken, na het terugkomen van blessureleed.

Vrijspraak na mailen seksfoto's ex

Icoon JustitieDe 36-jarige Marco T. uit Ridderkerk is gisteren door de Dordtse rechtbank vrijgesproken van het rondmailen van seksfoto's van zijn ex-vriendin. Zowel de officier van justitie als de rechter zijn overtuigd dat T. de dader is, maar het wettig en overtuigend bewijs ontbreekt. Politierechter mevrouw mr. I. Hinfelaar zei dan ook tot de vrijgesproken T.: ''U moet dit niet zien als gerechtigheid. Alles wijst erop dat u de dader bent en dat geloof ik ook. Alleen het wettig bewijs ontbreekt.''

T. zou pikante afbeeldingen van zijn ex, voorzien van de meest schunnige teksten, twee jaar geleden vanaf de laptop van het slachtoffer via zijn eigen e-mailadres hebben verstuurd naar onder anderen een groot aantal collega's van de vrouw. Toen ook haar auto met persoonlijke seksfoto's was beplakt en T. tijdens een uit de hand gelopen woordenwisseling een aantal deuken in het voertuig had geslagen, stapte de vrouw naar de politie.

Helaas heeft de politie het onderzoek naar de feiten niet best uitgevoerd. En omdat het inmiddels al twee jaar is geleden, is de kans dat dit nog grondig en juist kan gebeuren volgens de rechtbank nihil. Vandaar de vrijspraak.

Onderzoek naar incident bij Groningen-NAC

De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een vooronderzoek naar het incident van afgelopen zaterdagavond in de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda. De doelman van NAC, Edwin Zoetebier, werd geraakt door een voorwerp dat van de tribunes gegooid werd.

Bij het begin van de tweede helft zakte Zoetebier ineens door de knieën. Na verzorging kon hij wel weer verder spelen, maar na afloop had hij een flinke bult op zijn achterhoofd. Zoetebier zelf vermoedt dat er een aansteker of munt naar hem is gegooid.

Julien C. geeft Tsjetsjeen de schuld

De 22-jarige Julien C., die wordt verdacht van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans uit Hoogerheide, heeft de beruchte Tsjetsjeense vrijheidsstrijder Bislan Achmedovich I. aangewezen als de mogelijke dader van de brute kindermoord. C. zegt zelf volkomen onschuldig te zijn.

Bislan I. (27) kwam eerder in het nieuws omdat zijn vingerafdrukken ooit werden aangetroffen op de afscheidsbrief van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. Volgens Julien C. is Bislan één van de drie mannen met wie hij een hoogoplopend conflict had. De drie zouden hem hebben afgeperst, bedreigd, gevolgd naar Hoogerheide, gedwongen zijn kleren uit te trekken en in de tuin van zijn ouders hebben mishandeld met een mes. Volgens C. moet één van de drie vervolgens in de school Jesse hebben doodgestoken.

Justitie gelooft niets van het verhaal van C. Ook al omdat Bislan I. en zijn landgenoot Rasputin J. een kloppend alibi hebben voor de dag van de moord. De derde persoon die C. heeft aangewezen, ene Faisel al J., is onvindbaar. Op aandringen van advocaat Gerard Spong komt er overigens nog wel een nader onderzoek naar de rol die Bislan I. en Rasputin J. gespeeld zouden hebben. Twee jaar geleden schreef De Telegraaf over Bislan I. nog een uitgebreid artikel. Hij wordt in Tsjetsjenië gezocht voor steunverlening aan islamitische terroristen. In 2001 vluchtte hij naar ons land en kreeg een verblijfsvergunning.

Julien C. gaat volgende maand naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Hij zal daar psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht. De rechtszaak is daarom tot nader order uitgesteld.

Hoogleraar: Poker geen kansspel

Volgens de hoogleraar Ben van Genuchten van de Universiteit van Tilburg moet poker niet tot de kansspelen gerekend worden. Hij vindt dat poker ook buiten casino's toegestaan moet worden. Dat heeft hij gezegd tijdens een symposium op de universiteit over het kaartspel.

