Van der Meyde in beeld bij Twente

Maurice (Maurisico)
FC Twente wil Andy van der Meyde overnemen van Everton. Fc Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft dit verklaard tegenover Johan Derksen. Johan Derksen vertelde dit vanavond in het RTL-programma Voetbal Insite.


Van der Meyde, die bij Everton nog tot de zomer van 2009 onder contract staat, kwam in het seizoen 1999/2000 al eens uit voor de ploeg uit Enschede.

Van der Meyde komt bij Everton, dat zesde staat in de Premier League, nauwelijks aan spelen toe. Trainer David Moyes deed dit seizoen pas zeven keer een beroep op de 27-jarige vleugelspeler. Van der Meijde wordt als typische rechtsbuiten alleen in thuiswedstrijden gebruikt. In uitwedstrijden als Everton in een behoudend systeem speelt, heeft de voormalige Ajacied geen basisplaats.

Eerder dit jaar gaf Andy van der Meijde in een interview in Voetbal International al aan dat hij niet gelukkig is in Engeland. Zowel sprotief als privé heeft Van der Meijde het moeilijk. Hij woont momenteel met zijn moeder in Engeland. Zijn vrouw kon niet aarden in Engeland en is teruggekeerd naar Italië.

Van der Meijde kwam anderhalf jaar geleden over van Internazionale. Daarvoor speelde hij negentig competitieduels voor Ajax.