FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 maart 2007

Gehypnotiseerde student belandt in Marokko

Zo zwaar onder hypnose zijn dat je ervan overtuigd bent in het Engelse Wolverhampton te zijn, maar ondertussen in Marrakech verblijven. Dit overkwam de 21-jarige Britse student Richard Critchlow.

Tijdens een bezoek aan een tv-hypnotiseur, werd Critchlow in trance gebracht. Vervolgens werd hij naar het vliegveld gereden, waar hij op het vliegtuig richting Marokko werd gezet. De student heeft heerlijk geslapen totdat hij na dertien uur werd wakker gemaakt.

Toen de jongeman zijn ogen opende, was hij er heilig van overtuigd dat hij gewoon in Wolverhampton liep. Eenmaal buiten kon Critchlow zijn ogen niet geloven. Toen werd hem pas meegedeeld dat hij het slachtoffer was geworden van een grap.

Van der Meyde in beeld bij Twente

FC Twente wil Andy van der Meyde overnemen van Everton. Fc Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft dit verklaard tegenover Johan Derksen. Johan Derksen vertelde dit vanavond in het RTL-programma Voetbal Insite.


Van der Meyde, die bij Everton nog tot de zomer van 2009 onder contract staat, kwam in het seizoen 1999/2000 al eens uit voor de ploeg uit Enschede.

Van der Meyde komt bij Everton, dat zesde staat in de Premier League, nauwelijks aan spelen toe. Trainer David Moyes deed dit seizoen pas zeven keer een beroep op de 27-jarige vleugelspeler. Van der Meijde wordt als typische rechtsbuiten alleen in thuiswedstrijden gebruikt. In uitwedstrijden als Everton in een behoudend systeem speelt, heeft de voormalige Ajacied geen basisplaats.

Eerder dit jaar gaf Andy van der Meijde in een interview in Voetbal International al aan dat hij niet gelukkig is in Engeland. Zowel sprotief als privť heeft Van der Meijde het moeilijk. Hij woont momenteel met zijn moeder in Engeland. Zijn vrouw kon niet aarden in Engeland en is teruggekeerd naar ItaliŽ.

Van der Meijde kwam anderhalf jaar geleden over van Internazionale. Daarvoor speelde hij negentig competitieduels voor Ajax.

Utrecht-supporters zorgen voor onrust in Frankrijk

Voetbalclub Sedan wil supporters van het FC Utrecht verbieden om naar Frankrijk af te reizen en overweegt om ze tegen te houden aan de grens. Afgelopen weekend raakten FC Utrecht-supporters, op bezoek bij Sedan, slaags met supporters van Paris Saint Germain.

Supporters van FC Utrecht bezoeken de laatste jaren regelmatig belangrijke wedstrijden van Sedan. De Franse club had eerder ex-Utrecht-speler David di Tommasso, die in november 2005 overleed, onder contract.

Afgelopen zaterdag raakten supporters van Utrecht in Sedan echter slaags met fans van Paris Saint-Germain. De Utrecht-aanhang kwam, samen met een aantal Franse relschoppers, met stokken op de supporters van PSG af. Het was dankzij de Franse politie dat er slechts drie gewonden vielen. Zowel PSG als Sedan overwegen nu om een klacht neer te leggen tegen de onruststokers.

"We willen niet dat deze individuen nog naar het stadion komen", zegt Sedan-directeur Serge Marchetti. "Daarvoor zullen we een vraag richten aan de Nederlandse voetbalbond. En als ze toch komen, zullen we hen tegenhouden aan de grens."

Jan-Willem van Dop, voorzitter van Utrecht heeft kritiek op de gang van zaken en hekelt de Franse politie. Het zou de politie zijn geweest die de supporters van de Nederlandse club in het stadion heeft toegelaten. "Met het clubbestuur van Sedan waren we overeengekomen dat ze geen kaarten zouden krijgen," zegt van Dop. Volgens de voorzitter treft FC Utrecht geen schuld. "De enige optie is om alle grenzen in Europa dicht te gooien. Zo’n voorval kan net zo goed in de zomervakantie op een Franse camping gebeuren."

Edsilia Rombley zingt op songfestival in Engels

Edsilia Rombley gaat op het Eurovisiesongfestival de Nederlandse bijdrage in het Engels zingen. De titel van het liedje wordt veranderd van Nooit Meer Zonder Jou in On Top Of The World.

De zangeres maakte haar besluit maandagavond in het NOS-journaal bekend. Rombley zei dat ze wil dat alle mensen begrijpen waarover ze zingt.

Rombley liet eerder al weten dat ze overwoog het lied op het songfestival in mei in Finland in het Engels te zingen.

Handelaren gepakt met twintig pups

Tijdens een routinecontrole langs de A67 bij Venlo heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) twintig pups aangetroffen in de kofferbak van een auto. Zestien van deze pups waren jonger dan acht weken, de leeftijd waarop ze bij de moeder mogen worden weggehaald.

Twee Poolse mannen waren onderweg met de puppies vanuit Polen naar BelgiŽ. Hier wilde het tweetal, bestaande uit vader en zoon, de dieren aan de man brengen, aldus de AID. Omdat het tweetal niet de vereiste papieren voor zo'n transport van meer dan acht uur konden tonen, is er tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Hoelang vader en zoon al onderweg waren, is onbekend.

Volgens een woordvoorder van het AID was het aantal honden per kooi te hoog. Een dierenarts constateerde dat een aantal hondjes te mager was. De hondjes hebben elders onderdak gevonden.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

"Voetbal in het spoor van wielrennen"

De fysical coach van de Franse landskampioen Lyon, Robert Duverne, vertelt in een interview met de Franse krant Le Monde over het "dopingriscico" in het voetbal. Hij heeft kritiek op het "helse ritme van de competities". Duverne is van mening dat zijn sport zich blootstelt aan "het fenomeen dat de Tour de France meemaakte".

"Voetbal wordt een spektakel", verduidelijkt Duverne, "Men brengt het voetbal in gevaar. Als men op het helse ritme van de competities geen antwoord kan vinden door training en recuperatie, bestaat het risico dat men beroep gaat doen op doping".

"Het voetbal stelt zich bloot aan het fenomeen dat de Tour de France heeft gekend: drie of vier cols per dag en een tijdrit van 60 km om te eindigen", aldus de fysical coach.

"Het is hoogdringend dat men zich buigt over de planning van de competities met het organisme van de voetballers in het achterhoofd", waarschuwt Duverne. "De tijd voor training en recuperatie wordt niet meer gerespecteerd."

"Het zijn de tv-rechten die vandaag de dag de competities organiseren", ging hij nog voort. "Elke zender die beelden van een competitie koopt, wil zijn zenddag. Volgend seizoen zullen de Franse teams die aan de UEFA Cup deelnemen, op donderdag spelen. En zaterdag volgt het Franse kampioenschap, zijnde 48 uur later. Trainers, fysical coaches, sportartsen, ..., werden zij gehoord in deze beslissing? Neen.

Robert Duverne vraagt "een hervorming van de internationale kalenders met een echte winterstop, zoals Michel Platini (nieuwe UEFA-voorzitter) voorstelt, (...) en een hervorming van de competities". Hij gelooft evenwel niet dat "de dopingpraktijk algemeen aanwezig is in zijn sport: "Het voetbal moet gelukkig niet meemaken wat -bijvoorbeeld- het wielrennen meemaakt".

Dokken voor afnemen libido struisvogel

Een boer uit Duitsland eist van drie tieners een schadevergoeding van 4900 euro. De jongens zouden met het afsteken van vuurwerk de paringsdrang van zijn struisvogel hebben ontnomen. Dat maakte de rechtbank in Bautzen bekend.

Volgens de boer is het libido van struisvogel Gustav eind 2005 volledig verdwenen. Het duurde een half jaar voordat het dier weer trek kreeg in seks. Volgens de boer is hij door de vuurwerkknallen veertien nakomelingen van Gustav misgelopen. Normaal leveren de vogels 350 euro per stuk op.

Vrouwtjesspin krijgt kuisheidsgordel

Icoon OpmerkelijkEen mannetjesspin zorgt er na de seks voor dat zijn vrouwelijke partner niet door een andere spin kan worden bevrucht. Zo wil hij zijn succes in de voortplanting verbeteren. Dit stellen biologen van de universiteiten van Bonn en Hamburg.

De mannetjes verstoppen de geslachtsorganen van het wijfje, door na de bevruchting het topje van het geslachtsdeel af te laten breken. Dit gebeurt in tachtig procent van de gevallen en zit dan als een kurk in de opening van het vrouwtje, waardoor zij geen seks meer kan hebben met andere spinnen.

Achtbaan in Toverland waait om

De gloednieuwe achtbaan van pretpark Toverland in het Limburgse Sevenum is vandaag voor de helft omver gewaaid. Het deel dat door de wind is ingestort is het 32 meter hoge beginstuk van de achtbaan. De bouw was voor het debacle al ver gevorderd.

De wind tilde de achtbaan tot een halve meter de lucht in. Daarna kwam het gevaarte tegen de grond terecht. Niemand raakte bij het instorten van de achtbaan gewond. Toverland verwacht ondanks het ongeluk de attractie op tijd klaar te hebben voor het nieuwe seizoen.


Het beginstuk van de achtbaan is ingestort

Britse 'sprekende camera's' berispen overtreders luidop

Icoon OpmerkelijkIn het Verenigd Koninkrijk worden burgers op straat in de gaten gehouden door camera's, die zijn verbonden met een commandopost. Binnenkort zal er aan de camera's een luidspreker worden toegevoegd, zodat vanuit de commandopost gereageerd kan worden op overtredingen op straat.

Enkele dagen geleden scheurden twee meisjes in het Noord-Engelse Middlesborough twee bladzijden uit een tijdschrift en gooiden die weg. Plotseling riep een boze stem hen op om het papier in de daarvoor bestemde bak te deponeren. De hele straat kon de berisping volgen.

Middlesborough is de eerste Engelse stad met luidsprekers aan de camera's, maar binnenkort zullen er in vier steden soortgelijke systemen worden geplaatst. Als de proef gunstig verloopt zal de rest van het land volgen.

Er wordt overwogen om de beelden uit te printen en in een plaatselijke krant te laten drukken, om de betrokkene nog meer aan de schandpaal te nagelen. Verder wil men apparatuur plaatsen die gesprekken kan afluisteren, om zo misdaden te kunnen stoppen voordat zij begaan zijn. In Nederland wordt deze techniek al getest.

Politie Polen op jacht naar schijterd

Icoon Shocking De politie in Polen is een nationale zoekactie gestart naar de 45-jarige Hubert Hoffman. Zijn misdaad is namelijk dat hij een harde scheet liet. Dit deed hij bij een routine controle op een treinstation in Warschau, nadat hem gevraagd was wat hij van de president vond.

Hij klaagde bij de controle, dat onder president Lech Kaczynski en zijn tweelingbroer Jaroslaw, het land terugkeerde naar een dictatorschap, zoals Polen dit onder het communisme kende. Toen hem verteld werd, meer respect te tonen voor de leiders van het land, liet hij een knetterende scheet, waarna hij prompt werd gearresteerd voor "minachting van het staatshoofd" .

