CDA'er Atsma vindt 'Masturbatie Marathon' schandalig

CDA-Kamerlid Joop Atsma vindt de 'Masturbatie Marathon', die tv-zender Tien op 13 maart gaat uitzenden, ''volstrekt absurd'' en ''smakeloos''. Als het aan hem lag zouden dergelijke programma's per direct verboden worden.

In het AD zegt Atsma vandaag: ''Ik heb het idee dat Tien steeds meer de grenzen opzoekt van wat wel of niet kan. En dat ze daar ook steeds overheen gaan. Als het zou kunnen, zou ik dit soort programma's acuut verbieden.'' Hij heeft binnenkort een afspraak bij de zender van John de Mol om over dit soort in zijn ogen verderfelijke zaken te praten.

De uitzending van Tien betreft een documentaire over het evenement 'Masturbate-a-thon'. De docu laat zien wat erbij komt kijken om een dergelijk 'taboedoorbrekend' evenement te organiseren en wat er tijdens het evenement plaatsvindt. Het programma is gemaakt door het Britse Channel 4. Doel van de 'Masturbate-a-thon' is om zoveel mogelijk mannen samen te laten masturberen om geld op te halen voor een goed doel.

Update 16.18 uur
Tv-zender Tien heeft besloten de documentaire te schrappen. Door de ontstane commotie ziet de zender van John de Mol af van de uitzending op tv.

Op de website van de zender zal het programma volgende week wel te zien zijn.