FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 maart 2007

Duits dorp boos op Google Earth

In het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Beieren, ligt Wackersberg. Een pittoresk dorpje, zoals je daar in dat deel van Duitsland nog vele kunt treffen. Alleen zijn de inwoners van dat dorpje boos, om niet te spreken van woedend. Google Earth heeft het namelijk aangedurfd de trots van het dorp, de 1200 meter hoge berg Heigelkopf, aan te duiden als 'Hitlerberg'.

Dit is de inwoners van Wackersberg in het verkeerde keelgat geschoten. De burgemeester van het dorpje is verontwaardigd over de 'onzin' op Google Earth. Volgens hem staat nergens in een historisch document de naam 'Hitlerberg vermeld. Google heeft inmiddels beloofd de naam in een volgende update te zullen wijzigen.

Toch is de naam 'Hitlerberg' niet geheel onterecht. Van 1933 tot 1945 heette de berg overigens wel 'Hitlerberg', en prijkte er zelfs een tien meter hoog hakenkruis op de top van de berg, welke 's nachts werd verlicht. Adolf Hitler werd destijds benoemd tot ereburger van het dorp, net zoals in veel andere dorpen gebeurde. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de berg zijn officiële naam weer terug.

Voetbal: Uitslagen 1/8 finales Champions League (07/03)

Icoon Champions LeagueVanavond werden de laatste vier wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. AC Milan moest het opnemen tegen Celtic, PSV kruiste de degens met Arsenal, Bayern München speelde tegen Real Madrid en Lille moest in Engeland af zien te rekenen met Manchester United. Hieronder vind je de uitslagen.

AC Milan - Celtic 1-0 (0-0)
Na een moeizame wedstrijd tegen Celtic is AC Milan er toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Er was een verlenging nodig om het verschil te maken. De Schotse ploeg verdedigde met man en macht en kreeg het voor elkaar om de opbouw van de tegenstander te verhinderen. Hierdoor kwam de thuisploeg niet in zijn spel. Na rust leek het erop dat de verdediging van de bezoekers zou breken, maar Inzaghi (2x) en Ambrosini hadden het vizier niet op scherp staan. Seedorf kreeg ook een goede mogelijkheid, maar ook hij faalde. Hierna schoot Kaká ook nog eens op de lat. Toch besliste diezelfde Kaká de wedstrijd in de verlenging.

Arsenal - PSV 1-1 (0-1)
Door een 1-1 gelijkspel tegen Arsenal is PSV zeker van een plaatsje bij de laatste acht van Europa. Nadat het eerder in Eindhoven al feest was door de 1-0 overwinning, konden de meegereisde supporters nu feest vieren in het Emirates Stadium. Alex was de man van de avond. Eerst dompelde hij PSV in rouw door met een eigen doelpunt Arsenal aan een voorsprong te helpen. Zes minuten voor tijd maakte hij zijn eerdere fout meer dan goed door een vrije trap achter Lehmann te koppen. PSV had het niet gemakkelijk tegen Arsenal dat veel dreiging uitstraalde, maar weinig echt uitgespeelde kansen creëerde. Bovendien stond Gomes goed te keepen waardoor het nooit echt gevaarlijk werd. PSV kon aanvallend weinig brengen, Koné moest al voor rust het veld verlaten doordat de aanvaller geblesseerd raakte. De tweede helft zou de beslissing brengen, waarna de deelname aan de Champions League voor Arsenal voorbij was.
Het complete verslag

Bayern München - Real Madrid 2-1 (2-3)
Mede dankzij een razendsnelle treffer van Makaay is Bayern München er in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De Nederlander schoot in de wedstrijd tegen Real Madrid na tien seconden spelen al raak. Hierdoor moesten de Spanjaarden wel op de aanval gaan spelen, waardoor er ruimte voor Duitse counters ontstond. Dit leverde kansen voor Podolski en wederom Makaay op. Na de thee zocht ook de thuisploeg de aanval op, wat prompt met een tweede treffer werd beloond. De wedstrijd leek gespeeld, maar de Spaanse club ontving een omstreden strafschop die door Van Nistelrooy werd benut. Dit zorgde voor een spannende slotfase, waarin Van Bommel zijn tweede gele kaart van de avond kreeg.

Manchester United - Lille OSC 1-0 (1-0)
Manchester United is er op Old Trafford in geslaagd om opnieuw van Lille OSC te winnen. In de beginfase leek het er op dat de Engelsen de wedstrijd direct wilden beslissen. Het offensief leverde echter maar één kans op, namelijk voor O'Shea (lat). Hierna lieten de Fransen zich wat vaker zien en kreeg zelfs een paar kansen. Bij een doelpoging zat Van der Sar mis, maar de paal hielp de Nederlander. De druk van de Franse club werd steeds groter, al ging dit ten koste van de verdediging. Hiervan kon Larsson profiteren, die de enige treffer van dit duel aan liet tekenen.

De loting voor de volgende ronde wordt komende vrijdag verricht. De uitslagen van gisteravond zijn hier terug te vinden.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen 1/8 finales CL

Naast PSV hebben drie andere ploegen zich vanavond bij de beste acht van Europa gevoegd. Enkele grote ploegen gingen eruit, echte verrassingen zaten er niet bij.

Bayern München - Real Madrid
De Spanjaarden moesten een 3-2 voorsprong gaan verdedigen in München. De Duitsers kwamen echter al na tien seconden op voorsprong, door een blunder van Roberto Carlos. Roy Makaay rondde uiteindelijk af. Real Madrid werd pas aan het eind van de eerste helft wakker, en raakte via Raúl de paal. Op driekwart van het duel maakte Lúcio de 2-0 door een hoekschop binnen te koppen. Robinho versierde vervolgens een strafschop, die werd verzilverd door Ruud van Nistelrooij. Mark van Bommel en Mahamadou Diarra moesten vlak hiervoor met rood naar de kant, toen ze het met elkaar aan de stok kregen. In blessuretijd scoorde Sergio Ramos de 2-2, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege hands.

Bayern München - Real Madrid 2-1 (2-3)
1' Makaay 1-0
66' Lúcio 2-0
82' Diarra (Real Madrid)
82' Van Bommel (Bayern München)
83' Van Nistelrooij (Pen) 2-1


Arsenal - PSV
Het volgepakte Emirates Stadium kreeg in Londen een mooi duel te zien. In de eerste helft kreeg Arsenal via vooral Julio Baptista en Emmanuel Adebayor veel kansen. En oplettende Heurhelho Gomes en sterk verdedigende Alex voorkwamen echter de voorsprong voor Arsenal, dat trachtte het 1-0 verlies in Eindhoven weg te poetsen. Een kwartier na rust kwam er dan eindelijk het doelpunt. Alex maakte ongelukkig een eigen doelpunt. Gelukkig voor PSV kregen ze zelf ook kansen, en maakte het vlak voor tijd zelfs de beslisser. Alex maakte zijn fout goed door ditmaal het andere doel te vullen, de hoekschop binnenkoppend.

Arsenal - PSV 1-1 (0-1)
58' Alex (e.d.) 1-0
83' Alex 1-1


Manchester United - Lille
Manchester United verdedigde op het eigen Old Trafford de 1-0 voorsprong die het in Frankrijk behaalde. De goal van Ryan Giggs zorgde toen voor veel ophef. Lille probeerde in de eerste helft veelvuldig de opening te vinden, en slaagde daar ook af en toe in. Toch kreeg het vlak na rust pas de eerste echte kans. Odemwingie raakte de paal en de goal bleef uit. Ondanks dat de Fransen de betere waren kwam Manchester United toch op voorsprong. Henke Larsson maakte het enige doelpunt op aangeven van Cristiano Ronaldo.

Manchester United - Lille 1-0 (1-0)
72' Larsson 1-0


AC Milan - Celtic
In Glasgow wisten zowel Milan als Celtic niet tot scoren te komen. Daardoor lag de wedstrijd van vanavond volledig open, en kregen dus ook beide ploegen kansen op de openingstreffer. Veel kansen, maar geen doelpunt in het eerste bedrijf. Na rust kwam Milan beter in de wedstrijd, en kwam Celtic meer en meer onder druk te staan. Vlak voor tijd raakte Kaká de lat, maar een doelpunt viel er niet. In de verlenging namen de Italianen direct de leiding. Kaká was ditmaal wel trefzeker, en verschalkte doelman Artur Boruc. Milan liet vervolgens meer ruimte, maar de vermoeide Schotten profiteerden niet.

AC Milan - Celtic 1-0 (0-0)
93' Kaká 1-0


De overgebleven acht clubs:

Valencia CF (Spa)
Chelsea FC (Eng)
Liverpool FC (Eng)
Manchester United FC (Eng)
AS Roma (Ita)
AC Milan (Ita)
FC Bayern München (Dui)
PSV

Vink fluit eerste wedstrijd Wembley

Arbiter Pieter Vink valt de eer te beurt de eerste wedstrijd in het nieuwe Wembley te mogen leiden. Op 24 maart fluit Vink de wedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië.

De KNVB zal later nog de assistenten van Vink bekendmaken. De vriendschappelijke wedstrijd geldt als een testwedstrijd voor de FA cup finale, die de eerste grote wedstrijd in het nieuwe Wembley wordt. Het nieuwe Wembley biedt plaats aan 90.000 toeschouwers.

Het historische stadion werd zeven jaar geleden gesloopt, maar de bouw van het nieuwe stadion liep grote vertragingen op, onder meer doordat de kosten uiteindelijk twee keer zo hoog uitvielen als gepland, namelijk op ongeveer één miljard euro.

"Wii is two Gamecubes stuck together with duct tape"

Chris Hecker, één van de developers van Spore, heeft tijdens de GDC flink afgegeven op Nintendo. Tijdens de sessie getiteld "Burning Mad - Game Publishers Rant" konden diverse sprekers hun hart luchten over wat hun dwars zit in de games-industrie.

Heckers toespraak, getiteld "Fear of a Wii Planet", begon met de zin "The Wii is a piece of shit!". Alsof dat nog niet de aandacht vastgreep knalde er vervolgens Public Enemy door de speakers.
Volgens Hecker is de Wii niet veel meer dan twee Gamecubes die samengebonden zijn met duct tape, en kan deze hierdoor niet de next-gen ervaring bieden waar hij op zit te wachten.

Hecker benadrukte dat hij het niet over mooiere en betere graphics heeft, maar dat de Wii-CPU simpelweg niet intelligent genoeg is om AI te besturen of andere complexe taken af te handelen.

Vervolgens wilde hij ook nog even kwijt dat Nintendo games niet serieus genoeg neemt. Als bewijs hiervoor zocht hij op de drie officiële websites, en zowel de PS3 als de X360 site benoemen meerdere malen games als kunstvorm. De site van de Wii heeft welgeteld nul vermeldingen van games als kunstvorm.
Ook de uitspraken van verschillende Sony en MS CEOs waarin games als kunstvorm benaderd werden haalde hij er bij, waar Nintendo alleen gaf om games maken die "fun" zijn.

Hecker eindigde zijn 'rant' met:

"First, recognize and push games as serious art. And two, make a console that doesn't suck ass."

Update: Hecker heeft hoogstwaarschijnlijk van EA of Maxis op zijn ballen gekregen en aangegeven dat hij de Wii geen "piece of shit" vindt. Daarnaast heeft hij zijn excuses aangeboden voor de implicatie dat men bij Nintendo niet gepassioneerd is over het maken van games.

Uitslag Arsenal - PSV

PSV is er in geslaagd zich bij de beste acht ploegen in Europa te plaatsen. Tegen Arsenal was het de thuisploeg die het veldoverwicht had maar was het PSV die er met de buit vandoor ging. Alex was de belangrijkste man van de avond met een eigen doelpunt en de gelijkmaker. Eindstand 1-1

In het Emirates Stadium te London restte PSV een even simpele als moeizame opdracht om de volgende ronde van de Champions League te halen. De thuiswedstrijd in eigen huis werd door PSV gewonnen met 1-0, bij een overwinning of gelijkspel was PSV zeker door. Arsenal begon goed tegen PSV. De beste kans voor de thuisploeg was voor Touré maar het ontbrak de verdediger aan overzicht en rust waardoor de kans verkeken was op een vroege voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Arsenal sterker en werd ondermeer via Adebayor gevaarlijk.

Na bijna een halfuur kreeg de thuisploeg één van de beste mogelijkheden tot dan toe. Adebayor kreeg de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar na de bal na tussenkomst van een PSV’er voor Baptista belandde. Met een halve omhaal schoot hij echter net over. In het vervolg van de eerste helft probeerde hij het nogmaals met een omhaal maar ook deze poging mislukte. De beste kans voor PSV in de eerste helft was voor Phillip Cocu. De voorzet van Mendez was prima maar de kopbal van de middenvelder ging voorlangs.