Hoffman werd op borgtocht vrijgelaten, maar kwam vervolgens bij de rechtzaak niet opdagen begin deze week. De rechter verwierp een verzoek van de verdediging om de zaak te seponeren. In plaatst daarvan gaf de rechtbank de opdracht aan de politie voor een landelijke zoekactie, waarbij zelfs Interpol gewaarschuwd is. Volgens een woordvoerder van de rechtbank wordt een zaak van zoveel disrespect erg serieus genomen.

Van der Weijden zwemt twee nummers op WK

Tijdens het WK, later deze maand in het Australische Melbourne, zal zwemmer Maarten van der Weijden deelnemen aan de 10 en de 25 kilometer.

Van der Weijden had ook een startbewijs op de 5 kilometer, maar heeft besloten om die afstand aan zich voorbij te laten gaan. De 10 kilometer, die ook bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking op het programma staat, heeft prioriteit. In plaats van Van der Weijden zal Alex Schelvis nu op de 5 kilometer uitkomen.

Verkrachter sluit meisjes op in ondergronds hol

De politie van Zuid-Afrika heeft twee jonge meisjes van vier en veertien jaar oud gered uit een ondergronds hol. Daar werden zij door een vermoedelijke serieverkrachter vastgehouden. De 31-jarige man beweerde dat het vierjarig meisje zijn kind was, het veertienjarige meisje zou in december 2005 zijn ontvoerd van een boerderij in de provincie West-Kaap.

De man hield de meisjes gevangen in een ondergronds hol op een rivieroever in de Hemel op Aarde-vallei, zo maakte de politie vandaag bekend. De politie was al maanden naar de verdachte op zoek. De man wordt verdacht van nog veel meer misdaden, waaronder verkrachtingen en diefstallen. Hij zou deze misdaden hebben begaan in de stad Hermanus. Volgens de lokale media zien de meisjes er niet verwaarloosd uit. Wel zijn ze door de gebeurtenissen getraumatiseerd.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

FOK!radio: rel rond FOK!-topic als boek en DGK

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Afgelopen weekend kwam daar ineens het nieuws dat een FOK!topic zo'n beetje letterlijk als boek is verschenen. Een topic uit het Theater, Taal & Kunst forum met daarin het verhaal over Nadine26 is nu als boek verschenen.

Het boek beschrijft het verhaal van Nadine26, die verliefd wordt op de vader van de kinderen waarbij ze oppast en hoe deze relatie zich ontwikkelt. Het boek is opgebouwd als topic, beginnend met de eerste post van Nadine26 en de reacties op haar verhalen. Er zijn uiteraard wel reacties weggelaten die weinig met het verhaal te maken hadden, maar veel reacties zijn in het boek bewaard gebleven.

Nadine26 zegt halverwege de topicreeks benaderd te zijn door een uitgever. Maar is dat wel zo? Was het niet vooropgezet om er een boek over te maken? Er ontstond afgelopen weekend al meteen veel beroering over de vraag of het eigenlijk wel mag, reacties van FOK! letterlijk in een boek opnemen. En zit er geen copyright op? We gaan het allemaal vragen aan de schrijfster van het boek. SunChaser die meteen een topic opende over de copyrightvraag, is ook aanwezig. En wellicht dat we ook admin Danny nog even aan de lijn krijgen. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Op FOK! zijn er veel fans van De Gouden Kooi. Het programma op Talpa heeft veel fansites. Een van die sites is uit de lucht gehaald. Maar daar zijn de makers natuurlijk niet blij mee. Op het FOK!forum ruziŽn ze met elkaar. Hoe het nu precies zit gaan we vragen aan de makers van Eengoudenkooi.nl.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Verhitte achtervolging na verbroken wip

Icoon OpmerkelijkOm tijdens het liefdesspel met je partner gestoord te worden is niet echt prettig te noemen. Om dan vervolgens ook nog ontvoerd te worden door een stel jongemannen is alles behalve fijn. Zo zal ook de mannetjeseend hebben gedacht toen hij door twee jongens bruut van zijn gekozen partner af werd getrokken en in een wagen werd meegenomen. Agenten die getuige waren van dit liefdesdrama ging dit te ver en zetten de achtervolging in

Toen de agenten het stopteken gaven reed de auto met hoge snelheid door. Korte tijd later konden de jonge mannen van 15 en 18 toch aangehouden worden op de 's-Gravenweg in Nootdorp dankzij assisterende collega's die de auto wisten klem te rijden. In de kofferbak van de achtervolgde auto troffen ze het slachtoffer samen met twee andere hitsige eenden in een kooi aan.

Het motief van de daders is nog niet vrijgegeven.

Nieuwe Heavenly Sword gameplay beelden

Af en toe heb je van die momenten dat je de mooiste dingen ziet op de plekken waar je ze het minst verwacht. Wie had namelijk ooit kunnen raden dat we nieuwe gameplay beelden van Heavenly Sword in een televisieserie zouden zien?

Een scene uit de populaire Amerikaanse serie 'Heroes' toont twee mensen die Heavenly Sword aan het spelen zijn. Het fragment is kort, maar zeer krachtig en vertoont een 'God of War'-achtige sequence, waarbij de lenige hoofdrolspeelster vanaf een touw in een massa springt. Het fragment bekijk je alhier, sluikreclame op z'n best.


Met dank aan 'Nebo' voor de submit.

Bejaarden met elkaar op de vuist om vrouw

De politie van ServiŽ heeft vandaag twee zwaar bewapende opa's uit elkaar moeten trekken. De krasse knarren van meer dan zeventig ijskoude winters oud, gingen elkaar met bijlen en geweren te lijf. Zo hoopten ze een mooie, jonge schone van 52 lentes te veroveren. Dit meldden lokale media aldaar.

Ljubisa Petkovic probeerde de geliefde van zijn buurman Radivoje Sinadinovic in te palmen door hoog op te geven over zijn forse pensioen. Sinadinovic was hier uiteraard niet van gediend, en getogen met een geweer ging hij naar de buurman om hem te leren van zijn geliefde af te blijven. Sinadinovic heeft namelijk serieuze trouwplannen met zijn vriendin Zivkica Jankovic.

Toen Sinadinovic bij zijn buurman kwam binnenvallen, trof hij daar niet alleen zijn aartsrivaal aan, maar ook zijn jonge vlam. Het trio raakte slaags met elkaar, tijdens het hevige gevecht werd de vrouw in haar been geschoten. Er waren meer dan twintig politieagenten nodig om het verhitte drietal te laten afkoelen.

Onderzoek naar Gronings 'Monster van Loch Ness'

Icoon OpmerkelijkGroningen heeft wellicht zijn eigen Monster van Loch Ness. Althans, dat stelt de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. In het kunstmatige Oldambtmeer, waar de Oost-Groningse nieuwbouwgemeente Blauwestad aan ligt, bevinden zich meer en grotere vissen dan natuurlijk mogelijk is.

''Het is een klein raadsel'', zei een zegsman van de federatie maandag. ''Het is bekend dat binnen een paar jaar een nieuwe gezonde visstand kan ontstaan in nieuw water. Maar het Oldambtmeer is nog geen jaar gevuld.''

De federatie durft ook niet te gokken om wat voor vissoorten het precies gaat. ''De afmetingen die wij met onze sonarapparatuur waarnemen, zijn niet van vissoorten die logischerwijs in het meer zouden kunnen zwemmen.''

Boulahrouz terug in selectie Chelsea

Khalid Boulahrouz is door Josť Mourinho opgenomen in de selectie van Chelsea voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto. Twee weken geleden ontwrichtte de verdediger in het FA Cup-duel tegen Norwich City (4-0) zijn schouder. Door zijn snelle herstel is hij ook inzetbaar in de EK-kwalificatieduels van Oranje met RoemeniŽ en SloveniŽ eind maart.

Na afloop van dit seizoen gaat Boulahrouz onder het mes om zijn schouderblessure definitief te verhelpen. Chelsea mist morgen tegen de Portugezen aanvoerder John Terry, die na de trap tegen zijn hoofd in de finale van de Carling Cup nog niet inzetbaar is.

Groep moedigt man aan zelfmoord te plegen

Icoon ShockingEen groepje mensen heeft in het Engelse Mexborough een potentiele zelfmoordenaar aangemoedigd om de daad bij het woord te voegen. De 21-jarige man stond op het dak van een parkeergarage en dreigde een einde aan zijn leven te maken.

Terwijl de lokale politie er van alles aandeed om de man op andere gedachten te brengen, joelden beneden op straat een paar nieuwsgierigen naar de man haast te maken met zijn sprong.

Uiteindelijk wisten professionele onderhandelaars de man toch op een normale manier naar beneden te praten. Hij krijgt nu psychiatrische begeleiding.

Een woordvoerder van de South Yorkshire-police heeft geen goed woord over voor de groep aanmoedigers: ''Geweldig frustrerend zoiets. Wij probeerden de man te helpen, en toen begonnen anderen hem aan te moedigen om te springen. Het zou nog te begrijpen zijn als het tieners waren geweest, maar het waren volwassenen die hem toeriepen.''

The Police geeft optreden in Amsterdam

Icoon MuziekDe Brits/Amerikaanse rockband The Police geeft op 13 september een optreden in de Amsterdam ArenA. Concertorganisator Mojo maakte dat vandaag bekend. Het optreden is onderdeel van de Celebration Tour.

The Police verwierf faam met nummers als 'Roxanne' en 'Message in a Bottle'. In 1983 viel de band uiteen en begonnen de leden een solocarriŤre; vooral leadzanger Sting bleef ook na de opheffing van de band bij het grote publiek 'in the picture' staan. Begin dit jaar kregen de muzikanten echter toch weer heimwee, en werd de band herenigd. Het eerste optreden van The Police sinds de reŁnie vond plaats bij de uitreiking van de Grammy Awards, op 11 februari jongstleden.

De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag. Verwacht wordt dat er een run zal ontstaan op de toegangsbewijzen. Ben je dus geÔnteresseerd in een bezoek aan The Police, dan moet je er snel bij zijn.

Zweepslagen voor verkrachte Saoedische

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige inwoonster van Saoedi-ArabiŽ is veroordeeld tot een straf van 90 zweepslagen omdat ze omgang met een man heeft gehad terwijl ze ongetrouwd was. Dat ze was gechanteerd, vervolgens gekidnapt en tenslotte door een groep mannen was verkracht, deed er voor de rechter niet toe. In de sharia staat nu eenmaal dat mannen en vrouwen die niet getrouwd zijn met elkaar of die geen familiale verwantschap hebben, niet met elkaar mogen omgaan in het openbaar. Volgens ťťn van de rechters mag de vrouw nog van geluk spreken dat ze niet veroordeeld is tot een gevangenisstraf.

De vrouw kreeg de straf omdat ze met de man in een auto was aangetroffen. Volgens de vrouw chanteerde de man haar omdat hij haar wilde ontmoeten. Hij dreigde haar familie te vertellen dat ze een buitenechtelijke relatie zouden hebben. Nadat ze met een auto naar een winkelcentrum gereden waren, nam een groep mannen, gewapend met messen, de vrouw en de man mee. Ze ontvoerden hen naar een boerderij waar de vrouw door de ontvoerders veertien keer werd verkracht.

