Vlaamse moordenaar (22) hangt zichzelf op

Rob (R@b)
MisdaadEen 22-jarige Belg die vrijdagnacht zijn vriendin vermoordde in hun gezamenlijke appartement in Gent, heeft de nacht erna zelfmoord gepleegd in zijn cel. Bert Van De Velde was kort na de moord opgepakt en had bekend zijn 19-jarige vriendin Marlies Borms, met wie hij sinds kort samenwoonde, te hebben gewurgd.

Zaterdagavond troffen bewakers Van De Velde levensloos aan in zijn cel. Hij had zich verhangen aan zijn broekspijpen. Volgens het Vlaamse parket stond de jongeman onder verhoogd toezicht. Hij werd om het kwartier gecontroleerd. Blijkbaar was dat toch niet voldoende om de zelfmoord te voorkomen.

Volgens de Belgische krant Het Volk was het koppel verloofd en 'dolverliefd'. Reden voor de moord zou een geheime relatie kunnen zijn die Bert er mogelijk op na hield met een 18-jarige studente, die een kennis was van het stel. Zij is ook degene die de moord op Marlies aangaf op het politiebureau. Ze ontdekte het lijk na middernacht toen ze enige uren de woning van Bert en Marlies had verlaten na een ruzie tussen die twee. Na de aangifte troffen rechercheurs het levenloze lichaam van Marlies aan in de woning. Bert lag stoned op zijn bed.

Excentriek
Gentenaar Bert, eigenaar van een tattooshop, was een excentriek figuur met zijn boomlange gestalte, zijn pitbull en zijn opvallende tatoeages. Toch wordt hij door zijn omgeving als zachtaardig en charmant omschreven. Ook de ouders van Marlies snappen er niets van: ''Hij zag er zo stoer uit met zijn tatoeages en piercings. Maar onder dat stoere uiterlijk leerden wij hem kennen als een zachte en gevatte jongen. Marlies kon bij hem helemaal zichzelf zijn en bloeide er open. Gothic was haar wereld, ze droomde ervan mode of juwelen te ontwerpen in die stijl.''

Ven de Velde paste volgens velen goed bij de 1 meter 60 lange Marlies, die 29 piercings, 13 tattoos en een bonte haardos bezat. De laatste tijd zou ze zich van een donkere gothic-uiterlijk hebben geëvolueerd naar een speelsere fifties retro-look.


Het koppel in gelukkiger tijden