Reggie praat over de Wii

Maarten (kepler)
Reggie Fils-Aime, directeur Nintendo Amerika, heeft in een interview met MTV een aantal interessante dingen verteld over de Wii. Hij heeft bijvoorbeeld aangegeven dat de nieuwste Mario voor de Wii, Super Mario Galaxy, waarschijnlijk pas na maart volgend jaar in de winkels zal liggen. De kans is zelfs aanwezig dat het spel pas vlak voor de kerst in 2007 zal verschijnen.

Ook heeft hij verteld dat er nog een aantal onbekende online multiplayer-games in ontwikkeling zijn en dat de Wii vanaf begin 2007 online zijn kunsten zal vertonen. Pokemon in Japan zal de eerste online-game zijn op de Wii, maar welke er naar de EU en USA zullen komen is niet bekend.

Over de virtual console had hij ook nog wat te vertellen. Elke maandag zullen er tussen de één en vijf nieuwe titels bij komen en voor het einde van dit jaar zullen er 30 nieuwe bijkomen. Dit zijn er 20 minder dan in Japan, maar volgens hem zijn dat specifiek Japanse games, en ongeschikt voor de Westerse gamers.

Een game die veel gamers wel op de Virtual Console willen zien is GoldenEye. Rare is een hele tijd geleden opgekocht door Microsoft en daardoor lijkt de kans klein dat GoldenEye (ontwikkeld door Rare) via de Virtual Console te downloaden zal zijn. Reggie zei dat er veel moeilijkheden zijn om deze game uit te brengen op de Wii, maar hij zei niet dat het onmogelijk is.