Vijf mannen die in verband met de verkrachting werden aangehouden, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien maanden tot vijf jaar. De vrouw heeft hoger beroep aangetekend tegen de zweepslagenstraf. Overigens heeft het slachtoffer ook nog klappen van een jongere broer gekregen omdat de aanranding volgens de knaap de familie-eer had geschonden.

Man bekeurd wegens 'politie corrupt' T-shirt

PolitieDe politie van Tilburg heeft zaterdagmiddag een 28-jarige Tilburger op de bon geslingerd die een T-shirt droeg met een voor de politie 'beledigend karakter'. Op het shirt stond de tekst 'Corrupt' met daarbij een afbeelding van het politielogo. Hij mocht zijn shirt aanhouden omdat hij verder geen bovenkleding droeg.

De politie overlegt met het Openbaar Ministerie (OM) over de verdere vervolging en ten laste legging van het strafbare feit.

April vorig jaar nam de politie in een Tilburgse winkel een aantal T-shirts in beslag die identiek waren aan het hierboven beschreven shirt. In die zaak kreeg de winkelier in overleg met het OM een transactie van 250 euro aangeboden, die uiteindelijk is betaald.

Met dank aan SCH voor de submit.

Rosales alsnog weg bij Ajax

Mauro Rosales vertrekt alsnog naar River Plate. De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, heeft gezegd dat de Argentijnse aanvaller morgen afscheid neemt van de spelersgroep van de Amsterdamse ploeg.

Met de transfer komt een einde aan een maand van onzekerheid. River Plate wilde de 26-jarige rechtsbuiten al ruim een maand inlijven, maar kon steeds geen goede bankgarantie overleggen.

Rosales was bezig met zijn derde seizoen bij Ajax, maar kreeg onder trainer Henk ten Cate nauwelijks speeltijd.

Bejaarde overleeft treffen met trein

Icoon ShockingEen hoogbejaarde vrouw heeft in Portugal een treffen met een trein ternauwernood overleefd. De 77-jarige was ten val gekomen op een spoorwegovergang en kon door haar artritis niet meer overeind komen toen er een trein aan kwam denderen. Dat heeft de krant Jornal de Noticias gemeld.

Ondanks haar verwoede pogingen de machinist van de trein met gebaren te waarschuwen, zag de man niets. Maria Delores Ramos kon het vege lijf redden door tussen de sporen te gaan liggen.

BosniŽ grijpt naast Medunjanin

BosniŽ-Herzegovina heeft tevergeefs geprobeerd om Haris Medunjanin over te halen om te spelen voor zijn geboorteland. Zowel de voetbalbond van BosniŽ als Medunjanin, die een Nederlands en een Bosnisch paspoort heeft, was niet goed op de hoogte van de regels van de FIFA. De middenvelder van Sparta Rotterdam had alleen voor zijn 21e nog kunnen kiezen.

Voor ons land kwam Medunjanin uit in officiŽle competities (het WK onder 20 in 2005 en het EK onder 21 in 2006). Volgens de regels van de FIFA moest hij daarom voor zijn 21e een keuze maken tussen Oranje en BosniŽ.

"Ik heb nog geen keuze gemaakt en ga binnenkort praten met de bondscoach van BosniŽ", aldus Medunjanin vorige week nog voordat hij op de hoogte was van de juiste regels. "Ik heb gehoord dat ik tot mijn 23ste kan kiezen. Dan zie ik wel wat eruit komt."

Verdachte moord Jesse (8) naar Pieter Baan Centrum

Icoon JustitieJulien C., die wordt verdacht van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans uit Hoogerheide, gaat in april naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Hij zal daar psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Breda.

De rechtbank hield de eerste pro-formazitting in deze zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt C. ervan dat hij Jesse op 1 december heeft neergestoken in een klaslokaal van de Klim-Op basisschool in Hoogerheide. C. ontkent zelf nog steeds elke betrokkenheid.

Radio 10 Gold uit de ether

Icoon RadioRadio 10 Gold is binnenkort niet meer via de middengolf te horen. Eigenaar Talpa gaat flink bezuinigen op de oldies-zender. En dat is opmerkelijk, want Radio 10 Gold doet het als AM-zender erg goed. De zender haalt nog altijd een marktaandeel van vijf procent. Ter vergelijking: Slam!FM en Caz! halen op FM 1,3 en 1,8 procent marktaandeel.

Probleem is dat adverteerders over het algemeen alleen maar interesse hebben in de doelgroep 20-35 jaar. Radio 10 Gold scoort hoger bij de oudere luisteraars. "Radio 10 Gold trekt wekelijks ongeveer 1,3 miljoen luisteraars. Ondanks dit grote aantal is er vanuit de advertentiewereld toch relatief weinig interesse. Daarom zal het station een aantal aanpassingen doen om daarmee een bredere groep luisteraars aan te spreken", stelt Talpa.

Radio 10 Gold draait al enige tijd verlies. De financiŽle situatie van de zender is de laatste jaren verslechterd door het verliezen van de FM-frequentie in 2003 en de hoge uitzendkosten voor onder andere de AM-frequentie. "De bezuinigingen hebben zowel personele consequenties als gevolgen voor de distributie van het radiostation. Zo verwachten we de continuÔteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen", zo laat Talpa Radio weten.

KGB-expert neergeschoten

Icoon BuitenlandsEen deskundige op het gebied van de Russische inlichtingendiensten is bij zijn huis in Washington neergeschoten, vlak nadat hij de Russische regering had beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op de oud-KGB'er Alexander Litvinenko. Dit nieuws werd zaterdag door de politie naar buiten gebracht.

Paul Joyal (53) werd donderdag neergeschoten bij wat lijkt op een gewone overval, zei een politiefunctionaris anoniem tegen het persbureau AP. Joyal raakte ernstig gewond, maar is momenteel buiten levensgevaar. In een interview in het programma Dateline NBC zei Joyal een week geleden dat de Russische regering alles doet om haar critici het zwijgen op te leggen.

De ex-KGB agent Oleg Kaloegin die een paar uur voordat Joyal werd neergeschoten met hem sprak, zei dat hij een kennis van Litvinenko was, de oud-spion die overleed na te zijn vergiftigd met het radioactieve polonium-210.

Met dank aan Bregalad voor de submit.

Wintertest Megastatistieken

Na de tests van vorige week op Bahrein en Barcelona zit voor de meeste teams het wintertestwerk er op. Hoewel we natuurlijk dagelijks bericht hebben over de testuitslagen, weet een beetje kenner dat teams zelden op dezelfde dag hetzelfde testprogramma doen, dus dat de tijden moeilijk met elkaar te vergelijken zijn.

Wat hebben we gedaan?
Wij van FOK! hebben voor de vier circuits waar vrijwel alle teams geweest zijn in de loop van de winter, Valencia, Jerez, Barcelona en Sakhir, per coureur de snelste tijd opgezocht. Hiermee kunnen we per circuit een klassement maken met de beste tijden van deze winter. Omdat we alleen naar de snelste tijden hebben gekeken zegt dit alleen iets over de pure snelheid van de rijders en bolides op de verschillende circuits. De tijden zeggen weinig over race pace, de snelheid over langere afstanden.

Waar je ook rekening mee moet houden, is dat de tijden op verschillende dagen neergezet kunnen zijn, en dat de omstandigheden van de ene dag natuurlijk niet gelijk hoeven te zijn aan die van de andere dag. Wat heeft dat voor gevolgen? Stel dat coureur X op dag 1 zijn kwalificatietests doet, coureur Y op dag 2, en dat er op dag 2 minder wind stond. Dan zou coureur Y onterecht sneller kunnen lijken. Het grote voordeel is echter dat je op deze manier niet een coureur die set-up werk aan het doen is vergelijkt met een coureur die betrouwbaarheid aan het testen is. Alleen de rondes waarin coureurs het onderste uit de kan halen worden met elkaar vergeleken.

Goed, genoeg uitgelegd, we willen resultaten zien!

Valencia

PosRijderTeamTijdRonden
1HamiltonMcLaren1:11.119214
2R.SchumacherToyota1:11.29791
3WurzWilliams1:11.600139
4FisichellaRenault1:11.621288
5KovalainenRenault1:11.643249
6AlonsoMcLaren1:11.698464
7RaikkonenFerrari1:11.855274
8RosbergWilliams1:11.893187
9HeidfeldBMW1:11.989248
10KubicaBMW1:12.242281
11de la RosaMcLaren1:12.361220
12MassaFerrari1:12.418176
13SutilSpyker1:12.492185
14VettelBMW1:12.675236
15WebberRed Bull1:12.77673
16NakajimaWilliams1:12.950362
17ButtonHonda1:12.976166
18AlbersSpyker1:13.092148
19DavidsonAguri1:13.143133
20TrulliToyota1:13.29796
21CoulthardRed Bull1:13.45085
22PiquetRenault1:13.54927
23MontagnyToyota1:13.67233
24BarrichelloHonda1:13.690101
25van der GardeSpyker1:13.70086
26RossiterHonda1:13.72868
27KarthikeyanWilliams1:14.16659
28FauzySpyker1:14.49975
29SatoAguri1:14.81263
30VallesSpyker1:15.63742
31BadoerFerrari1:16.33435

De vier ronden die van der Garde voor Aguri heeft gereden zijn niet meegenomen. Opvallend zijn hier onder andere de tweede seizoenstijd voor Schumacher, de goede prestaties van de Williams rijders, en Sutil, die zich rechtstreeks onder de top plaatst. Alonso reed om te wennen aan de McLaren ruim honderd ronden meer dan Nakajima, en bijna tweehonderd ronden meer dan de meest productieve man daarachter.

Jerez

PosRijderTeamTijdRonden
1KovalainenRenault1:19.185207
2DavidsonAguri1:19.628258
3MassaFerrari1:19.74690
4FisichellaRenault1:19.766276
5HamiltonMcLaren1:19.821220
6KubicaBMW1:19.839142
7de la RosaMcLaren1:20.001179
8WurzWilliams1:20.036219
9AlonsoMcLaren1:20.046110
10RosbergWilliams1:20.059250
11RaikkonenFerrari1:20.068221
12PiquetRenault1:20.070193
13R.SchumacherToyota1:20.254114
14ButtonHonda1:20.371199
15NakajimaWilliams1:20.393225
16MontagnyToyota1:20.409121
17WebberRed Bull1:20.629131
18BadoerFerrari1:20.66662
19SatoAguri1:20.688115
20CoulthardRed Bull1:20.702183
21HeidfeldBMW1:20.710115
22VettelBMW1:20.71551
23ZontaRenault1:20.767153
24TrulliToyota1:20.898169
25KlienHonda1:22.08335
26AndrettiHonda1:22.151136

Aangezien Glock en Barrichello geen tijden hebben neergezet op een droge baan, zijn hun tijden niet meegenomen. De tweede tijd van Davidson in de hybride Aguri is zachtst gezegd wel opvallend te noemen. Verder zien we weer de Williams van Wurz en Rosberg tussen de topteams staan. En Trulli blijft ook op Jerez waanzinnig achter bij Schumachers tijd.