Na rust sloeg het noodlot voor PSV toe. Bij een hoekschop van Arsenal kwam Gomez nog wel uit zijn doel maar kon de bal niet grijpen. Vervolgens belandde de bal op de voet van Alex die het leer in eigen doel prikte. Kort na het doelpunt nog enkele hachelijke momenten voor de bezoekers, onder andere Fabregas schoot net over.

Voor PSV kregen zowel Culina als Farfan de kans om de stand weer op gelijke hoogte te brengen maar beide faalden. Ondanks enkele hachelijke momenten voor de Eindhovenaren hield de defensie van PSV stand waardoor het lange tijd op een verlenging uitdraaide. Zover zou het echter niet komen, zes minuten voor tijd veroorzaakte Hleb een vrije trap, vlak bij de cornervlag. De uitstekend genomen vrije trap belandde op het hoofd van Alex die hoog boven iedereen uitkwam en de bal achter Lehmann kopte. Door het gelijke spel verzekerde PSV zich van een plek bij de laatste acht ploegen van Europa.

Karakteristieken

Arsenal - PSV
58’Alex (e.d) 1-0
84’Alex 1-1

Toeschouwers: 60.000
Scheidsrechter: Hamer (LUX)
Gele kaart: Feher (PSV) Fabregas (Arsenal)

Opstellingen

Arsenal: Lehmann, Touré, Silva, Gallas, Chlichy/ (85’ Walcott), Hleb, Fabregas, Denilson, Ljungberg/ 75’- Diaby), Adebayor, Baptista/ (65’- Henry)

PSV: Gomez, Fehér, Alex, Salcido, Sun, Méndez/ (91’ Váyrynen), Simons, Cocu, Culina, Koné/ (40’- Affalay), Farfán/ (88’- Addo)

Snelste treffer ooit voor Makaay

Roy Makaay is er woensdagavond in geslaagd om een nieuw record neer te zetten. De speler van Bayern München kreeg het namelijk voor elkaar om in het Champions League-duel met Real Madrid na elf seconden al te scoren.

Het is in de Champions League nog niet eerder gebeurd dat een speler het doel zo snel wist te vinden. Het oude record stamde uit 2002 en werd door Gilberto gevestigd. De speler van Arsenal was, in het treffen met PSV, na twintig seconden al trefzeker.

Arctic Monkeys en Girls Aloud samen studio in

Stevige indierock en goed bijgeschaafde, Britse popmuziek: het lijken tegenpolen, maar toch durven Matt Helders van de Arctic Monkeys en Sarah Harding van Girls Aloud het aan om zich samen op een nieuw nummer storten. Arctic Monkeys-voorman Alex Turner maakte dat deze week bekend in het Britse tijdschrift NME.

Girls Aloud werd bekend dankzij de Britse versie van de talentenjacht Popstars: the Rivals en had eerder hits met onder andere de popnummers 'Sound of the Underground' en 'Jump'. De Arctic Monkeys danken hun faam aan de website MySpace, waarop zij voorbeelden hadden geplaatst van hun snelle gitaar- en drumwerk. Terwijl Girls Aloud internationaal poppubliek bereikten, bleven de Arctic Monkeys vooral geliefd op alternatieve festivals als Lowlands. Toen de Arctic Monkeys vorig jaar besloten het Girls Aloud-nummer 'Love Machine' te coveren, wekten zij daarmee al de nodige verbazing.

Volgens Alex Turner wordt het nieuwe nummer 'een beetje elektronisch'. 'De studio is al geboekt,' zo grapte Turner. Wanneer we de Arctic Monkeys/Girls Aloud-combi kunnen verwachten is nog niet bekend.

Girls Aloud en Arctic Monkeys
Girls Aloud en Arctic Monkeys eerder dit jaar samen, na de uitreiking van de NME Awards.

Na penisamputatie Mozart 4 vrouwtjes zwanger

Icoon OpmerkelijkLeguaan Mozart is na het amputeren van zijn penis nog steeds de man. Na de dramatische verwijdering weken geleden van zijn geslachtsdeel hield hij nog een penis over. Inmiddels heeft het inmiddels wereldberoemde reptiel uit het Antwerpse Aquatopia vier vrouwtjes zwanger gemaakt.

Mozart werd wereldnieuws toen hij na een paringsbeurt last kreeg van een permanent stijve penis. Zalfjes en medicijnen hielpen niets. Dierenartsen moesten de penis verwijderen. Leguanen beschikken gelukkig voor Mozart over twee geslachtsdelen. Hij heeft inmiddels bewezen dat hij nog even goed is in zijn 'spel' als voor de amputatie van zijn penis. De wijfjes Truus, Peppina, Johnny en Bianca zijn zwanger van hem. Truus heeft al eitjes gelegd.

Mozart kan over enkele maanden de vruchten plukken van zijn harde werk.

Blue Dragon in Europa niet in het Japans

Blue Dragon, een van de weinige Xbox 360 games die goed verkocht in Japan, komt zoals verwacht ook naar het westen toe. IGN heeft nu een demo mogen aanschouwen van de vertaalde versie van de game.

Aan de game zelf is vrij weinig veranderd voor de westerse release, de Japanse patch die twee nieuwe moeilijkheidsgraden met zich meebracht zit standaard in de westerse release. Daarnaast worden nog drie downloadbare packs uitkomen, en dit voor een game die al op meerdere DVDs staat.

Het ergste nieuws komt voor de puristen. De Japanse voice-over zal niet in de Europese versie van Blue Dragon zitten, alleen in de versie voor de VS. Dit vanwege het feit dat de Europese versie al meerdere verschillende audiosporen moet bevatten.

De US release van Blue Dragon staat voorlopig voor het einde van augustus, over de Europese release zijn nog geen details bekend.

Defcon komt echt naar linux

Veel Defcon gamers hebben er op moeten wachten, maar de globale thermonucleaire oorlogsgame komt nu toch echt naar linux.

Op het forum van Introversion is nu een beta versie te downloaden van de linux versie van Defcon.

In dit forum staat niet alleen informatie over het binnenhalen van de laatste betaversie voor linux, ook staan er vele bugs omschreven en kunnen er bugs gemeld worden.

Defcon voor linux wordt nog deze maand verwacht, samen met de Mac versie van de game.


Een ietwat minder gelukkig Europa in Defcon

Topcricketer wil nier afstaan aan vader

Icoon MedischDe Engelse topcricketer Liam Plunkett wil een nier afstaan aan zijn doodzieke vader Alan. Dat melden Britse media.

Alan Plunkett heeft het aanbod echter geweigerd. Hij wil de carrière van zijn zoon niet in gevaar brengen. "Het is een fantastisch dat hij dit voor mij wil doen, maar ik kan het niet aannemen", zei de 49-jarige vader. De 21-jarige Liam is een groot talent. Cricket is in zijn land een erg populaire sport. De jongeman maakt deel uit van de Engelse selectie voor het WK in de Caraïben .

Zijn vader staat op de wachtlijst voor een niertransplantatie. Zijn situatie is kritiek. Alan Plunkett hoopt zijn leven te rekken door dialyse tot er een nier van een overleden donor beschikbaar komt. Liam was de enige in zijn familie wiens nier geschikt was voor transplantatie.

Taakstraf voor wietrokende oma

Een 68-jarige Britse vrouw, die voor eigen gebruik een kleine hennepkwekerij runt, heeft een taakstraf van 250 uur gekregen. Patricia Tabram teelde de wiet in een inloopkast in haar woning, zo meldde de Britse omroep BBC vandaag.

Naar eigen zeggen gebruikte de vrouw uit Humshaugh (Northumberland) de marihuana als pijnstiller. Tevens rookte ze het om haar depressie te onderdrukken. De vrouw kreeg het moeilijk na de dood van haar zoon en door pijn na twee auto-ongelukken. Met een kop thee met daarin opgelost een beetje wiet, is de grootmoeder volgens eigen verklaring vijf uur lang pijnvrij.

De vrouw stond in 2005 al terecht voor het verbouwen van hennep. Toen kwam ze er vanaf met een voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat de rechter van haar geen martelaar wilde maken.

Met dank aan Kaaks voor de submit.

Naomi Campbell wordt poetsvrouw

Protesteren heeft geen zin: Naomi Campbell moet als straf vijf dagen de vloer schrobben in New York. Dit vanwege het feit dat zij een mobiele telefoon naar het hoofd van haar assistente gooide.

Haar taakstraf mag ze niet volbrengen in dure designerkleding; ze is verplicht weinig modieuze werkkleding te dragen. Ook zal ze functionele, rubberen handschoenen om haar handen moeten schuiven.

Haar werkstraf mag ze overigens achter gesloten deuren uitvoeren, ver weg van opdringerige roddeljournalisten. Een herhaling van de hysterie bij de taakstraf van Boy George wil men proberen te voorkomen. Toen maakte een hysterische menigte hem het vegen van straten onmogelijk.

Gravenstijn naar EK judo

Marjolein van Unen, bondscoach van het Nederlands judoteam, heeft Deborah Gravenstijn toegevoegd aan de selectie voor het EK judo. Dit evenement wordt van 6 tot en met 8 april in Belgrado gehouden. De 32-jarige judoka komt uit in de klasse tot 57 kilogram.

Gravenstijn keerde begin maart terug op de judomat. Dit was tijdens de wereldbekerwedstrijden, welke in Praag werden gehouden. Voor haar terugkeer in het internationale circuit had ze lange tijd te maken met blessures. Tot overmaat van ramp zorgden familie-omstandigheden ervoor dat ze nog niet op het hoogste niveau in actie kon komen. In 2001 sleepte Gravenstijn, tijdens het Europees kampioenschap, de zilveren medaille in de wacht.

Verbeek: "Alves nog niet de oude"

Het is nog niet zeker of Afonso Alves komend weekend zijn rentree in de selectie van SC Heerenveen zal maken. Sinds vorige week traint de Braziliaan weer mee met de selectie van trainer Gert-Jan Verbeek, maar deze is niet van plan iets te forceren.

"Alves is medisch fit, maar hij is nog niet de oude", lichtte Verbeek toe. "Dat zie je terug in zijn spel. Hij speelt niet vrijuit. Is misschien nog bang dat het opnieuw mis kan gaan. Dat gevoel moet hij kwijt, anders heeft het geen zin om hem op te stellen. Ergens is het niet vreemd dat hij zo reageert, want het is de eerste keer dat Alves met een dergelijke zware blessure te maken heeft."

Toch is de oefenmeester erg blij dat Alves inmiddels weer op het veld staat. "De prognose was vier tot zes weken. Hij is gelukkig weer snel bij de groep. Dat is een meevaller. De manier waarop hij trainde viel me een beetje tegen, maar goed, dit was pas zijn eerste training. We hebben nog twee dagen tot RKC Waalwijk. Misschien gaat het morgen al beter. We gaan in ieder geval niet forceren. Hij moet er echt klaar voor zijn voor we hem opstellen."

McEnroe wil kortere tennisagenda

Voormalig tenniskampioen John McEnroe is van mening dat het beter voor de tennissport is als de agenda wordt verkort. Dit verklaarde hij woensdag tegenover de BBC. Momenteel is er slechts één rustperiode voor de tennissers, namelijk in december.

Om ervoor te zorgen dat deze langer wordt, pleit McEnroe voor een tennisseizoen dat in februari begint en in oktober eindigt. Dit zou dus betekenen dat de Australian Open niet meer in januari gespeeld zal worden. De voormalig nummer één van de wereld heeft het plan geopperd om dit toernooi naar maart te verschuiven.

Bovendien is McEnroe van mening dat het grasseizoen langer moet gaan duren. Het directe gevolg hiervan is dat er minder toernooien op gravel gespeeld gaan worden.

Gomes: "PSV is favoriet"

Volgens Heurelho da Silva Gomes is PSV woensdag, in het Champions League-duel tegen Arsenal, de favoriet. De Eindhovense ploeg speelt de wedstrijd in het Emirates Stadium in Engeland. De eerste wedstrijd wist de ploeg van trainer Ronald Koeman te winnen.

"Arsenal is thuis sterk, maar nu is het moment voor ons om hen uit de Champions League te spelen. De verliespartijen in de bekertoernooien (tegen Chelsea en Blackburn) hebben hun defensieve problemen blootgelegd. Als PSV het goed uitspeelt, kunnen we de wedstrijd winnen", aldus Gomes tegenover de camera's van Eurosport.

"PSV is koploper in Nederland en Arsenal is dat niet in Engeland. Dit gegeven en het verlies van Arsenal in de eerste wedstrijd maakt ons tot de favoriet", vervolgt de Braziliaanse keeper zijn verhaal. Gomes geeft overigens toe niet meer bang te zijn voor Thierry Henry. "Ik ben niet meer bang voor hem sinds de eerste wedstrijd in Eindhoven. Ik ga naar Londen met het doel Henry het scoren te beletten."

Roeder onder indruk van AZ

De trainer van Newcastle United, Glenn Roeder, is onder de indruk van AZ. Morgen ontmoet Newcastle AZ in de achtste finales van de UEFA-beker.

