Gestolen tankauto internationaal gezocht

Icoon PolitieDe politie heeft een internationale signalering uitgestuurd voor een gestolen tankauto gevuld met 27.000 liter diisobutylketon. De oplegger werd in de nacht van zondag op maandag gestolen in Helmond. Diisobutylketon is een verfoplosmiddel.

Het is brandbaar en kan bij vermenging met lucht ontploffen, meldde een woordvoerder dinsdag. De brandbaarheidsgraad is te vergelijken met diesel. Het explosiegevaar is alleen aanwezig als de vloeistof in de lucht verdampt bij een hogere temperatuur, aldus de politie.

De oplegger werd in de nacht van zondag op maandag op industrieterrein de Varenschut in Helmond gestolen. De tankauto is eigendom van transportbedrijf De Rijke in Spijkenisse. Volgens P. Sierat, directeur Transport van De Rijke, was de chauffeur onderweg van het Botlek-gebied naar Duitsland.

De man woont in Helmond en parkeerde de wagen zaterdag op het industrieterrein. Zondag controleerde hij de wagen nog, aldus Sierat. Volgens de directeur is het uitgesloten dat de wagen is gestolen om de diisobutylketon. Hij vermoedt dat het de dieven te doen was om de oplegger.