Hij stelt samen met hoogleraar Willem Wagenaar dat wetenschappelijk is aangetoond dat spelers te veel invloed hebben op het spelverloop. In plaats van een kansspel is het volgens hem juist een behendigheidsspel. Ook wordt er niet tegen een bank gespeeld, maar tegen andere spelers. Momenteel mag poker alleen in Holland Casino gespeeld worden, omdat poker valt onder de kansspelen.

In april zal het College van Toezicht op de Kansspelen haar onderzoek afronden. Dit orgaan zal de minister van Justitie adviseren welk beleid rond poker gevoerd zal moeten worden. Er is al besloten dat Holland Casino meer tafels zal openen om aan de toegenomen vraag te voldoen. Nederland kent 100.000 pokerspelers, van wie tien procent structureel winst maakt. Een procent daarvan maakt het spel tot zijn beroep.



Een goede hand

Goldeneye misschien naar VC

De legendarische N64-shooter naar de VC van de Wii: een utopie of een mogelijkheid? Een fan van Rare stelde vragen over games van de ontwikkelaar op de VC en Rare zei het volgende:
"[...]
The only Rare-developed title on Virtual Console right now is the original Donkey Kong Country, and unofficially there's a strong likelihood that its sequels will follow.
[...]"


Interessant, er komen dus meer titels.
"[...]
But the Donkey Kong series of games is a Nintendo-owned franchise starring an established Nintendo character, whereas something like Banjo isn't (and even Diddy Kong Racing is less clear-cut), so it's nowhere near as easy to call.
[...]"


Oei, licenties en eigenaarschap en dergelijke. Een utopie over de komst van Goldeneye lijkt te zijn bevestigd.
"[...]
"Especially when you also consider the existence of Xbox Live Arcade. So right now, the best answer we can offer (for either download service) is 'it's possible'.
[...]"


Possible? Hoezo possible, geef ons duidelijkheid, want gaat de game nu naar Xbox Live Arcade of de Virtual Console?
"[...]
Elsewhere on the Q&A page Rare's representative spoke more specifically about Goldeneye, explaining that it's "caught up in a convoluted web of rights", but that this "doesn't mean it won't happen, just that a lot of people with a lot of different perspectives are involved.
[...]"


Zodra de mensen bij Rare hebben uitgezocht wie welke rechten heeft over de game, weten we dus ook waar de titel heen gaat. Misschien dus!

Guild Wars krijgt expansie en vervolg

NCSoft zal binnenkort een vierde expansie voor de MMORPG Guild Wars aankondigen. De expansie zal de naam Eye of the North krijgen en is vooral bedoeld voor de high-level spelers. Fans kunnen nieuwe kerkers, armor sets, skills en heroes verwachten. Tevens zal NCSoft een officieel vervolg op Guild Wars gaan aankondigen. De titel zal zich 100 jaar na de voorganger afspelen en moet in 2009-2010 verschijnen. De beta zal starten in 2008.


Turkse migranten massaal opgelicht

In Europa zijn zeker 400.000 Turkse migranten opgelicht door een zwendel met illegale fondsenwerving, zo schrijft de Volkskrant vandaag. In Nederland zijn veel Turken opgelicht via de Turkse moskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Een en ander blijkt uit onderzoek van een Turkse parlementaire commissie en een stroom aan rechtbankvonnissen in Duitsland en Zwitserland. In totaal zou er een bedrag van 5 miljard euro mee zijn gemoeid.

Centraal in het web van nepvennootschappen stonden volgens diverse bronnen de moskeeën van de religieuze organisatie Milli Görüs, die in Amsterdam de veelbesproken Westermoskee probeert te bouwen.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil dat minister Wouter Bos van Financiën laat uitzoeken in hoeverre Milli Görüs Nederland met zwart geld is gefinancierd. Het antwoord is van belang omdat de gemeente Amsterdam de organisatie indirect heeft gesubsidieerd met een miljoenenbedrag bij de aankoop boven de marktwaarde van het terrein voor de Westermoskee.

