Doornbos krijgt zes testdagen

Robert Doornbos zal dit jaar zes testdagen krijgen bij het Red Bull Racing-team. Deze zes testdagen zijn contractueel vastgelegd. Momenteel bevind de Rotterdammer zich in de Verenigde Staten ter voorbereiding op zijn Champ Car-seizoen.

Na afloop van vorig seizoen werd al duidelijk dat er voor Doornbos minder testmogelijkheden zouden zijn dan afgelopen seizoen. Hoofdreden is natuurlijk het gewijzigde reglement. Het aantal testdagen zijn zeer beperkt, en beide racecoureurs eisen hier het grootste deel van op. Begrijpelijk volgens zijn woordvoerder, Jeroen Vermeeren: "Robert begrijpt als geen ander dat David Coulthard en Mark Webber hebben aangegeven zoveel mogelijk zelf te willen testen, Robert zou dezelfde keuze hebben gemaakt als racecoureur."

De kans dat Doornbos zal testen op Spa-Francorchamps in juli dit jaar is overigens niet groot: "In het contract is vastgelegd dat Robert zes testdagen zal krijgen dit jaar. Afgelopen jaar was ook het aantal testdagen vastgelegd, dat is een minimum want in de praktijk valt het vaak hoger uit. Robert heeft afgelopen jaar meer dagen getest dan vastgelegd was. Zoals het er nu uitziet zal Robert niet testen in Spa-Francorchamps," aldus Vermeeren.

Eerder werd bekend dat Robert Doornbos en zijn manager Marco Zecchi uit elkaar gingen. Volgens de vele geruchten omdat Zecchi geen plekje in de F1 wist te veroveren voor de Nederlander. Onzin aldus Vermeeren: "Het verhaal is heel simpel. Eind 2006 liep het managementcontract tussen Robert Doornbos en Marco Zecchi ten einde. Marco heeft erg goede dingen voor Robert gedaan en heeft hem in de Formule 1 laten debuteren. Robert heeft nu echter een goede positie bij Red Bull en zal gaan racen in de Champ Car, waar direct zaken gedaan wordt met de coureur zelf. De taken die Marco uitvoerde waren enigszins volbracht waardoor Marco en Robert het contract niet verlengd hebben en als vrienden uit elkaar zijn gegaan."