Politie Polen op jacht naar schijterd

Bas (Bas028)
Icoon Shocking De politie in Polen is een nationale zoekactie gestart naar de 45-jarige Hubert Hoffman. Zijn misdaad is namelijk dat hij een harde scheet liet. Dit deed hij bij een routine controle op een treinstation in Warschau, nadat hem gevraagd was wat hij van de president vond.

Hij klaagde bij de controle, dat onder president Lech Kaczynski en zijn tweelingbroer Jaroslaw, het land terugkeerde naar een dictatorschap, zoals Polen dit onder het communisme kende. Toen hem verteld werd, meer respect te tonen voor de leiders van het land, liet hij een knetterende scheet, waarna hij prompt werd gearresteerd voor "minachting van het staatshoofd" .

Hoffman werd op borgtocht vrijgelaten, maar kwam vervolgens bij de rechtzaak niet opdagen begin deze week. De rechter verwierp een verzoek van de verdediging om de zaak te seponeren. In plaatst daarvan gaf de rechtbank de opdracht aan de politie voor een landelijke zoekactie, waarbij zelfs Interpol gewaarschuwd is. Volgens een woordvoerder van de rechtbank wordt een zaak van zoveel disrespect erg serieus genomen.