Het CDA in de Tweede Kamer gaat over de affaire schriftelijke vragen stellen aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel noemde de berichten vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland ''zorgelijk'' en wil dat die ''serieus worden onderzocht''.

Gisteren werd al bekend dat tegen de bouw van de Westermoskee door diverse Turken bezwaarschriften zijn ingediend vanwege de vermeende oplichting door Milli Görüs Nederland.

Hanegraaf moemt compromis onacceptabel

De manager van wielerploeg Unibet.com, Jacques Hanegraaf, noemt het compromis, dat de ruziënde internationale wielrenunie UCI en de organisatoren van de drie grote ronden maandagavond in Brussel bereikten, onacceptabel.

"We zijn gebruikt als wisselgeld", aldus Hanegraaf. Gisteren kwamen vertegenwoordigers van de UCI en directeuren van de drie grote ronden (Tour, Giro en Vuelta) in Brussel alsnog tot een akkoord. De koersdirecteuren hadden geweigerd Unibet toe te laten tot hun wedstrijden. Ze zijn het namelijk niet eens met aantal ploegen (20) dat de ProTourstatus heeft.

In de overeenkomst, die voor dit jaar geldt, moeten de organisatoren achttien teams uitnodigen en worden ze geacht om een eerlijke afweging te maken bij het uitdelen van wildcards. "Onacceptabel", volgens Hanegraaf. "We gaan juridisch in de aanval."

CD: 2Pac - The 10th Anniversary Collection

Zijn muziek is nog overal te horen en daarmee zou je bijna vergeten dat Tupac Shakur alweer meer dan tien jaar geleden omkwam tijdens een drive-by shooting in Las Vegas. Ter nagedachtenis aan de hiphoplegende wordt er een verzamelaar uitgebracht met maar liefst drie CD's. Onderverdeeld in The Sex, The Soul en The Street wordt er een mooi overzicht geboden van Pac's levenswerk. Het beste van onder andere Strictly 4 my N.I.G.G.A.Z., Me Against the World, All Eyez on Me en het Makaveli materiaal vind je terug op deze platen. Hiphopliefhebbers, kent uw klassiekers en luister eens naar 2pac - The 10th Anniversary Collection.





Phil Harrison geeft fouten toe

Phil heeft toegegeven dat Sony in 2006 nogal wat marketingfouten heeft gemaakt betreffende de Playstation 3. Hij geeft toe dat hij er niet in geslaagd was om de mogelijkheden van de Playstation 3 naar de consument te communiceren. Harrison zei het volgende in een vierdelig interview met NewsWeek:
"[...]
We did a very bad job between E3 2006 and the media event in October. [It's] something which in hindsight I wished we had done – but that's 20/20 vision. I wished we had released a movie showing the Xross Media Bar in action to the web after E3 2006. Not maybe showing every single feature, but just to give people something to chew on.

In hindsight we should have done something about that, and we should have said: ‘Here's the photo mode viewer. Here's the music player. Here's the Blu-Ray player. Here's the network functionality. Here's the Web browser.’ And I think we would have addressed head-on a lot of that. Now, we didn't.
[...]"


Daarnaast gaf hij de Japanse Playstation 3 fabrikanten een schouderklop in het interview:
"[...]
We are under no illusions as to the complexity of the challenge. I think what you've touched upon is actually the thing that we wrestle with internally. Our engineers in Japan are unrivaled in their ability. I have unbelievable respect for what they have pulled off from a hardware point of view, a software point of view, an operating system point of view, how robust the machine is.

The fact that the Playstation 3 experience, which is exponentially more complicated than a PS2 or a PS1, works, does what it says, every time, efficiently, effectively – it's a fantastic achievement.
[...]"