"Op voetbaltechnisch- en tactisch gebied is dit de beste ploeg die we dit seizoen in de UEFA-beker zijn tegengekomen", aldus Roeder. "Vorige week woensdag heb ik in Utrecht de bekerwedstrijd gezien. De overwinning voor AZ had veel hoger kunnen uitvallen dan 1-2. Het veldspel was erg indrukwekkend.”

Desondanks ziet Roeder wel kansen voor Newcastle. "Met onze inzet en strijd kunnen we het iedereen lastig maken. Onze spelopvattingen verschillen enorm. Daarom snap ik ook wel dat Nederlandse clubs altijd graag tegen Engelse teams spelen. Maar andersom is dat ook zo. We kennen de zwakheden van elkaar.”

Bruce Willis mogelijk in show Hans Klok

Icoon TheaterNadat eerder al bekend werd dat Baywatch-ster Carmen Electra zich voor de goochelshow van Hans Klok heeft laten strikken, blijkt nu dat ook Die Hard-acteur Bruce Willis wellicht zijn steun zal verlenen aan de serie voorstellingen die de illusionist zal geven in Las Vegas.

'Waarschijnlijk gaat Bruce Willis de openingsshow aan elkaar praten,' aldus Hans Klok afgelopen dinsdag tegenover De Telegraaf. Sinds het in Amerika bekend werd dat Carmen Electra zich met Klok inliet, is Klok zelf een bijna net zo grote ster. 'Ik ben gevraagd voor alle talkshows en grote kranten. Carmen is een begrip in Amerika. Ze zorgt voor veel publiciteit en dat heb je nodig. Alleen al met haar door Los Angeles lopen, was een ervaring. We hadden een hele stoet fotografen achter ons aan,' zo verklaarde Hans Klok eerder dit jaar. Mogelijk heeft Klok daar zijn steun van Willis aan te danken.

De eerste voorstelling van de show 'Faster Than Magic' is op 12 mei te zien in Las Vegas.

Met dank aan static voor de submit.

Woningen doorzocht wegens racisme website

Icoon PolitieDe politie Amsterdam-Amstelland heeft dinsdagochtend enkele woningen en een bedrijfspand doorzocht, nadat er racistische uitspraken waren verschenen op het extreem rechtse forum Stormfront. Er is niemand aangehouden. Wel zijn er diverse documenten en computers in beslag genomen. Waar de huiszoekingen precies hebben plaatsgevonden, wil de politie niet zeggen.

Stormfront is gevestigd in Florida, maar heeft ook een Nederlandse tak. De discriminerende uitlatingen stonden op het Nederlandse deel.

Er is een onderzoek ingesteld naar de website. De beheerders van Stormfront worden verdacht van het plaatsen van strafbare uitlatingen.

Heel veel muziek...!

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van (zolang het mogelijk is)!

Hiphop:

Apathy-Eastern_Philosophy , Immortal_Technique , Beastie_Boys_-_An_Exciting_Evening_At_Home_With... , House_of_Pain_House_of_Pain ,

North_West_Metropolis_Expressions_EP , Outerspace_-_Blood_and_Ashes , Outerspace__Jedi_Minds_tricks_Presents_Outerspace ,

Afroman-waiting-to-inhale , Extended_Famm_-_Happy_Fuck_You_Songs , Buck65_-_Dirty_Work_EP , Optimus_Rhyme_-_School_The_Indie_Rockers , Atmosphere_-_The_Fun_EP ,

atmosphere_-_god_loves_ugly.rar , Atmosphere_-_None...Well_Industrial_Warfare , Cenospecies_-_In_Definition , Atmosphere_-_Lucy_Ford__The_Atmosphere_EPs

Rock:

Alien_Ant_Farm_-_3rd_Draft , Alien_Ant_Farm_-_TruANT , Alien_Ant_Farm_-_ANThology

Reggae:
Yellowman_-_Nobody_Move_Nobody_Get_Hurt

Overige
Gabriel_rios_-_2004_-_ghostboy

Veel plezier ermee!

Met dank aan Mirel voor de submit.

Familie Jimi Hendrix dient aanklacht in

De familie van de overleden gitaarvirtuoos Jimi Hendrix heeft een aanklacht ingediend tegen de zakenman Craig Dieffenbach en zijn partners. Deze zouden op onwettige wijze de handelsmerken van Jimi Hendrix hebben gebruikt om wodkamerk 'Hendrix Electric' te promoten.

Dit meldden Amerikaanse media woensdag. Dieffenbach zou opzettelijk het publiek willen laten geloven dat Experience Hendrix, het familiebedrijf van de familie Hendrix, toestemming heeft gegeven voor de verkoop van deze wodka en andere producten. Dit is echter niet het geval.

Jimi Hendrix

'Stimuleer zwangerschap onder studentes'

Icoon WetenschapDe Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) heeft vandaag een rapport gepresenteerd aan de overheid met als voornaamste suggestie dat het studentes gemakkelijker gemaakt moet worden om tijdens hun studie al kinderen te krijgen. In Nederland krijgt bijna de helft van de vrouwen hun eerste kind pas na het dertigste levensjaar.

Uit het rapport volgen nog meer adviezen. Zo wordt er gesteld dat het gemakkelijker moet worden voor jonge stellen om een geschikt huis te vinden. Ook moeten er maatregelen worden genomen om jonge ouders hun carrière makkelijker te laten combineren met kinderen.

Het zou medisch gezien veel beter zijn om op jonge leeftijd aan kinderen te beginnen. De RVZ stelt dat de heersende moraal onder vrouwen om eerst carrière te maken en dan pas aan kinderen te beginnen dit tegenwerkt. Veel mensen weten volgens gynaecoloog Didi Braat, voorzitter van de commissie die het rapport heeft opgesteld, ook niet dat de kans op het krijgen van een miskraam drastisch toeneemt na het dertigste levensjaar. Ook wordt de kans op het krijgen van kinderen met het syndroom van Down groter.

Er zijn nog meer factoren die het krijgen van kinderen op late leeftijd afraden. Zo worden ouderparen op latere leeftijd steeds minder vruchtbaar. Daardoor zijn regelmatig vruchtbaarheidsbehandelingen nodig. Ook de zogenaamde reageerbuisbaby's zijn geen goed alternatief: deze komen vaak te vroeg ter wereld en ze hebben een verhoogde kans op leer- en gedragsstoornissen in hun latere leven.

Overigens wil de RVS het krijgen van kinderen op latere leeftijd niet in een kwaad daglicht stellen. Er zijn namelijk ook argumenten vóór het krijgen van kinderen op latere leeftijd. Zo is de financiële situatie van ouders dan vaak beter op orde, hebben ouders een huis dat (beter) geschikt is voor de kinderen en zijn ze vaak mentaal beter in staat om kinderen op te voeden.

Met het rapport hoopt de raad te bereiken dat de regering het krijgen van kinderen weer op de agenda zet. Een voorbeeld van een manier om te stimuleren dat mensen op jongere leeftijd aan nageslacht beginnen, is bijvoorbeeld de studentenhuisvesting ook voor kinderopvang te laten zorgen. Zo kan een studie makkelijker met kinderen gecombineerd worden. Ook speciale startershuizen voor jonge gezinnen zijn een extra middel om dit te bereiken.

Opvolger E3 alleen voor Amerikanen

De E3 stierf vorig jaar een plotselinge dood door de almaar stijgende kosten, waarbij de publishers vonden dat ze niet echt waar meer voor hun geld kregen. Er komt dit jaar dus een nieuwe beurs die kleiner van opzet is en waar er meer ruimte is voor afspraken en journalisten beter geinformeerd kunnen worden over de aankomende games.

Het gaat er echter op lijken dat Europese, Australische en Aziatische journalisten gewoon thuis kunnen blijven. De Australische Entertainment Association kwam namelijk van een koude kermis thuis toen ze vroegen om toegang. De ESA wist ze namelijk te vertellen dat de nieuwe E3 zich ging richten op Noord-Amerikanen.

Een erg vreemde beslissing van de ESA om zo om te gaan met een beurs die zich richt op de gehele wereld. Het kosten/baten plaatje wordt er zo voor de publishers ook niet veel gunstiger op, want nu bereiken ze maar een heel beperkt deel van de gamesjournalisten.

Ophef over boek van het FOK!forum

Icoon SitenewsHet ANP heeft de ophef over het boek van het FOK!forum opgepikt. Over de affaire schrijft het ANP:

Op het internet is commotie ontstaan over een 'blook', een weblog in boekvorm, bestaande uit schrijfsels op het populaire jongerenforum fok.nl. In 2005 startte ene Nadine een - al snel populaire - 'thread' op dit forum over haar spannende liefdesleven. Onverwacht is daarvan nu een boek verschenen.

Achter Nadine blijkt een Nederlandse schrijfster schuil te gaan. Op het FOK!forum zeggen veel bezoekers van de thread zich genomen te voelen omdat hun bijdragen nu in boekvorm verschijnen, zij het dan onder hun forumnaam. Ze vragen zich af hoe dat met copyright zit. Ook zijn er bij die zich bedrogen voelen omdat het de schrijfster, Karin Overmars, al meteen al zou zijn gegaan om de uiteindelijke publicatie van een boek.

Dat laatste ontkent Oscar van Gelderen, de uitgever. ''Tot het laatst wisten we niet wie er achter zat. We vonden het wel een spannend verhaal over het dubbelleven van een kindermeisje, met een minnaar en een eigen familie.'' Op het FOK!forum roepen bezoekers op de uitgeverij aan te klagen, wegens schending van copyright.

Van Gelderen ziet eventuele claims graag tegemoet. ''Dit boek sluit mooi aan bij het karakter van internet. Wat wil je, als je je commentaar op een openbaar forum zet.''. Eigenaar Danny Roodbol van FOK! heeft het boek inmiddels gezien en ziet van juridische stappen af. ''De thread is deels herschreven, deels verzonnen en bewerkt. In eerste instantie was ik wel kwaad. De hele thread is in feite eigendom van FOK!, denk ik.''

Het is voor zover Roodbol bekend de eerste keer in Nederland dat een verhaallijn op een forum in boekvorm verschijnt. Hij blijft het onfatsoenlijk vinden dat de hele discussie is gebruikt voor een roman, zonder dat de FOK!-bezoekers en de eigenaar daarvan wisten. ''Maar we benadrukken altijd al dat alles wat iemand ooit op internet zet, altijd te vinden en dus te misbruiken is.''

Zie ook: Schrijver 'FOK!-boek' is Karin Overmars

Ajax haalt geen vervanger voor Leonardo

Ajax zal geen vervanger aantrekken voor Leonardo. De technisch directeur van de Amsterdammers, Martin van Geel, zegt dat het verlies intern zal worden opgevangen.

Van Geel noemde ook nog concrete voorbeelden, volgens hem zouden Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Ryan Babel vanaf de rechterflank kunnen voetballen. "Dit geeft ons voldoende mogelijkheden."

Leonardo, die in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen fors geblesseerd raakte, vertrekt naar de Verenigde Staten om zich daar te laten behandelen. De aanvaller heeft goede ervaringen met de arts die hem daar behandelt. Die arts heeft hem bij een eerdere blessure, toen nog als Feyenoorder, ook behandeld.

Rossi was te arrogant

Valentino Rossi heeft vlak voor het nieuwe seizoen toegegeven dat het missen van het kampioenschap in 2006 zijn eigen schuld is geweest. "De fout die wij vorig jaar maakten was dat we ons onverslaanbaar voelden" verklaart Rossi.

"Arrogant of zelfvoldaan, hoe je het ook noemen wilt, het is een goede les geweest", vertelt de Italiaan, "Het heeft me uiteindelijk de titel gekost. Het is wel eens goed om te verliezen, dat houd je scherp en het is de beste motivatie om nog een jaar door te gaan, dat ik onderuit ging in Valencia ben ik nog niet vergeten, dat was wel de meest dramatische valpartij die ik me kan herinneren."

Aankomende zaterdag gaat het nieuwe MotoGP seizoen van start in Qatar en Rossi is er helemaal op voorbereidt: "In het nieuwe seizoen heb ik weer dezelfde rivalen als vorig jaar Nicky Hayden, Dani Pedrosa, Loris Capirossi en Marco Melandri, dat zijn de rijders met het meeste talent, toch komen daar nog twee namen bij, want Casey Stoner en John Hopkins zijn ook snelle jongens. Er zijn nog achttien races te gaan, het wordt een lang seizoen."

Mannen stelen 700 kilo koperen bliksemafleiders

Icoon BinnenlandsDoor de hoge koperprijs worden steeds meer koperen voorwerpen een prooi voor dieven. Een 22-jarige man uit Laren en een 42-jarige man uit Hilversum zijn dinsdag door de politie opgepakt voor het stelen van 700 kilo koperen bliksemafleiders. De bliksemafleiders zijn afkomstig van gebouwen in Hilversum, Weesp, Huizen en Bussum.