Barcelona

PosRijderTeamTijdRonden
1MassaFerrari1:21.181228
2RosbergWilliams1:21.231381
3WurzWilliams1:21.328402
4RaikkonenFerrari1:21.719224
5KovalainenRenault1:21.819210
6CoulthardRed Bull1:21.855242
7AlonsoMcLaren1:21.901233
8HeidfeldBMW1:21.958188
9FisichellaRenault1:21.997298
10HamiltonMcLaren1:22.078243
11KubicaBMW1:22.100116
12TrulliToyota1:22.227170
13MontagnyToyota1:22.446267
14NakajimaWilliams1:22.50979
15de la RosaMcLaren1:22.63476
16BarrichelloHonda1:22.669148
17SutilSpyker1:22.755309
18ButtonHonda1:22.816182
19WebberRed Bull1:22.834227
20AlbersSpyker1:23.069448
21VettelBMW1:23.56956
22GlockBMW1:23.65361
23R.SchumacherToyota1:23.78982
24DavidsonAguri1:23.969163
25KlienHonda1:24.22751
26FauzySpyker1:24.35886
27SatoAguri1:24.568123
28LiuzziToro Rosso1:26.82230

Barcelona heeft de reputatie het ideale circuit te zijn om de balans van een auto te testen. Het is dan ook wel opvallend, maar nauwelijks verrassend om Newey's Red Bull daar op de zesde plaats te zien, tussen de top teams. Wat voor problemen het team verder ook heeft, dit wekt vertrouwen. Wat eerder achterdocht dan vertrouwen wekt, zijn de tweede en derde tijd van de Williams. Is dit een vertekend beeld omdat Williams weken later dan de andere teams op Barcelona testte? Komt het door het grote aantal gereden rondes? Of gaat Williams toch de verrassing van het seizoen worden?

Sakhir

PosRijderTeamTijdRonden
1MassaFerrari1:29.989453
2KovalainenRenault1:30.384376
3HeidfeldBMW1:30.469373
4FisichellaRenault1:30.498255
5RaikkonenFerrari1:30.534480
6AlonsoMcLaren1:30.564346
7BarrichelloHonda1:31.067472
8HamiltonMcLaren1:31.094333
9de la RosaMcLaren1:31.354189
10SpeedToro Rosso1:31.500228
11CoulthardRed Bull1:31.589333
12WebberRed Bull1:31.742384
13KubicaBMW1:31.751421
14R.SchumacherToyota1:31.791287
15ButtonHonda1:31.807438
16MontagnyToyota1:32.264266
17PiquetRenault1:32.334276
18LiuzziToro Rosso1:32.35996
19DavidsonAguri1:32.553310
20VettelBMW1:32.652138
21TrulliToyota1:32.787324
22SatoAguri1:32.837228
23KlienHonda1:33.37890

Op Sakhir zien we naast een wederom tegenvallende Trulli voor het eerst Scott Speed opduiken, en niet onverdienstelijk. Hij zet zijn RB3 kloon met Ferrari motor voor de met Renault motor uitgeruste bolides van Coulthard en Webber neer. Ook zien we voor het eerst een Honda in de top tien.

Totaal klassement
Als we de tijden per circuit bekijken, zien we dat sommige rijders en teams het op het ene circuit beter doen dan op het andere. Dat zal voor een deel natuurlijk liggen aan de verschillende sterke en zwakke punten van een auto. Of misschien heeft een team op het ene circuit vooral met hardere banden gereden dan de concurrent, en zijn ze pas op een ander circuit kwalificatieafstellingen gaan testen. Om nog een stap verder te gaan met vergelijken, hebben we de rondetijden van alle rijders op deze vier circuits geÔndexeerd, zodat de gemiddelde rondetijd op ieder circuit precies 100 "seconden" was. Vervolgens hebben we uitgerekend hoeveel seconden een rijder gemiddeld boven of onder deze gemiddelde rondetijd zat, en daar weer een klassement van gemaakt. Voor het gemak laten we alleen de racecoureurs zien.

PosRijderTeamVerschil
1WurzWilliams-1,269
2KovalainenRenault-1,263
3RosbergWilliams-1,165
4MassaFerrari-1,125
5FisichellaRenault-1,005
6HamiltonMcLaren-0,972
7RaikkonenFerrari-0,905
8AlonsoMcLaren-0,903
9HeidfeldBMW-0,605
10KubicaBMW-0,395
11SutilSpyker-0,219
12R.SchumacherToyota-0,067
13CoulthardRed Bull0,169
14WebberRed Bull0,254
15ButtonHonda0,254
16BarrichelloHonda0,336
17AlbersSpyker0,382
18SpeedToro Rosso0,384
19TrulliToyota0,619
20DavidsonAguri0,634
21SatoAguri1,795
22LiuzziToro Rosso3,241

Tegen alle verwachtingen in, zien we bovenaan niet de rijders waar we vrijwel de hele winter goede verhalen over gehoord hebben, maar Wurz en Rosberg op de plaasten ťťn en drie. Daarbij moet opgemerkt worden dat zij niet in Bahrein getest hebben, en niet veel tests tegelijk met topteams hebben gehad. Misschien hebben zij geluk gehad met de omstandigheden? Of zullen we in AustraliŽ versteld staan van het podium? Ook opvallend is dat Hamilton, Kovalainen en Massa alle drie hun teamgenoten verslagen hebben. Maar de jonge wolven hebben natuurlijk ook meer te bewijzen dan Alonso, Fisichella en Raikkonen.

Voor de teams hebben we eenzelfde soort overzicht gemaakt. In dit overzicht zijn ook de tijden van de testrijders meegenomen om de gemiddelde afwijking van de gemiddelde rondetijd te berekenen. Alleen de langzaamste tijd van Luca Badoer op Valencia (vier en een halve seconde langzamer dan Raikkonen) bleek zo'n ingrijpend effect te hebben op de uitslag van Ferrari (van de eerste naar de vierde plaats), dat deze onder de noemer meetfout uit de scores is verwijderd.

PosTeamVerschil
1Ferrari-0,899
2McLaren-0,671
3Renault-0,558
4Williams-0,540
5BMW0,028
6Red Bull0,250
7Toyota0,395
8Honda1,137
9Spyker1,199
10Aguri1,253
11Toro Rosso3,006

Deze lijst bevestigt voor een deel wat analisten al tijdens de wintertests waarnamen. Ferrari lijkt met de snelste wagen het seizoen in te gaan, gevolgd door McLaren en Renault. Williams staat op een waarschijnlijk wat geflatteerde vierde plaats, BMW lijkt best of the rest te worden, de Red Bull is misschien nog niet zo slecht als het er soms naar uit zag, en de Honda rijders zullen reikhalzend uitzien naar de update die voor MaleisiŽ is beloofd.

Rest ons nog een kort overzicht van het aantal testkilometers dat de teams hebben gereden tussen de eerste test in januari en de laatste test vorige week.

PosTeamKMs
1Renault13.414
2McLaren13.214
3BMW11.180
4Toyota10.168
5Williams10.053
6Ferrari9.591
7Honda8.689
8Red Bull8.548
9Spyker6.047
10Aguri4.993
11Toro Rosso3.617

Leonardo scheurt kruisband

Voor Leonardo is het seizoen voorbij. Uit een mri-scan is vandaag gebleken dat de aanvaller in de competitiewedstrijd van Ajax tegen SC Heerenveen gisteren de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd. Hij is zes tot negen maanden uitgeschakeld.

De Braziliaan, die in de winterstop NAC Breda verruilde voor de Amsterdammers, scheurde drie jaar geleden al eens een kruisband in zijn linkerknie.

Jaksche denkt aan stoppen

Jorg Jaksche acht de kans groot dat hij over enkele weken het voorbeeld van zijn landgenoot Jan Ullrich volgt en zijn fiets aan de haak hangt. Dat verklaarde de voormalige coureur van Liberty-Seguros tegen het Duitse persbureau DPA.

De 30-jarige Duitser, genoemd in de zaak-Fuentes, zit momenteel zonder ploeg en ziet daar niet snel verandering in komen. Jaksche - die in 2004 nog Parijs-Nice won - flirtte nog wel even met het Oostenrijkse Volksbank, maar ook dat liep op niks uit. "Ik vrees dat er voor mij niets anders opzit dan mijn carriŤre te beŽindigen", aldus de in KitzbŁhel wonende coureur. "Ik heb een tijdstip in mijn hoofd om mijn afscheid bekend te maken. Maar dat hou ik voor mezelf."

Man blijft bij vrouw na kindermoorden

Icoon BuitenlandsBouchaÔb Moqadem (43), vader van de vijf kinderen die woensdag in Nijvel door hun moeder werden vermoord, blijft bij zijn vrouw. "Ik kan haar niet opgeven", verklaarde hij zondag voor de Franstalige tv. "Ik houd van haar. Zij is nog altijd mijn vrouw."

De vader keerde zich in dit gesprek fel tegen zijn schoonzus. Zij verweet hem enkele uren na de vijfvoordige moord dat hij, door zijn vele afwezigheid, medeverantwoordelijk was voor dit familiedrama.

De vader riep iedereen op om hem met rust te laten. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de zwaar depressieve GeneviŤve L. haar kinderen ťťn voor ťťn vermoordde met een groot mes, dat ze even eerder had gekocht in een supermarkt.

De vijf kinderen worden maandag van het islamitische lijkenhuis in Fleurus overgebracht naar de grote moskee in Brussel, waar om ťťn uur een afscheidsceremonie plaatsheeft. Daarna keren de kinderen voor enkele uren terug naar Nijvel, waar de bevolking gelegenheid krijgt om afscheid te nemen. Woensdag worden de kinderen in Marokko begraven.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

Vlaamse moordenaar (22) hangt zichzelf op

MisdaadEen 22-jarige Belg die vrijdagnacht zijn vriendin vermoordde in hun gezamenlijke appartement in Gent, heeft de nacht erna zelfmoord gepleegd in zijn cel. Bert Van De Velde was kort na de moord opgepakt en had bekend zijn 19-jarige vriendin Marlies Borms, met wie hij sinds kort samenwoonde, te hebben gewurgd.

Zaterdagavond troffen bewakers Van De Velde levensloos aan in zijn cel. Hij had zich verhangen aan zijn broekspijpen. Volgens het Vlaamse parket stond de jongeman onder verhoogd toezicht. Hij werd om het kwartier gecontroleerd. Blijkbaar was dat toch niet voldoende om de zelfmoord te voorkomen.

Volgens de Belgische krant Het Volk was het koppel verloofd en 'dolverliefd'. Reden voor de moord zou een geheime relatie kunnen zijn die Bert er mogelijk op na hield met een 18-jarige studente, die een kennis was van het stel. Zij is ook degene die de moord op Marlies aangaf op het politiebureau. Ze ontdekte het lijk na middernacht toen ze enige uren de woning van Bert en Marlies had verlaten na een ruzie tussen die twee. Na de aangifte troffen rechercheurs het levenloze lichaam van Marlies aan in de woning. Bert lag stoned op zijn bed.

Excentriek
Gentenaar Bert, eigenaar van een tattooshop, was een excentriek figuur met zijn boomlange gestalte, zijn pitbull en zijn opvallende tatoeages. Toch wordt hij door zijn omgeving als zachtaardig en charmant omschreven. Ook de ouders van Marlies snappen er niets van: ''Hij zag er zo stoer uit met zijn tatoeages en piercings. Maar onder dat stoere uiterlijk leerden wij hem kennen als een zachte en gevatte jongen. Marlies kon bij hem helemaal zichzelf zijn en bloeide er open. Gothic was haar wereld, ze droomde ervan mode of juwelen te ontwerpen in die stijl.''

