Uitslagen Engeland speelronde 29

In de Engelse competitie versloeg Manchester United zaterdag Liverpool op Anfield Road met 0-1. Chelsea won, dankzij Drogba, met 2-0 bij Portsmouth.

Didier Drogba wist zijn verkiezing tot beste speler van Afrika op te fleuren door Chelsea op weg te helpen naar een 2-0 overwinning bij Portsmouth. Na een half uur spelen scoorde Drogba de openingstreffer toen hij op aangeven van Ashley Cole de bal via de grond achter doelman David James volleerde. Tien minuten voor het eindsignaal stond Cole ook aan de basis van de beslissende treffer van Salomon Kalou. Invaller Kalou gleed de bal in het doel nadat de Engelse international de bal had doorgekopt.

Newcastle United wist het laatste competitieduel voor de ontmoeting met AZ in de achtste finales van de UEFA-beker niet te winnen. Het elftal van trainer Glenn Roeder bleef zaterdag in eigen stadion steken op een 0-0 gelijkspel tegen Middlesbrough. Newcastle United staat na 28 wedstrijden in de middenmoot van de Premier League met 37 punten.

Arsenal was in het eigen Emirates Stadium met 2-1 te sterk voor Reading. Cesc Fabregas was het dichtst bij de openingstreffer, maar de Spanjaard vond het net niet. Dat lukte Gilberto Silva wel, vanafde penaltystip zette hij Arsenal na rust op voorsprong nadat Gaël Clichy fouttief was afgestopt. Halverwege de tweede helft verdubbelde Julio Baptista het verschil met een soloactie. In de eindfase van de wedstrijd ging Fabregas per ongeluk in de fout door zijn eigen doelman te passeren (2-1). Even later was er zelf de kans op 2-2 toen Jens Lehmann gestrekt moest om een inzet van Steve Sidwell te keren.