Het duo heeft aan de politie bekend de diefstallen te hebben gepleegd. Ze verklaarden dat ze de laatste maanden 's nachts daken van bedrijfsgebouwen beklommen om daar de bliksemafleiders van af te knippen en mee te nemen. Eén van de mannen is weer op vrije voeten gesteld, de ander bleek nog een celstraf van 37 dagen open te hebben staan. De mannen moeten zich later nog wel voor de rechter verantwoorden.

Met een koperprijs van rond de 6 euro per kilo is het duidelijk dat de mannen er niet weinig aan over hebben gehouden.

Werkstraf geëist voor zware kindermishandeling

Icoon JustitieTegen de 31-jarige S. Al-S. is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch een voorwaardelijke celstraf van één jaar geëist en een werkstraf van 240 uur wegens ernstige kindermishandeling. De vrouw wordt ervan beschuldigd haar 3 kinderen vanaf 2001 vier jaar lang mishandeld en verwaarloosd te hebben. De kinderen waren 6, 5 en 1 jaar oud toen de mishandelingen begonnen.

De uit Iran afkomstige vrouw hongerde haar kinderen uit, zette ze naakt in de kou buiten, sloot ze op en sloeg ze met stokken in het gezicht, zo zei de officier van justitie. ''De Kinderbescherming had nog nooit zo iets meegemaakt. Daarom moet S. hier vandaag verschijnen.'' De Kinderbescherming kwam de zaak op het spoor toen leerkrachten hadden aangegeven dat de twee jongens enorm stonken als ze op school kwamen en vol met littekens zaten.

Volgens de advocaat van de Iraanse ligt de schuld bij de man van de vrouw en moet zijn cliënte daarom vrijuit gaan: ''Mevrouw Al-S. is zeven jaar in Nederland. Haar man is teruggegaan naar Irak. De vader is de schuldige van alles. Het was een tiran voor zijn gezin. Hij stak ze regelmatig met een mes, deed gras in hun eten en dreigde mijn cliënt dood te maken. Zij is mishandeld en moet daarom worden vrijgesproken.''

De uitspraak is over 14 dagen.

Met dank aan SolidArt voor de submit.

Unibet spant kort geding aan tegen ASO

Unibet spant een kort geding aan tegen de ASO, organisator van meerdere koersen zoals Parijs-Nice en de Tour de France. Door het akkoord wat bereikt is tussen de UCI en de ASO lijkt Unibet de enige benadeelde partij te zijn.

Unibet kreeg een startverbod voor Parijs-Nice omdat het in Frankrijk verboden is om reclame voor gokbedrijven te maken. De suggestie van de ProTour ploeg om met een vraagteken te starten werd ook van de tafel geveegd. Unibet bereidt ook stappen voor om de UCI voor de rechter te dagen. Ondanks dat de ploeg een ProTour licentie heeft blijft het afhankelijk van een eventuele wilcard die men toegewezen krijgt. Dit moet volgens Unibet niet mogen.

Mastuhondje

Het lijkt wel dierendag vandaag, maar dit filmpje wat in de submit stond kon ik jullie echt niet onthouden. Want wat doe je als je als hond zijnde jeuk hebt, juist je probeert eerst een ander hondje te vinden om de jeuk te verlichten en als dat niet lukt dan sla je pootjes aan jezelf.

Ik vraag me alleen af of honden dingen af kijken van dingen die ze in de omgeving vaak zien gebeuren, want dan heeft het baasje toch wel wat uit te leggen.

Met dank aan Lassie voor de submit.

Automobilist rijdt 120 kilometer per uur te snel

Icoon OpmerkelijkEen 25-jarige automobilist uit Borculo is maandag aangehouden in het Gelderse Geesteren, omdat hij 120 kilometer per uur te snel reed. De man scheurde over de Nettelhorsterweg, waar net een snelheidscontrole gehouden werd. Hij reed tweehonderd kilometer per uur, waar tachtig is toegestaan.

De auto van de man is in beslag genomen. Zijn rijbewijs moet nog worden ingevorderd, maar dat kon hij thuis niet vinden.

Euromast brengt kiezers in hogere sferen

Icoon OpmerkelijkKiezers die hun stem uitbrengen in de Rotterdamse Euromast, mogen gratis naar boven. Van dit aanbod wordt gretig gebruik gemaakt. Halverwege de middag hadden ruim vierhonderd mensen gestemd op stembureau 247. Slechts drie kiezers bedankten voor het uitzicht: zij bleven liever met beide benen op de grond staan.

Anja en Chris van Kaam maakten er een gezellig uitje van met hun dochtertje Demi. Ze zijn speciaal naar stembureau 247 gekomen om de stad van boven te kunnen bekijken. 21 jaar geleden keken zij voor het laatst vanaf de Euromast uit over Nederland. Ze hadden een halfjaar verkering en Chris had Anja uitgenodigd voor een romantisch diner bovenop de Euromast.

 

Het uitzicht vanaf de Euromast Bron:Euromast.nl

 

Rutte niet welkom in Antilliaans toneelstuk

Icoon TheaterVVD-fractieleider Mark Rutte hoeft niet nog eens de ambitie te hebben om mee te spelen als acteur in het toneelstuk 'Dubbelspel', want de schrijver van het stuk, de Antilliaan Frank Martinus Arion, wil hem er niet meer in hebben. Hij is boos omdat de VVD'er in het tv-programma Business Class van Harry Mens onaardige dingen heeft gezegd over criminele Antilliaanse jongeren die naar Nederland komen. De VVD-leider zei daarover: ''Wij zeggen: die dumpen wij dus terug in de Antillen.''

Volgens de Antilliaanse schrijver ''dumpt'' Rutte daarmee ''onze kinderen.''

Rutte speelde vorig jaar op 3 december in het Amsterdamse Paradiso mee in een opvoering van het toneelstuk. Dat gebeurde onder leiding van PvdA-Kamerlid John Leerdam. Leerdam wil in augustus 'Dubbelspel' op Curaçao opvoeren, maar ook dat hoeft niet meer van Frank Arion. ''Ik heb geen vertrouwen meer in hem. Je weet niet wat John Leerdam gaat doen. Straks laat hij Rita Verdonk meespelen'', aldus de 70-jarige schrijver in het Antilliaans Dagblad.Dumpen

Regering Singapore steunt komst F1

De regering van Singapore is serieus van plan de Formule 1 naar het land te halen. De regering heeft toegezegd het project financieel te willen steunen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontkende afgelopen maandag nog dat er al een contract zou zijn getekend met een mogelijke promotor van het evenement.

De minister van handel en industrie, Iswaran, heeft tegenover het parlement bevestigd plannen te hebben voor de organisatie van een F1-race. "Een F1-race is voor elk bedrijf een grote investering. Er is regeringsgeld voor nodig en andere ondersteuning om het commercieel interessant te maken. De regering is bereid om een dergelijke onderneming te steunen tot een niveau dat aansluit bij de verwachte effecten van de economie."

Dochter André Hazes in SBS6-talentenjacht

Roxanne Hazes (14) gaat meedoen aan de SBS6-talentenjacht So You Wannabe A Popstar. De dochter van de overleden volkszanger André Hazes is vanaf vrijdag 16 maart te zien in de allereerste uitzending van het nieuwe amusementsprogramma.

Dit zei een woordvoerder van het tv-station woensdag. In So You Wannabe A Popstar worden elf bekende Nederlanders zonder duidelijke zangkennis omgeschoold tot een popster. Kijkers en de jury bepalen wie de beste deelnemer is. Nance en Gerard Joling presenteren het programma.

Naast Roxanne Hazes  doen ook Tanja Jess, Jochem van Gelder, Monique van der Werff, Erik Hulzebosch, Sascha Visser, Fajah Lourens, Viktor Brand, Geert Hoes, Nelleke van der Krogt  en  oud-LPF minister Hilbrand Nawijn mee aan de show.

Overigens komt tv-zender Tien binnenkort met een gelijksoortig programma onder de naam: 'Just the two of us'. Dat zal gepresenteerd worden door Gordon en Linda de Mol.


Roxanne bij de uitvaart van haar vader

YouTube afgesloten in Turkije

Icoon InternetEen hevige strijd tussen Turkse en Griekse internetters heeft woensdag geleid tot de sluiting van het internetplatform YouTube in Turkije. Een Turkse rechter bepaalde recent dat de grondlegger van de moderne Turkse republiek, Mustafa Kemal (1881-1938), via YouTube was beledigd.

De rechter beval dat de toegang tot deze site werd afgesloten. De beledigingen in kwestie waren afkomstig van Griekse gebruikers van YouTube die zo hun Turkse tegenpolen bestookten. Aanvankelijk werd geopperd dat alleen het beledigende filmpje zou worden verwijderd, maar woensdag werd YouTube in Turkije geheel onbereikbaar.

Het 1000ste Eindhoventopic

Okay, het is niet de eerste keer dat het 1000ste topic in een reeks gehaald word, en vaak is het eigenlijk een beetje triest, met random users die even 1000 topics volspammen. Hoe anders echter is het Eindhoven-topic. Al 1000 topics lang posten hier goede vrienden, mensen die elkaar dagelijks zien, een relatie hebben, of zelfs familie van elkaar zijn. Voor r8ality (en ongetwijfeld voor een paar anderen) is het eigenlijk een soort logboek, waarin hij elke dag beschrijft wat er gebeurd is in zijn leven.

r8ality begon lang geleden met het allereerste Eindhoventopic, en heeft in het duizendste topic een samenvatting gegeven van wat er allemaal is gebeurd door de jaren heen. Er is lief en leed gedeeld, elders op Fok! liefde ontstaan en in het Eindhoven-topic doorgegroeid tot relaties, break-ups, etc, de hele rataplan. Leuke opmerkingen, lieve opmerkingen, rottige opmerkingen, zelfs ruzies, het hoort er allemaal bij. Maar alles komt altijd weer goed, in het Eindhoven topic.

Met dank aan gr8w8 en r8ality voor de submit.

Vice-president Barcelona: "Rijkaard blijft"

De vice-president van Barcelona, Ferran Soriano, heeft gezegd dat Frank Rijkaard volgend seizoen 'absoluut' bij de club blijft.

Rijkaard maakt enkele lastige maanden door bij de Catalanen. Afgelopen weekend verloor de sterrenformatie de nummer één plek in de Primera Division en gisteren volgde de uitschakeling in de Champions League door Liverpool.

Door de tegenvallende resultaten denken verschillende Spaanse kranten dat Rijkaard deze zomer opstapt bij Barça. Soriano heeft dat echter met klem ontkend. "Dat gaat niet gebeuren. Er zijn enkele geruchten, maar Rijkaard heeft ons verzekerd dat hij doorgaat bij onze club."

Last minute twijfels?

Vandaag is het zover, de nieuwe Provinciale Staten moet gekozen worden. We mogen vandaag stemmen op de partij (en de persoon) van onze voorkeur. Toch zijn er nog heel veel zwevende kiezers, zoals ik, die niet weten wat ze moeten stemmen.

Neem dan nog een keer de stemwijzer van het IPP of het kieskompas van dagblad Trouw en de VU, af.

Maar wat je ook doet, ga wel stemmen, ook al is het blanco. Je hebt tot 21 uur 's avonds de tijd. Stemrecht is een groot recht waar onze voorvaderen hard voor hebben moeten vechten. Het is een recht die weinigen bezitten op deze wereld en ook jouw stem maakt wat uit, want elke stem telt! Het komt misschien wat moraliserend over, maar het is simpelweg een feit.

Friesinger niet op 1500m

Anni Friesinger zal niet meestrijden voor het goud op de 1500 meter tijdens het WK afstanden. De Duitse is niet voldoende hersteld van een griep.

Volgens haar coach Gianni Romme is het een wijs besluit: "Het gaat gewoon niet. Aangezien haar lichaam zo verzwakt is, heeft het geen zin om donderdag diep te gaan." Door deze griep liet Friesinger afgelopen weekend ook al de afsluitende wedstrijden om de wereldbeker aan zich voorbij gaan. Friesinger zal wel starten op de 1000 meter.

Thaise artsen verwijderen zwaard uit hoofd

Icoon MedischEen 16-jarige Thaise jongen heeft tevergeefs bij verschillende ziekenhuizen aangeklopt om te worden behandeld. De artsen weigerden omdat ze niet echt wisten hoe ze het Icoon Opmerkelijkeuvel konden verhelpen. De jongeman had namelijk een 60 centimeter lang zwaard in zijn hoofd, dat diagonaal van zijn neusholte tot zijn linkeroor liep.

De 16-jarige jongen werd zaterdag aangevallen door een groep, nadat hij naar een concert in de stad Sakeow was geweest. Eén persoon uit die groep vond het nodig om een zwaard in zijn hoofd te planten.

Na lang zoeken werd in de hoofdstad Bangkok uiteindelijk toch nog een ziekenhuis gevonden dat bereid was om de knaap te behandelen. Na een operatie van 5 uur en tien minuten was het de Thaise geneesheren gelukt om het zwaard van het lichaam te scheiden. De toestand van het slachtoffer is stabiel.