Ven de Velde paste volgens velen goed bij de 1 meter 60 lange Marlies, die 29 piercings, 13 tattoos en een bonte haardos bezat. De laatste tijd zou ze zich van een donkere gothic-uiterlijk hebben geŽvolueerd naar een speelsere fifties retro-look.


Het koppel in gelukkiger tijden

8 doden bij vliegtuigbotsing Oostenrijk

Icoon Ongeluk Een botsing tussen een transporthelikopter en een klein vliegtuigje in de Oostenrijkse provincie Salzburg heeft vanochtend aan zeker acht mensen het leven gekost. De toestellen kwamen na de botsing vlak naast een skipiste in de buurt van Zell am See terecht.

De helikopter was onderweg naar het vliegveld van Zell am See. Het kleine vliegtuigje was daar juist van vertrokken. Na de botsing vloog de helikopter in brand. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Veel skiongelukken tijdens krokusvakantie

Icoon AlgemeenBij de verzekeraarshulpdienst (VHD) zijn tijdens de krokusvakantie 36 procent meer meldingen van skiongevallen binnengekomen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De VHD wijt de scherpe stijging van het aantal ongevallen aan de slechte kwaliteit van de sneeuw op de pistes.

Naast het aantal meldingen steeg ook het aantal gewonde wintersporters dat met gipsvluchten of met speciaal vervoer naar Nederland teruggehaald moest worden met 25 procent. Maar liefst 61,5 procent van de meldingen kwam uit Oostenrijk, gevolgd door Zwitserland met 14,4 procent en Frankrijk met 8,6 procent.

Volgens de hulpdienst zijn de derde en vierde dag van de wintersportvakantie de gevaarlijkste momenten. "Mensen zijn vaak na drie dagen skiŽn erg moe", aldus een woordvoerder. "Door het opbouwen van deze zware belasting van het lichaam, verliezen mensen vaak de controle."

Overigens is dit niet de eerste keer dit seizoen dat de slechte sneeuw voor meer ongevallen blijkt te zorgen. In januari concludeerden de Oostenrijkse en Duitse media ook al dat kunstsneeuw in combinatie met de slechte kwaliteit van de natuurlijke sneeuw voor veel ongevallen zorgt.

Negen bezwaarschriften bouw Westermoskee

Verscheidene personen en groepen hebben bezwaar aangetekend tegen de bouwvergunning van de Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. In totaal gaat het om negen bezwaren, liet een woordvoerder van het stadsdeel maandag weten.

De zegsman sprak een verhaal uit de Volkskrant van maandag tegen, waaruit zou blijken dat een groep voormalige sympathisanten van de Turkse organisatie Milli GŲrŁs bezwaar heeft ingediend. In het bezwaar zouden zij het moskeebestuur beschuldigen van malafide financiŽle praktijken. ''Wij toetsen een bouwvergunning ook niet op de financiering'', aldus de zegsman.

Vijf personen beschuldigen in de Volkskrant het bestuur van de nog te bouwen Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes van financieel wanbeleid. Het bestuur zou onder meer betrokken zijn bij 'duistere' financiŽle bedrijven. Dat beweren de vijf in een bezwaarschrift tegen de bouwvergunning van de moskee, aldus een woordvoerder van het stadsdeel maandag. Wat het bestuur precies zou hebben misdaan, is niet duidelijk. Volgens de klagers zou het gaan om malafide beleggingsfondsen.

Link: Volkskrantartikel Zwart geld bij Milli GŲrŁsDe nog te bouwen Westermoskee

Duitser wint hoogste jackpot van Nederland

Icoon OpmerkelijkEen Duitser heeft afgelopen donderdag de jackpot van 850.000 euro gewonnen in een casino in Valkenburg. Dat is een record; niet eerder werd er in Nederland zo'n hoge jackpot uitgekeerd. Dat heeft Holland Casino maandag bekendgemaakt.

De Duitse man uit Stolberg, die verder anoniem wenst te blijven, had eerder op de avond bijna al zijn geld verloren met pokeren. Van zijn laatste geld kocht hij een kopje koffie. Het wisselgeld daarvan stopte hij op goed geluk in een automaat, waarmee hij prompt de jackpot won. Zelf zegt hij zijn geluk te danken aan heel veel toeval, met een beetje hulp van de volle maan.

Resistance: Fall of Man krijgt nieuwe content

Sony maakte onlangs al bekend dat er downloadable content voor Resistance: Fall of Man zou verschijnen, dit keer weten we ook de inhoud daarvan. Op 23 maart zullen er twee nieuwe gameplay modes komen plus een spectator cam. In mei zal er ook nog een map pack verschijnen voor het spel.

De twee nieuwe gameplay modes bestaan uit Team Conversion en Assault. Team Conversion is hetzelfde als de al bestaande Conversion mode, maar dan met teams. Alle spelers starten als mens en hebben maar ťťn leven. In Assault zal het ene team een basis moeten verdedigen en het andere moet de basis zien te veroveren.

Uiteindelijk zal er in mei dus nog een map pack verschijnen. Voor deze maps zul je wel moeten betalen.

Mido niet tevreden bij Tottenham

Mido is niet tevreden bij Tottenham Hotspur. De Egyptische aanvaller vindt dat zijn gebrek aan goals niet aan hem zelf ligt maar aan gebrek aan speeltijd. Over dat laatste is hij dan ook erg ontevreden.

Vorig seizoen speelde Mido nog op huurbasis voor Tottenham, maar aan het begin van dit seizoen kocht de Engelse club de aanvaller. Sindsdien is het echter alleen maar bergafwaarts gegaan. Hij is nu zelfs vierde keus achter Dimitar Berbatov, Robbie Keane en Jermain Defoe. "Aanvallers hebben nu eenmaal een bijzondere positie. Als je scoort, moet je meer spelen om nog meer te scoren. Als je dan niet speelt, stopt je ritme. Afgelopen seizoen had ik rond deze tijd elf keer gescoord. Als ik dit seizoen even vaak had gespeeld, had ik er nu geen vijf maar waarschijnlijk meer als elf gescoord", aldus Mido.

Pure pech

We hadden laatst een filmpje van een voetganger die op de stoep werd neergemaaid door een auto, en helaas ik heb er weer eentje gevonden die op de verkeerde plek op het verkeerde moment was.

Het slachtoffer (die het volgens de comments niet heeft overleefd) loopt over straat en ineens valt er een lantaarnpaal ofzo omver en land echt bovenop de ongelukkige voorbijganger, pech, pure pech....

God of War vrijwel zeker naar PSP

De laatste paar weken gingen de geruchten ruimschoots rond op internet dat God of War het licht zou gaan zien op de PSP. Dit keer lijkt het definitief bevestigd dat de game op de portable zal verschijnen. Op de achterkant van het boekje dat bij God of War 2 zit staat namelijk een advertentie van God of War voor de PSP. Over de inhoud van de titel weten we verder helaas nog niets.

Jonge vrouw slaat gehandicapte knock-out

PolitieGisteravond rond 19.15 uur is in Vlissingen een halfzijdig verlamde man mishandeld door een groepje jongeren. De 53-jarige man, die zich vanwege zijn handicap niet kan verweren, werd in de Lindeijerlaan bewusteloos geslagen.

De man werd neergehoekt door een jonge vrouw die vond dat de man irritant naar de vijf jongeren zat te kijken. ''Wat zit je nou te kijken?'', kreeg hij te horen voordat hij een klap van het opgewonden standje in zijn gezicht ontving. Toen hij bij zijn positieven kwam, werd hij nog steeds geslagen en geschopt. Onduidelijk is of alle vijf jongeren daar aan deelnamen.

Het slachtoffer hield aan de mishandeling een pijnlijke kaak over. De politie is op zoek naar eventuele getuigen en naar de daders.

Volle tankauto rijdt Drentse woning binnen

OngelukEen tankauto gevuld met benzine is vanochtend in Drenthe een woonboerderij binnengereden. Het ongeluk gebeurde in het plaatsje Westervelde. Waarschijnlijk werd de chauffeur onwel achter het stuur voordat hij de woning indenderde.

De gevel van de boerderij staat op instorten en leunt nu op de cabine van de tankauto. In de boerderij vielen geen gewonden omdat de bewoners met vakantie zijn. Wel zat de chauffeur bekneld in zijn truck. De brandweer moest de man bevrijden, wat vanwege het instortingsgevaar een lastige klus was en anderhalf uur duurde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

In de loop van de middag wordt de tankwagen geborgen. Volgens de politie is er geen explosiegevaar.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

Montoya wint eerste NASCAR-race

Juan Pablo Montoya heeft zondag in Mexico City zijn eerste race in de NASCAR Busch Series weten te winnen. Na een slechte pitstop lag de Colombiaan nog negentiende, maar hij baande zich vervolgens een weg naar de koppositie.

Montoya kwam aan de leiding door zijn teamgenoot bij Chip Ganassi Racing, Scott Pruett, in te halen. Pruett raakte daarbij in een spin terecht. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde, en na afloop was hij boos over de actie van zijn teamgenoot. "Van alle mensen op de baan word je juist door je teamgenoot uitgeschakeld. Dit was een smerige actie."

Montoya bood wel zijn excuses voor het incident aan. "Het spijt me heel erg voor Scott. Ik dacht dat hij me zag en ik kon geen kant meer op," aldus de Colombiaan.

Taxichauffeurs overmeesteren man

Icoon MisdaadIn Venlo heeft de politie een 40-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man werd aangehouden omdat hij een ruit van een bus had vernield. Dit werd gezien door enkele taxichauffeurs die de man vervolgens tegenhielden en hem vasthielden totdat de politie arriveerde.

De man had met een steen de ruit van een bus vernield. Toen de buschauffeur hem hierop aansprak duwde en sloeg de man de buschauffeur. Op dat moment schoot een zestal taxichauffeurs de buschauffeur te hulp. Zij achtervolgden de man en konden hem in de Heutzstraat op de grond werken en in bedwang houden. De politie heeft de verdachte ingesloten voor nader onderzoek.

Met dank aan zure_apple voor de submit.

Toekomst islamitische scholen Amsterdam onzeker

De toekomst van drie islamitische basisscholen in Amsterdam is uiterst onzeker geworden. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) heeft maandag geconstateerd dat het bestuur van de scholen geen doorstart kan maken.

Daardoor is een overname van de islamitische basisscholen het enige overgebleven alternatief. Wanneer er geen schoolbestuur wordt gevonden dat de Amsterdamse scholen wil overnemen, gaan de drie locaties dicht.

Een bestuur dat bereid is tot overname, mag de afgelopen vijf jaar niet in opspraak zijn geweest. Ook moet dat bestuur voldoende geld achter de hand hebben om te investeren in het onderwijs op de drie basisscholen en om de bestaande financiŽle problemen op te vangen.

Utrecht-aanhang misdraagt zich in Frankrijk

Een deel van de aanhang van FC Utrecht is afgelopen weekeinde 'uit zijn bol' gegaan in het Noord-Franse stadje Sedan. Tegen de wens van Utrechtse clubleiding en de supportersvereniging in, reisden ze met een bus naar Frankrijk om de wedstrijd bij te wonen van Sedan - de oude club van de in 2005 plotseling overleden Utrecht-speler David di Tommaso - en Paris St. Germain.