RTL verbiedt Henkjan jurylid te zijn bij SBS

Henkjan SmitsRTL wil niet dat Henkjan Smits jurylid wordt bij het SBS6 programma 'So you wannabe a Popstar?'. Onlangs kondigde de juryvoorzitter van Idols en X-Factor dat hij de overstap zou maken. RTL-baas Fons van Westerloo heeft Smits herinnerd aan zijn contract: "Een half jaar na een eventueel vertrek mag hij niet in een muziekjury plaatsnemen, of een muzikaal programma presenteren. Voor die clausule hebben wij veel betaald. En we zullen Henkjan daar aan houden."

Het nieuwe programma van SBS begint al over anderhalve week. Het is dus onduidelijk of Henkjan Smits daar wel aan mee kan werken. "Het is het probleem van Henkjan. Hij heeft toegezegd dat hij onze BN’ers in Popstar gaat jureren", schuift een woordvoerder van SBS de zaak af. "In het conflict dat hij daar eventueel over heeft met RTL zijn wij geen partij. Dat moet hij zelf oplossen met de omroep. Wij gaan ervan uit dat het goed komt".

Swerts richt zich op volgend seizoen

Gill Swerts hoopt dat hij begin juli, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen start, weer aan te kunnen sluiten bij de selectie van Vitesse. De Belg staat al geruime tijd aan de kant met een knieblessure, en werkt in België momenteel hard aan zijn herstel.

In november scheurde Swerts tijdens een oefenduel zijn voorste kruisband. Momenteel revalideert hij in zijn vaderland. "Als ik geen terugslag krijg, kan ik vanaf begin juli weer aansluiten bij de groep. Ik zal dan misschien nog niet vol mee kunnen trainen, maar later die maand mogelijk wel. In de loop van de voorbereiding hoop ik dan mijn eerste wedstrijd weer te spelen."

PvdA-senaat wil gesprek over Irak-onderzoek

De fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, Han Noten, wil een gesprek met het kabinet over een onderzoek naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak.

Hij heeft geen behoefte aan het zware middel van een parlementair onderzoek, maar wil wel weten hoe gedacht wordt over een extern onderzoek door bijvoorbeeld het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

De PvdA maakte zich de afgelopen jaren sterk voor een onderzoek naar de Nederlandse besluitvorming rond Irak, maar heeft afgesproken dat de nieuwe coalitie van PvdA, CDA en ChristenUnie daar niet toe overgaat.

Moreel
De PvdA-fractie in de Eerste Kamer is niet gebonden aan die afspraak. Oud-minister Klaas de Vries, die zo goed als zeker in de nieuwe Eerste Kamer komt, pleit voor een onderzoek. PvdA-leider Wouter Bos zei maandag nog dat de fractie in de Eerste Kamer formeel niet gebonden is aan de afspraken in de coalitie, maar moreel wel.

Noten wil de kwestie bespreken bij zijn kennismaking met het nieuwe kabinet, maar is niet van plan de regering hierover in de Eerste Kamer aan de tand te voelen.

De PvdA-fractievoorzitter zegt over een parlementair onderzoek dat in het regeerakkoord al de conclusie is getrokken dat de besluitvorming rond het steunen van een oorlog in de toekomst anders moet. ''Ik heb geen onderzoek nodig om te concluderen dat het met Irak volstrekt fout is gegaan en dat we het besluit hebben laten afhangen van informatie van de Amerikanen,'' aldus Noten. Ook heeft hij geen behoefte aan een Barbertje-moet-hangenonderzoek. Wel wil hij van de regering weten waarom die zo angstig is voor een onderzoek.

Download een South Park HD aflevering op Xbox Live

Stan, Cartman, Kyle en Kenny in HD zien? Vanaf vandaag kun je een aflevering in HD downloaden via Xbox Live Video Marketplace. Dit om te vieren dat het elfde seizoen aankomende woensdag van start gaat.

