CD: The Strays - Le Futur Noir

Bent u één van die mensen die het wel eventjes gehad heeft met de Britse postpunkgolf het laatste jaar? Een overdosis aan bandjes zoals Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Razorlight, Five O'Clock Heroes, The Rifles en ga zo maar even door? Dan is er voor u goed nieuws! Er is namelijk weer eens een origineel en ouderwets punkrockbandje opgestaan om het halfzachte geluid van de huidige muziekscene een flinke schop onder de reet te geven. Deze band draagt de naam The Strays en is van Britse/Griekse/Amerikaanse origine. Hun debuutalbum Le Futur Noir ligt nu in de winkel, maar hoort eigenlijk in je cd-speler te zitten!


The Strays volgden de weg naar dit debuutalbum volgens de oude rock 'n
roll-route: in een aftandse auto het land doorkruisen om te spelen in
kleine bedompte zaaltjes, zelf je apparatuur in- en uitladen, je eigenhandig gemaakte merchandise na de concertjes proberen te slijten,
vervolgens zo dronken worden als een tor en tussendoor nog even flink
ruzie maken met elkaar. Dit intensieve touren legde de band echter geen windeieren en trok de interesse van TVT Records. Hier kregen de heren de kans om hun muzikale hersenspinsels op een geluidsdrager over te dragen en onder de mensenmassa te verspreiden.

Le Futur Noir is een plaat die het goede van vele werelden samenvoegt: punk, ska, rock, grunge en zelfs ook een beetje pop. Het
resultaat van deze cocktail is een afwisselend geluid, waarin schelle
gitaren, skageluidjes, catchy riffjes, en grungegeschreeuw de ingrediënten zijn en zorgen voor een goede afdronk met een kick. Gooi The Clash, Nirvana, The Replacements, Oasis en Rage against the Machine in de blender, even shaken, parapluutje erin en klaar! Niets meer aan doen, behalve dan ervan genieten.


Zanger Toby Marriott heeft het muziekgen van geen vreemde, zijn vader
Steve zong al in The Small Faces en Humble Pie, dus qua opvoeding zit
dat wel goed. De teksten die uit zijn strot komen zouden ook voor het handboek der Punk geschreven kunnen zijn. Politieke statements te over, maar gelukkig niet overdone en irritant. Het klinkt gemeend en zo is de muziek ook, 'in your face' en eerlijk. Een heerlijk debuut met een twist dat een dikke vier sterren waard is!


Label: TVT Records Releasedatum: 26 januari 2007
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!