De 'fans' van Utrecht trapten in het centrum van Sedan rotzooi. Vier van hen werden opgepakt. FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop zegt daar vandaag in het Algemeen Dagblad over: ''Triest allemaal. Wij hebben als bestuur de supporters opgeroepen niet naar Sedan te gaan. Heel vervelend dat zich supporter van FC Utrecht noemende lieden dan tůch gaan en de naam van de club in diskrediet brengen. Wij staan daar machteloos tegen. We weten niet eens zeker of het wel om supporters van onze club gaat.''

Overigens gedroeg de harde kern van de Utrecht-aanhang op de Bunnikside zich in eigen stadion gisteren, tijdens de met 4-0 verloren wedstrijd tegen AZ, ook niet echt voorbeeldig. AZ-speler Nourdin Boukhari, die een paar dagen ervoor Utrecht uit het bekertournooi had geschoten, was lijdend voorwerp. Hij werd continu uitgefloten en zijn moeder werd 90 minuten lang voor hoer uitgemaakt. Dieptepunt was het massale 'Boukhari is de volgende' nadat Moussa Dembele met een blessure per brancard het veld had verlaten. De rest van de Utrecht-supporters op andere vakken beloonden dat gedrag van de 'Bunnikside' gelukkig met een oorverdovend afkeurend fluitconcert.

-
Zie voor echt sportnieuws FOK!sport.

Real-duo uitgeschakeld

Coach Fabio Capello heeft er geen vertrouwen in dat David Beckham en Josť Antonio Reyes zullen spelen tegen Bayern MŁnchen en Barcelona. Dat zei de trainer van Real Madrid vandaag.

In het competitieduel met Getafe (1-1) moesten zowel Reyes als Beckham met blessures het veld verlaten. Vooral de blessure van de Spanjaard lijkt ernstig. Hij kwam in botsing met Getafe-goalie Roberto Abbondanzieri en raakte geblesseerd aan zijn knie. Beckham liep zijn blessure op tijdens een aanvaring met reclameborden.

Met de belangrijke wedstrijden tegen Bayern MŁnchen (woensdag) en FC Barcelona (zaterdag) op het programma is het vrijwel zeker dat beide middenvelders niet kunnen spelen. "Geen van beiden speelt in Duitsland", zegt Capello. "Eťn van de blessures is ernstig en de ander komt gewoon op een slecht moment. We zullen zien."

Doornbos krijgt zes testdagen

Robert Doornbos zal dit jaar zes testdagen krijgen bij het Red Bull Racing-team. Deze zes testdagen zijn contractueel vastgelegd. Momenteel bevind de Rotterdammer zich in de Verenigde Staten ter voorbereiding op zijn Champ Car-seizoen.

Na afloop van vorig seizoen werd al duidelijk dat er voor Doornbos minder testmogelijkheden zouden zijn dan afgelopen seizoen. Hoofdreden is natuurlijk het gewijzigde reglement. Het aantal testdagen zijn zeer beperkt, en beide racecoureurs eisen hier het grootste deel van op. Begrijpelijk volgens zijn woordvoerder, Jeroen Vermeeren: "Robert begrijpt als geen ander dat David Coulthard en Mark Webber hebben aangegeven zoveel mogelijk zelf te willen testen, Robert zou dezelfde keuze hebben gemaakt als racecoureur."

De kans dat Doornbos zal testen op Spa-Francorchamps in juli dit jaar is overigens niet groot: "In het contract is vastgelegd dat Robert zes testdagen zal krijgen dit jaar. Afgelopen jaar was ook het aantal testdagen vastgelegd, dat is een minimum want in de praktijk valt het vaak hoger uit. Robert heeft afgelopen jaar meer dagen getest dan vastgelegd was. Zoals het er nu uitziet zal Robert niet testen in Spa-Francorchamps," aldus Vermeeren.

Eerder werd bekend dat Robert Doornbos en zijn manager Marco Zecchi uit elkaar gingen. Volgens de vele geruchten omdat Zecchi geen plekje in de F1 wist te veroveren voor de Nederlander. Onzin aldus Vermeeren: "Het verhaal is heel simpel. Eind 2006 liep het managementcontract tussen Robert Doornbos en Marco Zecchi ten einde. Marco heeft erg goede dingen voor Robert gedaan en heeft hem in de Formule 1 laten debuteren. Robert heeft nu echter een goede positie bij Red Bull en zal gaan racen in de Champ Car, waar direct zaken gedaan wordt met de coureur zelf. De taken die Marco uitvoerde waren enigszins volbracht waardoor Marco en Robert het contract niet verlengd hebben en als vrienden uit elkaar zijn gegaan."

LIVE Arcade games nu groter, plus grotere memory unit

De Games Developers Conference is vandaag van start gegaan. Microsoft heeft op dit evenement aangekondigd dat vanaf vandaag de maximale grootte van een Xbox LIVE Arcade spel is verhoogd van 50 naar 150MB. Hierdoor hebben de spelontwikkelaars meer ruimte, terwijl het geheel toch nog compact blijft.


Het grotere broertje zal 3 april in de winkel liggen

Ook komt MS begin april met een nieuwe Memory Unit. Er was voorheen een kleine 64MB unit beschikbaar. Deze maakt nu plaats voor een 512MB versie. De nieuwe unit zal USD 49,99 kosten, en de oude versie zal tien dollar dalen in prijs, tot USD 29,99.

De grote unit zal tijdelijk pre-loaded worden met de LIVE Arcade game "Geometry Wars: Retro Evolved".

'Gio' buiten selectie Barcelona gelaten

Frank Rijkaard heeft Giovanni van Bronckhorst buiten de selectie van Barcelona gelaten voor de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool op Anfield Road.

Vorig seizoen was Gio nog van vaste waarde bij de Catalaanse club, en miste geen enkele Europese wedstrijd. Mede door de komst van Gianluca Zambrotta is de rol van de linksback dit seizoen minder prominent.

Naast Van Bronckhorst zijn ook Juliano Belletti (herstellende van een blessure) en Thiago Motta (gepasseerd) niet van de partij. BarÁa moet in de return van de achtste finale een 2-1 nederlaag goed zien te maken.

Sluiter maakt rentree in Amerika

Raemon Sluiter zal volgende week zijn rentree maken in het internationale tenniscircuit. De Rotterdammer maakt zijn opwachting bij het challengertoernooi in het Amerikaanse Sunrise.

Sluiter is volledig hersteld van de buikspierblessure die hij afgelopen januari opliep tijdens de kwalificaties voor de Australian Open. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij ook weer beschikbaar zijn voor het Daviscupduel van Nederland volgende maand tegen Engeland.

Premier: toon Wilders onnodig hard

Premier Jan Peter Balkenende vindt de toon die Geert Wilders aanslaat ''onnodig hard''. De premier zei in een interview met de GPD-kranten van maandag niet te houden van de harde toon die de PVV-leider ten aanzien van de islam aanslaat en van de manier waarop hij de Koran bejegent.

''Hij heeft recht op zijn standpunt, maar ik vind het van belang dat we respectvol met elkaar om blijven gaan'', aldus Balkenende over de voorman van de Partij voor de Vrijheid.

Balkenende: ''De heer Wilders vindt veel 'schandalig'. Ik hou niet van de onnodig harde toon ten opzichte van de islam en van de manier waarop hij met de Koran omspringt.''

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Schandaal IsraŽl en Egypte door film

Icoon BuitenlandsDe IsraŽlische minister Benjamin Ben-Eliezer heeft een bezoek aan Egypte afgezegd als gevolg van een schandaal rond een documentaire van een IsraŽlische journalist. Ben-Eliezer zou donderdag praten met het hoofd van de Egyptische veiligheidsdienst.

Egyptische media berichtten dat de film, die vorige week in IsraŽl werd uitgezonden, materiaal bevat waaruit duidelijk zou worden dat een IsraŽlische commando-eenheid vlak na het einde van de Zesdaagse oorlog in 1967 250 Egyptische krijgsgevangenen had doodgeschoten.

De maker van de documentaire meldde maandag in de krant Haaretz dat het ging om doden die tijdens gevechten omkwamen en dat het ook niet ging om Egyptenaren maar om Palestijnse strijders. Volgens hem hebben de Egyptische media de zaak ernstig verdraaid.

Volgens Egyptische bronnen is zondag de IsraŽlische ambassadeur in Egypte op het matje geroepen. Twee Egyptische parlementariŽrs willen dat de ambassadeur wordt uitgewezen en een volksvertegenwoordiger heeft gevraagd om een oorlogsverklaring aan IsraŽl.

Wat de inhoud van de documentaire ook is, de IsraŽlische historicus Arieh Yitzhaki heeft volgens Haaretz al ruim tien jaar geleden gezegd dat uit onderzoek blijkt dat IsraŽlische militairen Egyptische krijgsgevangenen hebben gedood. Egyptische troepen zouden ook IsraŽlische gevangenen hebben vermoord.

Belastingdienst slecht bereikbaar door staking

Icoon BinnenlandsBelastingplichtigen moeten er de komende dagen op rekenen dat de Belastingdienst slecht bereikbaar is voor vragen over de aangifte voor de inkomstenbelasting, die voor 1 april binnen moet zijn. Door stakingen van ambtenaren is de dienst waarschijnlijk slecht bereikbaar.

De Belastingdienst is in gesprek met de vakbonden om de continuÔteit in de dienstverlening zoveel mogelijk in stand te houden, zo bevestigde een woordvoerder maandag een bericht in De Telegraaf.

De ambtenarenbonden hebben een staking aangekondigd om 2,5 procent meer salaris af te dwingen. De acties beginnen maandag bij onder meer de douaneposten in Rotterdam. Donderdag zouden de belastingkantoren in Nijmegen, Arnhem en Gorinchem sluiten.

Vlaamse tv-reportage ontmaskert pedofielen

Icoon TelevisieEen Vlaamse tv-journalist die zich op internet voordeed als de 13-jarige Lotte heeft diverse kinderlokkers ontmaskerd. De politie stelt een onderzoek in naar de mannen die zich opdrongen.

Al twintig minuten nadat de journalist was ingelogd, reageerde een 34-jarige man. ''Hij begon me uitvoerig uit te leggen wat oraal bevredigen was en beschreef daarna zowat alle andere vormen van seks'', aldus reportagemaker Johan Ghysens van VRT-programma Panorama maandag in de krant Het Laatste Nieuws.

De VRT stuurde een actrice naar de man, die spontaan aanbood lingerie voor haar te kopen. Wel wilde hij mee in het pashokje. Een veertiger bood het pseudo-meisje 300 euro om mee te spelen in een privťpornofilm. Hij zou de opnamen maken als zijn vrouw uit werken was.

Een andere pedofiel eiste naaktfoto's: anders zou hij een virus naar haar pc sturen.

PvdA onderzoekt 'bijbaan' Kamerlid Arib

De PvdA onderzoekt of het advieswerk van Khadija Arib in Marokko in strijd is met haar werk voor de partij in de Tweede Kamer. Arib zit in een werkgroep die de Raad voor de Mensenrechten in Marokko adviseert over migratievraagstukken.

