Utrecht-aanhang misdraagt zich in Frankrijk

Rob (R@b)
Een deel van de aanhang van FC Utrecht is afgelopen weekeinde 'uit zijn bol' gegaan in het Noord-Franse stadje Sedan. Tegen de wens van Utrechtse clubleiding en de supportersvereniging in, reisden ze met een bus naar Frankrijk om de wedstrijd bij te wonen van Sedan - de oude club van de in 2005 plotseling overleden Utrecht-speler David di Tommaso - en Paris St. Germain.

De 'fans' van Utrecht trapten in het centrum van Sedan rotzooi. Vier van hen werden opgepakt. FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop zegt daar vandaag in het Algemeen Dagblad over: ''Triest allemaal. Wij hebben als bestuur de supporters opgeroepen niet naar Sedan te gaan. Heel vervelend dat zich supporter van FC Utrecht noemende lieden dan tóch gaan en de naam van de club in diskrediet brengen. Wij staan daar machteloos tegen. We weten niet eens zeker of het wel om supporters van onze club gaat.''

Overigens gedroeg de harde kern van de Utrecht-aanhang op de Bunnikside zich in eigen stadion gisteren, tijdens de met 4-0 verloren wedstrijd tegen AZ, ook niet echt voorbeeldig. AZ-speler Nourdin Boukhari, die een paar dagen ervoor Utrecht uit het bekertournooi had geschoten, was lijdend voorwerp. Hij werd continu uitgefloten en zijn moeder werd 90 minuten lang voor hoer uitgemaakt. Dieptepunt was het massale 'Boukhari is de volgende' nadat Moussa Dembele met een blessure per brancard het veld had verlaten. De rest van de Utrecht-supporters op andere vakken beloonden dat gedrag van de 'Bunnikside' gelukkig met een oorverdovend afkeurend fluitconcert.

-
Zie voor echt sportnieuws FOK!sport.