Met dank aan Taoufik007 en BasQ voor de submit.

Marco 7: Tonko

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6.

Marco loopt het kamertje binnen waar Tonko en de aliens zijn. Hij voelt zich niet helemaal op zijn gemak, maar zet toch door. Dan opeens gebeurt er iets heel vreemds. Alle wezens die er zitten veranderen in mensen, en het is net alsof ze dat doen om Marco op z'n gemak te stellen. Marco ziet flink wat bekenden. Gerard Joling zit er, maar ook Michael Jackson, Marco’s schooljuf en François Boulangé, die in een bak met lingoballen zit te roeren. Ze klappen allemaal voor iets wat Tonko heeft gezegd. Achterin de zaal houdt iemand een laptop in de lucht. Vanaf het scherm komt ontzettend fel, rood licht, dat naar voorin de zaal schijnt, links van Marco. Als hij naar Tonko kijkt, schrikt hij zich wezenloos. Langzaam verandert het aapje in iets wat lijkt op een vleeskleurige boom, met takken die lijken op mensen. De takken vallen één voor één af en blijven op de grond doortransformeren, en de rest van de boom, waarvan de stam nog een beetje bruin en harig was, zakt langzaam in de grond. De takken kronkelen over de grond, en na zeker vijf minuten ziet Marco de kenmerken van Anja en Timo erin. Hij staat aan de grond genageld. De derde tak is al bijna klaar, en als Marco beter kijkt ziet hij er Frank Govers in. Die staat dan ook op en roept vrolijk:
"Trouwens, mooie blouse heb je aan. Nieuw?"

ls dan ook Anja en Timo opgestaan zijn, beginnen de duizenden mensen (of zijn het aliens) in de grote zaal te mompelen, en langzaam gaat het over in schreeuwen.
"Rustig jongens," zegt Marco, "wat is er?" en hij probeert het publiek te bedaren. Ze schreeuwen, gillen, krijsen, springen op hun stoelen, scheuren hun kleren kapot en trekken elkaars haar uit het hoofd.
"Wat doen ze!" roept Marco tegen Anja, alsof hij meteen weer accepteert dat ze weer leeft.
"Tonko heeft zich opgeofferd voor ons," zegt ze, "we moeten wegwezen. Zij zien hem als een messias, en hebben zelfs boeken waarin hij wordt voorspeld. Ze geven ons, en jou er nou de schuld van dat hij weg is"
"Mooi," zegt Marco, "en nu?"
"Er is maar één oplossing," antwoordt Timo, "maar die is lastig."
"Vertel," zegt Marco, "maar gauw, want we moeten weg!"
"Jij bent de laatste gewone mens die weet van de andere wereld. De enige manier waarop we dit kunnen terugdraaien is, dat we jou terugsturen naar de dag waarop je kennismaakte met de aliens. Je zult dan alles vergeten, maar dan kan de alienwereld verdwijnen."
"En jullie dan! Vergeet ik jullie dan ook! En waar gaan jullie naar toe!"
"De aliens hebben ons slechts gebruikt als verschijningsvorm. Het is ingewikkeld, maar het komt erop neer dat ze een deel van het licht dat weerkaatst wordt op ons lichaam omzetten in nieuwe moleculen, zodat er een nieuw lichaam gevolgd wordt. Daardoor kunnen er ook meerdere Anja's en Timo's zijn," legt Timo uit.
Marco kijkt een beetje glazig. "Dus als ik het goed begrijp kom ik dan weer terug bij de vuilnisbak en vergeet ik alles wat er gebeurd is?"
"Ja, klopt. Sterker nog, het is helemaal niet gebeurd, want alle aliens zijn dan weg," zegt Anja, "maar we moeten nu echt gaan rennen!"

Ze rennen zo hard als ze kunnen naar buiten, en gooien het luik dicht. Marco schopt er gauw nog wat zout op, tot hij door Timo en Anja bij zijn armen gegrepen wordt en meegesleurd. Ze tillen hem haast op en rennen ontzettend snel. Alles om Marco heen vervaagt en wordt zwart. Zijn hoofd begint weer te bonken en dan ineens zijn Anja en Timo weg.

Langzaam begint het licht te worden, en Marco hangt onderuitgezakt tussen prullenbak en muur en kijkt om zich heen, zijn ogen beschermend tegen het zonlicht dat de mokerhamers in zijn hoofd extra hard doet rammen.

Hij doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen.

Met dank aan Glacier voor Gerard Joling, freiss voor François Boulangé (ctrl-v), Ryoga voor het applaus, f00t voor de rode laptop, Sj0rSz voor het felle licht en samen met DJMO voor de transformatie van Tonko, Hmaster-II voor Frank Govers, Jappr voor de wijze woorden, Hertog_Martin voor de vermessiassing van Tonko. Oh, en mezelf voor het laten verdwijnen van de alienbeschaving. Sorry Anthraxx!

En nou zijn we weer bij de prullenbak! De aliens zijn echt weg, wat gaat er nu gebeuren? Komt Marco terecht in een maffiabeweging? Hij heeft nog steeds geen geld en geen sleutels, misschien vindt hij ze wel terug! Of niet? Wie komt er nú aan? Wat gaat er volgende week gebeuren? Zet jouw suggesties in de reacties en wie weet worden die gebruikt!

Navarro schaamt zich voor daad

David Navarro heeft aangegeven dat hij zich schaamt voor zijn actie na afloop van het duel tussen zijn club Valencia en Internazionale. Hij sloeg daarbij een speler van de tegenpartij.

Vlak na het laatste fluitsignaal van het duel dat zonder doelpunten eindigde, kregen enkele spelers het met elkaar aan de stok. Navarro, op de bank begonnen, stormde het veld op om zich in het duw- trekwerk te mengen. Daarbij sloeg hij de Argentijn Nicolás Burdisso een gebroken neus. Vervolgens maakte hij zich uit de voeten om de woedende Italianen af te schudden.

De UEFA heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden. Navarro is zich bewust van zijn fout en bood daarom zijn excuses aan. "Ik wil me verontschuldigen aan alle mensen die ik pijn heb gedaan met mijn acties", vertelde de verdediger. "Ik zag iemand een teamgenoot van mij aanvallen en verloor mijn zelfcontrole. Ik heb berouw van mijn daden en ik schaam me."

Atalanta Bergamo hengelt naar Hansson

Italiaanse media melden dat Petter Hansson in de belangstelling staat van Atalanta Bergamo. De Zweedse verdediger van SC Heerenveen vertrekt aan het eind van dit seizoen transfervrij bij de Friezen.

Atalanta, dat momenteel elfde staat in de Serie A, zou al een driejarig contract voor Hansson hebben klaar liggen. De 30-jarige Zweed, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij de club uit het Abe Lenstra-stadion, zou al in Bergamo zijn geweest voor onderhandelingen.

[Upd] Over de F1manager

Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn de pagina's van de F1manager op dit moment niet bereikbaar.

We zijn druk bezig met het voorbereiden en gereed maken van de manager voor het nieuwe seizoen en daarvoor is het even noodzakelijk dat de F1manager dicht gaat. De manager zal ruim voor de eerste race open gaan, zodat iedereen zich kan inschrijven en zijn team kan samenstellen voor de Grand Prix van Australië.

Nog even geduld dus!

Update

Voor wie niet langer kan wachten: in dit topic op het FOK!forum staan alvast de prijzen van de coureurs, chassis en motoren voor de manager. Kan je alvast gaan puzzelen.

Fischella blijft positief

Giancarlo Fisichella staat dit seizoen voor de zware taak om het gat dat wereldkampioen Fernando Alonso heeft achtergelaten op te vullen. Ondanks dat velen denken dat de Italiaan hier niet toe in staat is, ziet hij het zelf nog steeds positief in.

In 2006 won Renault F1 acht van de achttien races, waarvan Alonso er zeven van op zijn naam schreef. Fisichella denkt dat Renault nog steeds voor de eindoverwinning kan gaan, ondaks dat een belangrijke speler het team heeft verlaten. "De wagen is goed, misschien nog wel beter dan de R26", vertelt 'Fisico',"De potentie om te winnen is aanwezig, maar ik denk dat 2007 niet alleen een strijd zal worden tussen Ferrari en Renault, maar dat ook teams als McLaren en BMW zich aan de kop van het veld melden. Dus om acht races te winnen is een erg optimistische gedachte."

Fisichella is er wel van overtuigd dat Renault op dit moment absoluut één van de titelkandidaten is: "Op dit moment zijn we zeker een titelkandidaat, al moeten we een klein beetje extra snelheid zien te vinden voor de eerste races, maar veel zal van de ontwikkelingen in het middenseizoen afhangen, en hoe snel we kunnen reageren op ontwikkelingen bij andere teams."

Historisch: Alfredo di Stéfano

We schrijven het jaar 1960. De finale van de Europacup I van dat seizoen staat op het punt van beginnen. Viervoudig winnaar Real Madrid treedt aan tegen Eintracht Frankfurt. Twee uur later konden de Spanjaarden een vijfde cup aan hun totaal toevoegen: 7-3.

Man van de wedstrijd was opnieuw Alfredo di Stéfano, de Argentijnse speler die op dat moment al zeven jaar voor de Spaanse gigant diende, en tevens de Spaanse nationaliteit had aangenomen. Di Stéfano was een spits, een spits die niet alleen doelpunten maakte, maar ook een karakter was in het veld.

Geboren op 4 juli 1926 in Barracas, Buenos Aires (Argentinië), begon de jonge voetballer zijn carrière bij de Argentijnse topclub River Plate in 1943. Hij kwam daar na enkele seizoenen bankzitten niet tot scoren, waardoor hij verhuurd werd aan Club Atlético Huracán, waar hij wel speelde. River haalde hem in 1947 terug en prompt scoorde Di Stéfano 49 doelpunten in 65 wedstrijden, verspreid over tweeëneenhalf seizoen. Tijdens de Argentijnse voetbalstaking in 1949 tekende de spits bij het Colombiaanse Millonarios uit Bogota.

In de Colombiaanse competitie werden toen nog wekelijks twee of drie wedstrijden gespeeld. Daardoor kwam Di Stéfano in vier seizoenen aan het enorme aantal wedstrijden van 294. In die wedstrijden vond La Saeta Rubia (de blonde pijl) 267 maal het net. Toen Real Madrid in 1952 een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Millonarios, viel het oog van FC Barcelona-voorzitter Marti Carreto op de Argentijns-Colombiaanse spits. In 1953 tekende Di Stéfano een contract bij Barça, maar omdat de Spaanse club geen transferkosten wilde betalen ging de deal niet door.

Real Madrid wilde toen ook de speler aantrekken, en zij wilden wel aan de financiële eisen van Millonarios voldoen. Toch greep de Spaanse bond in. Ze namen een nieuwe regel aan: Spaanse clubs mochten geen buitenlanders meer contracteren, met uitzondering van Di Stéfano. De spits zou dan de komende vier jaar twee seizoenen voor Real Madrid uit mogen komen, en ook twee voor FC Barcelona. Met tegenzin tekende de preses van Barça het contract, Real lachte in zijn vuistje. De fans van Barça pikten het niet en eisten het ontslag van Carreto, hetgeen geschiedde. De directie van Barcelona was radeloos, en verkocht de rechten van Di Stéfano aan Real Madrid.

Het gerucht gaat nog altijd dat het toenmalige bewind in Spanje, het beruchte Franco-regime, liever zag dat Di Stéfano bij Real Madrid speelde dan bij Barcelona. Volgens Los Merengues wilde Barça vrijwillig afstand doen van de rechten, volgens de Blaugrana stond er enorme druk van de overheid op voorzitter Carreto, waarop deze zijn ontslag indiende. In de hoofdstad werd Di Stéfano een wereldster. In tien seizoenen en 282 wedstrijden wist de man met drie nationaliteiten 219 maal te scoren. In die tien jaar werd de Blonde Pijl acht keer Spaans kampioen, en kon hij vijfmaal een Europacup I in zijn prijzenkast bijzetten.

Vlak na de millenniumwisseling, in november 2000 om precies te zijn, kreeg Di Stéfano een onderscheiding van zijn voormalige club. Hij werd erevoorzitter van Real Madrid. In december 2005 kreeg de 31-voudig Spaans international (23 goals) een hartaanval. Hij herstelde na enkele weken vertoeven in een ziekenhuis nabij Valencia. De op dat moment 79-jarige ex-Galactico balanceerde op het randje van de dood. Toch is hij nu nog altijd bij iedere presentatie aanwezig en overhandigt hij persoonlijk het shirt aan elke vers aangetrokken speler van de Koninklijke.