De werkgroep is onafhankelijk, maar informeert koning Mohammed IV wel over de resultaten.

Arib verwacht dat ze haar werk, voor de commissie en de Kamer, gewoon kan blijven doen. ''Ik zou het erg kwalijk vinden als de uitkomst van het onderzoek is dat ik dit werk niet meer kan doen. De PvdA is er altijd voor geweest dat we ons inzetten voor democratiseringsprocessen in de wereld'', aldus Arib maandag in het Algemeen Dagblad. Ze verwacht dat het fractiebestuur ''niet zwicht voor de hetze die nu gaande is''.

Vrijdagavond had PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar in het tv-programma NOVA nog ten stelligste ontkend dat Arib in de commissie van de koning van Marokko zou zitten. Volgens hem had ze weliswaar toestemming gevraagd voor een dergelijke functie, maar was Arib dat door de PvdA ''ten sterkste ontraden'' en had ze er vervolgens vanaf gezien.† PVV-Kamerlid Geert Wilders vindt dat Arib uit de commissie moet stappen of anders de Tweede Kamer moet verlaten. Hij zal donderdag Kamervragen stellen aan de premier over de kwestie.


Met dank aan FOKwa en markoootje voor de submit.

Rankings: Haase beste Nederlander

Sinds vandaag is Robin Haase de hoogst genoteerde Nederlandse tennisser op de wereldranglijst. Haase, die gisteren het challengertoernooi in Wolfsburg won, steeg van de 153e naar de 137e plaats. Hij staat nu elf plaatsen hoger dan Raemon Sluiter.

In de top tien bij de mannen veranderde er weinig. Roger Federer heeft nog steeds een immens grote voorsprong op de nummer twee, Rafael Nadal.

Bij de vrouwen wisselde Svetlana Koeznetsova en Kim Clijsters van plaats. De Russin staat nu vierde, Clijsters is naar de vijfde plaats gezakt. Michaella Krajicek zakte een plaatsje, en staat nu 58e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI8.210
2R. NadalSPA4.480
3A. RoddickUSA2.830
4N. DavydenkoRUS2.825
5F. GonzŠlezCHL2.685
6J. BlakeUSA2.585
7 T. RobredoSPA2.555
8I. LjubicicKRO2.395
9T. HaasDUI2.115
10D. NalbandianARG1.995
137R. HaaseNED328
148R. SluiterNED302
235D. van ScheppingenNED165

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1M. SharapovaRUS3.824
2J. HeninBEL3.791
3A. MauresmoFRA2.933
4S. KoeznetsovaRUS2.710
5K. ClijstersBEL2.630
6M. HingisZWI2.361
7N. PetrovaRUS2.071
8E. DementievaRUS1.869
9J. JankovicSER1.807
10N. VaidisovŠTSJ1.742
58M. KrajicekNED422
147E. TamaŽlaNED206

Groenewold wederom ziek

Renate Groenewold is in Calgary opnieuw ziek geworden, de oud-wereldkampioene allround is zwaar verkouden. Ze volgt een antibioticakuur om op tijd fit te zijn voor de WK afstanden in Salt Lake City, die donderdag van start gaan.

Gisteren reed Groenewold nog wel de 3.000 meter in Calgary, waarin ze zesde werd. Eerder dit seizoen gaf ze bij het WK allround na een dag op wegens ziekte, en vorig jaar miste ze door griep het WK helemaal.

Hewitt wint in Las Vegas

Lleyton Hewitt heeft het ATP-toernooi van Las Vegas gewonnen. Het was de 26e ATP-toernooizege voor de als tweede geplaatste AustraliŽr. In de finale was hij met 6-4 en 7-6 te sterk voor de Oostenrijker JŁrgen Melzer.

Vooral in de tweede set was de partij tussen Hewitt en Melzer de moeite waard. Beide spelers vochtten een ware marathon-tiebreak uit, die Hewitt als de uiteindelijke winnaar bracht. Voor Hewitt is de eindzege zijn eerste toernooioverwinning sinds juni afgelopen jaar.

CD: The Strays - Le Futur Noir

Bent u ťťn van die mensen die het wel eventjes gehad heeft met de
Britse postpunkgolf het laatste jaar? Een overdosis aan bandjes zoals
Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Razorlight, Five
O'Clock Heroes, The Rifles en ga zo maar even door? Dan is er voor u
goed nieuws! Er is namelijk weer eens een origineel en ouderwets
punkrockbandje opgestaan om het halfzachte geluid van de huidige
muziekscene een flinke schop onder de reet te geven. Deze band draagt
de naam The Strays en is van Britse/Griekse/Amerikaanse origine.
Hun debuutalbum Le Futur Noir ligt nu in de winkel, maar hoort
eigenlijk in je cd-speler te zitten!

CD: The Holloways - So This Is Great Britain?

Wat een lol hebben die jongens op deze cd. Deze vierkoppige band uit Noord-Londen bestaat uit Alfie Jackson (zang, gitaar, harmonica), Rob Skipper (zang, gitaar, viool), Bryn Fowler (bas en achtergrondzang) en Dave Danger (drums). De band is gevormd tijdens de herfst van 2004 in Nambucca, een kroeg waar allerlei bandjes komen om te spelen. Nambucca is gelegen aan de Holloway Road, waar hun bandnaam dan ook op gebaseerd is. Deze cd is hun debuutcd.

DVD: Het leven voor de geboorte

"Een fantastische en nooit eerder zo compleet in beeld gebrachte onthulling van de geheimen van het leven voor de geboorte". Zo begint de omschrijving van deze dvd, waarop men het ontstaan en de geboorte in beeld heeft gebracht met de nieuwste animatietechnieken. Deze van oorsprong Franse documentaire is gefilmd door Nils Tavernier en is oorspronkelijk uit 2005. Nu, in 2007 is deze dvd dan ook in Nederland verschenen. Het is de originele Franse versie met een Nederlandse ondertiteling.
Subheader

Uitslagen Frankrijk speelronde 27

In de Franse competitie werd de wedstrijd tussen St. Etienne en koploper Olympiqye Lyon ontsierd door rellen. Hierdoor moest de wedstrijd voor twintig minuten worden stilgelegd. Lyon won uiteindelijk met 3-1.

De competitiewedstrijd tussen St. Etienne en Lyon werd zaterdagavond na 55 minuten voor twintig minuten spelen gestaakt, vanwege ongeregeldheden op de tribune en het gooien van traangas en vuurwerk door supporters van St. Etienne. Op het moment van de incidenten had Lyon een voorsprong van 3-0 genomen door treffers van Kallstrom, Tiago en Fred. St. Etienne - Lyon wordt in Frankrijk beschouwd als een verkapte derby, tussen twee clubs die beiden beschikken over een felle aanhang.

Lens won zondagavond de zware uitwedstrijd tegen Olympique Marseille met 0-1. Na een klein uur spelen scoorde Aruna Dindane vanaf elf meter de enige treffer van de wedstrijd. Lens, de nummer twee, heeft dertien punten achterstand op koploper Olympique Lyon.

Sochaux liet tegen laagvlieger Nantes de kans liggen om te klimmen naar de derde plaats. De ploeg van trainer Alain Perrin ging met 1-2 onderuit. De winnende treffer werd gescoord door de Roemeen Claudiu Keseru.Uitslagen:
ThuisUitEindstand
LilleTroyes4-0
Saint-EtienneOl. Lyon1-3
NancyLe Mans1-1
Ol. MarseilleRC Lens0-1
LorientOl. Nice0-0
SedanPSG2-0
ValenciennesToulouse0-0
AJ AuxerreRennes1-0
SochauxNantes1-2
AS MonacoBordeaux0-0

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2719446150-22
2RC Lens2713954841-29
3Lille OSC2711974236-25
4Toulouse2712694230-28
5Sochaux27101074031-30
6Bordeaux27124114028-29
7St. Etienne27116103942-36
8Ol. Marseille27115113831-28
9Stade Rennes279993623-23
10AS Nancy279993625-29
11Le Mans2781183531-32
12AJ Auxerre2781183530-33
13FC Lorient2798103525-29
14AS Monaco2797113431-28
15Ol. Nice2779113024-26
16Troyes2779113027-38
17Valenciennes2785142926-39
18PSG27610112827-34
19FC Nantes27511112622-33
20Sedan27510122535-44

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
10/03PSGAJ Auxerre
10/03LorientLille
10/03ToulouseAS Monaco
10/03TroyesValenciennes
10/03Le MansSaint-Etienne
10/03RC LensSedan
10/03BordeauxSochaux
10/03Ol. NiceRennes
10/03NantesNancy
10/03Ol. LyonOl. Marseille

Timmer niet naar WK afstanden

Marianne Timmer zal definitief niet deelnemen aan het WK afstanden dat aankomende donderdag in Salt Lake City begint. Vanwege familieomstandigheden miste de olympisch kampioene op de 1.000 meter ook al de WB-finale in Calgary.

Timmer had zich alleen op de 1.000 meter gekwalificeerd voor de titelstrijd. De opengevallen plaats gaat nu naar Annette Gerritsen, die bij de WB-finale na winnares Ireen WŁst de beste Nederlandse was, ze eindigde als achtste.

Blessure Dembťlť valt mee

De blessure die AZ-aanvaller Moussa Dembťlť gisteren opliep in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht blijkt mee te vallen.

In de 77e minuut van het duel moest hij het veld per brancard verlaten met een brace om zijn nek na een botsing met doelman Michel Vorm. "Dembťlť kreeg een trap tegen zijn borstbeen. Hij kon niet ademen en is ook even buiten westen geweest. Ik heb net van de arts gehoord dat het wel meevalt. Zoals het er nu naar uitziet, gaat Dembťlť woensdag gewoon mee in het vliegtuig voor het duel tegen Newcastle United," aldus een woordvoerder van AZ.

Nationale titels voor Keen en Li Jiao

Voor de zesde maal in zijn loopbaan heeft Trinko Keen in Eindhoven de nationale tafeltennistitel veroverd. De Arnhemmer bleek in de eindstrijd te sterk voor Danny Heister.

Het was de veertiende keer dat Heister en Keen elkaar troffen in een NK-finale. Heister begon goed, kwam op een voorsprong van 2-0, maar verloor uiteindelijk met 2-4. Eerder op zondag had Heister in het herendubbelspel zijn 29e nationale titel gewonnen. Met Barry Wijers als partner versloeg hij het koppel Gerard Bakker/Edgar Malchasian met 3-0.

Bij de vrouwen ging de titel naar Li Jiao die in de finale met 4-1 afrekende met Li Jie.

Uitslagen Engeland speelronde 29

In de Engelse competitie versloeg Manchester United zaterdag Liverpool op Anfield Road met 0-1. Chelsea won, dankzij Drogba, met 2-0 bij Portsmouth.

Didier Drogba wist zijn verkiezing tot beste speler van Afrika op te fleuren door Chelsea op weg te helpen naar een 2-0 overwinning bij Portsmouth. Na een half uur spelen scoorde Drogba de openingstreffer toen hij op aangeven van Ashley Cole de bal via de grond achter doelman David James volleerde. Tien minuten voor het eindsignaal stond Cole ook aan de basis van de beslissende treffer van Salomon Kalou. Invaller Kalou gleed de bal in het doel nadat de Engelse international de bal had doorgekopt.