Eerder werd gedacht dat de aflevering alleen te downloaden zou zijn voor de Amerikanen, maar gelukkig blijkt dit niet te kloppen. De aflevering is namelijk ook gratis voor Nederlanders en Belgen, als enige Europeanen, te downloaden.

De aflevering "Good Times With Weapons" zal voor twee weken gratis vanaf Xbox Live te downloaden zijn voor Gold én Silver abonnees. De aflevering is wel volledig in het Engels en helaas zijn er geen ondertitels beschikbaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Einde maken automatisme dubbel paspoort

PvdA en CDA in de Tweede Kamer willen dat er een einde komt aan de praktijk dat gemeenten kinderen van ouders met verschillende paspoorten automatisch een dubbele nationaliteit geven.

De Kamerleden Mirjam Sterk (CDA) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA) leggen de laatste hand aan een initiatiefwet om dit te regelen. Zij besloten anderhalf jaar geleden hiertoe, toen de PvdA nog geen deel uitmaakte van de regering. Vooral ouders van Turkse en Marokkaanse afkomst lijken problemen te hebben met het automatisch verstrekken van de dubbele nationaliteit, aldus Mirjam Sterk.

Jan Paparazzi en Jensen uit elkaar

Icoon Media Jan Paparazzi, de vaste sidekick van Robert Jensen in diens talkshow Jensen!, verlaat zijn tv-partner. Hij gaat vanaf 2 april weer radio maken en wordt sidekick bij de ochtendshow van Patrick Kicken op Radio Veronica. Dat maakte de radiozender maandag bekend.

Paparazzi werkte in de jaren negentig al met Jensen bij onder meer Hitradio Veronica en Veronica FM. De laatste jaren was hij in Jensen! iedere werkdag te zien bij RTL5. "Ik vind het erg leuk om weer met mijn grootste passie, radio maken, bezig te zijn", aldus Paparazzi. "Dat ik bij Radio Veronica onderdeel uit ga maken van de ochtendshow is een jongensdroom die in vervulling gaat".

Paparazzi nam maandag in de eerste uitzending van de nieuwe reeks Jensen! afscheid van de presentator en de kijkers. Jensen krijgt vooralsnog geen nieuwe sidekick, liet een woordvoerster van het programma weten.



Jan Paparazzi

VS en Noord-Korea praten over verbeteren relatie

Icoon Noord-Korea Regeringsvertegenwoordigers van Noord-Korea en de Verenigde Staten zijn maandag in New York met elkaar in overleg gegaan. De gesprekken zijn onder meer gericht op het normaliseren van de diplomatieke betrekkingen.

De Amerikaanse toponderhandelaar Christopher Hill en zijn Noord-Koreaanse gesprekspartner Kim Kye-gwan praten met elkaar in een hotel. Het overleg volgt op het akkoord over de ontmanteling van het Noord-Koreaanse atoomprogramma dat half februari tijdens internationaal overleg in Peking werd bereikt.

Bij die onderhandelingen waren de VS, Noord- en Zuid-Korea, Japan, China en Rusland betrokken. Noord-Korea beloofde zijn omstreden nucleaire programma te zullen opschorten in ruil voor onder meer economische steun en energie.

DVD: Elementaire Deeltjes

De controversiële roman Les Particules Elémentaires van Michel Houellebecq viel niet overal in goede aarde eind vorige eeuw. De gedurfde filosofische en wetenschappelijke opinies en expliciete seksuele handelingen zorgden voor nogal wat commotie. Een verhaal dat vroeg om een verfilming en dat gebeurde dan ook. Regisseru Oskar Roehler gooide het roer in het scenario enigzins om en focuste zich op het verhaal van de twee hoofdpersonen en drukte de filosofie en wetenschap naar de achtergrond. Het resultaat is een film die het leven van twee halfbroers toont die opgroeiden zonder liefde van hun moeder en hen in het huidige leven achter heeft gelaten als gebroken volwassenen met vele seksuele frustraties. Elementaire Deeltjes is nu uit op dvd.