Argentijns sterspeler Diego Armando Maradona vertelde ooit het volgende: "ik weet niet of ik beter was dan Pelé, ik weet alleen dat Di Stéfano dat wel was." In mei van dit jaar werd in Madrid het Estadio Alfredo di Stéfano geopend. In dit stadion traint het sterrenteam van coach Fabio Capello, en hier speelt Real Madrid Castilla, oftewel Real Madrid B, hun thuiswedstrijden. De openingswedstrijd ging tussen Real Madrid en het Franse Stade de Reims. Deze twee clubs speelden exact vijftig jaar terug de allereerste finale van de Europacup I. Die finale werd toen met 4-3 gewonnen door Real Madrid. Man van de wedstrijd? Alfredo di Stéfano.


Alfredo di Stéfano en 'zijn' vijf Europacups.

Van den Brom niet naar Haarlem

John van den Brom gaat volgend seizoen niet aan de slag als hoofdtrainer bij Haarlem. Wegens privé-redenen heeft de huidige hoofd opleidingen van Ajax geen trek in een verblijf bij de club uit de Jupiler League.

De voorzitter van Haarlem, Dick Hulsebosch, is verrast door de afzegging van Van den Brom. "Plotseling verklaarde hij niet met ons in zee te willen gaan". Van den Brom stapt komende zomer op bij Ajax, de oud-middenvelder is niet tevreden in Amsterdam en wil graag weer op het veld staan.

UEFA onderzoekt schermutselingen

De Europese voetbalbond start een onderzoek naar de incidenten na afloop van de Champions League-wedstrijd gisteren tussen Valencia en Internazionale (0-0).

Meteen na het laatste fluitsignaal ontstond er een groot gevecht tussen spelers van beide teams. David Navarro, reservespeler van Valencia, bezorgde Nicolás Burdisso een gebroken neus. Dat was aanleiding voor de spelers van Inter om de achtervolging op Navarro in te zetten.

Op 22 maart doet de tuchtcommissie van de UEFA uitspraak.

Nijmegen pakt dieven met lokfiets

Icoon MisdaadNa de lokhoer wordt nu ook de lokfiets ingezet om dieven op te pakken. De politie in Nijmegen wil op deze manier de diefstal van fietsen terug dringen. Het gaat om een proef, maar als de methode succesvol blijkt, worden er mogelijk meer lokfietsen ingezet.

"Het is ons vooral te doen om de fietsenhelers. Dus om het netwerk achter de fietsendiefstallen bloot te leggen", zegt burgemeester Thom de Graaf. De lokfiets wordt uitgerust met een chip, zo kan de politie de dader opsporen. "Want het is niet zo dat we met vier agenten achter een boom gaan staan om te kijken wie de lokfiets steelt."

Vorig jaar werden er 2981 fietsen gestolen in Nijmegen, 126 stuks meer dan in 2005. Daarmee lijkt de dalende tendens die sinds piekjaar 2002 (4798 diefstallen) zichtbaar was, te zijn doorbroken. Niet meer dan 4,2 procent van de gestolen fietsen komt weer bij de rechtmatige eigenaar terug.

Volgens De Graaf heeft Nijmegen laten onderzoeken of het inzetten van lokfietsen mag. "Juridisch kan het. Het is geen vorm van uitlokking. In Dordrecht hebben ze er al mee geëxperimenteerd." Daar waren de resultaten voorzichtig positief, zegt hij. "We moeten er ook hier geen al te spectaculaire verwachtingen van hebben. De Nijmeegse politie heeft eerder aangegeven er niet zo veel in te zien. Maar volgens ons kan de methode interessant zijn."

Noren zijn schaatsen kwijt

De WK afstanden in Salt Lake City zijn voor de Noorse schaatsers ernstig in gevaar gekomen. De koffer waar de schaatsen van de Noren in zaten is verloren geraakt op het vliegveld van Calgary.

Peter Mueller, coach van de Noren, ziet het somber in: "Normaal gesproken duurt het twee tot drie dagen alvorens bagage vanuit Calgary naar Salt Lake wordt nagebracht." Het is de tweede keer in korte tijd dat de Noren dit overkomt. Toen de schaatsers vanaf Salt Lake City naar Calgary vertrok voor de Essent ISU World Cup in Calgary, bleef dezelfde koffer ook achter. "Blijkbaar is er een hogere macht die ons dwarszit", aldus Mueller.

Aanslagverdachte Binnenhof psychisch onderzocht

JustitieDe 33-jarige Rotterdammer Allal el Y. die vorig jaar op 9 september werd aangehouden omdat hij dreigde op 11 september een aanslag te plegen op het Binnenhof, wordt momenteel psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat bleek gisteren tijdens een pro-forma zitting tegen de man.

El Y. dreigde in september op internet het Binnenhof op te blazen. Hij zocht daarvoor, ook via het internet, 'broeders' die hem met zijn jihad wilden helpen. Bij de huiszoeking na zijn arrestatie werden overigens geen wapens of explosieven gevonden. Wel werd duidelijk dat hij via zijn computer diverse berichten het wereldwijde web had opgestuurd waarin hij aangaf Joden dood te willen schieten en een aanslag te willen plegen.

Het OM beschuldigt El Y. van samenspanning tot een moord met een terroristisch oogmerk en een mislukte uitlokking tot moord. De rechtszaak tegen hem is aangehouden totdat het PBC met een rapportage komt van mans psyche.

De Rotterdammer ging drie jaar gelden ook al eens flink digitaal te keer. Toen dreigde hij ook met aanslagen en uitte hij doodsbedreigingen aan het adres van een Rotterdamse rechter en een officier van justitie. Ook stuurde hij een poederbrief naar het ministerie van minister-president Balkenende. Daarvoor kreeg hij toen 2 jaar celstraf.

Amerikaanse slaat vriend met eigen baby

Icoon JustitieEen 27-jarige Amerikaanse vrouw stond dinsdag terecht voor zware kindermishandeling. Volgens de aanklacht had zij onenigheid met haar man, waarna zij haar vier weken oude zoon bij de voetjes beetpakte en hem als een honkbalknuppel tegen haar vriend aan sloeg. Verder was bekend dat artsen een schedelbreuk hadden geconstateerd bij de baby.

Tijdens de rechtszaak confronteerde de rechter de verdachte met de beschuldiging, waarop de moeder schuld heeft bekend. Haar hangt een celstraf van maximaal 20 jaar boven het hoofd. Met het hoofdje van de baby gaat het inmiddels beter. Hij is samen met de vier andere kinderen van de vrouw ondergebracht bij opa en oma.

Met dank aan eekhoorn12 voor de submit.

Nieuw aerodynamisch pakket voor Red Bull

Door de tegenvallende resultaten van de afgelopen tests heeft Red Bull Racing besloten een nieuw aerodynamisch pakket te ontwerpen. Voor de laatste test die Red Bull nog gaat uitvoeren zijn onder andere nieuwe vleugels, nieuwe bardgeboard en een nieuwe bodemplaat ontwikkeld.

Sind het begin van de wintertests kijkt Red Bull al tegen een achterstand aan. In het begin bedroeg deze drie seconden, maar omdat er na alle tests slechts één seconde tijdwinst is geboekt was er reden genoeg om een nieuw pakket te ontwerpen. Reden voor het falen van het eerdere pakket zou foutieve data zijn, die verkregen is uit de nieuwe windtunnel. Het team zal binnenkort gana testen op Magny Cours en verwacht 0,7 seconde tijdwinst te boeken.

Celstraf voor Haagse 'Pedosinterklaas'

Icoon JustitieDe 46-jarige Fred M., de man achter sinterklaascentrale 'De Gouden Staf', is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechter achtte de Hagenaar schuldig het misbruiken van twee jonge mannelijke zwarte pieten in spe.

De twee minderjarige jongens werden door M. betast bij de geslachtsdelen in het kader van een 'medische test', toen ze afgelopen zomer al vast kwamen solliciteren. De Hagenaar staat de komende 3 jaar onder toezicht van de reclassering. Tijdens die periode moet hij een speciale cursus voor voormalig zedendelinquenten volgen.

M. werd vorig jaar juli opgepakt nadat bewoners van de Haagse wijk het Laakkwartier naar de man op zoek gingen en een lynchpartij dreigde.


Computers Groninger universiteit gehackt

Icoon DigitalRuim 150 computers van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) zijn eind vorige week gehackt. Het was de eerste keer dat er op zo'n grote schaal op de computers van de universiteit is ingebroken.

De hackers 'infecteerden' de computers met programma's waardoor van buitenaf toetsaanslagen konden worden geregistreerd. Volgens woordvoerder Jos Speekman is er vermoedelijk geen belangrijke informatie uit de computers gehaald.

Maandag en dinsdag is de ICT-afdeling bezig geweest de getroffen computers te voorzien van nieuwe software of reparatieprogramma's. Om herhaling te voorkomen wordt het beveiligingsniveau van de computers verscherpt.

De universiteit vermoedt dat de computers van binnenuit, dus door een medewerker of student, zijn gekraakt.

Monthy Python's Parrot Sketch

De mannen achter Monthy Python's Flying Circus hebben ontzettend veel sketches en films gemaakt. Lang niet alles was goed maar de engelse komieken hebben ook een aantal pareltjes aan de wereld gepresenteerd. Een daarvan, misschien wel de beste van alle sketches, is "The Parrot Sketch". In deze sketch, geschreven door John Cleese en Graham Chapman, komt een man in een dierenwinkel met de klacht dat zijn pas gekochte papagaai niet geheel aan de voorwaarden voldoet. Het dier is namelijk dood. De verkoper ontkent echter in alle toonaarden.

Deze sketch is al een klassieker op zichzelf maar kreeg nog een bijzonder staartje. Tijdens de begrafenis van de veel te vroeg overleden Graham Chapman deed John Cleese een deel van de sketch nog eens dunnetjes over. Op een manier zoals alleen hij dat kan: "he would never forgive me if threw away this glorious opportunity to shock you all on his behalf". Uiteraard wordt de uitvaart beëindigd met het al even bekende "Always Look on the Bright Side of Life".

Jonge vrouwen hoger opgeleid dan mannen

Icoon OnderwijsHet opleidingsniveau van vrouwen is de laatste decennia hard omhoog gegaan. Vrouwen van 25-34 jaar zijn tegenwoordig hoger opgeleid dan mannen van die leeftijd.

In het hoger onderwijs studeren meer vrouwen dan mannen en ook bij de afgestudeerden zijn vrouwen tegenwoordig in de meerderheid. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd.

In het studiejaar 2005/06 bestond 56 procent van de afgestudeerden in het hbo uit vrouwen. Bij universiteiten was dat 53 procent. Vrouwen ronden hun studie ook sneller af dan mannen en zijn gemiddeld bij het afstuderen een jaar jonger dan mannen.

Van de vrouwen van 55 tot 64 jaar heeft slechts 17 procent een hoge opleiding, tegen 29 procent bij de mannen. Maar in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar is het aandeel hoog opgeleiden bij de vrouwen toegenomen tot 36 procent, terwijl de mannen zijn blijven steken op 32 procent.

[WTCC] Monteiro naar SEAT Sport

Tiago Monteiro zal dit jaar voor SEAT Sport in het World Touring Car Championship (WTCC) gaan rijden. Monteiro verloor zijn racestoeltje bij het Formule 1-team van Spyker F1 aan Adrian Sutil en slaagde er niet een ander stoeltje in de F1 te vinden. Monteiro testte onlangs nog met de SEAT León in Valencia.

"Ik ben erg blij dat ik een overeenkomst heb kunnen sluiten met SEAT Sport", aldus de Portugees die zijn WTCC-debuut zal maken in Zandvoort, waar op 5 en 6 mei gereden wordt. "In Valencia kwam ik erachter dat het team veel ervaring heeft en op het hoogste niveau kan meedoen. Met een beetje hulp van het team weet ik zeker dat ik mij snel kan aanpassen aan dit totaal andere kampioenschap."

Klimaatfilm Al Gore gratis in bioscopen

In zeventien steden kunnen bioscoopbezoekers vanaf donderdag een maand lang gratis naar de film An Inconvenient Truth van Al Gore. Deze Oscar winnende rolprent gaat over klimaatverandering. De Planet Prosperity Foundation vindt het belangrijk dat veel mensen deze productie zien.

Daarom kwamen zij met het initiatief, meldde Roger Cox namens de organisatie woensdag. De steden waarin geïnteresseerden kosteloos naar de film kunnen zijn Almere, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hilversum, Groningen, Leiden, Rotterdam, Venray/Reuver, Zeist en Zutphen.

Met het gratis vertonen van de film wil de organisatie de bewustwording van het probleem van klimaatverandering vergroten en versnellen. Ook hopen de bedenkers op een breed debat in Nederland over de kwestie. De campagne voor het gratis vertonen van de film wordt de komende vier weken gevoerd onder de naam GratisnaarAl.nl.

Vorige maand kwam de maker van de film, Al Gore, overigens negatief in het nieuws. Een lobbygroep uit de Amerikaanse staat Tennessee ontdekte dat Gore er vorig jaar 221.000 kilowattuur aan stroom doorheen joeg. Een gemiddelde Amerikaan haalt 10.656 kwh.