Newcastle United wist het laatste competitieduel voor de ontmoeting met AZ in de achtste finales van de UEFA-beker niet te winnen. Het elftal van trainer Glenn Roeder bleef zaterdag in eigen stadion steken op een 0-0 gelijkspel tegen Middlesbrough. Newcastle United staat na 28 wedstrijden in de middenmoot van de Premier League met 37 punten.

Arsenal was in het eigen Emirates Stadium met 2-1 te sterk voor Reading. Cesc Fabregas was het dichtst bij de openingstreffer, maar de Spanjaard vond het net niet. Dat lukte Gilberto Silva wel, vanafde penaltystip zette hij Arsenal na rust op voorsprong nadat GaŽl Clichy fouttief was afgestopt. Halverwege de tweede helft verdubbelde Julio Baptista het verschil met een soloactie. In de eindfase van de wedstrijd ging Fabregas per ongeluk in de fout door zijn eigen doelman te passeren (2-1). Even later was er zelf de kans op 2-2 toen Jens Lehmann gestrekt moest om een inzet van Steve Sidwell te keren.Uitslagen
ThuisUitEindstand
NewcastleMiddlesbrough0-0
Man. CityWigan Athletic0-1
FulhamAston Villa1-1
PortsmouthChelsea0-2
Sheffield UnitedEverton1-1
WatfordCharlton2-2
ArsenalReading2-1
LiverpoolMan. United0-1
West HamTottenham3-4
BoltonBlackburn1-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd2923337266-19
2Chelsea2819636350-19
3Liverpool2916585344-20
4Arsenal2715755250-23
5Bolton Wanderers29145104734-34
6Everton29111084337-26
7Reading29134124343-38
8Tottenham29126114240-43
9Portsmouth29118104136-31
10Blackburn29124134035-39
11Newcastle29107123734-37
12Middlesbrough2999113632-34
13Aston Villa2871293329-34
14Fulham29712103331-44
15Wigan Athletic2995153232-44
16Sheffield2987143125-41
17Manchester City2786133020-33
18Charlton2966172426-49
19Watford29311152018-43
20West Ham2955192021-50

Programma:

DatumThuisUit
14/03Man. CityChelsea
14/03Aston VillaArsenal
17/03Aston VillaLiverpool
17/03ReadingPortsmouth
17/03Wigan AthleticFulham
17/03CharltonNewcastle
17/03MiddlesbroughMan. City
17/03EvertonArsenal
17/03TottenhamWatford
17/03Man. UnitedBolton
17/03ChelseaSheffield United
17/03BlackburnWest Ham

Lomic definitief niet naar Groningen

Marko Lomic komt definitief niet naar FC Groningen. Dat heeft algemeen directeur Hans Nijland laten weten. De noordelingen konden met de 23-jarige linksback en zijn club Partizan Belgrado niet tot een overeenstemming komen.

Eerder dit seizoen viel Lomic sterk op in de UEFA Cup-duels tussen Groningen en Partizan. Sinds de zomer van 2005 speelt de ServiŽr bij de club uit Belgrado.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (Vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?"-spelletje en als volwasse ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom-vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in AustraliŽ het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag ťťn waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Wellicht remlicht in Formule 1

Het is goed mogelijk dat binnen afzienbare tijd voortaan remlichten op de Formule 1 bolides te zien zijn. Verschillende teams zouden dit al getest hebben tijdens de laatste tests in Bahrein.

Voor zover bekend hebben Ferrari, Renault, Super Aguri, McLaren en Toyota rondgereden met de remlichten. Het regenlicht ging duidelijk branden met het aanremmen van de bochten bij deze teams. Wanneer en of deze regel ingevoerd gaat worden is nog niet bekend.

Schoolmoord Hoogerheide voor de rechter

Icoon JustitieDe 22-jarige Julien C., die ervan verdacht wordt de 8-jarige Jesse Dingemans te hebben vermoord op zijn basisschool, verschijnt maandagmiddag waarschijnlijk voor de rechter. Bij de rechtbank in Breda dient dan de eerste regiezitting. Advocaat Gerard Spong gaat ervan uit dat zijn cliënt komt, maar weet dit niet helemaal zeker.

Voor justitie is C. de enige verdachte. Op zijn jas is bloed van het slachtoffer gevonden. Bovendien is in een vuilniszak die werd gevonden in de buurt van de woning van de moeder DNA van Jesse aangetroffen.

C. ontkent de moord en verklaart te zijn afgeperst door drie mannen. Volgens justitie hebben deze mannen een alibi.

De verdachte zit sinds zijn aanhouding op 1 december vast. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, is niet bekend.

WB Calgary: SŠblikovŠ pakt wereldbeker

Martina SŠblikovŠ heeft in Calgary de wereldbeker op de lange afstanden gewonnen. De Europees kampioene won bij de WB-finale de 3.000 meter in een tijd van 3.57,04 en boekte daarmee haar derde WB-overwinning van het seizoen.

Paulien van Deutekom baarde opzien door in 3.59,18 haar persoonlijke record met ruim zes seconden te verbeteren. Ze eindigde hiermee als vijfde en het leverde haar een plaats op op de 3.000 meter tijdens het WK afstanden in Salt Lake City. "Het ging zo gemakkelijk, aldus de Nederlandse, die het Nederlands record op twee tienden benaderde. [i]"Even uithijgen en dan het vliegtuig in naar Salt Lake."

Uitslagen Schotland speelronde 29

In de Schotse competitie scoorde Jan Vennegoor of Hesselink zijn tiende treffer voor Celtic, dat met 2-1 won van Dunfermline.

Jan Vennegoor of Hesselink maakte gisteren zijn tiende competitietreffer voor Celtic. De Nederlandse spits, die een half uur voor tijd Craig Beattie verving, zorgde voor het tweede doelpunt in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dunfermline, waar oud-ADO-doelman Dorus de Vries onder de lat stond. Drie minuten voor het eindsignaal zorgde Adam Hamill nog wel voor de 2-1 voor Dunfermline. Maar ook al dreigden The Pars enkele malen, een gelijkmaker zat er niet in.

Glasgow Rangers won eenvoudig met 2-0 bij Hibernian. Al na drie minuten kwamen de Rangers op voorsprong. Charlie Adam zag dat doelman Simon Brown niet op de doellijn stond en op een voorzet rekende in plaats van een schot op doel, waardoor Adam besloot ineens het doel te bestoken en dat deed hij met succes. In de 60e minuut ging doelman Brown in de fout door een vrije trap van Adam door zijn benen te laten glippen voor de 0-2.

Morgenavond wordt de wedstrijd tussen Motherwell en Hearts gespeeld.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
Saint MirrenKilmarnock0-2
Inverness CTDundee United1-0
FalkirkAberdeen1-2
CelticDunfermline2-1
HibernianGlasgow Rangers0-2

De stand:

#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic2923517457-22
2Glasgow Rangers2916765548-24
3Aberdeen2814684839-25
4Hearts2812974536-24
5Hibernian29117114046-34
6Kilmarnock29117114038-44
7Inverness CT29810113431-37
8Falkirk29103163336-29
9Motherwell2795133232-42
10Dundee United2988133229-49
11St. Mirren29510142523-43
12Dunfermline2937191615-46

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
10/03CelticGlasgow Rangers
10/03Dundee UnitedMotherwell
10/03HibernianFalkirk
10/03DunfermlineSaint-Mirren
10/03KilmarnockInverness CT
10/03AberdeenHearts

Toerist in Mexico kan 'drugstour' maken

Icoon OpmerkelijkMexicaanse taxichauffeurs verdienen een goede boterham aan het rondrijden van toeristen in de noordelijke stad Mazatlán. De stad is het strijdtoneel geweest van rivaliserende drugskartels.

Voor een bedrag van 200 peso (ongeveer 14,5 euro) rijden de chauffeurs de toerist langs in beslag genomen panden van drugsbaronnen en naar plekken waar liquidaties zijn verricht.

De Mexicaanse krant La Reforma wijdde zondag een artikel aan de toeristische attractie. In Mazatlán in de noordelijke deelstaat Sinaloa is de afgelopen jaren hevig gevochten tussen het machtige kartel van de broers Ramón en Javier Arellano Felix en een alliantie van lokale drugsbendes. De strijd eiste vorig jaar ongeveer 2000 levens.

De toeristentrip per taxi in Mazatlán voert onder meer langs een discotheek die eigendom is geweest van de broers Arellano Felix en door de straat waar Ramón in 2002 werd doodgeschoten door de politie. Zijn broer Javier werd vorig jaar gearresteerd door de Amerikaanse kustwacht op een boot voor de kust van het zuiden van Californië.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Bombay Taxi (taxi parkeren) en Pacman Platform 2
Hoe goed ben jij? Ik kwam met Bombay Taxi maar tot level 7!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Fototoeristje

Microsoft doet meer dan producten ontwikkelen die zo lek zijn als een mandje en sommige daarvan zijn of beter gezegd worden echt de moeite waard.

Neem nu hun nieuwe projectje genaamd Photo Tourism, een nieuwe manier om foto's te bekijken, nu kan ik een poging ondernemen om het uit te leggen maar dit filmpje legt het allemaal perfect uit. En ik moet zeggen als dit allemaal zo werkt, erg vet en ik vraag me af waarom nog nooit iemand op dit idee is gekomen.

Met dank aan Danny voor de submit.

Vader gijzelt baby in Amstelveen

Icoon MisdaadEen verwarde man heeft zondag in Amstelveen zijn drie weken oude baby bij de moeder weggehaald en de hele avond bij zich gehouden. Een arrestatieteam viel uiteindelijk even voor 01.00 uur zijn woning binnen, waarop de politie hem kon aanhouden. Het kindje is ongedeerd, aldus een politiewoordvoerder.

De politie kreeg rond 18.45 uur een melding dat de vader met het kind het Amsterdamse bos was ingevlucht. Ze begon onmiddellijk een intensieve zoekactie met behulp van een helikopter. De politie trof hem niet in het bos aan maar wist hem later te traceren in de woning.

Ze stuurde een bemiddelaar om het kindje te bevrijden. Toen dat op niets leek uit te lopen, werd het arrestatieteam ingezet. De aangehouden man is een bekende van de politie en verkeerde volgens een woordvoerder onder invloed. Hoewel de vader en moeder van de baby samenwoonden, vond de politie de situatie dusdanig verdacht dat ze besloot in te grijpen om het kindje in veiligheid te brengen. Wat zich precies heeft afgespeeld voorafgaand aan de melding is nog onduidelijk.

CD: !!! - Myth Takes

Een originele naam betekent nog niet meteen succes, maar de benaming !!! (spreek uit als chk chk chk) zorgde wel meteen voor veel aandacht. De furieuze liveshows, een grote groep jammende artiesten met klassieke instrumenten die het publiek in een dansextase brengen (denk aan Talking Heads ten tijde van Stop Making Sense), zullen daar vast ook wel aan bijgedragen hebben. Na het naamloze debuut en het zeer goed ontvangen Louden Up Now uit 2004 is er nu dan eindelijk Myth Takes. Weer ťťn groot dance-funk-punk-new wave-disco-feest of een simpele herhaling van de oude trucjes?

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.