Geen Heineken te koop in veel supermarkten

In veel supermarkten van onder meer Jumbo, Sligro, Deen, Dekamarkt, Spar en Poeisz is geen bier van Heineken meer te krijgen. De ketens vinden het bier te duur. Eerder had Heineken al aangegeven dat de prijs van bier zou gaan stijgen.

Superunie is de organisatie die gezamenlijk de producten voor al deze ketens inkoopt. Andere inkooporganisaties hebben besloten om Heineken te blijven kopen, maar Superunie weigert meer te betalen voor het bier. "Met een aantal partijen zijn we er al uit, maar met de Superunie verlopen de onderhandelingen wat stroever", aldus een woordvoerder van Heineken. Supermarkten kunnen bij merkartikelen alleen concurreren door de prijs te verlagen. Productfabrikanten willen daar niet aan, omdat concurrerende supermarkten dan ook een lagere prijs voor het product zullen vragen.

Conflicten tussen supermarkten en productfabrikanten komen vaker voor. Vorig jaar was er een tijdje geen Grolsch meer te koop in de filialen van Albert Heijn. Ook had Albert Heijn ruzie met koekfabrikant Peijnenburg. Uiteindelijk was er toen zelfs een rechter nodig om het conflict te verhelpen.Geen gouden rakker dit weekend