Microsoft doet Live for Windows uit de doeken

Binnenkort kun je met de PC ook op het Live-netwerk. Microsoft heeft bekendgemaakt wat je nodig hebt om hiermee aan de slag te kunnen. Allereerst werkt het alleen in Windows Vista en spellen die onder het Games for Windows-label verschijnen.

Je kunt een Silver-abonnement nemen, welke gratis zal zijn, of een Gold-abonnement. De Gold-subscriptie zal $49.99 per jaar, $19,99 per kwartaal of $7,99 per maand kosten. Als je echter een Xbox Live! Gold-abonnement hebt, kun je gerust ademhalen, je bent per direct aangesloten op het Live for Windows-netwerk, je hoeft dus geen twee aparte Live-abonnementen af te sluiten. Ook zullen de PC-games samen met de Xbox-games op je gamercard verschijnen.

Je ongezoute mening kun je ook in onze poll kwijt.

Film: Hannibal Rising

Hij maakte in 1986 al zijn debuut op het witte scherm, maar werd pas echt beroemd toen Sir Anthony Hopkins gestalte gaf aan deze psychopaat. Ik heb het natuurlijk over onze altijd geliefde kannibaal Dr. Lecter. Brian Cox was zeker niet slecht als Lecter in Manhunter, maar wat Hopkins deed bleek onvergetelijk. Het is dan ook niet vreemd dat er een vervolg kwam op The Silence of the Lambs (Hannibal), en een remake van Manhunter (Red Dragon) met Hopkins als Hannibal. Deze twee films kwamen niet in de buurt van de eerdere films, maar dat bleek geen reden om te stoppen met het uitmelken van het karakter. Hannibal Rising is de nieuwste telg van de serie, een prequel die ons zou moeten vertellen hoe Lecter veranderde in Hannibal the Cannibal. Een concept dat de laatste paar jaar erg in de mode lijkt te zijn. De cast bestaat onder meer uit: Gaspard Ulliel (Paris, je t’aime), Gong Li (Miami Vice), Dominic West (300) en Richard Brake (The Black Dahlia).

Hamstra nieuwe trainer Emmen

Gerry Hamstra is de nieuwe trainer van FC Emmen. Hamstra is de opvolger van Jan van Dijk, die vorige maand werd ontslagen. Hamstra, die zijn debuut maakt als coach in het betaald voetbal, tekende een contract tot medio 2008.

De 36-jarige Hamstra was als trainer werkzaam bij zaterdaghoofdklasser Genemuiden, die hij in 2004 naar het kampioenschap leidde. Bij FC Groningen was hij jeugdtrainer.

Aanpak radicalisering in Slotervaart

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart komt met een uitgebreid pakket maatregelen om radicalisering onder moslimjongeren tegen te gaan. Een recent onderzoek van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) wees onlangs uit dat (moslim)jongeren in het westelijke stadsdeel uiterst vatbaar en toegankelijk zijn voor radicalisering. De moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, is ook afkomstig uit de Slotervaart.

Vorig jaar besloot Amsterdam al om een 'anti-radicaliseringsdeskundige' aan het werk te zetten in het stadsdeel. Dit omdat het gevaar bestaat dat jongeren zich afkeren van de samenleving en zich – al dan niet met geweld – tegen de Nederlandse democratie en rechtsstaat verzetten.

In een 'Plan de Campagne' worden ouders, scholen, moskeeën en imams bij de aanpak betrokken. Op deze wijze hoopt het stadsdeelbestuur extremistisch gedrag voortaan in de kiem te kunnen smoren.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) zegt dat de samenwerking met moskeeën en imams geen aantasting van de scheiding tussen kerk en staat is. ''In het actieplan wordt benadrukt dat het stadsdeel de moskee slechts als 'partner' ziet en zich niet gaat bemoeien met de inhoud van preken of activiteiten die er plaatsvinden. Tenzij de boodschap duidelijk anti samenleving is.'' Marcouch pleit er wel voor dat imams meer maatschappelijke thema's in hun preken gaan verwerken.

Verder komt er onder meer opvoedingsondersteuning voor islamitische vaders en moeders. De focus ligt daarbij volgens Marcouch op de gedachte dat ''een islamitische identiteit geen botsing hoeft te betekenen met de Nederlandse normen en waarden.'' Ook wordt een speciale conferentie voor imams rondom het thema radicalisering georganiseerd.

Dvd-recorder vaak veel te ingewikkeld

Meer dan 50% van de consumentenelektronica die naar de winkel wordt teruggebracht omdat het kapot zou zijn, functioneert prima. Reden dat het teruggebracht wordt, is dat de bediening voor veel consumenten veel te lastig is. Vooral harddisk/dvd-recorders, camcorders en smartphones zijn voor velen veel te moeilijk te bedienen.

Dat blijkt uit een rapport van accountants- en adviesbureau Deloitte. Consumenten hebben er gemiddeld 20 minuten voor over om apparatuur aan de praat te krijgen. Daarna wordt geconcludeerd dat het stuk is en teruggebracht. Volgens Deloitte stimuleert de toenemende digitalisering fabrikanten om hun producten meer toeters en bellen mee te geven dan strikt noodzakelijk is.

Het kan ook anders. Als voorbeeld noemt Deloitte de TomTom. Die is zo eenvoudig te bedienen dat je er bijna geen handleiding bij nodig hebt. Elektronicagigant Philips doet het ook goed. De Philips slogan 'Sense & Simplicity' maakt het bedrijf volgens Deloitte behoorlijk waar. Alle nieuwe Philips-producten moeten eenvoudig zijn te bedienen.'Te veel toeters en bellen'

CD: The Blue Van - Dear Independence

In Denemarken reden vroeger blauwe busjes rond. Dit waren geen SRV-wagens, servicemonteurs, politie- of ME-busjes, maar hier werden degenen opgehaald waarvan de netwerkaansluiting in het hoofd niet meer helemaal goed functioneerde. Gekkenbusjes dus. Voor de Deense band The Blue Van inspiratie en aanleiding genoeg om hun band ernaar te vernoemen. Dit jaar levert de band zijn derde cd af, getiteld Dear Independence.

Meer info Ratchet & Clank: Tools of Destruction

We zagen het al eerder met Heavenly Sword, en nu doet Insomniac bijna exact hetzelfde. Je hoort maanden niets over Ratchet & Clank, en ineens komt er een stortvloed aan informatie.

Na een aantal scans hebben we nu ook wat inhoudelijke details voor jullie uit het Amerikaanse blad EGM bemachtigd.
De arcade-achtige ruimteschipgevechten uit het eerste spel zullen terugkeren, de Wing Commander-stijl uit Going Commando is out the window. Ook zal het railgliden weer zijn opwachting maken. Onbekend is nog of de balans met de tilt-sensor bestuurd zal worden.
Over terugkeren gesproken, Captain Quark zal wederom zijn gezicht laten zien, en zal het enige bijfiguur zijn dat terugkeert uit vorige Ratchet & Clank games.
Onder de nieuwe karakters zijn drie verouderde robots die alle drie denken dat ze superieur zijn aan de andere twee. Cronk is trots op z'n Blu-Ray-technologie, Zephyr loopt op te scheppen over z'n online connectivity en Willie is spastisch en vliegt over het slagveld. Willie is tevens tijdens de vorige missie gedood.
Online multiplayer is nog een vraagstuk, en als deze geïmplementeerd wordt, zal het waarschijnlijk co-op zijn, in plaats van deathmatches.

De gamewerelden zullen twee keer zo groot zijn als in de PS2-games, en de PS3 kan momenteel 15 vijanden tegelijk weergeven, waar de PS2 slechts 10 aan kon. Er wordt nog aan optimalisatie gewerkt, waardoor dit aantal nog hoger kan komen te liggen.
De Tornadolauncher zal, hoe verrassend, tornado's afvuren. Deze tornado's kun je vervolgens met de tilt-sensors besturen, terwijl je met de linkerstick Ratchet kan blijven besturen.

Tot slot wist EGM nog te melden dat de game terug zal keren naar de oude gameplaybalans van 60% action shooting en 40% platformer.

Geen contract voor Glavevski

Blageja Glavevski liep afgelopen week stage bij FC Groningen. De Macedoniër probeerde zo een contract of te dwingen bij FC Groningen, maar daarin heeft hij niet weten te slagen.

De Groningers hebben besloten om Blageja Glavevski geen contract aan te bieden. “Hij heeft vorige week een acceptabele indruk achtergelaten, maar nog niet dusdanig dat wij vinden dat hij direct bij ons zou moeten aansluiten. Wij zullen hem echter wel blijven volgen”, aldus Hans Nijland, de algemeen directeur van de club uit het Euroborg-Stadion.

Screenshots van Medal of Honor: Vanguard op de Wii

Developer EA is nu ook bezig met het ontwikkelen van een Medal of Honor-game voor op de Wii. Medal of Honor is al sinds 1999 bekend als een FPS gebaseerd op de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Nu in 2007 zullen de gebeurtenissen nog eens uitgediept worden in een spel dat dus op de Wii verschijnt medeals op de PS2.

In het spel speel je als korporaal van de 82ste luchtmacht divisie genaamd Frank Keegan. Je zult als speler allerlei missies moeten voltooien en gevechten dienen te winnen. Dit alles om Europa te bevrijden.

Het spel zal op 30 maart in de schappen liggen.
Meer details Fable 2

Peter Molyneux heeft de feature onthuld die hij angstvallig geheimhield. De feature in Fable 2 waar hij het meest enthousiast over is blijkt een hond te zijn.
De hond is onderdeel van het hele emotie-systeem dat door Fable 2 heen loopt. Je trouwe viervoeter zal je overal volgen, vijanden afleiden of aanvallen, en zelfs geheime items voor je kunnen vinden. De hond zal, net als in Black & White, een weerspiegeling zijn van het gedrag van zijn meester. Gedraag jij je als een gemene boevemans, dan zal je hond meer richting een soort Dobermann-Pincher-achtig creatuur veranderen. Ben je echter een rasechte padvinder, met het gouden hart op de juiste plek, dan zal je met een fluffig vrolijk keffertje uit questen gaan.
De liefde van je hond voor je personage zal ongekend zijn, want tijdens de demonstratie liet Molyneux zijn gewonde hond achter, die vervolgens maar naar huis (jouw huis) strompelt.

In dat huis zal ook jouw gezin wonen. Dat gezin kun je geheel zelf samenstellen. Te beginnen met je personage, je kunt namelijk voor een vrouwelijke of een mannelijke held kiezen dit keer. Je partner kan van het andere geslacht zijn, maar ook het homo-huwelijk wordt niet geschuwd in Fable 2.
In dit huwelijk kun je ook besluiten om met elkaar naar bed te gaan, en kiezen om veilige of onveilige seks te hebben. De laatste kan leiden tot zwangerschap, en dus tot kroost. Het kind dat ter wereld gebracht wordt zal een fysieke overeenkomst met jou hebben.
Het houdt dus ook in dat als je een vrouwelijk personage speelt, je het spel tijdelijk zwanger moet spelen. Of zwangerschap invloed heeft op je stats is nog onbekend.

Wat zal Fable 2 zeker niet krijgen? Ten eerste: miskramen, Fable 2 moet geen zwangerschapssim worden, aldus Molyneux. Daarnaast zal je hond niet veel onderhoud vergen, Molyneux wil dat de sidekick een ondersteuning wordt, en niet een obstakel. Tenslotte zal de mini-map uit Fable 1 ook verdwenen zijn, die tot grote ontsteltenis van Molyneux de aandacht van de graphics afleidde.

Tot slot bracht de beste man ook nog wat licht in het duister omtrent de releasedate. Hij bevestigde dat de game zeker in 2007 niet meer uit zal komen.

Veel steun voor homo-actie Albert Verlinde

Tv-presentator Albert Verlinde krijgt veel steun voor zijn internet-actie tegen de zogeheten homoparagraaf in het regeerakkoord. Het nieuwe kabinet bepaalt daarin dat ambtenaren mogen weigeren om homostellen te trouwen.

Al honderden mensen, onder wie veel prominenten, hebben Verlinde via de sites van de Gaykrant en RTL Boulevard een steunbetuiging gestuurd. Verlinde zegt zich vooral te ergeren aan PvdA-voorman Wouter Bos. De kersverse minister van Financiën vindt dat ambtenaren die geen homohuwelijken willen sluiten, begrip verdienen.

Verlinde, die altijd open is geweest over zijn homoseksualiteit, is zelf getrouwd met Onno Hoes.

Boek: Ooglaseren (De plussen en de minnen)

SubheaderOver ooglaseren gaan redelijk veel horrorverhalen rond, afgewisseld met de nodige succesverhalen. Een enkele keer kom je iemand tegen die ineens geen bril meer draagt. Heeft hij lenzen of is hij gelaserd vraag je je dan af. De volgende dag sla je de krant open en zie je een advertentie: laseren vanaf 595 euro per oog. Eindelijk een scherpe blik zonder eerst je bril te moeten zoeken op het nachtkastje, of met slaperige ogen je lenzen in te doen. Maar is het veilig, wat kan er fout gaan, hoeveel kost het, waar moet je op letten. Allemaal vragen die je zelf stelt, en toch graag een antwoord op wilt hebben. Over die vragen en antwoorden gaat dit kleine boekje.

