DVD: Hulk Hogan - The Ultimate Anthology

Hulk Hogan is nog steeds ťťn van de bekendste zo niet dť bekendste professioneel worstelaar. Ook in Nederland zal deze naam vele oren doen spitsen ook al is deze tak van entertainment nooit echt van de grond gekomen hier. Alle grote wedstrijden van Hulk Hogan zijn nu uitgekomen in een verzamelbox. Maar liefst vier dvd's inclusief de bonus disc zitten er in het karton.Hogan begon zijn carriŤre bij enkele kleinere promoties. Nadat hij hiermee niet genoeg geld verdiende wilde hij stoppen met het hele gebeuren. Hij werd alsnog overgehaald om voor de WWE te komen worstelen ( Toentertijd was het nog WWF maar door een rechtszaak van het Wereld Natuur Fonds mag deze naam niet meer.) Hier kreeg hij na redelijk korte tijd een conflict met Vince McMahon Sr. omdat hij mee wilde doen in de film Rocky 3, Vince was hier tegen en Hogan verliet de WWE. De eerste wedstrijd van deze set komt net na deze periode. Deze is namelijk opgenomen bij de AWA waar hij verloor van Andre the Giant.

Echt groot werd Hulk Hogan natuurlijk pas na de eerste Wrestlemania. Op dit grootste wrestlingevent tot dan toe versloeg hij samen met Mr. T het duo van 'Rowdy' Roddy Piper en Paul Orndorff. De derde Wrestlemania had hij weer zo'n enorme match, ditmaal was tegen de tot dan toe ongeslagen Andrť The Giant. Uiteindelijk wist hij hem na een bodyslam te verslaan.De opzet van deze dvd is heel erg goed gedaan. De matches worden aan elkaar gepraat door 'Mean' Gene Okerlund en Jimmy 'The mouth of the south' Hart. Tussendoor word er ook nog commentaar gegeven door WWE supersterren van toen en nu. Hogan zelf krijgt natuurlijk ook een kans om zijn zegje te doen tussendoor.

Tsja wat moeten we nu zeggen van de matches die op deze dvd staan? Zoals bekend bij de meeste pro wrestling fans is Hogan nu eenmaal niet de grootste technisch worstelaar. Het gaat bij hem om het complete pakket: het worstelen maar vooral ook de mimiek, het toneelspel, kortom de hele show.

De bij deze set behorende extra's zijn twee korte interviews op de eerste dvd met Hogan over zijn vroege jaren als worstelaar en Iron Sheik over zijn wedstrijd met Hogan. Ook is de vierde dis een bonus disc met daarop zes extra wedstrijden en een interview dat 'Mean' Gene Okerlund met hem had tijdens RAW Homecoming op 3 oktober 2005.De grote vraag is waarop moet deze set beoordeeld worden? Op de kwaliteit van de wedstrijden, welke wedstrijden of wat niet-wrestling fans er van vinden? Persoonlijk vind ik dit een super dvd om te hebben en krijgt hij vijf sterren, dit zullen sommige wrestling fans met me eens zijn. Andere wrestling fans zullen vooral naar de wedstrijden kijken aangezien ze niets om Hogan geven en er maar drie sterren voor geven. Als laatste heb je de mensen die niets met wrestling hebben en die geven er maar ťťn ster voor. Hierom pak ik de gulden middenweg en ga voor de drie sterren. Het blijft nu eenmaal Hulk Hogan


Label: World Wrestling Entertainment Releasedatum: november 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!