Voetbal: Uitslagen 1/8 finales Champions League (06/03)

Icoon Champions LeagueVanavond werden de eerste vier returnwedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Chelsea ontving in Londen FC Porto, FC Barcelona moest winnen van Liverpool, in Spanje nam Valencia het op tegen Internazionale en Olympique Lyon moest af zien te rekenen met AS Roma. Hieronder vind je de uitslagen.

Chelsea - FC Porto 2-1 (1-1)
Chelsea heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In de slotfase schoot Ballack zijn ploeg voorbij FC Porto. Voor rust had Chelsea het betere van het spel, maar de verdediging van de Portugezen hield eenvoudig stand. Bovendien wachtten de bezoekers op een counter die na een kwartier spelen dodelijk was. Quaresma passeerde de verdediging van de Engelsen en schoot de bal in de touwen. Robben was na de thee verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Het schot van de Nederlander leek in eerste instantie ongevaarlijk, maar keeper Hulton beging een blunder. Toch werd een verlenging afgewend, doordat de bal via Drogba en Sjevtsjenko bij Ballack terecht kwam. De Duitser twijfelde niet en schoot de bal in het doel.

Liverpool - FC Barcelona 0-1 (2-1)
Liverpool is er in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken, ondanks het feit dat FC Barcelona de wedstrijd wist te winnen. De bezoekers hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar Eto'o, Ronaldinho en Messi stelden teleur. Liverpool speelde dreigend, maar beschikte niet over geluk. Riise en Sissoko schoten op de lat en keeper Valdes zorgden ervoor dat Bellamy en Kuijt niet konden scoren. Na de pauze toonde Ronaldinho klasse, maar schoot op de paal. Een kwartier voor tijd schoot de Catalaanse club via Gudjohnsen toch raak. In de slotfase wist FC Barcelona niet meer te scoren.

Valencia - Internazionale 0-0 (2-2)
Valencia heeft zich bij de laatste acht ploegen van de Champions League gevoegd. Tegen Internazionale werd het 0-0, waardoor de uitslag van de heenwedstrijd doorslaggevend was. De bezoekers moesten scoren, dus zochten behoedzaam de aanval. Crespo en Ibrahimovic kregen kansen, maar hadden hun vizier niet op scherp staan. De Spaanse club speelde op de counter en kwam niet verder dan wat afstandsschoten. In de tweede helft zetten de Italianen druk op de ketel en kreeg prompt een aantal goede mogelijkheden. Na het eindsignaal liep het op het veld en in de kleedkamer nog uit de hand.

Olympique Lyon - AS Roma 0-2 (0-0)
Ook AS Roma wist te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De overwinning op Olympique Lyon bleek voldoende te zijn. De Italianen kozen direct na aanvang van het duel voor de aanval. Na 22 minuten resulteerde dit in een treffer van Totti. Eerder werd een doelpunt van De Rossi nog afgekeurd. Hierna kregen de Fransen via Fred en Squillaci een paar goede kansen, maar op slag van rust velde Mancini het vonnis. Na de thee speelden de Fransen steeds meer op de aanval, maar het maken van drie treffers was een onbegonnen zaak.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!