Cito-resultaten iets hoger

Icoon OnderwijsHet gemiddelde resultaat bij de Cito-toets is dit jaar iets hoger uitgevallen dan vorig jaar. De gemiddelde score was 535,1, een verbetering van 0,1 punt ten opzichte van vorig jaar.. In de vier grote steden kwam het gemiddelde beduidend lager uit op 533,0 punten.

Ook dit jaar scoorden de jongens beter dan de meisjes, al slonk het verschil wel van 0,7 punt naar 0,4 punt. Negen kinderen slaagden erin de test foutloos te maken. Nog eens bijna vijftig kinderen maakten maar één foutje.

De moeilijkste opgave van de Cito-toets was opgave 26 uit het katern Taal. Slechts 40% van de scholieren wist deze vraag goed te beantwoorden:

Opgave 26 bestaat uit vier zinnen.
In welke zin is het schuin- en dikgedrukte woord fout gespeld?

A De jongens vertelden niet de waarheid.
B De muilkorf verhindert dat de hond bijt.
C Het vet stolt als het afkoelt.
D Waarom heb je je ermee bemoeit?

Boek: Arabisch voor Dummies

Voor wie niet verder komt dan 'Salaam Aleikum', en een opgestoken hand vergezeld met een welgemeende glimlach, biedt wellicht Arabisch voor Dummies uitkomst. Ik hoop het, want ik kom namelijk niet veel verder. Ik kan in aanvulling daarop nog net 'dank je wel' in het Arabisch zeggen (tot groot vermaak van New Yorkse taxi-chauffeurs van moslimorgine), en zou me overigens ook tot "Dummy" willen kwalificeren. Ik voldoe dus ruimschoots aan de eisen voor een test.

Zonneveld accepteert schikking

Middenvelder Mike Zonneveld van NAC Breda heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd.

Afgelopen zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen, kreeg de middenvelder rood van arbiter Dick Jol voor het neerhalen van de doorgebroken Martijn Meerdink. Hij mist nu aankomende zaterdag het thuisduel tegen Heracles.

Wederom blessure voor Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft aan de competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag van Hamburger SV tegen Schalke 04 een verrekking in zijn rechterkuit overgehouden. Dit heeft een scan gisteren uitgewezen.

De Nederlandse middenvelder, die in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Schalke de eerste treffer scoorde, mist door de blessure mogelijk de competitiewedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Van der Vaart, die eerder enige tijd aan de kant stond met een dijblessure, scoorde dit seizoen tot nu toe zes keer voor de Duitse club. Onder de nieuwe trainer Huub Stevens steeg HSV van de laatste naar de twaalfde plaats.

Bekele alsnog naar WK veldlopen

Kenenisa Bekele komt toch aan de start bij het wereldkampioenschap cross, eind maart in het Keniaanse Mombassa. Bekele wil daar voor de zesde keer de wereldtitel op de lange cross veroveren.

Vorig jaar meldde Bekele, na het behalen van de vijfde titel, dat hij zou stoppen met veldlopen. Mede door zijn recente indoorprestaties is de Ethiopiër op zijn beslissing teruggekomen. "Ik ben in goede vorm en ik kan historie schrijven door voor de zesde keer wereldkampioen te worden. Dat zou geweldig zijn."

'Ramos mogelijke opvolger van Rijkaard'

The Times meldt dat Frank Rijkaard overweegt om een jaartje er tussenuit te gaan. In dat geval is volgens de Engelse krant Sevilla-coach Juande Ramos zijn beoogde opvolger bij de Catalaanse club. Barcelona zou over volgend seizoen al contact hebben gehad met Ramos.