Mourinho: "Treffer Robben cruciaal"

Chelsea wist zich gisteravond voor de kwartfinales te plaatsen van de Champions League. The Blues wonnen met 2-1 van FC Porto, en dat was voldoende na de 1-1 in de eerste wedstrijd.

Manager José Mourinho kwalificeerde de gelijkmaker van Arjen Robben als cruciaal. “De goal van Robben was de sleutel. Het gaf ons vertrouwen en de noodzakelijke kalmte. In de rust vertelde ik mijn spelers vooral te genieten, juist onder druk. Op basis van onze sterke tweede helft verdienen we de kwalificatie.”

Jesualdo Ferreira, de trainer van Porto, richtte zich al op de Champions League van volgend seizoen. “De wedstrijd had elke kant op kunnen gaan. Chelsea werd sterker door enkele wissels. Vooral John Obi Mikel veranderde het gezicht van het duel. Ik ben trots op m’n ploeg en komend seizoen zullen we sterker terugkeren. Mijn manier van spelen levert resultaat op.”

PvdA: Arib kan advieswerk Marokko blijven doen

Icoon PolitiekPvdA-Kamerlid Khadija Arib kan haar advieswerk voor de Raad voor de Mensenrechten in Marokko voortzetten. PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar gaat ervan uit dat dit de conclusie zal zijn van het onderzoek dat de fractie instelde naar het 'bijbaantje' van Arib.

Tichelaar zei dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw& Witteman dat dit onderzoek bijna klaar is. ''Ik ga ervan uit dat zij in de werkgroep kan blijven participeren''. De VVD en de PVV willen een spoeddebat over het advieswerk van Arib. Deze partijen denken dat dit niet verenigbaar is met haar werk als Tweede Kamerlid.

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte zei in dezelfde uitzending dat hij niet van plan is af te zien van een spoeddebat. Het onderzoek van de PvdA naar de nevenfunctie van Arib is nog niet afgerond, stelde hij. Bovendien vond hij de toelichting die het PvdA-Kamerlid gaf op haar werk ''warrig''.

Het advieswerk van Arib bleek afgelopen weekeinde gevoelig te liggen na de discussie die was losgebarsten over de dubbele nationaliteit. De van oorsprong Marokkaanse Arib heeft ook nog de nationaliteit van haar vaderland.

Volgens PVV-voorman Geert Wilders komt met een dubbele nationaliteit de loyaliteit aan Nederland in het geding, wat volgens hem nog maar weer eens bevestigd wordt met het advieswerk van Arib. Wilders is bang dat de werkgroep waarin Arib zit de Marokkaanse regering juist moet adviseren hoe de greep op Marokkanen in Nederland verstevigd kan worden.

PvdA-leider Wouter Bos zei eerder op de avond in Netwerk dat de loyaliteit van Arib niet in het geding is. Als hijzelf dat werk had gedaan, zou er geen enkel probleem zijn, veronderstelde hij. ''Ik heb toch het gevoel dat zij aan strengere eisen moet voldoen.''

Rijkaard: "Liverpool verdiend door"

Na de uitschakeling gisteravond in de Champions League, misgunde de trainer van Barcelona, Frank Rijkaard, Liverpool niet de credits. De overwinning van de Engelse club over twee wedstrijden noemde hij verdiend.

"Over twee duels gaan ze verdiend door", aldus Rijkaard die over zijn eigen ploeg ook niet geheel ontevreden was. "We hebben alleen voorin niet krachtig genoeg gehandeld. Dat was misschien ook wel de verdienste van Liverpool. Die ploeg speelde goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg."

Platini pleit voor sportpolitie

Tijdens een persbijeenkomst in het Zwitsere Nyon heeft de voorzitter van de UEFA, Michel Platini, gepleit voor de invoering van een internationale sportpolitie. Dit nieuwe orgaan zou aan sport gerelateerde criminaliteit als hooliganisme, corruptie, omkoping en gokken aan moeten pakken.

"Er moet iets gebeuren, we kunnen zo niet doorgaan", aldus Platini. "Ik denk dat de recente beslissing om het Italiaanse voetbal stil te leggen een goede was. Daardoor gingen mensen nadenken". Platini zegt dat de makkelijkste oplossing om het supportersgeweld uit te bannen, het verbieden van fans van uitclubs is. "Dat is echter in strijd met het recht om je vrij te bewegen. Het is erg moeilijk om mensen van stadions weg te houden."

Opnieuw valse bommelding voor Martinair-toestel

Icoon VervoerEen vliegveld op het toeristeneiland Isla Margarita in Venezuela is dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag gesloten geweest na een valse bommelding voor een vliegtuig van Martinair, dat afkomstig was uit Nederland. Dat heeft een woordvoerder van Martinair laten weten.

Het toestel van Martinair met aan boord ongeveer 250 mensen landde dinsdag aan het eind van de middag (plaatselijke tijd) op het vliegveld Santiago Mariño van Isla Margarita. Al voor de landing kwam bij het vliegveld een anoniem telefoontje binnen, waarin werd gesproken over een bom die voor het toestel van Martinair was bestemd.

De woordvoerder van Martinair zei dat de passagiers op de taxibaan uit het vliegtuig stapten. Vervolgens werd het vliegtuig, een Boeing 767, doorzocht. De veiligheidsfunctionarissen vonden geen bom, waarna het vliegveld weer werd vrijgegeven.

Maandag kwam er ook al een telefonisch dreigement binnen voor een vliegtuig van Martinair op Isla Margarita. Ook toen werd het kleine vliegveld gesloten en bleek het uiteindelijk loos alarm. De verantwoordelijkheid voor de bommeldingen is niet opgeëist. Het is onduidelijk waarom twee keer Martinair het doelwit was.

Manuel Millán, directeur van het vliegveld Santiago Mariño, zei tegen de Venezolaanse nieuwszender Globovision dat een negatieve campagne tegen Isla Margarita wordt gevoerd. Hij repte van ''intimidatie en een daad van terrorisme''.Met dank aan Macamba voor de submit.

Woensdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Het Postbodespel en Het Pepsi spel
Hoe goed ben jij? Ik kwam tot level drie (van de vier) bij het Pepsi spel!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Vliegtuigcrash doodt zeker 49 mensen

Icoon BuitenlandsOp het vliegveld van de Indonesische stad Jogjakarta is een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Garuda bij de landing in brand gevlogen. Volgens ooggetuigen schoot het vliegtuig te ver door langs de landingsbaan. Er zijn zeker 49 doden. Aan boord waren in totaal 140 mensen.

In de Boeing 737 van de Indonesische maatschappij zaten veel Australische journalisten en diplomaten. Ze zouden meereizen met de Australische minister van Buitenlandse Zaken Alexander Downer , die later vandaag een bezoek aan Indonesië brengt. Hij was niet aan boord.

Of er meer buitenlanders in het vliegtuig zaten is niet duidelijk. Ook over de oorzaak van het ongeluk in Jogjakarta is nog weinig te zeggen. Het vliegtuig kwam uit Jakarta.

Nederland kiest Provinciale Staten en Eerste Kamer

Icoon VerkiezingenNederland gaat vandaag naar de stembus voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Om 07:30 uur gaan de stemlokalen open. Tot 21:00 uur vanavond kan er gestemd worden. Door een aanpassing van de Provinciewet is het aantal zetels dat beschikbaar is nu behoorlijk minder dan vier jaar geleden. Door de nieuwe wet zijn in totaal 200 zetels in de provinciale staten geschrapt.

De opkomst is vaak niet heel erg hoog. Ongeveer de helft van de stemgerechtigde Nederlanders gaat stemmen. In de campagne werd deze keer vooral benadrukt dat de leden van Provinciale Staten de Eerste Kamer kiezen. Nu er een nieuw kabinet is, is het voor de coalitiepartijen belangrijk om ook in de Eerste kamer een meerderheid te hebben. Gezien de peilingen is het nog maar de vraag of dat zal gebeuren.

Fractieleiders Marijnissen en Rutte van de oppositiepartijen SP en VVD zeiden gisteren al een aantal kabinetsplannen te zullen torpederen als zij een meerderheid halen.

PvdA-fractievoorziiter Tichelaar zei daarover dat de SP en de VVD de concrete voorstellen daarover eerst maar eens moeten afwachten.

-
FOK!-poll: Wat stem jij vandaag?

Resistance 2 in de maak?

Volgens een middleware bedrijf heeft Insomniac contact met hun gezocht in verband met de ontwikkeling van een vervolg op Resistance: Fall of Man. Meer dan de naam "Rise of Man" wilden ze niet kwijt.
Tevens heeft Insomniac al aangegeven dat ze graag een Resistance-game op de PSP wil hebben. Dat zal niet "Rise of Man" zijn overigens, aangezien het middelware bedrijf in kwestie een PS3-middleware leverancier is.

VS waarschuwen voor aanslag bij WK veldlopen

De Verenigde Staten waarschuwen voor een terroristische aanslag bij het wereldkampioenschap veldlopen in Kenia. Dat heeft een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade in Kenia gemeld. Eind maart wordt het WK veldlopen gehouden in het Keniaanse Mombasa. De dreiging komt van islamitische groeperingen die op die manier vrijlating van gevangenen willen afdwingen.

De dreiging is afkomstig van "veronderstelde extremistische elementen", zei de ambassade in een verklaring. De ambassade wees er daarnaast op dat leiders van de moslimgemeenschap in het Keniaanse kustgebied hebben gedreigd de WK Cross Country te verstoren als er niet tegemoet wordt gekomen aan hun eis dat Kenianen die op verdenking van terreur vastzitten in Kenia, Somalië en Ethiopië, worden vrijgelaten.

De oproep tot verstoring is een initiatief van sjeik Mohamed Dor, de secretaris-generaal van de Raad van Imams en Predikers van Kenia. Dor heeft gezegd dat er een grote demonstratie komt om de WK te verstoren. Hij verklaarde echter ook dat er geen geweld zal worden gebruikt.

Het hoofd van het organisatiecomité van het WK veldlopen in Kenia, Isaac Kalua, verzekerde dat er geen veiligheidsproblemen zijn. "De Straffe Gods kan roet in het eten gooien, maar we hebben kundig veiligheidspersoneel dat alles zal doen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen."

De door de internationale atletiekfederatie georganiseerde kampioenschappen worden gehouden op 24 maart. Het is de eerste keer dat ze in Kenia plaatsvinden. Er worden atleten verwacht uit 66 landen. Voor Nederland is Lornah Kiplagat de grote favoriete.

Ecclestone bracht bod uit op Chelsea

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft volgens de Duitse sensatiekrant Bild samen met Flavio Briatore ooit een bod uitgebracht op voetbalclub Chelsea.

De Londense club verkeerde enkele jaren geleden in geldnood. De F1-baas Ecclestone en teambaas Briatore hadden wel trek in het avontuur. Het bod van de Ecclestone en Briatore woog echter niet op tegen het bod van de Russische miljonair Roman Abramovich.

"Enkele jaren geleden hebben Flavio en ik bijna Chelsea gekocht," zegt Ecclestone. "We hadden de club bijna binnengehaald. We dachten niet dat er nog iemand een bod zou uitbrengen. Maar toen kwam Abramovich, en daar konden we niet tegenop. Ons bod was gewoon te laag in vergelijking met dat van hem."

Hoe hoog het bod van Ecclestone en Briatore was, is niet bekend. Maar het lag dus lager dan de meer dan 87 miljoen euro die Abramovich heeft neergeteld. De Rus nam daarnaast ook de schulden van Chelsea over. Die bedroegen toendertijd meer dan 117 miljoen euro.

Banden moeten duidelijk herkenbaar zijn

Vanaf de Grand Prix van Australië is het voor het publiek duidelijk op welke bandencompound de coureurs hun start maken. De FIA heeft deze regel op het laatste moment nog toegevoegd aan de regelgeving voor 2007.

Bridgestone dient ervoor te zorgen dat de zachte en harde banden duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Met deze nieuwe regel krijgen de fans waar ze om gevraagd hebben: meer duidelijkheid in de strategie van een team. Aanvankelijk waren Bridgestone en de teams geen voorstander van het idee, maar de FIA heeft ondanks deze kritiek het plan toch doorgevoerd. Bridgestone topman Kees van der Grint verklaart hetvolgende: "Een bepaalde compound dat bij de ene race de harde band is, kan een race later juist de zachte band zijn. Een regel zoals in Champcar betekent dan dat we dubbel zoveel banden moeten meenemen." De teams zijn voornamelijk bang dat hun strategie te snel duidelijk is voor hun tegenstanders. Het vermoeden is dat de banden door middel van een witte streep uit elkaar gehouden kunnen worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.