Negen bezwaarschriften bouw Westermoskee

Verscheidene personen en groepen hebben bezwaar aangetekend tegen de bouwvergunning van de Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. In totaal gaat het om negen bezwaren, liet een woordvoerder van het stadsdeel maandag weten.

De zegsman sprak een verhaal uit de Volkskrant van maandag tegen, waaruit zou blijken dat een groep voormalige sympathisanten van de Turkse organisatie Milli GŲrŁs bezwaar heeft ingediend. In het bezwaar zouden zij het moskeebestuur beschuldigen van malafide financiŽle praktijken. ''Wij toetsen een bouwvergunning ook niet op de financiering'', aldus de zegsman.

Vijf personen beschuldigen in de Volkskrant het bestuur van de nog te bouwen Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes van financieel wanbeleid. Het bestuur zou onder meer betrokken zijn bij 'duistere' financiŽle bedrijven. Dat beweren de vijf in een bezwaarschrift tegen de bouwvergunning van de moskee, aldus een woordvoerder van het stadsdeel maandag. Wat het bestuur precies zou hebben misdaan, is niet duidelijk. Volgens de klagers zou het gaan om malafide beleggingsfondsen.

Link: Volkskrantartikel Zwart geld bij Milli GŲrŁsDe nog te bouwen Westermoskee