"Ik weet dat ik door grote clubs in de gaten gehouden wordt. Ik wil dat de beste spelers van de wereld spelen volgens mijn filosofie. Als je op deze wijze speelt met de beste voetballers, kan je niet verliezen. Ik heb met Sevilla bewezen hoe succesvol je kan zijn en dan hebben we nog niet eens de beste spelers van de wereld. Het is nog moeilijk te zeggen naar welke club ik ga. Als ik zeg Chelsea, kan Barcelona besluiten dat ze me niet willen", aldus de 52-jarige Ramos in een reactie.

Nederland levert 3150 militairen aan Navo-eenheid

Icoon OorlogNederland zal in de eerste helft van volgend jaar 3150 militairen leveren aan de snelle Navo-reactiemacht (NRF10). Dit meldde Emert van Middelkoop, minister van Defensie, in een brief aan de Tweede Kamer. 2400 Militairen zullen geleverd worden door de landmacht. Voor de vervolgeenheden heeft Nederland 1500 militairen toegezegd.

De bijdrage is hoger dan de normale 500 militairen, omdat Nederland en Duitsland leiding zullen gaan geven aan een van de hoofdkwartieren. Binnen de Navo is afgesproken dat de leidinggevenden het grootste deel van de strijdkrachten leveren. Nederland zal ook een mijnenjager, een bevoorradingsschip, twaalf F16's, twee Patriot-afweerraketten en een veldhospitaal leveren. Ook Denemarken, Italië, Hongarije, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije en Turkije zullen deelnemen aan de eenheid, die in totaal 25 duizend militairen zal omvatten.

Peruaan overleeft val van elfde verdieping

Icoon OpmerkelijkEen man in Peru heeft een val van de elfde verdieping van een gebouw in de hoofdstad Lima overleefd. Dat heeft de Peruaanse televisie dinsdag laten weten.

Dennis Mena Alcántara viel door nog onbekende oorzaak uit een raam tijdens een ontmoeting met vrienden. Hij viel bovenop een auto die volledig werd vernield. Mena Alcántara brak een been op drie plaatsen. Verder liep hij een aantal kneuzingen op.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Pendulumeca (behendigheidsspel) en Ghost and Goblins (retro game)
Hoe goed ben jij? Ik kwam tot 187 meter met Pendulumeca!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

[upd] Wielerbazen bereiken overeenstemming

Om een einde te maken aan het slepende conflict tussen UCI en de ASO zijn vertegenwoordigers van de UCI, de organisatoren van de drie grote ronden en een afvaardiging van de wielerploegen in overleg. De vergadering begon ‘s middags en inmiddels is er een doorbraak bereikt.

De vergadering, belegd op initiatief van de vereniging van ProTourploegen, IPCT, begon om vanmiddag om 14.00 uur in Brussel.

Na een vergadering van tien uur zijn de internationale wielerunie UCI en Tourorganisator ASO in de buurt van een akkoord.

Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico zullen door de UCI weer op de internationale kalender worden gezet. Hierdoor kunnen alle ProTour-ploegen van start gaan. In beide rittenkoersen zal Unibet.com echter niet aan de start komen. Wel zal de Zweedse ploeg een voorkeursbehandeling krijgen bij het uitdelen van de wildcards bij de andere wedstrijden.

Daarnaast gaan vertegenwoordigers van UCI, drie grote rondes, teams, sponsors en renners werken aan een nieuwe opzet van de ProTour die in september gepresenteerd moet worden.

De ploegen kwamen vrijdag na langdurig overleg met een laatste verzoek aan de kibbelende partijen. De ASO, organisator van onder anderen de Ronde van Frankrijk, had ProTourteam Unibet.com niet uitgenodigd voor Parijs-Nice. In plaats daarvan kregen een aantal Franse teams voorrang. De rit naar de zon begint op 11 maart.

Daarop verbood de UCI de teams deelname aan de Franse rittenkoers. Beide partijen kwamen in een eerdere bijeenkomst niet nader tot elkaar.

Dinsdag zullen beide partijen op initiatief van de ProTour-ploegen opnieuw om de tafel gaan om de afspraken verder met elkaar af te stemmen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.