Gascoyne wil stunten

John (Spooky4u)
Met grote vreugde van fans en directie werd topontwerper Mike Gascoyne in september gepresenteerd als nieuwe ‘Chief Technology Officer’ bij Spyker F1. Sindsdien zijn de verwachtingen gestegen, en ziet Gascoyne zeker mogelijkheden.

Met de topontwerper in dienst en de Ferrarimotor als krachtbon zijn de verwachtingen voor het aankomende seizoen bij vele fans flink gestegen. Gascoyne vertelt in een interview in het magazine ‘Race Report’ dat je realistisch moet blijven, maar dat er grote mogelijkheden in het nieuwste Formule 1 team zit. ”Ja, ik kan en zál het verschil maken”, vertelt hij, “Vergeet niet dat ik aardig wat ervaring heb. Bij elk team waar ik heb gewerkt, eindigden we in het eerste jaar op het podium. Oh nee, bij Toyota had ik twee races extra nodig. Hoe dan ook, ik weet hoe het moet, maar er is geen magisch knopje dat ik in kan drukken zodat we hup even snel winnen.”

Officieel is Gascoyne op 1 november in dienst getreden bij SpykerF1 en voelt zich weer helemaal op zijn plaats. “Het lijkt nog veel op de tijd van Jordan, maar het team is niet zo sterk als toen. Dat had ik ook niet verwacht, want ik heb destijds veel goede jongens meegenomen naar Renault. De nieuwe jongens hebben leiding nodig en kunnen nog veel leren. Daar ben ik voor aangenomen.”